Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. - ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Εφιάλτης το ΕΣΥ για τους καρκινοπαθείς -Πολύμηνη αναμονή για θεραπείες

Η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι πιο πολλοί πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αλλά το ΕΣΥ έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους καρκινοπαθείς, μια και αναγκάζονται να περιμένουν για μήνες προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες θεραπείες. 

Η αναμονή για την ακτινοθεραπεία μπορεί να ξεπεράσει τους τρεις ή πέντε μήνες, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. 

Εξαιτίας των ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό, τα κρίσιμα τμήματα σε αρκετά νοσοκομεία υπολειτουργούν. Αν κάποιος επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού για εξέταση στην αιματολογική κλινική του «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, θα πρέπει να περιμένει δυόμισι μήνες, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του «Εθνους». Για το τμήμα ψηλάφησης της κλινικής μαστού του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», μία γυναίκα θα πρέπει να κάνει υπομονή 1,5 μήνα. 

Ακόμη πιο τραγική είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, εκεί όπου η αναμονή στο ογκολογικό τμήμα είναι περίπου τέσσερις ημέρες, αλλά στο τμήμα ιωδίου κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες. Παρόμοια είναι τα στοιχεία για το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, όπου η εξυπηρέτηση στο ογκολογικό τμήμα γίνεται χωρίς καθυστέρηση, αλλά για το τμήμα ακτινοθεραπείας οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν από 20 έως 30 ημέρες.

Χρόνοι αναμονής καρκινοπαθών 
«Αγιος Σάββας»    Κλινική Μαστού (Τμήμα ψηλάφησης)    45 ημέρες
«Γ. Γεννηματάς»    Αιματολογική Κλινική    75 ημέρες
«Ευαγγελισμός»    Ραδιενεργό ιώδιο    60 ημέρες 
«Αγιοι Ανάργυροι»    Ακτινοθεραπεία    60 ημέρες 
«Αττικόν»    Ακτινοθεραπεία    40-55 ημέρες
«Μεταξά»    Θεραπευτικό ιώδιο    30 ημέρες
«Παπαγεωργίου» Θεσ/νίκης    Ραδιενεργό ιώδιο    50 ημέρες 
Πανεπιστημιακό Πάτρας    Ραδιενεργό ιώδιο    180 ημέρες 
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων    Ακτινοθεραπεία    30 ημέρες




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...