Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΚΟΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


Τελευταίος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά Χρυσουλά

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο ιερέα, έναν συμπολίτη μας που συνδέθηκε με την σύγχρονη ιστορία της Πέλλας.

 Η κοινωνική συμβολή του στον τόπο, το πνευματικό του έργο και η τελευταία προσφορά του ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που τον τίμησε για το συνολικό του έργο, τον κατατάσσουν μεταξύ των αξιομνημόνευτων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αγάπη και θαυμασμό τον θυμούνται εξάλλου όλοι όσοι γνωρίζουν, μελετούν και αναπτύσσουν την ελληνική ιστορία και ορθόδοξη παράδοση, τομείς στους οποίους αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του.

Ο πάτερ Κοσμάς ήταν πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του. Με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του, μας δίδαξε τι σημαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες.  Είχε μία σημαντική συμβολή στην πνευματική ανύψωση των πιστών, στο μοίρασμα της εκκλησιαστικής αγάπης, όπως και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και, επίσης, στην ενορία της Αριδαίας που υπήρξε το πνευματικό του εφαλτήριο. Πατέρα Κοσμά, η μνήμη σου θα είναι παντοτινή.

Θεόδωρος I. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...