Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ "ΚΟΥΜΠΙΑ"

Προειδοποιήσεις για χιλιάδες θανάτους από τις μπαταρίες-«κουμπιά»

Χιλιάδες θάνατοι έχουν προκληθεί σε όλο τον κόσμο από μπαταρίες-«κουμπιά», όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ηλικιωμένος. Η γ.γ. Καταναλωτή προειδοποιεί ότι όσοι τις κατάπιαν κατά λάθος υπέστησαν φρικτούς τραυματισμούς.

   Οι επισημάνσεις για τους χιλιάδες θανάτους έγιναν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας για την Ασφάλεια των Προϊόντων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της ΕΕ και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μεταξύ άλλων.

   Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πραγματοποιήθηκε από τον ΟΟΣΑ διεθνής καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού αλλά και για την προώθηση ορθών πρακτικών από τις εταιρείες. Η πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων κρίθηκε μάλιστα ως θέμα υψηλής προτεραιότητας.

   Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γ.γ. Καταναλωτή οι κίνδυνοι αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται είναι τα εξής:
   Κίνδυνοι: 
      -Σε περίπτωση κατάποσης, οι μπαταρίες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές, μόνιμες βλάβες ή θάνατο.     -Μπαταρίες σε μέγεθος κέρματος μπορούν να κολλήσουν στο λαιμό των μικρών παιδιών, όπου το σάλιο ενεργοποιεί αμέσως ένα ηλεκτρικό ρεύμα και προκαλεί έτσι χημική αντίδραση. Ακόμα και θανατηφόρα χημικά εγκαύματα μπορεί να συμβούν μέσα σε μόλις δύο ώρες.

     -Η σοβαρότητα του εγκαύματος μπορεί να συνεχίσει να επιδεινώνεται ακόμη και μετά την αφαίρεση της μπαταρίας.

    - Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει σίτιση και αναπνοή μέσω σωλήνα και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

   Χρήσιμα μέτρα ασφάλειας 
      Πάντα να ελέγχετε τα φάρμακα πριν από την κατάποση τους. Ενήλικες έχουν καταπιεί μπαταρίες κουμπιά γιατί τις θεώρησαν χάπια ή δισκία.

     Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν ή να έρχονται σε επαφή με τις μπαταρίες- κουμπιά. 

    Δώστε προσοχή στις προειδοποιήσεις και τις ετικέτες που περιγράφουν τους κινδύνους από μπαταρίες- κουμπιά σε διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης.

     Ελέγξτε εάν οι συσκευές ή τα προϊόντα με μπαταρίες- κουμπιά έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποφεύγεται η εύκολη πρόσβαση στο διαμέρισμα της μπαταρίας.

     Κρατήστε τα τηλεχειριστήρια και άλλες συσκευές μακριά από τα παιδιά αν τα διαμερίσματα της μπαταρίας δεν έχουν βίδα για να κλείνουν. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να εμποδίσετε το άνοιγμα του διαμερίσματος της μπαταρίας 

    Ελέγχετε περιοδικά τις συσκευές σας προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι τα διαμερίσματα της μπαταρίας είναι ασφαλώς κλεισμένα.

      Απορρίψτε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες αμέσως. Ακόμη και οι ληγμένες μπαταρίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

     Αν υποψιάζεστε ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία- κουμπί, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια (πηγαίνετε αμέσως το παιδί σε νοσοκομείο). Μην αφήνετε το παιδί να φάει ή να πιει και μην προκαλείτε εμετό.

     Ενημερώστε τους γνωστούς σας σχετικά με τον κίνδυνο, ο οποίος ακόμα υποτιμάται από πολλούς. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...