Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER-MARKET "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"


                                            ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας
Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στα Super-Market «Αρβανιτίδης».
    Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι στα Super Market "Αρβανιτίδης", απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση και την ανάκληση όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό.
   Τρεις μήνες μετά την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας, με συμφωνία Franchise με τον "Μαρινόπουλο", η νέα διοίκηση εξακολουθεί την ίδια ακριβώς πολιτική με την προηγούμενη απέναντι στους εργαζομένους της. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου, η εταιρεία προχώρησε ήδη σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό των καταστημάτων είχε ήδη μειωθεί σημαντικά.
   Επιπλέον, η νέα διοίκηση, παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ότι μέχρι 10 Ιούνη θα έχουν αποπληρωθεί όλα, συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) με αποτέλεσμα σήμερα να οφείλει τρεις μισθούς στους εργαζόμενους.
   Συγχρόνως, εντατικοποιεί την εργασία, υποχρεώνοντας εργαζόμενους να εργάζονται επιπλέον ώρες, ενώ τις ώρες της υπερωριακής απασχόλησης τις αντικαθιστά με μείωση ωρών εργασίας σε άλλες ημέρες ή δίνοντας μια μέρα ρεπό.
   Αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών να αξιοποιούν το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ώστε να ρίξουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας έτσι την αύξηση της κερδοφορίας τους.
     Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για :

·       Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·       Να πληρωθούν στο σύνολό τους τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. 
                                                                               Oι βουλευτές του ΚΚΕ

                                                                             Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 


                                                                                Ελένη  Γερασιμίδου  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...