Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

"ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΚΛΕΦΤΕΣ"


Ξημέρωσε η καλοκαιριάτικη ημέρα και στην τεράστια τετραόροφη οικοδομή δυο συνεργεία εργατών, ανασκουμπώνονται και ξεκινούν την δύσκολη αποστολή τους, κόντρα στη ζέστη και  τον καυτό ήλιο.
Δυο διαφορετικά συνεργεία, το ένα αποτελούμενο από πέντε  Έλληνες σοβατζήδες  και το άλλο από έξι άτομα, έναν Έλληνα, που είναι το αφεντικό και πέντε Αλβανούς, που εργάζονται στην κορυφή του κτιρίου, κατασκευάζοντας την σκεπή του.
Μετά από τα πρωινά πειράγματα και καλημερίσματα, εξιστορώντας πόσες φορές έκαναν σεξ το βράδι που πέρασε, υπερβάλλοντας για τις επιδόσεις τους, αφού πίνουν όλοι μαζί τον κρύο φραπέ τους, πηγαίνει ο καθένας στο πόστο του, ξεκινώντας την εργασία.

Η ώρα κυλάει ομαλά και το ανθρώπινο μελίσσι, αφοσιωμένο στην επίπονη απασχόληση, επιδίδεται στο έργο του.
Σε κάποια στιγμή, ο πρωτομάστορας του Ελληνικού συνεργείου, φωνάζει στον βοηθό του, που βρίσκεται στην βάση της οικοδομής, να του φέρει ένα  ειδικό τρυπάνι, που βρίσκεται στον σωρό των εργαλείων.
-Μάστορα δεν το βρίσκω το τρυπάνι, λέει μετά από τρία λεπτά επίμονου ψαξίματος ο βοηθός, μήπως το έχουν τα παιδιά στον πρώτο;
Μετά από ολιγόλεπτη αναζήτηση και αφού βεβαιώθηκαν όλοι οι του Ελληνικού συνεργείου ότι δεν είναι πουθενά, άρχισαν να συζητούν χαμηλόφωνα, εκφράζοντας τις υποψίες τους για τυχόν κλοπή του εργαλείου από τους συναδέρφους Αλβανούς.
Τελικά ο μεγαλύτερος του συνεργείου, αποφασίζει να πάει στην σκεπή του κτιρίου, όπου εργάζονται οι αλλοδαποί και να τους ρωτήσει αθώα δήθεν, μήπως «δανείστηκαν» το τρυπάνι.
Η απάντηση τους ήταν αρνητική και επιστρέφοντας στο συνεργείο του, ο μεσήλικας οικοδόμος, έδωσε εντολή σε όλους να ψάξουν καλύτερα στα στοιβαγμένα εργαλεία.
Έτσι και έγινε λοιπόν, αλλά το αποτέλεσμα απέβη άκαρπο.
Η οργή άρχισε να καταλαμβάνει τους Έλληνες, οι οποίοι ανοιχτά και μεγαλόφωνα, εξέφραζαν την βεβαιότητά τους, ότι κάποιος από τους Αλβανούς, «ξάφρισε» το ακριβό τρυπάνι.

Ακούγοντας τα προσβλητικά σχόλια, ο Φρέντυ, ο Αλβανός πρωτομάστορας, που ζει χρόνια στην Ελλάδα, κατεβαίνει από τη σκεπή και σκουπίζοντας τον ιδρώτα από  το ηλιοκαμένο  του μέτωπο, πλησιάζει το πηγαδάκι των Ελλήνων και με σπαστά Ελληνικά λέει:
-Παιδιά, σας ακούω τόση ώρα να μας κατηγορείτε, και θέλω να σας πω κάτι.
Αλβανοί  είμαστε, όχι κλέφτες.
Αν αυτό είναι αμαρτία, τότε μπορείτε να πείτε οτιδήποτε.
Είμαστε τίμιοι εργάτες και σεβόμαστε το ότι τρώμε ψωμί στην Ελλάδα και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στη πατρίδα σας.
Αυτά είπε ο λιγομίλητος μάστορας και πιάνοντας με τα ροζιάρικα χέρια του τη ξύλινη σκαλωσιά, ανέβηκε πίσω στη σκεπή.
Από τον δεύτερο όροφο της οικοδομής, ακούγεται η φωνή του Χρήστου, ο οποίος πήγε να ρίξει μια ματιά, μήπως και το ξέχασε εκεί, κατά  τη χθεσινή του εργασία :
-Παιδιά εδώ είναι το γαμημένο. Το είχα αφήσει εδώ χθες και το ξέχασα.
Τα πρόσωπα όλων εκτός από την ανακούφιση, συνοφρυώθηκαν, αναλογιζόμενοι την μεγάλη προσβολή  και κατηγορία,κινούμενη στα όρια του ρατσισμού, που απηύθυναν προς τους φιλήσυχους αλλοδαπούς και με σκυμμένα τα κεφάλια, επέστρεψαν αμίλητοι στην δουλειά τους.

Το βράδυ, μετά την κουραστική δουλειά, ο μεσήλικας Έλληνας πρωτομάστορας, ξάπλωσε φαρδύς πλατύς στον καναπέ του σαλονιού του και μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ακούει στις ειδήσεις  από την τηλεόραση απέναντί του:
-Δήμαρχος στη φυλακή για κλοπή δημοσίου χρήματος.
-Γενικός γραμματέας υπουργείου στη φυλακή για υπεξαίρεση.
-Μεγαλογιατρός στη φυλακή για φακελάκι.
-Υπουργός στη φυλακή για μίζες.
Αμέσως ανοίγει διάπλατα τα «γλαρωμένα» από τη νύστα μάτια και ανασηκώνεται, καθήμενος στον καναπέ του.
Στα αυτιά του ηχούν σαν καμπάνες και τον σφυροκοπούν ασταμάτητα,  τα λόγια του Φρέντυ, του Αλβανού μάστορα:
-Αλβανοί είμαστε, όχι κλέφτες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...