Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΒΑΦΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ

Απόλυτη ξηρασία στην Καλιφόρνια -Συνεργεία βάφουν το γρασίδι πράσινο [βίντεο]

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Καλιφόρνια γνωρίζει μια τρομακτική ξηρασία. Το επίπεδο των λιμνών βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο, ο αγροτικός κόσμος στενάζει και ο πόλεμος του νερού μαίνεται. Κι όλα αυτά γιατί δεν χιόνισε στο όρος Σιέρα Νεβάδα.

Τα γκαζόν των αμερικανών ξηραίνονται και αυτό δεν είναι καλό νέο για ένα έθνος που έχει μανία με τα καταπράσινα γρασίδια, απόδειξη πλούτου και καλοζωίας. Το νερό είναι λιγοστό και οι εμμονές αρχίζουν.
Πολλές μικρές επιχειρήσεις της Καλιφόρνια βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα: Να βάφουν το γκαζόν πράσινο. Ετσι το χόρτο ξαναβρίσκει το φυσικό του χρώμα, επιτρέποντας εξοικονόμηση νερού και σώζοντας βέβαια την αξιοπρέπεια του ιδιοκτήτη.
Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς πώς γίνεται η επιχείρηση βάψιμο.
Αν και εξοικονομεί νερό ωστόσο αυτή η τεχνική δημιούργησε αναστάτωση για τους τοξικούς κινδύνους που εμπεριέχει. Χρησιμοποιείται ήδη στα στάδια ποδοσφαίρου και γκολφ και οι κατασκευαστές του από την εταιρεία  Grass is Greener Lawn Painting βεβαιώνουν ότι το χρώμα είναι «φυσικό». Ομως, τα συστατικά του χρώματος παραμένουν άγνωστα και μυστικά.

Το ίδιο χρώμα χρησιμοποιήθηκε κατά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκεί είδαμε όμως ότι ο τεχνικός που έβαφε το γκαζόν φορούσε ειδική στολή προστασίας και μάσκα κατά την εφαρμογή. Οι Καλιφορνέζοι δείχνουν προς το παρόν να αψηφούν αυτούς τους ενδεχόμενους κινδύνους και βάφουν ανελλιπώς το γρασίδι τους.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...