Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας» για μαθητές

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εφέτος για πρώτη φορά το «Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας».
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα προβληματιστούν γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες μορφωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά, στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων το οποίο ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν: παιδαγωγικά εργαστήρια, υπαίθρια μαθήματα και παιχνίδια, επισκέψεις στο Θησείο, την Αρχαία Αγορά, την Πνύκα, την Παλαιά Βουλή, ξεναγήσεις στο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, αθλοπαιδιές που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», συνάντηση με τον Συνήγορο του Παιδιού καθώς επίσης και θεατρικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών- με θέματα: «Στη Δημοκρατία όλοι Ψηφίζουν», «Στη Δημοκρατία έχουμε Δικαιώματα» και «Σεβόμαστε τους Κανόνες της Δημοκρατίας».
Ένα μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Εθνικού Κήπου, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Το πρόγραμμα θα έχει τριήμερη διάρκεια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τριήμερα προγράμματα για μαθητές προερχόμενους από 8 σχολεία, που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...