Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ..."SKITSOFRENI"

skitsofrenis
Η ποιότητα των έργων του και το μήνυμα που περνά μέσω αυτών, μας ανάγκασε να ψάξουμε λίγο περισσότερο για το ποιος είναι ο τύπος που έχει ομορφύνει το μεγαλύτερο μέρος της Καλαμάτας. Ο Παύλος Κουστέρης μέσω του rebuke.gr ασχολείται με την ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα, Κώστας Λούζης που υπογράφει ως «Skitsofrenis».
Ψάχνοντας όλο αυτό το διάστημα για το επόμενο θέμα που εκφράζεται μέσω συνθημάτων σε τοίχους, έπεφτα συνεχώς πάνω σε έναν καλλιτέχνη που τα δημιουργήματά του ξεχώριζαν από όλα τα υπόλοιπα.
Δεν ήταν απλά, «ξερά» μηνύματα, αλλά ολόκληρη τέχνη που υπερβαίνει τα καθιερωμένα και οτιδήποτε έχουμε στο μυαλό μας για την έννοια του graffiti ή του «street art», όπως θέλει να χαρακτηρίσει τα έργα του ο ίδιος.
Δημιουργός αυτών των έργων είναι ο Κώστας Λούζης ή όπως ίσως τον ξέρουν οι περισσότεροι «Skitsofrenis». Μια γρήγορη ματιά στο google σε βοηθά να καταλάβεις δύο πράγματα.
Πρώτα απ’ όλα ότι ως καλλιτέχνης είναι μοναδικός στο είδος του καθώς μπορεί να συνδυάσει την υψηλή ποιότητα με το εκάστοτε μήνυμα που θέλει να περάσει. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι θα αποτελεί παράλειψη πρώτου μεγέθους για όποιον δεν φροντίσει να μάθει ποιος είναι ο «Skitsofrenis».
Ο Κώστας Λούζης είναι αγρότης, αλλά αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να ομορφύνει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Καλαμάτας με τις δημιουργίες του ενώ ενδεικτικό της καλλιτεχνικής του φύσης αποτελεί το γεγονός ότι ασχολείται με τη μουσική και το στίχο, όντας στην οικογένεια των «Active Member».
Το 2012 ένα έργο του (η κεντρική φωτό του θέματος) συμπεριλήφθηκε στις 100 καλύτερες της χρονιάς από το «Reuters», αν και ο ίδιος δήλωσε ότι μετά από λίγα χρόνια αυτό το έργο «άρχισε να τρομάζει».
Τo rebuke.gr σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με τα έργα του «Skitsofrenis» μέσω του οποίου θα αντιληφθείτε για ποιο λόγο επιβάλλεται να γνωρίζετε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.
Οι φωτογραφίες βρίσκονται στο προσωπικό blog του «Skitsofrenis» (http://skitsofrenis.blogspot.gr) και στις σελίδες του στο facebook (https://www.facebook.com/skitsofrenis), (https://www.facebook.com/pages/Skitsofrenis/424772167589983?fref=ts)
1
8
14


ΠΗΓΗ...http://rebuke.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...