Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

327 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ηχηρό μήνυμα στο Ισραήλ: 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος με σκληρή επιστολή κατα

Συνεχίζονται οι επικρίσεις προς την κυβέρνηση του Ισραήλ για την στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους, ενώ αυτή τη φορά το «χτύπημα» έρχεται από επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Περισσότεροι από 300 επιζώντες και απόγονοι των θυμάτων των Ναζί, με επιστολή τους στους New York Times, καταδικάζουν τις επιχειρήσεις και τονίζουν ότι «η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου» και με το σύνθημα «ποτέ ξανά» καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Στο συγκλονιστικό κείμενο γίνεται αναφορά και στο κείμενο που έγραψε ο συγγραφέας Ελί Βιζέλ, επιζών του Ολοκαυτώματος και βραβευμένος με Βραβείο Ειρήνης Νόμπελ το 1986, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες» και έκανε λόγο για μια «μάχη πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας».

Οι 327 υπογράφοντες κατηγορούν τον Βιζέλ ότι «κακοποιεί την ιστορία» με σκοπό να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. Επιπλέον, καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία. Η γενοκτονία ξεκινά με την σιωπή από τον κόσμο.

Έχουμε θορυβηθεί από την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Στο Ισραήλ, οι πολιτικοί και οι αυθεντίες των Times of Israel και της Jerusalem Post κατηγόρησαν τους Παλαιστινίους για γενοκτονία, ενώ οι δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν μία νεοναζιστική νοοτροπία.

Επιπλέον, είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κακοποίηση της ιστορίας από τον (νομπελίστα) Ελί Βεζέλ, ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και να δολοφονήσει πάνω από 2.000 Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιών.

Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό.

Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ώστε να τερματιστεί ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Γάζα. Ζητούμε το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. "Ποτέ ξανά", πρέπει να σημαίνει "ποτέ ξανά για κανέναν"».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...