Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

YOU ROCK JOBS: ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

You Rock Jobs, το δίκτυο που απευθύνεται σε νέους που δεν έχουν πλούσιο βιογραφικό και ψάχνουν για δουλειά

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στην ανεύρεση εργασίας. Άλλωστε το Linkedin είναι ο κατεξοχήν πόλος έλξης ανθρώπων που αναζητούν εργασία, ποστάροντας «ευμεγέθη» βιογραφικά. Τι γίνεται, όμως, με τους νέους που δεν διαθέτουν πολλά πτυχία, μεταπτυχιακά ή μάστερ;
Ακόμα και γι' αυτούς υπάρχει μια λύση για να βρουν εργασία. Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, το δίκτυο «You Rock Jobs» είναι το αντίστοιχο Linkedin που απευθύνεται σε αυτές τις ομάδες νέων που δεν διαθέτουν πολλή εμπειρία, αλλά διαθέτουν άλλες δεξιότητες.
Έρευνες δείχνουν πως μόλις το 17% των νέων τολμά να δημιουργήσει λογαριασμό. Για όλους τους υπόλοιπους δημιουργήθηκε το δίκτυο «You Rock Jobs», δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες και όχι τόσο στην αποκτηθείσα εμπειρία.
Ήδη, διαθέσιμο σε 15 γλώσσες δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν το επαγγελματικό τους προφίλ, προτάσσοντας τις ικανότητες που θα τους καταστήσουν ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες.
Ιθύνων νους του «You Rock Jobs» ο Ίαν Κλίτφορντ, ενώ από ελληνικής πλευράς στη διοικητική ομάδα ανήκει ο Μανώλης Λαμπόβας, στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και διαχειριστής του «Getbusy.gr», ιστότοπου που προετοιμάζει τους νέους για την αγορά εργασίας.
Το δίκτυο προτείνει 120 παραδείγματα δραστηριοτήτων σε 20 κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα τα σπορ, η τεχνολογία, οι ικανότητες χειροτεχνιών. Αυτές οι κατηγορίες συνδέονται με 100 επιχειρηματικές και εργασιακές δεξιότητες.
Οι χρήστες μπορούν στο λογαριασμό τους να συμπεριλάβουν πληροφορίες από την εκπαίδευσή τους και να «ανεβάσουν» δείγματα της επαγγελματικής τους εμπειρίας.
Ο στόχος πάντα παραμένει να βρουν δουλειά οι νέοι.
Η διεύθυνση του δικτύου είναι εδώ.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...