Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ 91 ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ "HAPPY IN TEHRAN"



Σύμφωνα με δημοσιεύματα την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε η ποινή των 6 Ιρανών (τρεις γυναίκες, τρεις άνδρες) που γύρισαν το μουσικό βίντεο "Happy in Iran". Οι συμμετέχοντες θα τιμωρηθούν με 91 μαστιγώματα και φυλάκιση με αναστολή.
Με έκθεση της Διεθνούς Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, η ομάδα κατηγορήθηκε για «συμμετοχή στην δημιουργία χυδαίου βιντεοκλιπ» και για «την δημιουργία παράνομων σχέσεων». Οι πέντε από τους συμμετέχοντες τιμωρήθηκαν με φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, ενώ ο σκηνοθέτης φέρεται να τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. Ενώ, κάθε μέλος της ομάδας καταδικάστηκε επίσης σε 91 μαστιγώματα.
«Η ποινή με αναστολή μετά από ένα χρονικό διάστημα ακυρώνεται», δήλωσε ο δικηγόρος της ομάδας, Farshid Rofougaran, στο Iran Wire. «Αν όμως, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο κατηγορούμενος διαπράξει κάποιο παρόμοιο αδικήμα τότε φυλακίζεται».
Το βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται τρεις γυναίκες χωρίς κεφαλομάντηλα και τρεις άνδρες να τραγουδούν το τραγούδι του Pharrell Williams σε διάφορες τοποθεσίες στην Τεχεράνη, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Απρίλιο και μέχρι να το κατεβάσουν οι αρχές είχε πάνω από 165.000 views. Ωστόσο, εξακολουθούν να κυκλοφορούν αντίγραφα του βίντεο στο διαδίκτυο.


Οι συμμετέχοντες συνελήφθησαν το Μάιο για παραβίαση των νόμων χυδαιότητας και αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το Iranian Student News Agency, οι κυβερνητικές αρχές δήλωσαν ότι το βίντεο ήταν «άσεμνο και προσέβαλε τα δημόσια ήθη».
«Οι νέοι μας πρέπει να αποφεύγουν να έχουν επαφή με αυτόν τον τύπο των ανθρώπων», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας. «Και, πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα τους ανακαλύψουμε και θα εντοπίσουμε την τοποθεσία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».


Οι αρχικές συλλήψεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και το hashtag #freehappyiranians. O ίδιος ο δημιουργός του τραγουδιού έγραψε στο Facebook πως «...είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα παιδιά συνελήφθησαν διότι προσπαθούν να διαδόσουν την ευτυχία».
Τον Μάιο, ο Πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani μοιράστηκε την δίκή του άποψη για τις συλλήψεις, γράφοντας το εξής μήνυμα στο tweeter: «Η ευτυχία πρέπει να είναι δικαίωμα των ανθρώπων μας. Δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί με τις συμπεριφορές που φέρνουν χαρά». 




ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...