Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Από το κελί της φυλακής, στο αμφιθέατρο -Τέσσερις τρόφιμοι της Αυλώνας πέρασαν σ

Κάθε νέος που διεκδικεί την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο, φιλοδοξεί μέσα από αυτό να βάλει τις βάσεις για το μέλλον του. Για κάποιους από αυτούς όμως, το εγχείρημα είναι ακόμη πιο σημαντικό και δύσκολο. Είναι οι τρόφιμοι των φυλακών, που ελπίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους σπουδάζοντας. 

Αυτό το πέτυχαν τέσσερις ανήλικοι, τρόφιμοι των φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας. Πριν από λίγες ημέρες άκουσαν το ευχάριστο νέο που τόσο περίμεναν. Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστημιακά τμήματα όπου πέρασαν μετά από πολύ κόπο. 

Στους τέσσερις νέους θα δοθεί ειδική άδεια, προκειμένου να βρίσκονται στο αμφιθέατρο όσες φορές απαιτεί η φοιτητική τους ιδιότητα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, σύμφωνα με το «Βήμα». 

Φέτος, μετά από πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιου Κυριαζή, λειτούργησε ειδικό εξεταστικό κέντρο που αφορούσε και τους προερχόμενους από τα Επαγγελματικά Λύκεια και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους τρόφιμους των φυλακών Αυλώνας να κυνηγήσουν το όνειρό τους. 

Οι τέσσερις το κατάφεραν ύστερα από πολύ διάβασμα και βοήθεια από τους καθηγητές τους, στο σχολείο που λειτουργεί στο χώρο των φυλακών και έτσι εισήχθησαν σε Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Μάλιστα, ένας από αυτούς, έστειλε μία συγκινητική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Κυριαζή για την πρωτοβουλία του, ενώ υπόσχεται ότι θα βάλει τα δυνατά του για να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία τις σπουδές του. 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:  iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...