Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



Του Θάνου Οικονομόπουλου

Πάλι καλά που ο Έλληνας πρεσβευτής στο Βερολίνο, κ. Νότης Ζωγράφος, είχε τον απαραίτητο σεβασμό στους θεσμούς αλλά και την προσωπικότητά του ώστε να υποβάλλει την παραίτησή του κατά την διάρκεια της επισκέψεως Σαμαρά στην γερμανική πρωτεύουσα. Διέσωσε το κύρος της χώρας που εκπροσωπούσε, που τόσο βάναυσα έχει τρωθεί στην διάρκεια των ετών της κρίσης-και όχι μόνο...

Θεσμικά και εθιμοτυπικά, ο πρεσβευτής παρίσταται πάντοτε στις συνομιλίες που έχει ο πρωθυπουργός η υπουργοί της χώρας του, στην χώρα όπου υπηρετεί, παρεκτός κι' αν πρόκειται για αυστηρά κατ' ιδίαν συνομιλία μεταξύ των δύο ομολόγων. Στην συνάντηση Μέρκελ- Σαμαρά, οι δυο αντιπροσωπείες αποτελούνταν από πέντε μέλη. Και για να... χωρέσουν όλοι όσοι συνόδευαν τον κ. Σαμαρά, επελέγη να εξαιρεθεί ο Έλληνας πρεσβευτής! Και ο κ. Ζωγράφος, υπέβαλλε την παραίτησή του-αδιάφορο αν προηγήθηκε η όχι λογομαχία του με τον συνοδεύοντα (και μετέχοντα της ελληνικής αντιπροσωπείας...) βουλευτή Επικρατείας πλην μυστικοσύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη. Με το αιτιολογικό ότι με την εξαίρεσή του από την ελληνική αντιπροσωπεία, υποβαθμίσθηκε εν τοις πράγμασι το κύρος του θεσμού του Έλληνα πρεσβευτή, κατά συνέπεια και οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και η του λοιπού δυνατότητά του να συνδιαλέγεται από θέση ισχύος και σεβασμού με την γερμανική κυβέρνηση.

Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια κραυγαλέα περιφρόνηση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας, τέτοιο δημόσιο "φτύσιμο" των Ελλήνων διπλωματών που εκπροσωπούν την χώρα μας σ' ολόκληρο τον κόσμο. Απαξιωτικά και περιφρονητικά στους διπλωμάτες μας (που όπως όλα τα επαγγέλματα,ακόμη κι' εκείνα που κατά τεκμήριο στελεχώνονται από "αρίστους", υπάρχουν καλοί και λιγότερο καλοί..) συνήθιζε να συμπεριφέρεται ως υπουργός εξωτερικών ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ίσως για να... διαιωνίσει την τακτική του ΠΑΣΟΚ των πρώιμων χρόνων, να αφήνει τους διπλωμάτες καριέρας στο ψυγείο (γιατί την πλειονότητά τους την θεωρούσε "δεξιά και μπουρζουαζία"!) και να διορίζει "εκ προσωπικοτήτων" πρεσβευτές, μη επαγγελματίες, αλλά... πιστούς στην "πράσινη αύρα".Και όχι λίγες φορές, το πληρώσαμε, ως χώρα, μέχρι το...ύστερο ΠΑΣΟΚ να βάλλει μυαλό και ν' αρχίσει (πλην Πάγκαλου!) να στηρίζεται στην πείρα, τις γνώσεις και των επαγγελματισμό τω ν Ελλήνων διπλωματών...

Ας προβληματιστούμε σοβαρά από το γεγονός πώς... δεν είμαστε σοβαρό κράτος! Ένα κράτος που για λόγους προεκλογικού πανικού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός "διοχετεύει" μέσω άτυπης κουβέντας του με βουλευτές του κόμματός τους στο... καφενείο της Βουλής τους φόβους του πως "αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, θ' αδειάσουν οι τράπεζες...". Και για να λειτουργήσει ο καλλιεργούμενος τρόμος αποτελεσματικότερα, βάζει και τον... τηλεμαϊντανό κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο να διαλαλήσει φόρα παρτίδα πως αν προκηρυχθούν εκλογές (δηλαδή πριν καν... σώσει και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ !) θα βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό!

Ένα κράτος η αξιωματική αντιπολίτευση του οποίου αρχικά κατηγορεί την κυβέρνηση ως "ξενόδουλη" και "κομπανία δοσίλογων", και προϊόντος του χρόνου επιχειρεί (όχι ολόκληρη-η βασική... συνιστώσα της!) οβιδιακές μεταμορφώσεις στην λογική του "πάρτε κόσμε", για να εκμεταλλευθεί την δυσαρέσκεια της κοινωνίας και ν' αναρριχηθεί στην εξουσία!

Ένα κράτος, ορισμένοι μηχανισμοί του οποίου πασχίζουν με νύχια και με δόντια να μείνουν στο απυρόβλητο... πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά πρόσληψης (ακόμη και "γιατρών" Προέδρων δημόσιων νοσοκομείων), για να μην θιγεί προεκλογικά η κομματική "πελατεία"!

Ένα κράτος που ανόητοι παπάδες κάνουν... εξωτερική πολιτική, ψηφισμένοι από χρόνια νόμοι παραμένουν ανενεργοί (πχ ο έλεγχος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας) για να συνεχίσουν ανενόχλητοι "ημέτεροι" και "πελάτες" το αναίσχυντο πάρτι τους!

Ένα κράτος, που ακόμη και τον πυρήνα του πλούτου του, τον πολιτισμό και την ιστορία του, την κάνει τσίρκο για να στήσει το τσαντίρι ο κάθε γελοίος(από πολιτικός, μέχρι "ειδικός" και "επώνυμος" των ΜΜΕ!) προκειμένου να προβληθεί, ν' αποπροσανατολίσει, για να παίξει επικοινωνιακά παιγνίδια! Γιατί, η ιλαροτραγωδία της Αμφίπολης, "πέτυχε", δεν "έτυχε"...






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...