Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Magnify Image

Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη κατέρριψε το στερεότυπο των αποκλειστικά αρσενικών πολεμιστών Βίκινγκ που έφευγαν στον πόλεμο, ενώ οι γυναίκες τους έμεναν πίσω για να μεγαλώσουν τα παιδιά.
   Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Western Australia αποφάσισαν να αναδιοργανώσουν τον τρόπο μελέτης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Μέχρι τώρα οι ερευνητές θεωρούσαν ότι οι σκελετοί ανήκαν σε άντρες απλώς επειδή ήταν θαμμένοι με τα ξίφη και τις ασπίδες τους. Τα γυναικεία λείψανα εντοπιζόταν από τις οβάλ καρφίτσες τους, και τίποτα άλλο. Με τη μελέτη των ίδιων των οστών οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι περίπου το ήμισυ των λειψάνων ανήκαν στην πραγματικότητα σε γυναίκες οι οποίες θάφτηκαν μαζί με τα όπλα τους.
   Είναι δύσκολο να αναγνωριστεί η συμβολή των γυναικών στην ιστορία πέρα από την αποστολή τους ως σύζυγοι και μητέρες. Η ανακάλυψη ότι οι γυναίκες συμμετείχαν στον πόλεμο κάνει τους ερευνητές να αναρωτιούνται επίσης κατά πόσο ισχύουν τα στερεότυπα περί βιασμών και λεηλασιών στην πραγματικότητα. 
  Οι γυναίκες συμμετείχαν στις πρώτες επιδρομές στην Αγγλία σε μεγαλύτερο αριθμό από ό,τι υπέθεταν οι μελετητές, καταλήγει ο ερευνητής McLeod.
 Οι Βίκινγκς δεν έκαναν επιδρομές ως ανεξέλεγκτοι άγριοι, αλλά ως παντρεμένοι άποικοι. 




Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...