Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΨΗ - ΑΣΤΟΧΙΕΣ Η ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;


Σε όλες τις εκφάνσεις του κάθε είδους διαγωνισμού, αθλητικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, πολιτικού, είθισται να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Οι μεν νικημένοι, αναγνωρίζουν το γεγονός ότι έχασαν, συγχαίρουν τους πρωτεύσαντες και αποχωρούν, με την ελπίδα να ανασυνταχθούν και να διεκδικήσουν τη νίκη στον επόμενο αγώνα.
Οι δε νικητές τιμώνται με τις ανάλογες τιμές και επιβραβεύονται με τα ανάλογα μετάλλια ή προνόμια.
Έτσι έχουν θεσπιστεί από αρχαιοτάτων χρόνων το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο για τους τρεις πρώτους και μάλιστα το τυπικό αυτό ακολουθείται μέχρι τις μέρες μας.

Προ ημερών, έγινε στο δήμο Αλμωπίας η ανάλογη διαδικασία σε μια συνεδρίαση, κατά την οποία ο νέος δήμαρχος πρότεινε τους εκλεκτούς του, για τις καίριες διευθυντικές θέσεις-κλειδιά, που θα κινήσουν την ατμομηχανή του δήμου μας, ώστε να ξεκινήσει η ανασύνταξη και η ανασυγκρότηση, της όλο και πιο βαθιά υποβαθμισμένης μας επαρχίας.
Αναφερόμενοι στα καθαρά Προμαχιώτικα πράματα, θετικά αντιμετωπίστηκε από τους κατοίκους η τοποθέτηση του Χρήστου Μπάτση στην αντιδημαρχία καθημερινότητας και του Δημήτρη Βέσκου στην αντιπροεδρία των λουτρών Πόζαρ.
Ο Χρήστος Μπάτσης είναι ένας ικανότατος νέος άνθρωπος, με πείσμα και όρεξη για δουλειά και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μόνο θετικά θα προσφέρει στα του δήμου.
Ο Δημήτρης Βέσκος με την πολυετή του εμπειρία στα κοινά και την οργανωτικότητα που τον διακρίνει, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει τον μηχανοδηγό της ατμομηχανής και ότι τα πολύπαθα λουτρά θα πάρουν την ανιούσα.
Εντύπωση προκαλεί και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στο χωριό, η μη χρησιμοποίηση του τρίτου της δυναμικής Προμαχιώτικης τριπλέτας, που έδωσε τη νίκη στην παράταξη "Η Αλμωπία της καρδιάς μας", Γιώργου Γούδη, ο οποίος μάλιστα εκλέχτηκε στις πρώτες θέσεις  του συνδυασμού.
Ο "Αμερικάνος" όπως τον ξέρουμε όλοι, είναι ένας αυτοδημιούργητος, εργασιομανής νοικοκύρης, αγαπητός σε όλους και αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για πολλούς.
Πρόεδρος του γεωργικού συνεταιρισμού του χωριού με πολλές γνώσεις και πολλές χρήσιμες γνωριμίες σε όλη την επικράτεια, μόνο καλά έχει να επιδείξει στον κοινωνικό του βίο.
Εκτέθηκε για πρώτη φορά στα πολιτικά δρώμενα και το αποτέλεσμα, ήταν άκρως επιτυχημένο και κολακευτικό.
Και ενώ όλοι περίμεναν, ότι ο νέος δήμαρχος, θα στηριζόταν στον νεοεκλεγέντα και ορεξάτο για προσφορά Αμερικάνο, δίνοντάς του μια λειτουργική και αποδοτική θέση, αντ' αυτού τον "έριξε" σε μια αναπληρωματική  και ανενεργή θέση, μόνο και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια.

Η απορία μου είναι γιατί ο δήμαρχος δεν επιβράβευσε τον ομολογουμένως ικανότατο σύμβουλό του, τοποθετώντας τον σε "μάχιμο" πόστο;
Ήταν επιλογή δική του;
Ήταν προϊόν διαπραγματεύσεων;
Ήταν προϊόν εσωτερικών πιέσεων;
Ήταν μια κίνηση, που του επιβλήθηκε από άλλους και για να διατηρήσει τις ισορροπίες, την αποδέχτηκε;
Ήταν μια ατυχής στιγμή και δεν υπολόγισε σωστά τις ικανότητες του συντρόφου του;
Και στο φινάλε, γιατί με τη στάση του αυτή αγνόησε τους εκατοντάδες ψηφοφόρους, που στήριξαν και υπερψήφισαν τον Αμερικάνο, πιστεύοντας στην δυναμική θέληση για συνεισφορά στα κοινά;

Τελειώνοντας, άποψή μου είναι ότι όταν έχεις τρία "άλογα" που συνεχώς σου δίνουν πρωτιές, δεν τα κρατάς στον στάβλο. Τα ρίχνεις όλα στον αγώνα και δρέπεις τις δάφνες από τις νίκες που σου επιφέρουν. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, κανείς δεν περισσεύει και κανείς ικανός γκολτζής δεν πρέπει να κάθεται στον πάγκο των αναπληρωματικών.

Δημήτρης Σαλαμάνης.

Σ.Σ. Οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και πιστεύω ότι και οι τρεις ικανότατοι Προμαχιώτες αξίζουν να είναι σε ηγετικές θέσεις του δήμου μας και ότι μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική στα τεκταινόμενα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...