Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΑΛΦΗ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Κυνήγι θησαυρού στον Εβρο -Ψάχνουν λίρες και τιμαλφή στις Φέρες

Σε κυνήγι χαμένου θησαυρού επιδίδονται τέσσερα άτομα στην Ξάνθη, που πήραν άδεια για να κάνουν έρευνες στις Φέρες, ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες που έχουν θα αποδειχθούν αληθινές. 

Οι «χρυσοθήρες» πήραν άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να αναζητήσουν λίρες και άλλα τιμαλφή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ο θησαυρός βρίσκεται σε ακίνητο στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν το Αστυνομικό Τμήμα Φερών. Τη δράση τους θα παρακολουθούν πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, που θα εποπτεύουν τις εργασίες ανασκαφής, σύμφωνα με το thrakitoday.com. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται ότι οι ανασκαφές θα γίνουν για δύο ημέρες, σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Εβρου και θα έχουν αυστηρό ωράριο (8:00-15:30), το οποίο μπορεί να παραταθεί μόνο αν βρεθεί ο θησαυρός. 

Αν κατά τις έρευνες εντοπιστούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, αυτά θα παραδοθούν στην αρχαιολογική Υπηρεσία και η ανασκαφή θα διακοπεί αμέσως. Αν τελικά εντοπιστεί ο πολυπόθητος θησαυρός, τότε αυτός θα καταμετρηθεί από την επιτροπή που έχει οριστεί και θα κατατεθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι ζητούν και παίρνουν άδεια για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού, μιας και τα τελευταία χρόνια μόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης έχει εκδώσει αναρίθμητες αντίστοιχες άδειες για εκτάσεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας αλλά και της Κομοτηνής και Ξάνθης. Φυσικά δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες χωρίς άδεια.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...