Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ στους ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ στον ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


        Τιμώντας τη θυσία των εκτελεσμένων 114 Γιαννιτσιωτών από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής & τους έλληνες συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες πουλικούς, Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι  στον Ομαδικό Τάφο των Γιαννιτσών την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί.
      Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πέλλας, υπηρετώντας όχι την ιστορική μνήμη, αλλά την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» δεν συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα του μνημόσυνου το Κόμμα μας.
     Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν. Δεν μπορούν όσοι έχουν επιζήσει της εκτέλεσης, αλλά  και οι νεώτεροι απόγονοί τους και οι νέοι της πόλης να μη γνωρίσουν αυτήν την ιστορική αλήθεια. Στις 14 Σεπτέμβρη του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους με την καθοδήγηση των ταγματασφαλιτών Πούλου και Σκαπέρδα εκτέλεσαν 114 Γιαννιτσιώτες μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαγκριώτη. Ήταν τα αντίποινα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την ηρωική αντιστασιακή δράση των δυνάμεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή του Πάϊκου.
      Στην κατάθεση στεφάνων θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πέλλας.



                                                                                                        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...