Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με το Έθνος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι υδροστρόβιλοι που σχηματίστηκαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας αλλά και σε κοντινή απόσταση από τις μονές του Αγίου Όρους.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας επισημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση από τον αριθμό των υδροστροβίλων προκαλεί η διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα.
«Η έξαρση του φαινομένου αφορούσε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Ήταν πρωτόγνωρο το ότι εμφανίστηκαν σε αντίθετες περιοχές της χώρας με διαφορά μερικών ωρών. Συνήθως οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται σε μία περιοχή. Επιπλέον, ο μέσος όρος των υδροστροβίλων που καταγράφεται σε έναν χρόνο στην Ελλάδα είναι 75. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες είχαμε 17. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός» υποστηρίζει. 



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...