Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

"Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΛΕΣΒΙΑ"

«Ο πρώτος μου χρόνος ως λεσβία» -Μια νεαρή στρέιτ γυναίκα έπειτα από ενα ξέφρενο βράδυ αλλάζει τη ζωή της και περιγράφει την εμπειρία της [εικόνες]

Μια νεαρή στρέιτ γυναίκα έπειτα από ενα ξέφρενο βράδυ αλλάζει τη ζωή της και περιγράφει την εμπειρία της.

«Ξύπνησα ένα πρωί και στο κρεβάτι μου κοιμόταν μια γυναίκα». Αυτή ήταν η αφορμή που έκανε την Μπρουκ Χέμπχιλ να πάρει την απόφαση από ετεροφυλόφιλη να γίνει ομοφυλόφιλη και ύστερα από ένα χρόνο να γράψει ένα βιβλίο για την εμπειρία της αυτή.

Η Μπρουκ Χεμπχιλ μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Λεσβία για ένα χρόνο» το οποίο, όπως λέει η ίδια σαν στόχο έχε να συμβάλει στο διάλογο για την ανοχή και την αποδοχή της διαφορετικής σεξουαλικότητας.

Οπως λέει η ίδια δεν πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα.«Ηταν μια σειρά από γεγονότα που με οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου», λέει και εξηγεί ότι πήρε την απόφαση όταν έπειτα από μια... μεγάλη νύχτα ξύπνησε με έναν τρομακτικό πονοκέφαλο και έναν απρόσμενο επισκέπτη στο σπίτι της. «Ημουν έξω ένα βράδυ στο Σίδνεϊ, σε ένα γκέι μπαρ στην Οξφορντ Στριτ με μερικούς φίλους. Είχαμε πιει μερικά ποτά και ξύπνησε με μια γυναίκα δίπλα μου στο κρεβάτι», λέει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια της ζητήθηκε από έναν σκηνοθέτη να συμμετάσχει σε έναν πιλότο για ένα σόου που αφορούσε τις λεσβίες στο Σίδνεϊ. Αυτό ήταν και το επόμενο βήμα στο ταξίδι που ξεκινούσε. Λίγο μετά τη μαγνητοσκόπηση, άρχισε να έχει πιο στενές σχέσεις με μια από αυτές τις γυναίκες η οποία ήταν γνωστή για το ότι κατάφερνε να πείσει στρέιτ γυναίκες να ενταχθούν στην ομάδα της.

Ο τίτλος του βιβλίου της Χέμπχιλ έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις της λεσβιακής κοινότητας, καθώς, όπως υποστηρίζουν υποδηλώνει ότι απλοποιείται το περίπλοκο ζήτημα της σεξουαλικότητας υπονοώντας ότι αυτό είναι μια επιλογή.

«Καταλαβαίνω ότι βάζοντας στον τίτλο τη λέξη λεσβία υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που την θεωρούν κάπως... δική τους και που θεωρούν ότι δεν έχω δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσω. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Απλώς αυτός είναι ένας πολύ ελκυστικός τίτλος.

Οσο για το αν η ίδια δηλώνει τώρα ετεροφυλόφιλη ή ομοφυλόφιλη, η συγγραφέας απαντά ότι αν κάποιος θα ήθελε να της βάλει μια ταμπέλα αυτή θα ήταν μπαϊσέξουαλ.

Παράλληλα, η συγγραφέας υποστήριξε ότι αν περισσότεροι άνθρωποι ανέπτυσσαν μεγαλύτερη οικειότητα με ανθρώπους του ίδιου φύλλου, θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση και λιγότερη ομοφοβία. «Αν έχετε την πολυτέλεια να έχετε μια ρευστή σεξουαλικότητα, τότε θα είστε στην αξιοζήλευτη θέση να διαλέξετε τον σύντροφό σας με βάση παράγοντες όπως η προσωπικότητά του. Ισως σε 15 χρόνια να είμαι πάλι με μια γυναίκα. Αλλά η μητέρα μου μου είπε ότι δεν θα την έκανε πολύ χαρούμενη κάτι τέτοιο».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...