Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Στους Προμάχους βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13/9 ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.
Με μεγάλη παρέα φίλων, ο αγαπητός σε όλους Πύρρος, γεύτηκε τις παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές, σε ψητοπωλείο του χωριού, καλεσμένος από τους πολλούς φίλους, που έχει στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.
Ο ευγενέστατος «χαμογελαστός  γίγαντας» θα παρευρεθεί στο 3ο Αθλητικό Πανόραμα, που θα γίνει την Κυριακή 14/9 στην Αριδαία, μαζί με πολλούς άλλους Ολυμπιονίκες και αθλητές της άρσης βαρών. Σκοπός του Τουρνουά είναι η μύηση μικρών και μεγάλων στα αθλήματα της άρσης βαρών, του taekwon-do και του καράτε και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του ''ευ αγωνίζεσθαι''.

Στην παραπάνω εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα τιμηθούν για την μεγάλη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Νικόλαος Ηλιάδης, Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρας Μήτρου, Μυστακίδου Έλλη και Σαλτζίδης Παύλος.
Ευχάριστος , απλός και δεκτικός σε ότι του ζητήσαμε, μας μίλησε με ενθουσιασμό για το χωριό μας, την Αλμωπία και τους ανθρώπους, που εκτιμά πολύ, δέχτηκε να φωτογραφηθεί με όλους και όντας στο επίκεντρο της παρέας πείραζε τους πάντες με χιούμορ, δίνοντας την εντύπωση, ότι ζει χρόνια στον τόπο μας και ότι είναι ένας από εμάς.
Έδειξε μεγάλη αγάπη για τα μικρά παιδιά και σε παρατήρησή μας ότι «πρέπει να σε έχουν κουράσει πολύ όλες αυτές οι φωτογραφήσεις», μας αποστόμωσε λέγοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα η μεγάλη αγάπη του κόσμου και είναι χαρά και υποχρέωσή μου να μοιράζω χαμόγελο όπου μπορώ».
Εντυπωσιακός χαρακτήρας, φιλόξενος και ανθρώπινος σου δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζεστε χρόνια, με απλό λόγο, ο άνθρωπος που σήκωσε με τα μπράτσα του την Ελλάδα στα ουράνια, επιβεβαιώνει τις δοξασίες των αρχαίων προγόνων μας ότι ο Ολυμπιονίκης είναι ένας ημίθεος. Μάλιστα στην κουβέντα που είχαμε και του απολογηθήκαμε, ότι δεν υπάρχουν τείχη στο χωριό μας για να τα γκρεμίσουμε, όπως στην αρχαιότητα, μας απάντησε ότι έκανε το χρέος του προς την πατρίδα  και δεν θέλει  τίποτα παραπάνω.
Μας εντυπωσίασε το αυτόγραφο που μας έδωσε, στο οποίο επάνω έγραψε την αφιέρωσή του, ενώ υπέγραψε ζωγραφίζοντας μια μπάρα της άρσης βαρών, στην άνω πλευρά της οποίας έγραψε ΕΛΛΑΣ, και στην κάτω ΠΥΡΡΟΣ και την υπογραφή του.

Φύγαμε από την συνεστίαση γοητευμένοι από το ήθος του ανδρός και πεπεισμένοι, ότι τέτοιοι χαρακτήρες-διαμάντια, κοσμούν τον αθλητισμό και κατ επέκταση την πατρίδα μας.















4 σχόλια :

Όλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ οι Προμαχοιώτες ήταν εκεί!!! Που κανονικά έπρεπε να ήταν τα παιδιά από την ομάδα του χωριού να δώσουν παράδειγμα για τον αθλητισμό...

Η sygkentrwsh htan anepisimh kai idiotikh. mhn ta politikopoieis ola

ΠΑ.ΣΟ.Κ. .. πάντα και παντού !
Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει ΔΕΞΙΑ !!!

υπαρχουν ακομα ατομα που πιστευουν στους πολιτικους μακακες

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...