Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ": Ο ΤΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Και άλλη αρχαιολόγος «χτυπάει»: Ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι μακεδονικός

Ο τάφος της Αμφίπολης συνεχίζει να προκαλεί εμφύλιο στους κόλπους των αρχαιολόγων με την επίτιμη διευθύντρια Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Ρωμιοπούλου να καταθέτει τη δική της ένσταση για την χρονολόγηση του τύμβου και να τον τοποθετεί χρονικά στο μέσου του 3ου αιώνα π.Χ.

Συγκεκριμένα η κ Ρωμιοπούλου που έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στη Βεργίνα, τα Λευκάδια αλλά και την Αμφίπολη παλαιότερα, θεωρεί πως μπορεί οι Καρυάτιδες να μην είναι ρωμαϊκής εποχής, όπως υποστηρίζει η Όλγα Παλαγγιά, αλλά ούτε ακριβώς και του 4ου αι. π.Χ. Τις χρονολογεί έως το 250 π.Χ.

Υπενθυμίζεται πως η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε χθες ότι δεν αμφισβητείται η χρονολογηση της ανασκαφικής ομάδας της κ. Περιστέρη και πως ο τάφος της Αμφίπολης χρονολογείται την εποχή αμέσως μετά τον Μέγα Αλέξανδρο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...