Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΜΑ ΓΟΥΟΤΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

O Xάρι Πότερ ήταν το πρόσχημα: Δείτε την Εμα Γουότσον να κάνει μια συγκλονιστική ομιλία για τον φεμινισμό στα Ηνωμένα Εθνη [βίντεο]

Στις αρχές του καλοκαιριού, έχοντας μόλις τελειώσει το κολέγιο η Εμα Γουότσον, η νεαρή ηθοποιός που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Ερμιόνη στις ταινίες του Χάρι Πότερ ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών. Ωσπου εκλήθη να κάνει την πρώτη της ομιλία, μέσα στη θρυλική αίθουσα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Και ήταν μια ομιλία καταιγιστική, μια ομιλία που σύμφωνα με το διεθνή τύπο άλλαξε τη συζήτηση για τον φεμινισμό! 
Η ομιλία της ήταν παθιασμένη απευθύνθηκε ανοιχτά στους άντρες πρέσβεις και ζήτησε ανοιχτά να συμπράξουμε μαζί της για την αντιμετώπιση της λανθασμένης αντίληψης για τον φεμινισμό. Είπε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα ότι ήμουν φεμινίστρια. Αυτό δεν περιείχε ίχνος σύγχυσης για μένα. Ομως η πρόσφατη ερευνά μου, μου έδειξε ότι η λέξη φεμινισμός δεν είναι καθόλου δημοφιλής. Οι γυναίκες επιλέγουν να μην γίνονται γνωστές ως φεμινίστριες. Προφανώς οι φεμινίστριες θεωρούνται πολύ επιθετικές, πολύ ισχυρές, μη ελκυστικές και εχθρικές προς του άντρες.

Γιατί έγινε ο φεμινισμός μια αντιδημοφιλής λέξη; Πιστεύω ότι είναι σωστό να πληρώνομαι το ίδιο με τους άντρες συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το σώμα μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό οι γυναίκες να λαμβάνουν μέρος στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή μου. Πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό κοινωνικά να με σέβονται τόσο όσο και του άντρες».

Και πρόσθεσε για να αντιμετωπίσει όσους την κοιτούν με απαξίωση:
«Ισως σκέφτεστε: ποιό είναι αυτό το κορίτσι του Χάρι Πότερ; Τι κάνει στα Ηνωμένα Εθνη; Εχω αναρωτηθεί και εγώ το ίδιο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι νοιάζομαι για αυτό το πρόβλημα και θέλω να βοηθήσω να βελτιωθεί η κατάσταση. Και έχοντας δει όσα έχω δει, νιώθω υπεύθυνη να πω κάτι. Ο  Edmund Burke είπε ότι το μόνο που χρειάζονται για να θριαμβεύσουν οι δυνάμεις του κακού είναι το να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άντρες και οι καλές γυναίκες.» 






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...