Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ


       Η Αντιπεριφέρεια Πέλλας συνεχίζει τις ενέργειές της στην κατεύθυνση  αποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στα Γιαννιτσά προχωρώντας στο επόμενο βήμα. Συνεχίζει την αποδυνάμωση της Υπηρεσίας των Γιαννιτσών, που με προηγούμενες μετακινήσεις εργαζομένων είχε ξεκινήσει, χωρίς και τη δική τους σύμφωνη γνώμη, αποφάσισε να μεταθέσει- αποσπάσει εργαζόμενους από την έδρα απασχόλησής τους στα Γιαννιτσά για την Σκύδρα.
     Αποδυναμώνει μια σημαντική Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλας, που ασχολείται ουσιαστικά με πάνω από το 50% της συνολικής αγροτικής δραστηριότητας και οικονομίας της Π.Ε.Πέλλας. Και αυτή η κίνησή της βρίσκεται στην πορεία μεγαλύτερης υποβάθμισης & συρρίκνωσης της δραστηριότητας της Υπηρεσίας, που υλοποιείται σταδιακά στα πλαίσια του συγκεντρωτικού σχεδίου «Καλλικράτης» στην Τοπική Διοί-κηση.
      Πέρα από την αποδυνάμωση της ίδιας της Υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια ( συνταξιοδοτήσεις, μετακινήσεις, μεταθέσεις ),  ουσιαστικά τιμωρεί τους εργαζόμενους μιας και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τον ήδη ψαλιδισμένο από τις συνεχείς περικοπές οικογενειακό προϋπολογισμό με την υποχρέωση πρόσθετων εξόδων των καθημερινών μετακινήσεων για τις νέες θέσεις τοποθέτησής τους.
      Έρχεται αυτή η τακτική και σαν συνέχεια των εξοντωτικών περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων  από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τα τελευταία χρόνια και στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τα κάθε είδους χαράτσια για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.
       Οι αυθαίρετες αυτές μετακινήσεις χωρίς και την συναίνεση των ίδιων των εργαζομένων και των Συνδικαλιστικών τους Φορέων, δεν  επιλύουν  κανένα  υπηρεσιακό  πρόβλημα,  αλλά αντίθετα  δημιουργούν  τεράστια  προβλήματα  στους  εργαζόμενους.  Δημιουργούν  κλίμα  αβεβαιότητας  και αναβρασμού  σε  όλους  τους  εργαζόμενους  της  Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και  γενικά  δεν  βοηθούν σε  καμία περίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών.
  Η Γραμματεία Ν.Πέλλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ( ΠΑΜΕ ) απαιτεί :
    Να ανακληθούν άμεσα οι παραπάνω μετακινήσεις.
    Να  μην  γίνεται  καμία  μετάθεση  χωρίς  αντικειμενικά  και  μετρήσιμα  κριτήρια  και  χωρίς    τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων & των Συνδικαλιστικών τους Φορέων.

    Να αποσαφηνιστούν άμεσα οι προθέσεις της Αντιπεριφέρειας Πέλλας σχετικά με το μέλλον των αποκεντρωμένων από την έδρα της Υπηρεσιών σε Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...