Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ



Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας γιόρτασαν οι Προμαχιώτες τον προστάτη  και πολιούχο του χωριού, Άγιο Δημήτριο.
Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον επιβλητικό Ιερό ναό, με πλήθος πιστών να προσκυνούν τα Ιερά λείψανα του Αγίου που εκτίθενται αυτό το τριήμερο σε περίοπτη θέση του ναού, ενώ στο τέλος εκτός από το Αντίδωρο, προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους, τα  οποία έφεραν στον προαύλιο χώρο πολλές κυρίες νοικοκυρές του χωριού.
Επίσης τηρήθηκε και φέτος το έθιμο του κουρμπανιού, με κρέας αιγοπροβάτων που πρόσφεραν στην Εκκλησία, κτηνοτρόφοι του χωριού.
Από πλευράς επίσημης πολιτείας παραβρέθηκαν ο βουλευτής του νομού Ιορδάνης Τζαμτζής, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος με τη σύζυγό του, οι αντιδήμαρχοι Τσιμτσιρίδης, Γεωργίου, Μπάτσης, ο αντιπρόεδρος των Λουτρών Δ. Βέσκος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Γ. Γούδης.
Να θυμίσουμε ότι οι φετινές γιορταστικές εκδηλώσεις, που είχε ετοιμάσει  ο μορφωτικός σύλλογος για αύριο 27/10, που κατά παράδοση είναι το πανηγύρι του χωριού, ακυρώθηκαν λόγω πένθους.












1 σχόλια :

Χρόνια σας πολλά,φίλοι και φίλες Προμαχιώτες!.. Ο Άγιος Δημήτριος να σας προστατεύει και να σας βοηθά!..

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...