Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΥΛΟΜΜΜΕΤΑΦΟΡΕΣ


Το "διεκδικώ" είναι εδώ για να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των ανθρώπων και των ζώων αλλά και των ανθρώπων που έχουν ζώα. Τόσο απλά ενδιαφερθήκαμε για το θέμα που προκύπτει όταν οι σκυλομπαμπάδες/μαμάδες επιθυμούν να βγουν λίγο παραέξω από τα στενά πλαίσια της γειτονιάς και να επισκεφθούν το κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα, να κάνουν μια ξέγνοιαστη οικογενειακή βόλτα.
Σε συνάντησή μας με την πρόεδρο της Π.Φ.Π.Ο. κα Νατάσα Μπομπολάκη μας ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες. Μάθαμε πως το αίτημα για τη μεταφορά των μεγαλόσωμων ζώων συντροφιάς με τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι σε πολύ καλό δρόμο και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα όπως ακριβώς συνέβη και με τα προηγούμενα αιτήματα της Ομοσπονδίας. 
Η πρόταση λέει πως στο κάθε μεγαλόσωμο σκυλί αντιστοιχεί μισό εισιτήριο και πως ο αριθμός των σκύλων σε κάθε βαγόνι δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δυο. Ο περιορισμένος αριθμός των σκύλων στηρίζεται στον περιορισμένο αριθμό των ανθρώπων με σκυλιά που κυκλοφορούν στην Αθήνα  και το μισό εισιτήριο είναι ένα μέτρο που ήδη εφαρμόζεται σε ΚΤΕΛ και ΟΣΕ.  
Όμως, η κα Μπομπολάκη συμφώνησε με το "διεκδικώ" στο ότι ο αριθμός των σκύλων για το κάθε βαγόνι είναι αρκετά περιοριστικός, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να ρυθμιστεί και άρα δεν χρειάζεται να οριστεί εκ των προτέρων.  
Στη λογική της ύπαρξης ενός κοινού κανόνα για όλες τις μεταφορές, το μέτρο για το μισό εισιτήριο είναι θεμιτό μιας και ήδη ισχύει, όμως, η πλειοψηφία των σκυλοκηδεμόνων σίγουρα θα προτιμούσε να μην πληρώνει εισιτήριο για τη μεταφορά των μεγαλόσωμων "παιδιών" της. Θα λέγαμε πως το αντίτιμο μπορεί να αποτελεί έναν λόγο περιορισμού των καθημερινών ευχάριστων και ξέγνοιαστων σκυλοεξόδων.  
Για εμάς στο "διεκδικώ", μια ακόμα καλύτερη πρόταση, περισσότερο προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες, θα ήταν αυτή της δωρεάν μετακίνησης των σκύλων σε όλα τα ΜΜΜ χωρίς κανέναν νομικό περιορισμό. 
Όπως μας λέει η κα Μπομπολάκη, οι σκυλόφιλοι και γενικά οι ζωόφιλοι αποτελούν μια μεγάλη δύναμη και έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τις εξελίξεις και να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα των ζώων. Κάθε φορά που χρειάζεται, οι ζωόφιλοι συσπειρώνονται και συμμετέχουν στις διεκδικήσεις των φιλοζωικών. Αυτό λοιπόν αναμφίβολλα πρέπει να κάνουν και τώρα.
Παράλληλα με τα υπόλοιπα αιτήματα υπάρχει και το θέμα του νέου Συντάγματος και το ψήφισμα που έχει καταθέσει η Π.Φ.Π.Ο. σε σχέση με την αναθεώρησή του, καθώς στο νέο Σύνταγμα ουσιαστικά δεν κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των ζώων. 
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αποφάσισε πως χρειάζεται “μία εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης, ώστε η αλλαγή αυτή που επιζητούμε να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής και να μην παραμείνει ένα κενό νομικό γράμμα”. 
"Ήδη έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε 25.000 υπογραφές και ο στόχος είναι να μαζευτούν 100.000", συμπληρώνει η κα Νατάσα. Με τη βοήθεια όλων, όπως και της έμπρακτης υποστήριξης του "διεκδικώ¨, ο στόχος αυτός είναι εφικτός και ανοίγει το δρόμο για την ισότητα ανθρώπων και ζώων.  
Μάλιστα, το αίτημα αυτό αποκτά μια επιπλέον σημασία, εάν σκεφτεί κανείς τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα καθώς και τους κινδύνους στους οποίους υπόκεινται καθημερινά τα ζώα. 
 Το ψήφισμα θα το βρείτε εδώ



October 23, 2014

ΠΗΓΗ...http://www.diekdikw.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...