Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η μεταμεσονύκτια "underground" παρέλαση των Προμάχων



Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καθιερωθεί στους Προμάχους, μια μυστικιστική εκδήλωση, που γίνεται πάντα την παραμονή της παρέλασης και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν όλοι κοιμούνται.

Άγνωστοι, συγκεντρώνονται στην πλατεία, η οποία είναι ήδη διαγραμμισμένη και σημαιοστολισμένη για την παρέλαση, και σχηματίζοντας κανονική ομάδα, παρελαύνουν, όπως ακριβώς γίνεται στην κανονική εκδήλωση.
Οι περίοικοι της πλατείας ακούν από τα σπίτια τους τις φωνές-προστάγματα του αρχηγού, που δίνει το βήμα στην ομάδα, ενώ ο θόρυβος από τον βηματισμό των ανδρών σείει το έδαφος.
Συνήθως έχουν μαζί τους τύμπανα και σάλπιγγες.
Μάλιστα επικρατεί μια άκρα μυστικότητα και κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό η ταυτότητα των παράξενων αυτών ανδρών, που επί δεκαετίες τώρα τηρούν αυτό το περίεργο τυπικό.
Η διάρκεια της όλης εκδήλωσης κρατάει λίγα λεπτά και κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, για πρόσωπα και πράματα.
Ίσως είναι νέοι, που υπό την επήρεια του αλκοόλ βγάζουν απωθημένα, ίσως είναι κάποια μυστική "πατριωτική" οργάνωση, που τηρεί κάποιους κανόνες, ίσως είναι κάποιοι που κάνουν την τρέλα τους, κανείς δεν γνωρίζει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παράξενο αυτό τελετουργικό συνεχίζεται επί χρόνια και αποπνέει ένα άρωμα μυστηρίου, που εξιτάρει τη φαντασία και τα συνομωσιολογικά σενάρια.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...