Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

"Η ΔΕΥΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ"



Η ΔΕΥΑ πρέπει να σωθεί προς όφελος των δημοτών της Αλμωπίας

Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της ΔΕΥΑ ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες των προηγούμενων τριών δημοτικών διοικήσεων τόσο για το έργο ύδρευσης της Αριδαίας όσο και για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑ.

Η σημερινή δημοτική αρχή ( όπως απεδείχθη από τις συνεχείς παραιτήσεις προέδρων και αντιπροέδρου) απεδείχθη απροετοίμαστη τουλάχιστον για το ζήτημα αυτό. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ορίστηκε τελικά πρόεδρος της ΔΕΥΑ ο κ. Κετικίδης που εκτελεί και χρέη αντιδημάρχου τεχνικών έργων. Η συγκέντρωση όλων αυτών των αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο ( ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες) είναι σαφές ότι κινδυνεύει να υποβαθμίζει σε ένα βαθμό όλα τα αντικείμενα ευθύνης του. Ευχόμαστε πραγματικά να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. 
Και η τεχνική υπηρεσία ( με τους 7 μηχανικούς που διαθέτει) πρέπει να προετοιμάζει πυρετωδώς μελέτες για να μπορέσει ο Δήμος να ενταχθεί σε προγράμματα ( με βάση την ουσιαστικά παντελή έλλειψη από το παρελθόν έτοιμων μελετών) και η ΔΕΥΑ πρέπει να αντιμετωπίσει το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας, το μεγάλο θέμα με τα ανείσπρακτα και την επίβλεψη και διαχείριση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Ακόμη ότι προκύψει από τους διαχειριστικούς ελέγχους που είναι σε εξέλιξη.

Εμείς έχουμε προτείνει και έχει αποφασιστεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την ΔΕΥΑ. Είμαστε πρόθυμοι πραγματικά να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από μέρους της διοίκησης. 

Ακόμη πιστεύουμε ότι η απόδοση ευθυνών για ενέργειες και παραλείψεις προηγούμενων διοικήσεων ( εάν αυτές τελικά βλάψουν την δημοτική επιχείρηση) πρέπει να αποδοθεί. Η ΔΕΥΑ πρέπει να σωθεί προς όφελος των δημοτών της Αλμωπίας.       



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...