Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ

Ιωάννινα: Κατέστρεψαν ξωκκλήσι αναζητώντας κρυμμένο θησαυρό στα Ιωάννινα
Τα κυκλώματα των ιερόσυλων που λυμαίνονται ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο, χτύπησαν ένα ξωκλήσι των Ιωαννίνων καταστρέφοντας το ιερό στο οποίο περίμεναν ότι θα βρουν… θησαυρό!
Όμως, οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» έφυγαν με άδεια χέρια, αφήνοντας πίσω τους μεγάλες ζημιές.
Οι κάτοικοι του χωριού Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες το πρωί, όταν μπήκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και βρήκαν την Αγία Τράπεζα αναποδογυρισμένη και το ιερό να έχει σκαφτεί σε βάθος τουλάχιστον ενάμισι μέτρου και πλάτος τριών!
Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται πως είχαν ενδείξεις ότι στο βυζαντινό εκκλησιαστικό μνημείο υπήρχε κρυμμένος θησαυρός και δεν δίστασαν να το καταστρέψουν αναζητώντας τον. Εξάλλου, άφησαν ανέγγιχτο το φτωχικό παγκάρι που είχε μέσα μερικά κέρματα αλλά και ο,τιδήποτε άλλο υπήρχε μέσα στο ξωκλήσι.
Η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου χρονολογείται στις αρχές του 17ου αιώνα, αφού υπάρχουν αναφορές ότι μέχρι το 1670 λειτουργούσε ως μοναστήρι. Μετά τη νέα λεηλασία, οι υπεύθυνοι του δήμου Ζίτσας επαναφέρουν στην επικαιρότητα το αίτημα της επαρκούς φύλαξης των χωριών της ευρύτερης περιοχής και ζητούν να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...