Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


 Campaign for the Right to Citizenship
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 παιδιά και νεραροί ενήλικες που προέρχονται από γονείς μετανάστες. Αυτοί οι νεαροί δεν αναγνωρίζονται επίσημα από την Πολιτεία, εφ όσον δεν τους χορηγείται η Ελληνική ιθαγένεια, γεγονός το οποίο οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση και στο στιγματισμό τους ως “οι άλλοι”.
Φαντάσου να ήσουν γεννημένος/η ή μεγαλωμένος σε μια χώρα που αρνείται να σε αναγνωρίσει ως πολίτη!
Φαντάσου να μην μπορούσες να βγάλεις ταυτότητα στη χώρα που γεννήθηκες/μεγάλωσες!
Φαντάσου να χρειαζόσουν άδεια παραμονής για να διαμένεις νόμιμα στη χώρα που γεννήθηκες/μεγάλωσες!
Φαντάσου να μην είχες πλήρη πρόσβαση στη αγορά εργασίας της χώρας που γεννήθηκες/μεγάλωσες! 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το δικαίωμα μας να είμαστε ισότιμοι πολίτες στη χώρα που γεννηθήκαμε/μεγαλώσαμε.
Υπέγραψε την αίτηση για αν πιέσουμε την Ευρώπη και την Ελληνική Κυβέρνηση για πρόσβαση στην ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα.
                    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Στις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες η νόμιμη αναγνώριση ) απόκτηση ιθαγένειας) είναι δεδομένη, στην Ελλάδα όμως αυτό το θέμα είναια κόμα ζήτημα ταμπού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 200.000 παιδιά και νεαροί ενήλικες που προέρχονται από γονείς μετανάστες. Η πολιτεία αρνεϊται την  πρόσβαση στην ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά με το μεταναστευτικό υπόβαθρο,στερώντας τους βασικά δικαιώματα και αναγκάζουν ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα να είναι αλλοδαποί από προεπιλογή. 
Μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νέοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο στην Ελλάδα είναι ο ρατσισμός και διάφορες μορφές διακρίσεων που συνδέονται αυτόματα με την επισφαλή νομική μας κάλυψη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ορατότητα ή καλύτερα η έλλειψη της. Με άλλα λόγια τα παιδιά των μεταναστών είναι αόρατα τόσο για την πολιτεία όσο και για την Ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία νομοθεσία για την απόκτηση υπηκοότητας για τα παιδιά μεταναστών εκτός από την πολιτογράφηση. Η πράξη 3838-2010 που υιοθετήθηκε το 2010 από την Ελληνική Βουλή θεωρήθηκε αντισυνταγματική και το 2013 το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέτρεψε τα άρθρα που παρείχαν ένα μονοπάτι για την  απόκτηση της ιθαγένειας. 
Επιπλέον, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο δε γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μα ακόμα πιο σημαντικό δε γνωρίζει πως υπάρχουμε. Με  άλλα λόγια δε μας αντιμετωπίζουν ως Έλληνες με μεταναστευτικό υπόβαθρο μα σαν ξένους που δεν ανήκουμε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι το διακαίωμα μας να αναγνωριστούμε ως Έλληνες πολίτες

Την ανακοίνωση και το ψήφισμα θα τα βρείτε εδώ : http://www.ithageneia.org/en


ΠΗΓΗ...
http://www.diekdikw.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...