Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«ΜΑΧΗ» ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε μεταξύ του κυρίου Κωνσταντίνου Μπαρμπαγιάννη και του Σταυρού Θeοδωράκη, Πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.   

      Ο κ. Θεοδοράκης το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 είχε προγραμματίσει περιοδεία με στελέχη του κόμματός του στο Ωραιόκαστρο, περιοδεύοντας σε μαγαζιά, οπού και αργότερα έκατσε σε ένα κεντρικό καφέ, για κακή του όμως τύχη στο ίδιο καφέ είχε καθίσει μισή ώρα πριν ο κύριος Μπαρμπαγιάννης ο οποίος έπινε τον καφέ του με οικογενειακούς φίλους. Ο κ. Θεοδωράκης άρχισε να συνομιλεί με τον κόσμο και λίγο αργότερα αφού ήπιε τον καφέ του, πήρε το μικρόφωνο και αφού προέβη σε έναν μικρό χαιρετισμό προς τους θαμώνες του καταστήματος ζήτησε από αυτούς να του υποβάλλουν ερωτήματα αναφορικά με την πολιτική κατάσταση.
      Αρκετοί ήταν αυτοί που υπέβαλαν ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά της χώρας και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως τον κύριο Κωνσταντίνο Μπαρμπαγιάννη άλλο ήταν το θέμα που τον «έκαιγε» αυτό του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ. Έτσι κατευθύνθηκε προς τον κ. Θεοδωράκη και παίρνοντας τον λόγο τον καλωσόρισε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον ρώτησε, ποια είναι η θέση του κόμματός του δηλαδή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, επισημαίνοντας παράλληλα και κάνοντας ξεκάθαρη την θέση του (ο κύριος Μπαρμπαγιάννης) πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων. Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας στο ερώτημα είπε, πως πρέπει να υπάρχει σύνθετη ονομασία και εκείνη την στιγμή ο κύριος Μπαρμπαγιάννης, τον διέκοψε ανταπαντώντας του «ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ» κάνοντας τους θαμώνες να παγώσουν. Ο κ. Θεοδωράκης  τότε  πήγε να τα μπαλώσει λέγοντας πως και το «Σλαβομακεδονία» θα ήταν καλή λύση, για να πάρει και πάλι την απάντηση από τον κ. Μπαρμπαγιάννη: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», ο κ. Θεοδωράκης τότε παίρνοντας και πάλι τον λόγο είπε μπροστά στο κοινό και απευθυνόμενος στον κύριο Μπαρμπαγιάννη, ότι σε όλη την Ευρώπη, Αυστραλία κλπ κυκλοφορούν προϊόντα «made in Macedonia» και πως σύντομα δεν θα υπάρχουν προϊόντα τοπικά-Μακεδονικά της περιοχής (εννοώντας Ελληνικά προϊόντα της Μακεδονίας μας) και ότι ο πόλεμος χάθηκε, ωστόσο ο κ. Μπαρμπαγιάννης και πάλι δεν το άφησε να περάσει έτσι, του απάντησε πως τίποτα δεν έχει χαθεί, το μόνο που χάθηκε είναι μία μάχη τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

      Η συζήτηση πήγε να ξεφύγει με Μπαρμπαγιάννη και Θεοδωράκη να «ανεβάζουν» τους τόνους μπροστά στο κοινό της καφετέριας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Αμέσως όμως στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ επενέβησαν στην συζήτηση με άλλα άσχετα ερωτήματα και ο «συζήτηση» έληξε κάπως απότομα.

3 σχόλια :

ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...