Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

"Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ" - ΘΕΩΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ

Προκλητική θεωρία Αμερικανού θεολόγου
Μια νέα προκλητική θεωρία ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, και μάλιστα απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, αναπτύσσεται σε ένα βιβλίο Αμερικανού θεολόγου, που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τον καθηγητή θεολογίας Μπάρι Γουίλσον και την ιστορική συγγραφέα Σίμκα Ιακομποβίτσι, ο Ιησούς όχι μόνο παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή, αλλά μαζί της απέκτησε και δύο παιδιά.
Μάλιστα, στο βιβλίο τους «Το χαμένο Ευαγγέλιο» αναφέρουν πως η Μαρία Μαγδαληνή και τα παιδιά της αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ενώ για τον Ιησού σημειώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη ζωή του πριν από τη σταύρωση και για διάστημα 13 ετών.
Αυτή την προκλητική θεωρία τους τη στηρίζουν σε χειρόγραφα 1.450 ετών, τα οποία βρήκαν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Η δουλειά τους ήταν επίπονη, καθώς χρειάστηκε να μεταφράσουν επί πολλούς μήνες το αρχαίο κείμενο και μέσω αυτού σημειώνουν πως η αρχική Παρθένος ήταν η Μαγδαληνή και όχι η Μαρία.
Το χειρόγραφο βρισκόταν στη βιβλιοθήκη για 170 χρόνια και είναι ύποπτο το γεγονός ότι δεν είχε μεταφραστεί. Η Μαρία Μαγδαληνή είναι σημαντική φιγούρα στις δύο στιγμές της ζωής του Χριστού, τη σταύρωση και την ανάσταση. Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως έχει μείνει στην Ιστορία ως πόρνη, ενώ πουθενά δεν αναγράφεται πως ήταν τέτοια.
Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι ο Νίκος Καζαντζάκης στον «Τελευταίο πειρασμό», ήδη από το 1953, αναφερόταν σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού, ενώ και ο «Κώδικας Ντα Βίντσι», το δημοφιλές βιβλίο που μετέπειτα έγινε ταινία, αναφέρεται στη θεωρία αυτή.
Το βιβλίο αναφέρεται στη θεωρία που χρησιμοποίησε και η ταινία, ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό. Το μόνο στοιχείο που επιβεβαιώνεται για τη Μαγδαληνή είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει μέχρι σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...