Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA


«Έκλεψε τις εντυπώσεις» η Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Philoxenia
Συγχαρητήρια Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη στα στελέχη για τις πρωτότυπες ιδέες που προσέλκυσαν πλήθος κόσμου στο περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων επικεντρωμένο στον πολιτισμό και τουρισμό συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 13-16/11 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πέρα από τη διανομή  έντυπου  υλικού,  παρουσιάστηκε ένα ειδικό πρόγραμμα της Πέλλας, που περιλάμβανε στοιχεία των  ξενοδοχειακών μονάδων  και των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, δραστηριότητες αγροτικού, εκπαιδευτικού και εναλλακτικού τουρισμού, αξιοθέατα και μνημεία του τόπου, θρησκευτικούς και προσκυνηματικούς προορισμούς, καθώς και τα Μουσεία της Πέλλας. Αρκετοί εκδήλωσαν επιπλέον ενδιαφέρον για να ενημερωθούν εκτενέστερα συμπληρώνοντας σχετικά έντυπα τα οποία η υπηρεσία θα αξιολογήσει και θα απαντήσει.
 
Εξάλλου, μεγάλη ήταν η συμμετοχή των επισκεπτών σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεση και αναλύονται παρακάτω:

1.  Εναλλακτικός Τουρισμός τεσσάρων εποχών της Πέλλας
με πολυλειτουργικές και πολυθεματικές δράσεις

Σκοπός της δράσης είναι να δειχθεί η μοναδικότητα της Πέλλας μια που είναι η μόνη περιοχή  που μπορεί να συνδυάσει βουνό, πτήσεις και υγρό στοιχείο ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών όλες τις  εποχές.
Με τη δράση αυτή παρουσιάστηκαν δραστηριότητες  βουνού, λίμνης και αέρος  με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, που μπορούν να γνωρίσουν όλοι με ασφάλεια.


2.           Η  γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου σήμερα (εικόνες, γεύσεις & ήχοι)

Σκοπός της δράσης να αναδειχθούν στοιχεία του πολιτισμού της ιστορία της Πέλλας, της γης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να προκληθεί  το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το Μουσείο της Πέλλας και να γνωρίσουν το μεγαλείο του πολιτισμού των Ελλήνων.

Παρουσιάστηκαν εικόνες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τροφές της αρχαιότητας και η εξέλιξή τους στη σύγχρονη εποχή στην περιοχή μας.

Επίσης, κυρίες που συμμετείχαν στην ομάδα υποστήριξης των εκδηλώσεων παρουσίασαν κομμώσεις των γυναικών στην Αρχαία Πέλλα ενημερώνοντας ταυτόχρονα το κοινό για τον τρόπο φιλοξενίας των αρχαίων ελλήνων και τη θέση της  γυναίκας στην εποχή.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με τους ήχους της άρπας, με την αρπίστα Πέλη Πλίκα να «μαγεύει» το κοινό με το μοναδικό ταλέντο της δίνοντας μια διαφορετική μουσική νότα στη δράση.    


3.           Γεύσεις Πέλλας (Δήμος Έδεσσας)

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί διαφορετικές γεύσεις επιμελημένες από τη Δημοτική επιχείρηση Καταρρακτών Έδεσσας ως ένα δείγμα της φιλοξενίας της περιοχής μας και, παράλληλα, να ενημερωθεί για το τουριστικό πακέτο της Περιοχής της Έδεσσας.

4.           Παρουσίαση προϊόντων επιχειρήσεων της Πέλλας

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της Π.Κ.Μ. ήταν τοποθετημένα με ανάλογη διακόσμηση προϊόντα από επιχειρήσεις της Πέλλας με στόχο την προώθηση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες για την καθιέρωση γευμάτων με τοπικά ποιοτικά προϊόντα.




5. Προσφορά δώρων μετά από κλήρωση μεταξύ των επισκεπτών

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και προσφορά δώρων στους επισκέπτες με στόχο να καταγραφεί τον ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό και, ειδικότερα, για πτήσεις με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ζέρβης-Παγίτσας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κατέγραψε ακόμη μία επιτυχημένη παρουσία στην έκθεση Philoxenia. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα στελέχη, τις επιχειρήσεις της περιοχής μας για τη συνεργασία τους που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και όλους όσους εργάστηκαν για τη συμμετοχή που «έκλεψε τις εντυπώσεις» των επαγγελματιών του χώρου και των επισκεπτών για άλλη μια φορά. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων δόθηκε βαρύτητα στον πολιτισμό – τουρισμό της περιοχής μας που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της οικονομίας της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή με ρεαλιστικές και ανταποδοτικές δράσεις με στόχο την προβολή του Τόπου και την αύξηση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην Πέλλα. Στόχος είναι η άνοδος του τουρισμού και κατ’ επέκταση η ανάταση της τοπικής οικονομίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων και κόσμος.

Την ομάδα υποστήριξης των εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας αποτελούσαν τα  στελέχη και οι συνεργάτες: Ιωάννα Καδρέφη, Κυριακή Ασλανίδου, Νικολέτα Δασκάλου, Δέσποινα Σεραφείμ, Νικολέτα Μπασινά, Δημήτριος Τούσης, Ιωάννης Τσίκος και Αικατερίνη Καλαϊτζίδου η οποία και συντόνισε τις εργασίες πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Ομάδα υποστήριξης της εκδήλωσης  του Δήμου  Έδεσσας:  Βαγγέλης Κυριακού, Αικατερίνη Δέλλιου και  Χρήστος Θωμάς.

Η αρπίστα Πέλη Πλίκα είναι διπλωματούχος του Κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης - πτυχιούχος Αρχαιολογίας η οποία διδάσκει και στο Ωδείο του Δήμου Έδεσσας


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ακόλουθοι φορείς δια των εκπροσώπων τους: Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, Δήμος Έδεσσας, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων δωματίων & διαμερισμάτων Ν. Πιερίας - Ν. Ημαθίας - Ν. Πέλλας, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...