Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ AMERICAN HELLENIC INSTITUTE



AMERICAN HELLENIC INSTITUTE. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

AHI THE LINK IN THE USA. ADVOCATING FOR A STRONG RELATIONSHIP WITH GREECE

        Εκδήλωση, ομιλία και συζήτηση των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων με το American Hellenic Institute από την Washington, DC και Thanksgiving Happy Hour στο Chan Bar του ΜΕΤ, διοργανώθηκε την Δευτέρα 01/12/2014.
         ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
        Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Στρατηγός και Διοικητής του Γ΄ΣΣ και NRDC κ. Ηλίας Λεοντάρης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρέστησαν πολλοί βουλευτές, το διπλωματικό σώμα, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κος Περικλής Μήτκας, ο Πρόεδρος του Ανατόλια κος Πάνος Βλάχος, η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθηγητές, επιχειρηματίες, μέλη, φίλοι και πλήθος κόσμου.
        Από την Πέλλα καλεσμένος ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Μπαρμπαγιάννης ο οποίος και παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κύριος Μπαρμπαγιάννης έχει έντονο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, καθώς και εκείνα που απασχολούν τον Ορθόδοξο Ελληνισμό ανά τον κόσμο και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ήταν προσκεκλημένος.
        Διοργανώθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Πρόεδρο και CEO του American Hellenic Institute Mr. Nick Larigakis, που βρίσκεται και δραστηριοποιείται στην Washington, DC των ΗΠΑ, από την Pennsylvania Avenue, 5 μόλις τετράγωνα από το White House.
        Πάντα, αλλά ιδιαίτερα αυτή την εποχή, τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά θέματα βρίσκονται σε έξαρση στις διεθνείς σχέσεις για την χώρα μας και τον διεθνή ελληνισμό. H Κύπρος, η ΑΟΖ, η Μέση Ανατολή, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, οι γείτονες μας, όλα είναι σε εγρήγορση.
        Το ΑΗΙ, είναι ένα ινστιτούτο που αποτελείται από Greek-Americans που προωθεί τις ελληνικές και κυπριακές θέσεις στην Washington.
        Η περίοδος αυτή κάνει ακόμη πιο επιτακτική την συνοχή και σύμπνοια του διεθνούς ελληνισμού, και ιδιαίτερα του Ελληνισμού που είναι στην Αμερική.
        Το κεντρικό μήνυμα της εισήγησης του κου Λαρυγγάκη ήταν: στις ΗΠΑ τα θέματα της Ελλάδος προβάλλονται όχι μόνο σαν Ελληνικά, αλλά σαν το τι είναι καλύτερο για τα συμφέροντα της Αμερικής. Το ΑΗΙ ασχολείται με πολιτικά, εμπορικά, οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα. Βασικά θέματα του είναι η κατοχή της Κύπρου, το θέμα του Πατριαρχείου, o διωγμός των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, τα θέματα με την Αλβανία και την Δυτ. Θράκη. Θεώρησε deservice επί κυβερνήσεως Bush, τους χειρισμούς για τους βόρειους γείτονες. Η Ελλάδα είναι ο πιο σταθερός loyal partner και μέλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή για πολλά χρόνια. Υπάρχουν εστίες φωτιάς σε όλη την περιοχή. Η Τουρκία με την συμπεριφορά της κρατά όμηρο τις ΗΠΑ. Προτάθηκε να προσλάβουμε το καλύτερο lobby στην Αμερική, που ανοίγει πόρτες και δημιουργεί προσβάσεις. Η Κρήτη είναι το καλύτερο αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο. Σημείωσε ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και να ήμαστε περήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό. Το ΑΗΙ έχει πολλές επαφές με μέλη του Κογκρέσου και τον Λευκό Οίκο. Πρόβαλε ότι πρέπει να δείξουμε πόσο σπουδαία είναι η Ελλάδα για της ΗΠΑ. Ο ελληνισμός στις ΗΠΑ είναι περίπου 1,5 εκατ που αλλάζει δημογραφικά. Το heritage και η Εκκλησία θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Εισηγήθηκε ότι πρέπει η πολιτεία να καταλάβει το θεσμικό lobby. Ασχολούνται σημαντικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες για την Ελλάδα και το πως θα έρθουν επενδύσεις. Οι Ελληνοαμερικανοί δεν θέλουν χάρες, αλλά νομική σταθερότητα και βατή αδειοδοτική διαδικασία. Δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για την σημαία, θα έρθουν για οικονομικούς λόγους και όλα πρέπει όλα να είναι ίσα και equal. Για την κρίση αναφέρθηκε, ότι δεν θα μας πάει κάτω, αλλά πρέπει να σημειολόγησει την αλλαγή.
Οι Έλληνες είναι έξυπνοι, μορφωμένοι και εργατικοί.
        Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος των Αποφοίτων αμερικανικών Πανεπιστημίων κος Φιλίππου, αναφέρθηκε ότι για τον Ελληνισμό η ομόνοια είναι το όπλο μας και η διχόνοια η καταστροφή μας. Για την οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα, επανέλαβε την πρόταση των επιχειρηματιών και των Ελληνοαμερικανών για έναν υπουργό επενδύσεων, που να διευκολύνει την επιτυχή ολοκλήρωση νέων επενδύσεων.
        Μετά την συνοπτική ομιλία του κ. Λαρυγγάκη, ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Συζητήθηκαν ενδιαφέροντα και φλέγοντα θέματα, για τον Ελληνισμό στην Αμερική, την οικονομική συνεργασία, την δυνατότητα στενότερης συνεργασίας και πιο αποτελεσματικών παρεμβάσεων, κ.α.
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Ακολούθησε μετά την ομιλία το καθιερωμένο Thanksgiving Happy Hour, με άφθονη γαλοπούλα, τυριά και κρασί, προσφορά των Αποφοίτων, στο Chan Bar του ΜΕΤ.

Υπήρξε πολύ καλή διάθεση, συζητήσεις, πηγαδάκια για τα εθνικά θέματα, μέχρι αργά.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...