Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΓΕΙΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ

Μαγεία -Ετσι θα μοιάζει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης όταν τοποθετηθούν οι ψηφίδες που λείπουν [εικόνες]
Ενα από τα ευρήματα από τον τάφο της Αμφίπολης που έχουν μαγέψει είναι το ψηφιδωτό στο δάπεδο του δεύτερου θάλαμου που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης.
Οπως είναι γνωστό και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, από το κέντρο του ψηφιδωτού λείπει ένα μεγάλο κομμάτι. Τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας επανέλαβαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο πώς έχουν βρεθεί οι ψηφίδες που λείπουν και σιγά σιγά θα αρχίσει η ανασύνθεση του ψηφιδωτού. Το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η διεργασία και θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του, μοναδικής τέχνης, ψηφιδωτού ολόκληρου είναι άγνωστο.
Πάντως, μια μικρή γεύση για το πώς θα μοιάζει μπορούμε να πάρουμε από το σχέδιο του Ζήνων για το μπλογκ empedotimos (empedotimos.blogspot.gr):


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...