Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΙΤΣΑ;

Πόσο κακό μας κάνει να τρώμε πίτσα;
Μια συνταγή για να δούμε τι γίνεται με τις ενοχές.
Πολύ κακό, μην κοροϊδευόμαστε. Η πίτσα και το χάμπουργκερ συγκαταλέγονται στα «junk food» και έχουν καταστρέψει ολόκληρες γενιές Αμερικανών.
Ωστόσο, μια πίτσα, όπως την εφηύραν οι ευρωπαίοι, τι είναι: ζύμη+γαρνιτούρα.
Εκεί χαλάει το θερμιδόμετρο. Οταν στην γαρνιτούρα κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να βάλουν ό,τι κυκλοφορεί στο ψυγείο και στον μπακάλη της γειτονιάς μαζί, τότε η πίτσα, από ένα υπέροχο βασικό φαγητό, μετατρέπεται σε βόμβα θερμίδων. Η πίτσα-βόμβα δεν έχει καμία απόδοση για τον οργανισμό, προσφέρει μηδέν και μας δίνει μόνο κιλά και κατάθλιψη.
Η πίτα, που στη συνέχεια έγινε πίτσα, ήταν και είναι η βασική τροφή στη Μεσόγειο και στην Ανατολή:

Υπάρχει η λύση: Φτιάξτε μόνοι σας την πίτσα σπίτι σας, με δύο απλές κινήσεις. Αυτόματα γίνεται ωφέλιμη, γευστική και δεν περιέχει ούτε μια θερμίδα ενοχής.
Η ζύμη εν πρώτοις: Φαρίνα, νερό, αλάτι, μαγιά
  • Φαρίνα ποιοτική από πραγματικό αλεύρι 250-300 γραμμάρια
  • Μαγιά από τον φούρναρη ή το 1/3 από έτοιμο κύβο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Νερό χλιαρό
Σε ένα μπολ βάζουμε όλη τη φαρίνα και κάνουμε μια τρυπούλα στη μέση
Μέσα στην τρυπούλα λυώνουμε σε ψίχουλα την μαγιά
Βάζουμε λίγο αλάτι μέσα στο χλιαρό νερό και το λυώνουμε με ένα κουτάλι
Βάζουμε λίγο νερό στην τρυπούλα και λυώνουμε αργά την μαγιά
Οταν λυώσει πραγματικά τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό
Η φαρίνα να ενσωματώνεται από τα μέσα προς τα έξω
Οταν όλα γίνουν ένα, τότε αρχίζουμε το ζύμωμα
Θέλει δύναμη. Τη χτυπάμε, την γυρίζουμε, την τρελαίνουμε τη ζύμη
Ρίχνουμε ελάχιστη φαρίνα, αν χρειάζεται, αν κολάει -Ελάχιστη
Αυτό, επί 15 λεπτά
Οταν η ζύμη είναι σταθερή και μαλακή, δεν κολάει την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα
Θα δούμε ότι διπλασιάζεται σε μέγεθος
Λαδώνουμε ένα ταψί και με τα δάχτυλα την απλώνουμε ώστε να γίνει λεπτή, πολύ λεπτή
Την αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί λίγο
Τώρα ήρθε η ώρα για την γαρνιτούρα
Η φωτό δεν είναι σε καλή ποιότητα, αλλά η Σοφία Λόρεν δίνει στη ζύμη της να καταλάβει:
Πίτσα Μαργαρίτα
  • Χρειάζεται μόνο τρία πράγματα: τομάτες, μοτσαρέλα, βασιλικό -Είναι η ιταλική σημαία σε χρώματα
  • Αν μπορείτε να βρείτε μοτσαρέλα  bufala, θα ήταν θείο δώρο
  • Βάλτε λίγη σάλτσα ποιοτική σαν βάση
  • Κόψτε λεπτές ροδέλες τομάτας
  • Προσθέστε τη μοτσαρέλα σας
  • Βάλτε το βασιλικό από πάνω
  • Ψήνετε σε ζεστό φούρνο για 50 λεπτά
Η Σοφία Λόρεν επί τω έργω, με την υπέροχη πίτσα της Μαργαρίτα. Δεν βάζει λουκάνικα, δεν βάζει σαλάμια, δεν βάζει οκτακόσια τυριά:
Πίτσα και μακαρόνια με μέτρο, δίνουν αυτό το υπέροχο σώμα:
Εξάλλου η Λόρεν έχει πει την περιβόητη φράση: Ο,τι είμαι, το οφείλω στα σπαγγέτι!


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...