Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

Χριστούγεννα και Κτηματολόγιο στην Ιερατική Σύναξη της Μητρ. Εδέσσης
Η τελευταία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το έτος 2014πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έδεσσα.
Στο πρώτο μέρος της συνάξεως ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ με θέμα την εορτή των Χριστουγέννων.
Κατά την εισήγησή του έκανε αρχικά μια ιστορική αναδρομή στην θεσμοθέτηση της εορτής από την Εκκλησία και επισήμανε ότι ο κύριος λόγος της τοποθέτησής της στην συγκεκριμένη ημερομηνία (25/12) οφείλεται κυρίως στην πάγια τακτική της Εκκλησίας να αντικαθιστά τις μεγάλες ειδωλολατρικές εορτές με αντίστοιχα μεγάλες εορτές του Χριστιανισμού. Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη σπουδαιότητα της εορτής, η οποία διακηρύττει τον μόνιμο δοξασμό του ανθρώπου μέσα από την πρόσληψη της ανθρωπίνης φύσεως, που εκτείνεται σε ολόκληρο τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο. Προέτρεψε τέλος στην συνειδητή μετοχή του ιερού κλήρου στην μεγάλη αυτή πανήγυρη και στην ανάλογη καθοδήγηση του πιστού λαού, προκειμένου γευθεί βιωματικά την λύτρωση, που εκπηγάζει από το μέγα μυστήριο της θείας ενανθρωπίσεως.
Στο δεύτερο μέρος της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των οικονομικών και των τεχνικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως ενημέρωσαν τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως για τις εξελίξεις σε θέματα νομικής κατοχύρωσης και ένταξης των ιερών ενοριακών ναών και της ακίνητης ιδιοκτησίας τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο. 


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...