Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ iPHONE

Δουλειά επί 16 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό, ανήλικοι που δουλεύουν μέσα στις λάσπες -Στα άδυτα του εργοστασίου που φτιάχνει τα iPhone [βίντεο]

Η εκπομπή Panorama του τηλεοπτικού δικτύου BBC κατέγραψε σκληρές εικόνες από τα εργοστάσια της εταιρείας Apple στην Κίνα στα οποία κατασκευάζονται τα καινούργια iPhone.
Οι δημοσιογράφοι, σε μυστική αποστολή, εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό και κινηματογράφησαν με κρυφή κάμερα τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια. Η εκπομπή διαπίστωσε ότι οι κανονισμοί για το ωράριο εργασίας, για τις κάρτες αναγνώρισης των υπαλλήλων, για τους κοιτώνες τους, για τα σεμινάριά τους και για ό,τι αφορά τους ανήλικους εργάτες παραβιάζονται στα εργοστάσια της Πέγκατρον, θυγατρικής της εταιρείας. 
Στα πλάνα εμφανίζονται οι εργάτες να αποκοιμιούνται εξαντλημένοι στα γραφεία τους μετά από 12 ώρες συνεχούς εργασίας. Ένας από τους δημοσιογράφους σε μυστική αποστολή, η μεγαλύτερη βάρδια του οποίου ήταν 16 ώρες, είπε: «Κάθε φορά που επέστρεφα στους κοιτώνες, δεν ήθελα να κουνηθώ. Ακόμη κι αν πεινούσα, δεν ήθελα να σηκωθώ για να φάω. Ήθελα απλώς να είμαι ξαπλωμένος και να ξεκουράζομαι. Μου ήταν αδύνατο να κοιμηθώ το βράδυ εξαιτίας του άγχους». Ο δεύτερος αναγκάστηκε να δουλέψει 18 ημέρες χωρίς ρεπό, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του για μια μέρα ξεκούρασης.
Επίσης, οι ρεπόρτερ του Panorama επισκέφθηκαν και το νησί της Ινδονησίας, Μπάνγκα, όπου βρίσκεται η αλυσίδα προμηθειών της εταιρείας. Εκεί εντόπισαν ανήλικα παιδιά να εργάζονται μέσα στη λάσπη συγκεντρώνοντας κασσίτερο – πρώτη ύλη που απαιτείται για την κατασκευή εξαρτημάτων των iPhone και άλλων κινητών τηλεφώνων.
Φυσικά, η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι διαφωνεί ριζικά με τα συμπεράσματα της εκπομπής και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Θέτουμε πολύ υψηλούς στόχους, πραγματοποιούμε άρτια εκπαίδευση των στελεχών και των υπαλλήλων μας και δεχόμαστε εξωτερικούς ελεγκτές τακτικά, οι οποίοι επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις μας για να προτείνουν τρόπους βελτίωσης ανά τομέα». 
Η επίμαχη εκπομπή:





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...