Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

U2 - ΜΑΡΤΙΝ - ΣΠΡΙΝΓΚΣΤΙΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο πρώην της Γκουίνεθ Πάλτροου αντικατέστησε τον Bono στους U2

Οι τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν και Κρις Μάρτιν αντικατέστησαν τον τραγουδιστή Μπόνο το βράδυ της Δευτέρας σε μια απροσδόκητη συναυλία του συγκροτήματος U2 στο κέντρο της Νέας Υόρκης προκειμένου να συνεισφέρουν στον αγώνα κατά του AIDS.
Οι U2, που πλέον ανεβαίνουν στη σκηνή σε σπάνιες περιπτώσεις μετά την μεγάλη περιοδεία τους το διάστημα 2009 - 2011, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αυτή τη συναυλία στην Τάιμς Σκουέρ μόλις μερικές ώρες πριν από την έναρξή της. Στόχος της συναυλίας αυτής ήταν η συγκέντρωση χρημάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας κατά του AIDS.
Καθώς ωστόσο ο Μπόνο έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά σε ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του τον περασμένο μήνα, οι αστέρες της μουσικής από την Ιρλανδία έδωσαν το μικρόφωνο στον Μπρους Σπρίνγκστιν και στον τραγουδιστή του συγκροτήματος Coldplay.
«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους, ηλικιωμένους και νέους» είπε ο Κρις Μάρτιν από τη σκηνή που έχει στηθεί κάτω από τις τεράστιες οθόνες της διάσημης πλατείας, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς.
Ο Κρις Μάρτιν, που πολλές φορές έχει αναφέρει ότι οι U2 είναι το συγκρότημα που τον έχει εμπνεύσει, συνόδευσε τον κιθαρίστα των Ιρλανδών μουσικών Τhe Edge και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για να ερμηνεύσει το τραγούδι With or Without You και το Beautiful Day — προσπαθώντας να παραμείνει πιστός στους στίχους και το προσωπικό στυλ του Μπόνο.



Στο τέλος της συναυλίας, που διήρκησε μία ώρα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν ερμήνευσε με αρκετό συναισθηματισμό το Where The Streets Have No Name αλλά και το τραγούδι I Still Haven’t Found What I’m Looking For.
Αφήνοντας στην άκρη τη διάσημη κιθάρα του, ο Σπρίνγκστιν ακολούθησε τα βήματα του Μπόνο κρατώντας μόνο το μικρόφωνο ενώ ο Edge έπαιζε.
Τη συναυλία οργάνωσε η οργάνωση Red του Μπόνο.
Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης έκανε μια σύντομη εμφάνιση σε ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, όπου οι αστέρες του πενταγράμμου παρουσίαζαν προϊόντα –όπως πατατάκια ή κραγιόν– τα οποία πωλούνταν έναντι 40 σεντς, το ποσό που ισοδυναμεί με το κόστος μιας καθημερινής θεραπείας.
«Δύο χάπια την ημέρα αρκούν προκειμένου να ζήσετε εάν έχετε προσβληθεί από τον ιό HIV», εξήγησε ο Μπόνο.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που διευκρίνισε ότι ο Μπόνο του ζήτησε να μιλήσει στο πλαίσιο της συναυλίας αυτής, υπενθύμισε ότι το 2014 οι άνθρωποι που λαμβάνουν θεραπεία είναι περισσότεροι από εκείνους που έχουν μόλις διαγνωστεί με τον ιό HIV.
«Θα κερδίσουμε αυτήν τη μάχη» υποσχέθηκε ο Κλίντον.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, απηύθυνε έκκληση για διπλασιασμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του AIDS.
«Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή και προσηλωμένοι. Η επιστήμη είναι με το μέρος μας, η ορμή είναι με το μέρος μας. Επαφίεται σε εμάς να ολοκληρώσουμε τη δουλειά» τόνισε ο ίδιος.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...