Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

"ΖΩΝΤΑΝΑ" ΒΡΑΧΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ... ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ!

«Ζωντανά» βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή 
και… περπατάνε!


Τα «trovants» είναι ό,τι πιο περίεργο υπάρχει στη γη, καθώς χαρακτηρίζονται ως «ζωντανά» βράχια! Πρόκειται για παράξενους βράχους σε διάφορα μεγέθη που αναπτύσσονται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και σε μερικές περιπτώσεις μετακινούνται μόνοι τους από το ένα σημείο στο άλλο. Τα βράχια αυτά βρίσκονται σε ένα μικρό ρουμανικό χωριό, το Costesti και η λέξη trovant σημαίνει «τσιμέντο & άμμος». Έχουν σφαιρικό σχήμα, αποτελούνται από έναν πέτρινο πυρήνα με εξωτερικό κέλυφος άμμου και αν κοπούν στο εσωτερικό τους διακρίνονται δαχτυλίδια σαν αυτά που υπάρχουν στους κορμούς των δέντρων. Η δημιουργία τους χρονολογείται 6 εκατομμύρια χρόνια πριν, ως αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.
perierga.gr - "Ζωντανά" βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και... περπατάνε!
Υπάρχουν πολλές θεωρίες, φανταστικές και επιστημονικές, που επεξηγούν την προέλευση και την παράξενη συμπεριφορά των trovants. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάτω από το κέλυφος, υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και όταν η επιφάνεια έρχεται σε επαφή με το νερό τα ορυκτά εξαπλώνονται και κάνουν την άμμο να επεκταθεί. Κάπως έτσι επεξηγείται η αύξηση των πετρών. Ωστόσο, πέρα από κάθε επεξήγηση του φαινομένου, η περιοχή αποτελεί σπουδαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ρουμανίας, ενώ τα trovants από το 2004 προτατεύονται από την UNESCO.
perierga.gr - "Ζωντανά" βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και... περπατάνε!
perierga.gr - "Ζωντανά" βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και... περπατάνε!
perierga.gr - "Ζωντανά" βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και... περπατάνε!
perierga.gr - "Ζωντανά" βράχια μεγαλώνουν με τη βροχή και... περπατάνε!

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ... ΓΕΦΥΡΑΣ!!

Το συγκλονιστικό σχολείο της… γέφυρας!

Στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του Μετρό, συντελείται καθημερινά ένα μικρό θαύμα. Γύρω στα 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις παρακολουθούν μαθήματα στο υπαίθριο σχολείο που έχει στήσει εκεί ένας αφανής ήρωας: Ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma. Πατέρας τριών παιδιών και ο ίδιος ο Shar
perierga.gr - Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!
Και όπως παρατήρησε για τι ίδιο ακριβώς συνέβαινε με πολλά παιδιά στην περιοχή. Δεν πήγαιναν σχολείο γιατί οι οικογένειές τους δεν το άντεχαν οικονομικά. «Όποτε περνούσα από την περιοχή έβλεπα παιδιά να χασομεράνε από εδώ κι από ‘κει, σπαταλώντας το χρόνο τους» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα δωρεάν σχολείο.
perierga.gr - Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!
Και επειδή δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να χτίσει – ή έστω να νοικιάσει – ένα μέρος για να κάνει μάθημα, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιήσει σαν πίνακα της τάξης και άρχισε να διδάσκει κάτω από μια γέφυρα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους εργάτες και τους αγρότες της περιοχής, να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αντί να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα.
perierga.gr - Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!
Και πράγματι. Σύντομα, άρχισαν να καταφθάνουν στο «υπαίθριο σχολείο» παιδιά που υπό άλλες συνθήκες θα δούλευαν από εδώ και από κει, χωρίς να έχουν την παραμικρή τύχη να ξεφύγουν από την προδιαγεγραμμένη μοίρα της φτώχειας. Στο σχολείο τα μαθήματα ξεκινάνε από τα βασικά. Στόχος είναι να προετοιμαστούν τα παιδιά, για να συνεχίσουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Όταν ξεκίνησε πέρσι το εγχείρημα, είχε 140 μαθητές.
perierga.gr - Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!
Τώρα, τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς, όπως λέει ο ίδιος, κατάφερε να τους βάλει σε κανονικά σχολεία. Για να καταφέρει να κρατήσει το «σχολείο» του σε λειτουργία, ο Sharma, αφήνει για δυο ώρες την δουλειά του σε ένα εμπορικό κατάστημα στο Shakarpur, όπου τον αναπληρώνει ο αδερφός του και πάει να διδάξει. «Ο δάσκαλός μας, μας λέει πως για να αντιμετωπίσεις τη φτώχεια, πρέπει να ανοίγεις το μυαλό σου και αυτό γίνεται μόνο με τη μόρφωση», είπε στην τοπική εφημερίδα ένας 15χρονος μαθητής του Sharma.
perierga.gr - Το συγκλονιστικό σχολείο της... γέφυρας!

Η ΚΥΡΑ-ΚΑΛΗ ΚΙ Η ΚΥΡΑ-ΚΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ












.




Οι 12 μήνες του χρόνου - διδακτική ιστορία


- Όλο βρέχει, βρέχει, διακοπές είναι αυτές; Κι έχει και κρύο, δεν μπορούμε να παίξουμε! Αν χιόνιζε, κάτι θα γινόταν, θα παίζαμε χιονοπόλεμο.

Ο Μανολάκης κλότσησε τη μπάλα με μανία και κείνη «έσκασε» κυριολεκτικά στο τζάμι της μπαλκονόπορτας.

Ευτυχώς που η γιαγιά ήταν στο σπίτι κι όχι η μαμά κι ο μπαμπάς, γιατί ποιος ξέρει τι «εξάψαλμο» θα άκουγε! Η Δήμητρα είχε καθίσει κιόλας στον καναπέ στην αγκαλιά της γιαγιάς και …

- Γιαγιά όλες οι εποχές δεν έχουν την ομορφάδα τους; Έτσι δε λέει η κυρα-Καλή στο παραμύθι; Να το πούμε και στον Μανόλη, για να μη στενοχωριέται.

- Η καημένη η κυρα-Καλή δούλευε στην πλούσια κυρα-Κακή, της έκανε όλες τις δουλειές και της ζύμωνε και το ψωμί. Κι όταν τέλειωνε με το ζύμωμα δεν έπλενε τα χέρια της, αλλά με τα ζυμάρια στα χέρια πήγαινε σπίτι της, τα ξέπλενε με νερό μέσα σε μια κατσαρόλα κι έφτιαχνε μ΄ αυτό, χυλό για τα παιδάκια της.

Ο Μανολάκης ήδη, στην αρχή κοιτώντας με απορία και μετά με ενδιαφέρον και περιέργεια, είχε καθίσει στην άλλη άκρη του καναπέ και περίμενε τη συνέχεια της ιστορίας.

- Κι εκείνα τα παιδάκια της, συνέχισε η γιαγιά, στρουμπουλά στρουμπουλά γίνονταν και μεγάλωναν με τη βοήθεια του Θεού και την υπομονή και την αγάπη της μάνας τους της κυρα-Καλής. Μα η κυρα-Κακή, η αρχόντισσα, τη ζήλεψε κι όταν έμαθε πως με τα ζυμάρια που περίσσευαν στα χέρια της έθρεφε τα παιδιά της, την πρόσταξε να πλύνει τα χέρια της εκεί μπροστά της, στο σπίτι της.

- Ακούς εκεί να ταΐζει τα παιδιά της με το δικό μου το ζυμάρι!

Η καημένη η κυρα-Καλή έφυγε πικραμένη κι άρχισε να περιπλανιέται. Πού θα έβρισκε λίγο φαγητό για τα παιδάκια της, μέρα που ήταν, παραμονή πρωτοχρονιάς; Ξαφνικά, στο τέλος του δρόμου και στην αρχή του δάσους είδε ένα παράξενο φως κι όταν πλησίασε βρέθηκε μπροστά σε μια φωτισμένη σπηλιά. Εκεί την υποδέχτηκαν δώδεκα παλικάρια κι όταν τους είπε την ιστορία της τη λυπήθηκαν, της έδωσαν ένα ζεστό να πιει και της υποσχέθηκαν πως θα της έδιναν φαγητό για τα παιδιά της. Μόνο, ήθελαν να τους πει τη γνώμη της για τους μήνες και τις εποχές του χρόνου.

Η καλοσυνάτη κυρα-Καλή είχε να πει για όλους τους μήνες μόνο καλά: Οι ανοιξιάτικοι στολίζουν τη γη με τα σπαρτά και τα λουλούδια, μας φέρνουν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά και με τις βροχούλες τους μεγαλώνουν και πρασινίζουν τα στάχια και τα σπαρτά. Αν πεις το καλοκαίρι με τους ζεστούς μήνες, μεγαλώνει η μέρα, τα παιδιά παίζουν όλη μέρα, ντυνόμαστε ελαφρά και πάμε διακοπές και θερίζουμε τα στάχια κι έχουμε κι ένα σωρό φρούτα και λαχανικά. Κι αν πεις για το φθινόπωρο, μαζεύουμε τα σταφύλια και κάνουμε το κρασί, αρχίζουν τα σχολεία και με όρεξη τα παιδιά βρίσκουν τους φίλους τους και μαθαίνουν γράμματα και σιγά σιγά με τα πρωτοβρόχια δροσίζεται η γη που έμεινε ξερή το καλοκαίρι κι εμείς ετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα που θα έρθει. Αλλά και ο χειμώνας δεν έχει τη χάρη του; Όλη η πλάση ξεκουράζεται κι οι σπόροι κάτω από τη γη τρέφονται με τα χιόνια και τις βροχές, για να πετάξουν τα μπουμπούκια τους την άνοιξη. Κι η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι και γιορτάζουν όλοι μαζί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Υπάρχει καλύτερο από τη δεμένη οικογένεια;

- Όλα καλά κι ευλογημένα τα έκαμε ο Πανάγαθος Θεός, παιδιά μου!!

Οι δώδεκα μήνες, γιατί αυτοί ήταν τα παλικάρια που συνάντησε η κυρα-Καλή, εκτός από το φαγητό, της έδωσαν και ένα μεγάλο κανάτι βουλωμένο με μια τάπα όμως, που της είπαν να μην το ανοίξει παρά μόνο όταν έφτανε σπίτι της, στο δωμάτιό της.

- Θεέ μεγαλοδύναμε, φώναξε η κυρα-Καλή και σταυροκοπήθηκε, όταν, ανοίγοντας το κανάτι, έπεσαν στο πάτωμα αμέτρητα χρυσά νομίσματα.

Όταν όμως η κυρα-Κακή είδε τα παιδάκια της κυρα-Καλής ομορφοντυμένα και καλοταϊσμένα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, την πίεσε κι έμαθε το μυστικό της. Εξάλλου η κυρα-Καλή δεν της κρατούσε κακία αφού είχε ψυχή αγαθή για όλον τον κόσμο.

- Ακούς εκεί φλουριά για την Καλή! Μωρέ, τώρα θα δεις τι θα κερδίσω εγώ!

Μια και δυο βρίσκει κι αυτή τους μήνες. Μα, πού καλή κουβέντα να βγει από το στόμα της: Οι ανοιξιάτικοι μήνες απαίσιοι και βροχεροί, μέσα στις λάσπες και την υγρασία κι αν πεις για Πάσχα και Πρωτομαγιά, φασαρία και κούραση! Οι καλοκαιρινοί καλύτεροι μαθές; Mέσα στον ιδρώτα είμαστε και σκάμε από τη ζέστη κι όσο για το φθινόπωρο και τους μήνες του σχολεία, έξοδα τρεχαλητό, δουλειές στα χωράφια με το όργωμα, μακριά, μακριά… Ε, για τον χειμώνα τι καλό να δεις με τα κρύα που πουντιάζουμε, πάρε τον Δεκέμβρη, χτύπα τον Γενάρη και δείρε τον Κουτσοφλέβαρο!

- Γιαγιά, πήρε κι αυτή σταμνί; ρώτησε ο Μανόλης που είχε καθίσει πια στα πόδια της γιαγιάς.

- Και βέβαια πήρε, αλλά όταν το άνοιξε στο σπίτι της, βρήκε μονάχα πέτρες κι έσκασε από το κακό της και τη ζήλια της.

- Εντάξει, κατάλαβα, είπε ο Μανολάκης σκύβοντας το κεφάλι.

- Μανολάκη μου, σ΄ όλα τα πράγματα υπάρχει η καλή πλευρά και πρέπει αυτή να βλέπουμε και να αισθανόμαστε την ευτυχία για όσα καλά έχουμε. Είδες τώρα που είμαστε μαζί, αγαπημένοι, και χαιρόμαστε ό ένας τον άλλο; Και η βροχή χρειάζεται και η ζέστη και τα λουλούδια και τα κρύα. Σ΄ όλα οι άνθρωποι βρίσκουμε την ευτυχία και την καλοσύνη, αρκεί να την έχουμε μέσα μας.

…Και μια ζεστή αγκαλιά περίμενε και τη Δήμητρα και τον Μανόλη.

Η ΑΙΡΕΣΗ "Χάρε Κρίσνα"ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80

Η αίρεση Χάρε Κρίσνα, που αναστάτωσε την 

Ελλάδα τη δεκαετία του ’80. Οι κατηγορίες 

για ναρκωτικά και προσηλυτισμό 





GOUROU_1981_2 - Copy (2)
KRISNA_SEPT.18.1983_2 - Copy
1983. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν ομάδες νέων με ξυρισμένα κεφάλια και ντυμένοι με πορτοκαλί ριχτά ρούχα, που παρέπεμπαν σε ινδουιστές μοναχούς.
Δεν ήταν Ασιάτες, αλλά Έλληνες που είχαν μυηθεί στη φιλοσοφική κίνηση Χάρε Κρίσνα.
Οι λάτρεις του Κρίσνα ξεχώριζαν ανάμεσα στους Αθηναίους σαν «τη μύγα μες το γάλα».
KRISNA_SEPT.18.1983_2 - Copy (2)
Όχι μόνο από την εμφάνισή τους, αλλά και από τη φράση Χάρε Κρίσνα που έψαλλαν συνέχεια, είτε στους αυτοσχέδιους ναούς, είτε στον δρόμο.
Οι δύο μεγάλες έδρες τους ήταν στην οδό Σόλωνος και στα Κάτω Πατήσια, δίπλα από το γήπεδο του Σπόρτινγκ.
Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι Έλληνες επικεφαλής της ινδουιστικής αίρεσης προσηλύτιζαν νέους, τους έδιναν ναρκωτικά, τους υπνώτιζαν και τους έκαναν πλύση εγκεφάλου.
Όπως εκτιμούσαν, από κει πέρασαν περίπου 2 χιλιάδες άτομα.
KRISNA_SEPT.18.1983_2
Σύντομα, γονείς νέων που ακολούθησαν τους Χάρε Κρίσνα, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, μηνύοντας τους αρχηγούς της οργάνωσης Κωνσταντίνο Πρίμη, Μιχάλη Γκίτση και Δημήτρη Ορφανό, κυρίως για απαγωγές και προσηλυτισμό.
«Εγώ το παιδί μου το έχασα. Έφυγε από το σπίτι χωρίς λόγο και τώρα ούτε που θέλει να με δει.
Όμως τον έχουν υπνωτίσει εκεί μέσα. Τα παιδιά τα ποτίζουν με ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας περίεργα θυμιάματα.
Τώρα προσπαθούν να προσηλυτίσουν και την κόρη μου. Κάντε κάτι για να σωθούν τα παιδιά. Πρόκειται για επικίνδυνη οργάνωση», έλεγε η μητέρα ενός 26χρονου.
GOUROU_1981_1 - Copy (2)
Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει διώξεις εναντίον των Χάρε Κρίσνα για προσηλυτισμό, επικίνδυνες σωματικές κακώσεις κατά συναυτουργία και κατά συρροή και απειλή.
Οι καταγγελίες έπεφταν βροχή.
«Περίμενα μιάμιση ώρα, ώσπου να τελειώσει κάποια τελετή που έκαναν. Μόλις τελείωσαν, φώναξαν το γιο μου.
Τον είδα να φοράει ένα πορτοκαλί ράσο και το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, με μια μόνο τούφα στο πίσω μέρος. Σοκαρίστηκα και του έβαλα τις φωνές.
Τότε, οι τρεις Κρίσνα, αφού συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν. Μετά άρχισαν να μας πετούν κατσαρόλες και δίσκους», ανέφερε στις εφημερίδες η μητέρα ενός άλλου νέου.
KRISNA_SEPT.18.1983_2 - Copy

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος, καθώς οι Χάρε Κρίσνα είχαν κατηγορηθεί για την απαγωγή μιας 18χρονης.
Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών της, όχι μόνο την είχαν προσηλυτίσει, αλλά την είχαν φυγαδεύσει στην Ιταλία, όταν οι πιέσεις της οικογένειας έγιναν πολύ έντονες.
Οι εκπρόσωποι των Κρίσνα απέφευγαν τις δηλώσεις στον Τύπο, αλλά εκτός από τους γονείς, δέχονταν και τα πυρά της Εκκλησίας.
Όπως έλεγε ο υπεύθυνος της αρχιεπισκοπής για τις αιρέσεις, πάτερ Αντώνιος Αλεβιζόπουλος: «Όλες οι ξενοκίνητες παραθρησκευτικές οργανώσεις είναι πραγματικοί κίνδυνοι για τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση του Έθνους».
GOUROU_1981_2 - Copy
Οι εφημερίδες ανέφεραν, ότι η οργάνωση δεν μυούσε τυχαία άτομα, αλλά κυρίως όσα προέρχονταν από εύπορες οικογένειες, καθώς ο σκοπός τους ήταν να τους πάρουν τα χρήματα.
Δεν δίσταζαν να μυήσουν ακόμη και 7χρονα παιδιά των πιστών τους, όπως διαπίστωνε ρεπόρτερ, που είχε παρακολουθήσει μυστική τελετή σε σπίτι της Βάρης.
Τη δεκαετία του ‘80, η αίρεση κατάφερε να εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
«Δεκάδες χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, αρνούνται τις επίγειες απολαύσεις και αφιερώνονται ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία ενός πολύπειρου γκουρού, που δε διστάζει να τους χρησιμοποιήσει σαν άβουλα πιόνια, για την πραγματοποίηση των σατανικών σχεδίων του», έγραφαν οι εφημερίδες.
Η ιστορία με τους Κρίσνα κράτησε μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’80.
Σταδιακά, τα γραφεία τους έκλεισαν και οι πιστοί με τα πορτοκαλί ρούχα σταμάτησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους, ψέλνοντας 1728 φορές την προσευχή της αίρεσης.
Τα ναρκωτικά, όμως, δεν εξαφανίσθηκαν, αντίθετα η ηρωίνη έμπαινε για τα καλά στην ελληνική κοινωνία, καταδικάζοντας χιλιάδες νέους στον θάνατο

Ο "ΚΕΦΑΛΑΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!


Ο "κεφάλας" που κατάφερε να αλλάξει την 

ιστορία! Ποιος ήταν ο ανυπάκουος μαθητής 

που μνημονεύεται μέχρι σήμερα;;;

Ο
Γεννήθηκε το 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας. Το κεφάλι του ήταν τόσο μεγάλο που οι γιατροί θεωρούσαν ότι έχει κάποια γενετική ανωμαλία και σχεδόν τον φώναζαν "κεφάλα" δεξιά αριστερά.
Μίλησε όταν έκλεισε τα τρία του χρόνια και περνούσε την ώρα του φτιάχνοντας πύργους από τραπουλόχαρτα.
Βλέποντας το γερμανικό στρατό να παρελαύνει, αποκάλεσε τους στρατιώτες "κακομοίρηδες" στους οποίους δε θα ήθελε ποτέ να μοιάσει. "Οι δάσκαλοι στο δημοτικό μου φαίνονταν σα λοχίες και οι καθηγητές στο λύκειο σα λοχαγοί", θα πει πολύ αργότερα.
Αυτοί οι λοχαγοί καθηγητές του λυκείου τον θεωρούν από τους πλέον αργόστροφους μαθητές που είχαν ποτέ. Αλλά δεν το λένε έτσι, στον αέρα. Το αιτιολογούν επιστημονικά και άκρως παιδαγωγικά οι άνθρωποι: "δεν απαντά ποτέ αμέσως σε μια ερώτηση. Σκέφτεται ώρες προτού απαντήσει. Δεν αποστηθίζει ποτέ τίποτα. Δηλαδή και να προσπαθήσει, δε μπορεί να το κάνει".
Είναι απείθαρχος, δεν υπακούει σε καμία εντολή, δεν ευθυγραμμίζεται με κανέναν κανόνα, δεν έχει ενδιαφέροντα, δεν ασχολείται με κανένα άθλημα. Κι επιπροσθέτως είναι και Εβραίος. Θέλεις κι άλλα για να καταλάβεις ότι αυτό το παιδί ήταν μια σκέτη καταστροφή;
Κι όμως, ήδη από το δημοτικό, έχει διαβάσει ουκ ολίγα βιβλία βιολογίας, ιατρικής, μαθηματικών, φυσικής και φιλοσοφίας. Δεν αρκούν όμως αυτά για το σχολείο. Ένας καθηγητής του, όχι κακός, ο Ζόσεφ Ντέγκενχαρτ, του λέει ότι δε καταφέρει τίποτα στη ζωή του και καλύτερο θα ήταν να σταματήσει να προσπαθεί να πάρει το απολυτήριο. Προετοιμάζεται μόνος του για την Πολυτεχνική Σχολή της Ζυρίχης αλλά παίρνει 20 στα μαθηματικά και 02 σε όλα τα άλλα μαθήματα. Έτσι, αποτυγχάνει!
Ένας καθηγητής, βλέποντας πράγματα σε αυτόν, τον συμβουλεύει να προετοιμαστεί σε ένα μικρό σχολείο του Ααράου και να ξαναδοκιμάσει. Τα καταφέρνει! Περνάει στο τμήμα μαθηματικών και φυσικής του Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής δεν αλλάζει: αντιδραστικός, αφηρημένος, εριστικός, αδιάφορος, εγωκεντρικός. Αργότερα θα δηλώσει ότι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, εκτός από μια παράφορη περιέργεια.
Αποφοίτησε από τη σχολή του το 1901 με τον δεύτερο χειρότερο βαθμό ανάμεσα σε όλους τους συμφοιτητές του. Αυτός ο βαθμός του απαγόρευσε να βρει κάποια ακαδημαϊκή θέση με αποτέλεσμα να εργαστεί ως ειδικός τεχνικός τρίτης τάξης στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών της Βέρνης (1902-1909) ενώ παίρνει την Ελβετική υπηκοότητα και απαλλάσσεται από το γερμανικό στρατό. Κάπου εκεί ξεκινάει η πορεία του προς την κορυφή της παγκόσμιας επιστήμης, πορεία που θα τον καθιερώσει ως συνώνυμο του έξυπνου ανθρώπου.
Το όνομά του ήταν Άλμπερτ Αϊνστάιν...
toxwni.gr

ΝΟΡΒΗΓΙΑ!! Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ....!!!


Νορβηγία: Η χώρα που όλοι έγιναν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ και πλέον κάνουν ζωάρα τεμπελιάζοντας!!! Πώς το κατάφεραν;
Όλοι οι Νορβηγοί έγιναν πλέον εκατομμυριούχοι τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, αφού το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ξεπέρασε ένα σημαντικό ορόσημο χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Οπως γράφει το Reuters το ταμείο, που ιδρύθηκε το 1990, κατέχει περίπου το 1% των παγκόσμιων μετοχών, καθώς και ομόλογα και ακίνητα σε περιοχές από το Λονδίνο μέχρι την Βοστόνη, καθιστώντας την Νορβηγία εξαίρεση την ώρα που άλλα κράτη αγωνίζονται λόγω των τεράστιων χρεών τους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο, οι πόροι του αυξήθηκαν σε 5,11 τρισ. κορόνες (828,66 δισ. δολάρια), ποσό κλασματικά περισσότερο από 1 εκατ. φορές υψηλότερο από τον πληθυσμό της Νορβηγίας, που σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση ανέρχεται σε 5.096.300 ανθρώπους.
Οπως γράφει και το euro2day είναι η πρώτη φορά που η αναλογία άγγιξε το 1 εκατ. κορόνες για κάθε Νορβηγό, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, Thomas Sevang.
Όχι ότι οι Νορβηγοί θα έχουν πρόσβαση ή θα μπορούν να δαπανήσουν τα χρήματα αυτά, αφού οι πόροι αυτοί έχουν «μπει στην άκρη» για μια «δύσκολη μέρα» αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.
Η Νορβηγία, προκειμένου να αποφύγει το boom and bust cycle, επενδύει στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό της χώρας. Οι κυβερνήσεις μπορούν να δαπανήσουν το 4% των πόρων του Ταμείου στη Νορβηγία ετησίως, ποσοστό λίγο υψηλότερο από την ετήσια απόδοση της επένδυσης.
Ωστόσο, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα ο πλούτος που έχει φέρει το πετρέλαιο στη Νορβηγία, ενδέχεται να έχει κάνει το κράτος πιο απρόθυμο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή να μειώσει επιδοτήσεις που σε άλλες χώρες θα ήταν ανήκουστες –όπως για παράδειγμα επιδοτήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους Νορβηγούς κτηνοτρόφους να έχουν θερμαινόμενους στάβλους για τις αγελάδες τους...
Παράλληλα, μπορεί να έχει κάνει κάποιους Νορβηγούς... τεμπέληδες. «Ένας στους πέντε ανθρώπους εργάσιμης ηλικίας λαμβάνει κάποιου είδους κοινωνικό επίδομα αντί να εργάζεται», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της DNB Markets, Oeystein Doerum.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-1-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00 π.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΣ  (ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ)  ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΦΙΛΟΥΣ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ



Norilsk:Η ΠΙΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του 
πλανήτη!

Το Norilsk στη Ρωσία βρίσκεται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο και φιλοξενεί περίπου 170.000 κατοίκους που ζουν διαρκώς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η μόλυνση του περιβάλλοντος χτυπά κόκκινο και τους συντροφεύει σε κάθε τους δραστηριότητα. Η εν λόγω πόλη έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από καρκίνο, ενώ δερματικές παθήσεις και διάφορες μολύνσεις μαστίζουν τον κόσμο.
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
Επιπλέον είναι η μοναδική πόλη στον πλανήτη όπου ούτε ένα δέντρο δεν φυτρώνει σε ακτίνα χιλιομέτρων εξαιτίας των υψηλών ποσοστών θείου στην ατμόσφαιρα. Η Ρωσίδα φωτογράφος του National Geographic Elena Chernyshova απαθανάτισε στο φακό της συγκλονιστικές εικόνες από το απόκοσμο τοπίο της πόλης αλλά και από τους κατοίκους της που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!
perierga.gr - Norilsk: Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ

Πρόστιμο 1,2 εκατ. δολαρίων απ’την 

κινεζική κυβέρηση στον Ζανγκ Γιμού

Ο βραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης έκανε το λάθος να παραβιάσει την εθνική πολιτική του «ενός τέκνου», ομολογώντας πως είναι πατέρας τριών παιδιών.


Chinese director Zhang Yimou celebrates with the trophy after winning the Outstanding Contribution to Asian Cinema at the Asian Film Awards in Hong Kong
REUTERS
Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων (7,5 εκατ. γουάν) επέβαλε η κυβέρνηση της Κίνας στον γνωστό σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού, επειδή παραβίασε την εθνική πολιτική του «ενός τέκνου».
Ο σκηνοθέτης, που καταζητείτο στην Κίνα επειδή ομολόγησε πως έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του, έχει 30 ημέρες στη διάθεσή του για να πληρώσει το πρόστιμο και να αποφύγει τη σύλληψη.
Ο Ζανγκ, γνωστός από τις ταινίες του «Ιπτάμενα Στιλέτα» και «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», είχε πρόσφατα ζητήσει συγγνώμη μέσω του κινεζικού Τύπου για το… «σφάλμα» του.

Η Κίνα εισήγαγε την πολιτική ελέγχου των γεννήσεων τη δεκαετία του ’70 με σκοπό τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού. Μέχρι πρόσφατα το μέτρο επέτρεπε σε ζευγάρια που ζούσαν σε αστικές περιοχές να έχουν ένα παιδί, ενώ σε ζευγάρια που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές να έχουν δύο, εάν το πρώτο παιδί ήταν κορίτσι. Πέρυσι, ωστόσο, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να χαλαρώσει την πολιτική του οικογενειακού προγραμματισμού, επιτρέποντας σε ζευγάρια των οποίων το ένα μέλος είναι μοναχοπαίδι να αποκτούν δύο παιδιά.
Το ύψος του προστίμου που επεβλήθη στον Ζανγκ και τη σύζυγό του Τσεν Τινγκ υπολογίστηκε με βάση το εισόδημα που είχαν όταν γεννήθηκαν οι δύο γιοι και η μία κόρη τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της επαρχίας Μπινχού που επέβαλε το πρόστιμο, το ποσό αυτό ανερχόταν σε 580.000 δολάρια για το 2000, 2003 και 2005.

ΜΠΑΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ!!!!!! ΦΩΤΟ








ΦΩΤΟ-Μπαρ μέσα σε... δέντρο

ΦΩΤΟ-Μπαρ μέσα σε... δέντρο

Το περίφημο δέντρο Big Sunland Baobab αποτελεί ορόσημο για τη Νότια Αφρική καθώς οι επισκέπτες απολαμβάνουν όχι μόνο το τεράστιο μέγεθός του αλλά και τη διασκέδαση που επικρατεί στον κορμό του! Ο λόγος για ένα μπαρ που έχει δημιουργηθεί μέσα στο δέντρο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 15 άτομα και προσφέρει ποτά και καλή μουσική για τους λίγους και εκλεκτούς θαμώνες.
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
Τα συγκεκριμένα δέντρα γίνονται πολύ μεγάλα και διακρίνονται για τις εσοχές που δημιουργούνται στους κορμούς κάτι που συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι χωρίς πολλή σκέψη οι ντόπιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο μπαρ στον κορμό με σκαμπό και μπάρα και να προσφέρουν μια διαφορετική νότα διασκέδασης στην περιοχή.
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!
perierga.gr - Δέντρο… κρύβει στον κορμό του ένα μπαρ!

Πηγή: perierga.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...