Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!!

Οι 10 πιο έξυπνοι εκπρόσωποι στο ζωικό βασίλειο


Η εξυπνάδα στα ζώα είναι γνωστή σε ορισμένα μόνο είδη, τουλάχιστον σε αυτά που ζουν πιο κοντά στους ανθρώπους και συναναστρέφονται με αυτούς, και αφορούν περισσότερο στα κατοικίδια και δη στους σκύλους. Επιπλέον για τους χιμπατζήδες, που προσομοιάζουν στο ανθρώπινο είδος, αρκετά έχουν γραφτεί περί νοημοσύνης. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά στη συνέχεια ποια είναι τα 10 πιο έξυπνα ζώα, και μάλιστα με διαφορά!
1. Γουρούνι: Έχει εξαιρετική μνήμη και διαίσθηση, ακούνε το όνομά τους και μπορούν να κατανοήσουν κάποιες λέξεις.
2. Γκρι παπαγάλος: Θεωρείται ένα πολύ έξυπνο πουλί. Αυτό το είδος παπαγάλου είναι εντυπωσιακό στη νοημοσύνη και στην πίστη του. Μπορεί να διακρίνει διαφορετικά αντικείμενα και είναι σε θέση να εξηγήσει λογικά τη διάκριση αυτή.
3. Ελέφαντας: Είναι έξυπνο και συναισθηματικό ζώο. Λυπούνται πολύ για τους νεκρούς συγγενείς και μένουν δίπλα τους μέχρι να αρχίσουν να αποσυντίθενται.
perierga.gr - Οι 10 πιο έξυπνοι εκπρόσωποι στο ζωικό βασίλειο
4. Λιοντάρι της θάλασσας: Έχουν αναπτύξει έντονα τη λογική σκέψη και μάλιστα ένα 7χρονο θαλάσσιο λιοντάρι στο Ρίο απέδειξε την ύπαρξη της λογικής σκέψης με τη βοήθεια ειδικών τεστ: Απεφάνθη ότι αν a=b και b=c τότε a=c.
5. Χιμπατζής: Είναι γνωστή η ικανότητα της σκέψης του ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι χιμπατζήδες σκέφτονται εκ των προτέρων πώς θα προχωρήσουν στο μέλλον αλλά και τις ενέργειες που θα κάνουν.
6. Σκύλος: Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ένα πολύ έξυπνο ζώο. Τα σκυλιά μπορούν να μάθουν έως 300 λέξεις, ενώ το μυαλό τους συγκρίνεται με αυτό ενός παιδιού 2 ετών.
7. Κοράκι: Έχει το μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου μεταξύ των πουλιών. Γνωρίζουν το μηχανισμό σκέψης, μαθαίνουν εύκολα και έχουν συναισθήματα. Είναι πολύ επινοητικά και έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να επιλέξουν το σωστό εργαλείο για να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία.
perierga.gr - Οι 10 πιο έξυπνοι εκπρόσωποι στο ζωικό βασίλειο
8. Μπαμπουίνος: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μπαμπουίνος της Αφρικής είναι από πλευράς συμπεριφοράς παρόμοιος με έναν άνθρωπο! Έχουν άγχος και είναι σε θέση να σκέφτονται αφηρημένα αλλά και να επικοινωνούν άνετα με τους ανθρώπους. Επιπλέον, ζουν σε σύνθετα κοινωνικά συστήματα.
9. Μυρμήγκι: Ζει σε μια πλήρως οργανωμένη κοινωνία με σκλάβους και… αστούς! Ξέρουν πώς να βαδίσουν με βάση τον ήλιο αλλά και να προλαμβάνουν τους κινδύνους.
10. Δελφίνι: Είναι ένα από τα λίγα ζώα στη γη που μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ξέρουν ποια είναι η μητέρα τους, ο ηγέτης της ομάδας αλλά και οι συγγενείς τους.

Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!

Η καφετέρια που πληρώνουν οι πελάτες με την ώρα και όχι με τον

 καφέ που θα πιουν. Από τη Μόσχα στο Λονδίνοkafe london
Χωρίς άγχος και τα επίμονα βλέμματα των σερβιτόρων μπορούν να απολαύσουν το τσάι, τον καφέ ή το φαγητό τους, οι θαμώνες ενός ξεχωριστού καφέ στο Λονδίνο, στο οποίο χρεώνεται μόνο ο χρόνος παραμονής στο τραπέζι.
Όσοι το επισκέπτονται, μπορούν να έχουν μαζί τους ακόμη και το φρούτο τους και να κάνουν τις δικές τους μίξεις στο μπλέντερ του καφέ.
Αντί να πληρώνουν για οποιοδήποτε προϊόν, πληρώνουν επειδή βρίσκονται εκεί: 3 πένες το λεπτό και μέγιστη επιβάρυνση 9 λίρες την ημέρα, περίπου 11 ευρώ, δηλαδή αρκετά φθηνότερα από τους ανταγωνιστές.
Το «anti-cafe» άνοιξε πρώτα στη Μόσχα με την ονομασία Ziferblat («το πρόσωπο του ρολογιού»), περισσότερο σαν πείραμα και λιγότερο σαν επιχειρηματικό εγχείρημα. Σήμερα, υπάρχουν ήδη εννέα Ziferblats και περίπου άλλες 200 παρεμφερείς επιχειρήσεις στη χώρα.
Ivan Mitin cafe

Ο Ivan Mitin έστησε το Ziferblat με μια ομάδα φίλων του, που χρειάζονταν έναν χώρο για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους, εκτυπώνοντας κλασικά ποιήματα, που μοίραζαν στη συνέχεια στους δρόμους της Μόσχας, αιφνιδιάζοντας τους περαστικούς.
Μαζεύονταν σε διάφορα καφέ, αλλά είχαν κουραστεί να αντιμετωπίζουν τη δυσφορία των σερβιτόρων, οι οποίοι τους κοίταζαν επίμονα μέχρι να αγοράσουν ακόμη ένα ποτό, για να δικαιολογήσουν τη χρονοβόρα παρουσία τους. Έτσι, βρήκαν μια μικρή σοφίτα και έφτιαξαν τον δικό τους χώρο.
Με τον καιρό, άρχισαν να καλούν όλο και περισσότερους. Μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν, να παίζουν πιάνο, να γράφουν βιβλία, να συνομιλούν με τους φίλους τους και να γνωρίζουν καινούργιους και να φέρνουν μαζί τις πίτες τους. Η πληρωμή ήταν εντελώς προαιρετική, αφού στην είσοδο υπήρχε μία βαλίτσα, στην οποία οι επισκέπτες έριχναν όσα χρήματα θεωρούσαν ότι ήταν δίκαιο να πληρώσουν, για ότι είχαν κάνει.
time per cliente
Το ενοίκιο δεν ήταν φθηνό, αλλά ο χώρος έβγαζε τα έξοδά του και έγινε τόσο δημοφιλής, ώστε ο Mitin άνοιξε το πρώτο επίσημο Ziferblat, το φθινόπωρο του 2011.
Το ενοίκιο ήταν ακόμη υψηλότερο, αλλά η διαφήμιση με το μήνυμα ότι οι θαμώνες θα πληρώνουν με την ώρα, ένα ρούβλι το λεπτό, απέδωσε.
Το σύστημα λειτούργησε και τώρα ο Mitin ελπίζει να ανοίξει Ziferblats σε περισσότερα σημεία σε όλο τον κόσμο, με τοπικά πιάτα.

ΣΟΚ - ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!

ΣΟΚ - Αρπάζουν παιδιά μέρα μεσημέρι

ΣΟΚ - Αρπάζουν παιδιά μέρα μεσημέρι
Είναι τραγικό! Προσπάθησαν να αρπάξουν παιδί μέρα μεσημέρι. Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο έξω από κεντρικό φούρνο, όταν ένας πατέρας πήγε με το γιο του για να αγοράσουν ψωμί.

Ο πατέρας επειδή δεν είχε χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητο, είπε στο μικρό να μπει μέσα, να αγοράσει ότι χρειάζονταν και να επιστρέψει. Μέσα στο φούρνο όμως υπήρχε ένας μεγαλόσωμος άνδρας πάνω από 120 κιλά, όπως περιγράφει η μητέρα του μικρού με δηλώσεις της στο prismanews.gr, ο οποίος τον πλησίασε του έπιασε σφιχτά το χέρι κι άρχισε να του μιλάει.
- Βρε πώς μεγάλωσες έτσι; Η μαμά σου μου είπε να σε πάω μια βόλτα, είπε ο άγνωστος στο παιδί.
- Δεν θέλω να πάω βόλτα μαζί σας. Απάντησε ο μικρός κι άρχισε να τρέχει προς τον πατέρα του. Ο μικρός μπήκε στο αυτοκίνητο και φώναξε στον μπαμπά του ... Πάμε να φύγουμε γρήγορα! είπε το παιδί που φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχο.
Ο πατέρας του μικρού κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως ο γιος του τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος από το συμβάν δεν ήθελε να μιλήσει. Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη ημέρα προκειμένου ο μικρός να διηγηθεί τη σοκαριστική ιστορία στους γονείς του.
Η απάντηση και η ενεργοποίηση τους ήταν άμεση, ενώ πήγαν άμεσα και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Η μητέρα του παιδιού μάλιστα, κοινοποίησε το περιστατικό στο facebook ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και να είναι ενήμεροι της κατάστασης.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου και ειδικότερα στη συνοικία που διαδραματίστηκε το περιστατικό, αφού κανείς δεν περίμενε πως κυκλώματα αρπαγής ανηλίκων μπορεί να δρουν και στο Ηράκλειο.

prismanews.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΗ ξανθιά υπάλληλος μπαίνει στο γραφείο βήχοντας.
Τι έχεις; την ρωτάει η μελαχρινή συνάδερφος της.
-Ασε ο λαιμός μου είναι χάλια, δεν ξέρω τι να κάνω.
-Εγώ όταν ο λαιμός μου δεν είναι καλά, πάω και παίρνω μια πίπ@ του άντρα μου και την επόμενη μου έχουν περάσει όλα. Σου προτείνω να το δοκιμάσεις.
Το επόμενη πρωί η ξανθιά μπαίνει μέσα χαμογελώντας.
... -Πως είσαι σήμερα; ρωτάει η μελαχρινή.
-Τέλεια! Το γιατρικό σου είναι φοβερό. Εν τω μεταξύ ο άντρας σου δεν το πίστευε ότι ήταν δικιά σου ιδέα!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας
Στα τέλη Ιανουαρίου παρουσιάζεται επίσημα το σύστημα «Άτλας», που υπόσχεται τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Το σύστημα αποτελεί τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά όλων των πολιτών και θα διατηρεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων και αυτοπασχολούμενων της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτση ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 144 δισ. ωρών ασφάλισης και άλλες τόσες αναμένεται να ψηφιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσα ασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον το πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης. Και αυτό χωρίς καμία απογραφή» είπε σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα «Άτλας»:
• Καταργούνται όλα τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα καθώς το υπουργείο μπορεί να γνωρίζει σε real time την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσα ασφαλισμένοι).

• Από τον Μάιο μπαίνει τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων κάθε χρόνο και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αφού θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

• Κάθε Έλληνας θα μπορεί να βλέπει ολόκληρη την ασφάλιση του στον προσωπικό υπολογιστή του.

• Η απονομή των συντάξεων μετατρέπεται σε μία τυπική υπόθεση λίγων ωρών ακόμη και για εκείνους που είχαν πολλές διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς.

• Διατίθεται για πρώτη φορά πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης

«Το σύστημα «Άτλας» αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας. Μία μικρή επανάσταση που αλλάζει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στο ασφαλιστικό σύστημα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του κλείνει ένας κύκλος σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν πλέον το υπουργείο Εργασίας ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...