Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

"ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να εξαιρεθούν οι καρκινοπαθείς και οι βαριά πάσχοντες από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων»

«Να εξαιρεθούν οι καρκινοπαθείς και οι βαριά πάσχοντες από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων», ζητούν με ερώτηση τους 20 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφει και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη αναστάτωση στους ασφαλισμένους αλλά και σε ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους γιατρούς, το οποίο και είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το εν λόγω μέτρο, το οποίο εισήχθη προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία φέτος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ σε σύγκριση με τα 2,37 δις το 2013, δημιουργεί ήδη σοβαρά προβλήματα στους βαριά πάσχοντες, αφού όπως διαφαίνεται από το μέτρο του πλαφόν, ελάχιστοι θα είναι οι γιατροί που θα εξαιρεθούν, κυρίως όσοι άνοιξαν  πρόσφατα το ιατρείο τους ή όσοι είχαν εξαιρετικά χαμηλή συνταγογράφηση την περσινή χρονιά.

Με τον τρόπο αυτό, «δικαιώνονται» ή ευνοούνται μόνο όσοι ιατροί υπερσυνταγογράφησαν το προηγούμενο έτος, ενώ παράλληλα έρχονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση οι ιατροί που λόγω ειδικότητας καλούνται να δίδουν συνταγές σε βαριά πάσχοντες (π.χ. ουρολόγοι, καρδιολόγοι), αφού η δαπάνη της συνταγογράφησης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά υψηλή και από μόνη της καλύπτει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το όριο που τίθεται στους Ιατρούς.

Αποτέλεσμα αυτής της αδικίας, είναι να αδυνατεί η τεράστια πλειοψηφία των ιατρών αυτών των ειδικοτήτων να παράσχουν συνταγές σε όλους τους άλλους ασθενείς τους και οι ίδιοι οι ασθενείς να μένουν χωρίς φάρμακα επειδή δεν μπορούν να βρουν γιατρό ο οποίος να μην έχει ξεπεράσει το όριο στις συνταγές του. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Α) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ των καρκινοπαθών και των άλλων βαριά πασχόντων από το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση από τους ιατρούς;

Β) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών που έχουν τεράστιο όγκο συνταγογράφησης σε βαριά πάσχοντες από το μέτρο του πλαφόν ή έστω αύξησης του πλαφόν τους κατά τρόπο ώστε να διευκολύνεται δραστικά η παροχή συνταγογράφησης;


Γ) Θα υπάρξει μέριμνα για την ΕΞΑΙΡΕΣΗ από το πλαφόν συνταγογράφησης τουλάχιστον των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, που διατίθενται μέσω των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ;»

ΚΑΓΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο).



Από την DamA SoUpA


 2008
«Αχχχχχχχ είναι το τρίτο ραντεβού…. Περνάω τόσο όμορφα μαζί του! Λες να με φιλήσει σήμερα; Μακάρι, είμαι πεπεισμένη ότι είναι ο άντρας της ζωής μου!»
Λίγες ώρες αργότερα φτάνει η πολυπόθητη ώρα! Σκύβει και την κοιτάει στα μάτια, οι κόρες διαστέλλονται, οι χτύποι της καρδιάς βάζουν Πέμπτη και ΝΑΙ φιλίιιιι, ρομαντικό, αργό, μακρόσυρτο. Αφού τελειώνει μεσολαβούν κάποια δευτερόλεπτα αμηχανίας και αυτός λέει:
«Πόσο σε θέλω, τρελαίνομαι να σε φιλάω και να με γαργαλάει το μουστάκι σου…»
Βαθμός καγκουριάς 10+               2 χρόνια μετά: ΓΑΜΟΣ

 2009
Ζευγάρι από την Αριδαία μέσης ηλικίας (45-50) διασκεδάζει σε χορό στην Έδεσσα. Ο κύριος έχει πιει τα μέγιστα και η κυρία γκρινιάζει. Της προτείνει να μείνουν το βράδυ εκεί σε κάποιους συγγενείς για να μην οδηγήσει μεθυσμένος. «Να μην έπινες. Τα παιδιά είναι στο σπίτι και αύριο έχουν σχολείο. Ποιος θα τα ετοιμάσει; Ο γείτονας; Αλλά βέβαια πού να τα σκεφτείς εσύ αυτά……… κλπ κλπ κλπ»
Ξεκινάνε λοιπόν κι ο θεός βοηθός. Αλλά φυσικά –όπως γίνεται συνήθως όταν είσαι πίτα- πέφτουν σε μπλόκο.
-Γεια σας!
-Γεια σου αλάνι!
-Φυσήξτε λίγο εδώ…
-Φουυυυυυυυυυυυ (μπόχα!!!)
-Κατεβείτε από το αυτοκίνητο παρακαλώ!
Κάπου εδώ παρεμβαίνει η σύζυγος! «Εγώ σου τα έλεγα, αλλά εσύ εκεί, να πιεις, λες και δε ήξερες ότι θα οδηγήσεις. Κοίτα τώρα…»
Ο οδηγός τα παίρνει με τη γυναίκα του και αρχίζει «Μωρή @^$&$($)!*#^$%@($(#&^$^!(#, γι’ αυτό ΣΚΑΣΕ»
Το βουλώνει η κυρά και μπαίνει στο αυτοκίνητο. Οπότε ο αστυνομικός γυρνάει στο συνάδελφό του και λέει «Έναν πραγματικό άντρα σταματήσαμε που τόλμησε να βάλει σε τάξη τη μουρμούρα της γυναίκας του και θα τον γράψουμε;;;; Καλό δρόμο και προσοχή!»
Βαθμός καγκουριάς 6


 2010 
Επιτέλους Πάσχα! Άντε να πάμε στο χωριό, να ψήσουμε το αρνί, να δούμε και το σόι! Τι φοράμε;;; Έχασα κι αυτά τα κιλά και όλα είναι φαρδιά. Δεν πειράζει, άξιζε τον κόπο γιατί ο καθρέφτης με λατρεύει (φτου μου)
Λίγη ώρα αργότερα στο χωριό:
Θείος Λευτέρης: -Ευτέρπη ήρθε η κόρη σου, καλέ πώς αδυνάτησε έτσι το μελανούρι!
Θεία Ελένη: -Αχ το χρυσό μου, κουκλί έγινε!
Θείος Βρασίδας: -Αρκεί που είναι μυαλωμένη!
Θεία Κατίνα : – Ευτέρπη είσαι πολύ τυχερή! Τα κορίτσια αυτά που κυκλοφορούν τα ξανθά τα αετομάτικα, τα κλέβουν! Εσύ ευτυχώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα με τη κόρη σου!
Βαθμός καγκουριάς 1 – γιατί πάντα είναι απαραίτητη μια Θεία Κατίνα


 2011 
Πανελλήνιες Εξετάσεις! Βγαίνουν αποτελέσματα  και ναι, μετά από κόπους και θυσίες ανταμείβεσαι. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα η Ιατρική Αλεξανδρούπολης σε περιμένει. Βγαίνεις με τον κολλητό σου ο οποίος μετά βίας πήρε πέρσι απολυτήριο και φέτος ξανάδωσε χαλαρά για να περάσει Ζωική Παραγωγή στη Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο που περπατάτε (τσακ!) η θεία Κατίνα!
-Βρε τα παιδιά! Τι κάνετε; Από το πρωί παίρνω τηλέφωνα να μάθω τι έγινε με τις εξετάσεις και δε σας βρίσκω. Και να φανταστείτε ούτε που πρόλαβα να πεταχτώ στο σχολείο να μάθω τι έγινε με όλους!
-Εγώ θεία πέρασα Ζωική Παραγωγή Θεσσαλονίκη.
-Συγχαρητήρια παιδάκι μου! Χαλάλι τα λεφτά στα φροντιστήρια δυο χρόνια. Μια χαρά θα παίρνεις τη συγκοινωνία και μέχρι να πεις κύμινο έφτασες. Θα σου στέλνει και η μαμά φαγητό, ούτε πλυντήριο δε χρειάζεται να πάρεις, κάθε Παρασκευή εδώ θα είσαι! Μπράβο!
-Εγώ θεία Κατίνα Ιατρική Αλεξανδρούπολης!
-Αλεξανδρούπολη! Δεν πειράζει βρε πουλάκι μου, τι να κάνεις! Έχει και τέτοια η ζωή.
Βαθμός καγκουριάς 8


  2012
Γάμος στην Υδραία! Εσύ ….το γνωστό θύμα! Την θέλεις πολύ! Αυτή … η γνωστή τ….τσα! Το έχει καταλάβει και το εκμεταλλεύεται! Σου ζητάει να τη συνοδέψεις στο γάμο. Η χαρά σου είναι απερίγραπτη. Ψάχνεις πανικόβλητος σοβαρό παντελόνι. Θυμάσαι ότι κάπου έχεις ένα μπλε απ’ τη παρέλαση. Το φοράς… είναι λίγο τσίτα αλλά οκ! Το ‘χεις το στυλ! Δανείζεσαι αυτοκίνητο, πας την παίρνεις από το σπίτι (γμτ είναι κούκλα) και κατευθύνεσαι προς την Υδραία. Ψάχνεις να παρκάρεις φάτσα φόρα στην εκκλησία για να δουν όλοι τι λουλούδι συνοδεύεις. Σβήνεις αμάξι, φοράς rayban, κατεβαίνεις και πας να της ανοίξεις την πόρτα (αυτά σε μάραναν!).  Ξαφνικά κάτι νιώθεις – τι  γίνεται ρε παιδιά! Παίρνει αέρα ο κ….ος σου!!! («Και στα λεγα είναι στενό το παντελόνι, μην το ρισκάρεις…» τσιρίζει το υποσυνείδητό σου χασκογελώντας). Μέχρι να προλάβεις να πεις κάτι, αυτή έχει ήδη βρει παρέα και σε χαιρετά…
Βαθμός καγκουριάς 7   Βαθμός γκαντεμιάς 10



  2013 
Όμιλος Επιχειρήσεων ……… Αριδαία!
Κυρία μετρίου αναστήματος μπαίνει στο μαγαζί. Είναι ο υπάλληλος εκεί.
-Καλησπέρα σας…
-Καλησπέρα! Ένα κιλό μπακαλιάρο θα ήθελα.
- Μαλιστα!
Παίρνει τον μπακαλιάρο, τον τοποθετεί στη ζυγαριά.
-Είναι 750 γραμμάρια!
-Κάντο ένα κιλό σε παρακαλώ!
-ΟΚ
Με φυσικότητα παίρνει τη σέσουλα και ρίχνει τρεις φτυαριές αλάτι!
-Έτοιμη!!!
Βαθμός καγκουριάς 5 και κάτι



 2014
Παίκτης τοπικής ομάδας έχει συμφωνήσει με γνωστή άγνωστη ομάδα πολυπόθητη μεταγραφή. Ραντεβού τη Δευτέρα! Στα γραφεία! Ετοιμάζεται, πάει, όλη η διοίκηση εκεί….ο πρόεδρος άφαντος!!!
Βαθμός καγκουριάς 9,7



*Για ευνόητους λόγους τα ονόματα και οι ημερομηνίες περιπλέκονται ή παραλείπονται…. αλλά πρόκειται για πραγματικά γεγονότα.



ΠΗΓΗ...http://www.aridaia24.gr/

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ.


Διονύσης Σταμενίτης: « Φως στην υλοποίηση των εργατικών κατοικιών στο Αρχοντικό. Ξεκινάει η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου».
«Συνάντηση του Βουλευτή με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ».
Σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης αναφορικά με την εξέλιξη του ζητήματος των εργατικών κατοικιών στις περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Διοικητής και Υποδιοικητής του ΟΑΕΔ καθώς και ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των εργατικών κατοικιών του Αρχοντικού Πέλλας. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής τόνισε ότι το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλές συνέπειες για την περιοχή.
Μετά από διαβούλευση των παρευρισκομένων αποφασίστηκε ότι, ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες προς την υλοποίηση του έργου όπως, επικαιροποίηση των απαιτούμενων εργασιών, έκδοση των τευχών δημοπράτησης και έγκριση αυτών από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και τέλος, νέα δημοπράτηση του έργου.
Η διαδικασία υλοποίησης των παραπάνω σύμφωνα με τους υπεύθυνους, υπολογίζεται σε 4 με 5 μήνες, και αν δεν υπάρξουν παρακωλύσεις στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα ξεκινήσει στο επόμενο εξάμηνο. Σημειώνεται δε ότι τα χρήματα για την κατασκευή του έργου είναι δεσμευμένα.

Ο κ. Σταμενίτης τέλος, έθεσε και το ζήτημα της ασφάλειας και φύλαξης στην περιοχή, γεγονός για το οποίο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τον διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί με την αντιμετώπιση ορισμένων νομικών εμποδίων που υπάρχουν. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ.

Ιορδάνης Τζαμτζής :

Συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ότι «ο κόσμος της Πέλλας αναζητεί πολιτικούς οι οποίοι να βρίσκονται μακριά από πελατειακές αντιλήψεις».
 Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος μαζικά γύρισε τη πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ήταν η μήτρα του ρουσφετιού, των πελατειακών αντιλήψεων, της αναξιοκρατίας και του λαϊκισμού.  Απλώς να τους θυμίσω το απαύγασμα της λαϊκής σοφίας ότι
 «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΙ Χ.Α.Δ.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Αποκατάσταση των τελευταίων έξι μη αποκατεστημένων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων από την Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ολοκληρώνεται ένα μεγάλο και σημαντικό έργο περιβαλλοντικής εξυγίανσης και προστασίας της Πέλλας»

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβιβάστηκε η εισήγηση, η Τεχνική Έκθεση και ο Προϋπολογισμός ενός νέου έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Πρόκειται για την αποκατάσταση των τελευταίων 6 μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ εντός της ΠΕ Πέλλας, ένα σημαντικό έργο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής το οποίο παρακολούθησε και προώθησε συστηματικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.808.100,00 ευρώ, αναδεικνύοντας την σημασία του. Η Οικονομική Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ώστε το συγκεκριμένο έργο να δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2014.

Οι έξι εναπομείναντες χώροι ανήκουν στην 3η και 4η κατηγορία επικινδυνότητας εντούτοις οι παρεμβάσεις και εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάστασή τους είναι της 1ης κατηγορίας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον περιβαλλοντικά προβλήματα ή οχλήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία ή την οικολογική ισορροπία των παρακείμενων οικοσυστημάτων, επιφανειακών και υπόγειων νερών.

Μεταξύ των εργασιών που περιλαμβάνονται στο έργο είναι η συλλογή απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου, η διαχείριση στραγγισμάτων, όμβριων και φυσικού αερίου, η σήμανση και περίφραξη, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης καθώς επίσης και η περιβαλλοντική παρακολούθηση της περιοχής για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών χρόνων.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Μετά από την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, μας ενδιαφέρει η προστασία και διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής. Δυστυχώς, για πολλές δεκαετίες η χώρα μας έμεινε πίσω στον τομέα της ορθολογικής διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων, ιδιαίτερα μάλιστα των στερεών απορριμμάτων που μέσα από την αξιοποίηση και ανακύκλωσή τους θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα και όχι κόστη για τις τοπικές κοινωνίες. Αντί να συζητούμε σήμερα για τα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω μη συμμόρφωσης με την Περιβαλλοντική Κοινοτική Νομοθεσία και για τα υψηλά δημοτικά τέλη για τη λειτουργία των Μονάδων Βιολογικής Επεξεργασίας και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη από τη λειτουργία μονάδων ανακύκλωσης, παραγωγής εδαφοβελτιωτικού και αξιοποίησης βιοαερίου.


Θεώρησα υποχρέωση της Περιφέρειας την ολοκλήρωση του έργου της Αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Τα περισσότερα ολοκληρώθηκαν από την τρέχουσα διοίκηση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα – είναι γνωστό το ενδιαφέρον του για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη-, όπως και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που έχουν την ευθύνη προώθησης των διαδικασιών και επίβλεψης της κατασκευής του έργου. Στις στοχεύσεις της Περιφέρειας περιλαμβάνονται επίσης πολλές δράσεις αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας και καινοτόμων δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την δημιουργία θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο μίας οικολογικής οικονομίας».  

"ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο διακεκριμένος Φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος εξηγεί «γιατί είμαστε εδώ» και «από που προήλθαμε»
Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη διατύπωση μιας ενιαίας θεωρίας για όλες τις δυνάμεις που διέπουν τον κόσμο γύρω μας; Πώς γίνεται η ολική ενέργεια στο σύμπαν να είναι μηδέν και η ζωή να συνεχίζεται κανονικά; Πόσα σύμπαντα υπάρχουν; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, με αφορμή την εγκατάστασή του ως αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

«Παλιά νομίζαμε ότι η Γη είναι το κέντρο του κόσμου. Και δεν είναι. Οτι το ηλιακό σύστημα είναι το μόνο. Και δεν είναι. Μέχρι το 1925 πιστεύαμε ότι ο γαλαξίας μας ήταν το σύμπαν. Οχι μόνο δεν είναι, αλλά υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες με εκατό δισεκατομμύρια άστρα ο κάθε γαλαξίας. Ακούστε τώρα το νούμερο που θα σας πω: Εχουμε καταλήξει ότι υπάρχουν, δυνητικά, 10 εις την 500στή είδη συμπάντων. Αυτό σημαίνει, ότι κάποια από αυτά μπορεί και να μην συμβούν, αλλά και ότι πολλά μπορεί να υπάρξουν πολλές φορές», τόνισε ο καθηγητής στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφερόμενος στα δεδομένα, που σταδιακά αποδεικνύονται και πειραματικά. Οπως έγινε με το περίφημο πρόγραμμα του CERN, το οποίο απέδειξε την ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς, διαδικασία που δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή του κ. Νανόπουλου και της ομάδας του.

«Οι στιγμές αυτές κατά τις οποίες η ομάδα μου κι εγώ ανακαλύπταμε κάτι καινούργιο, ήταν για μένα οι σημαντικότερες. Οπως έγινε με την εργασία που κάναμε το 1975-76 στο CERN, σχετικά με το σωματίδιο του Higgs. Τα υπόλοιπα βραβεία, θέσεις, συνεντεύξεις, είναι πολύ ευχάριστα και ωραία, αλλά τα θεωρώ συμπαρομαρτούντα σε σχέση με την ανείπωτη χαρά της ανακάλυψης», δήλωσε, αναφερόμενος στις μεγαλύτερες στιγμές της σταδιοδρομίας του, που δεν ήταν λίγες. Φυσικά σε αυτές συγκαταλέγονται και οι επαληθεύσεις. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν συγκινήθηκα όταν ο Πίτερ Χιγκς, στην ομιλία του κατά την απονομή του Νόμπελ, αφού ανέφερε όλη την ιστορία για το σωματίδιο μέχρι το 1966, στο τέλος μίλησε και για τη δική μας ερευνητική ομάδα», συμπλήρωσε.

Που βρίσκεται τώρα η έρευνα

Τώρα, η έρευνα βρίσκεται σε άλλη φάση, καθώς ο επιταχυντής του CERN έχει κλείσει για συντήρηση και θα ξεκινήσει πάλι αρχές του 2015. Ο ίδιος εξηγεί τον λόγο που τον περιμένει με μεγάλη αγωνία: «Η ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς είναι το τέλος μιας μεγάλης ιστορίας, αλλά και η αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και μια άλλη ομάδα σωματιδίων, τα λεγόμενα υπερσυμμετρικά, τα οποία θα είναι πολλά, μπορεί και της τάξεως του 100. Δηλαδή, σχεδόν ό,τι σωματίδιο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φύση, θα υπάρχει κατά κάποιον τρόπο και το ''ξαδελφάκι'' του, με άλλη μάζα. Δεν πρόκειται για καινούργια πράγματα, όμως παίρνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία μετά την πειραματική ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς, καθώς επαληθεύεται σταδιακά το όνειρο της μεγάλης ενοποίησης. Οτι δηλαδή όλες οι δυνάμεις είναι μία, ότι υπάρχει μια βασική θεωρία, με την οποία μπορούμε να καταλάβουμε τον κόσμο, από την απαρχή του έως τώρα, στηριγμένοι μόνο σε πειραματικά δεδομένα της φυσικής», τονίζει ο κ. Νανόπουλος, αναφερόμενος στα δεδομένα που εμπλουτίστηκαν με το περίφημο πείραμα στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης CERN, στο οποίο συμμετείχε ως εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Ομως, τι σημαίνουν όλα αυτά για τις ζωές των απλών ανθρώπων; «Νομίζω ότι θα πρέπει να τους ελευθερώσει από πολλά υπαρξιακά ερωτήματα, όπως ''γιατί είμαστε εδώ'' και ''πώς προήλθαμε''. Γνωρίζουμε πειραματικά ότι η ολική ενέργεια στο σύμπαν είναι μηδέν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθούν ζωή και φαινόμενα. Είναι ένα μηδέν δυναμικό. Και επειδή ξέρουμε ότι ισχύει η αρχή της διατήρησης της ενέργειας, το συμπέρασμα της παγκόσμιας κοσμολογίας, ότι το σύμπαν είναι μια διακύμανση του τίποτα, είναι σωστό. Οπως έλεγε και ο Καζαντζάκης, στο τίποτα ξεκινάμε και στο τίποτα φτάνουμε, κι αυτό το λέμε ζωή. Καμιά φορά σκέφτομαι, αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους προσέγγιση είχαν αναπτύξει τη σωστή φιλοσοφία, από άλλον δρόμο. Αυτό είναι και το μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού. Κι ερχόμαστε τώρα εμείς σαν το λαγό με τη χελώνα, αυτοί είναι οι λαγοί κι εμείς η χελώνα, σιγά- σιγά και τα στερεώνουμε και λέμε ότι αυτή η φιλοσοφική σχολή έχει δίκιο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι όλα αυτά μπορούν να αφήσουν τον άνθρωπο ανεπηρέαστο», επισημαίνει. Εξάλλου, υπάρχουν πάντα και τα πρακτικά –τεχνολογικά- οφέλη από τέτοιες ανακαλύψεις, όπως έγινε με το Διαδίκτυο. Γιατί είναι γνωστό ότι χάρη στο πείραμα του CERN και στην εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας των επιστημόνων που δούλευαν στο εν λόγω πρόγραμμα, υπάρχει σήμερα το λογισμικό εργαλείο του World Wide Web (www), που επιτρέπει τη σύνδεση των χρηστών του Ιντερνετ.

«Τα τελευταία χρόνια και μέσα από πειραματικά δεδομένα καταλήξαμε ότι γίνονται πολλές τέτοιες διακυμάνσεις και υπάρχουν πάρα πολλά σύμπαντα, αυτό που λέμε πολύ-σύμπαν. Σύμφωνα δε και με τη θεωρία των υπερχορδών, η απλή αυτοσυνέπεια μας λέει ότι πρέπει να ζούμε σε περισσότερες από τέσσερις διαστάσεις και συγκεκριμένα σε 10. Κάποιος όμως θα πει, μα εγώ βλέπω ότι ζούμε σε τέσσερις, κι αν αφήσουμε έξω τον χρόνο, σε τρεις διαστάσεις. Τι γίνεται; Οι άλλες έξι «διπλώνονται» σε κάθε σημείο, είναι πάρα πολύ μικρές και δεν μπορούμε να τις δούμε. Ο τρόπος που γίνεται αυτό το «δίπλωμα», μας καθορίζει και τους φυσικούς νόμους που λειτουργούν σε αυτό το σύμπαν. Αρα το σύμπαν, γεννιέται μαζί με τους φυσικούς νόμους του. Κάθε ένα από αυτά τα σύμπαντα έχει διαφορετικούς φυσικούς νόμους, γιατί αντιστοιχούν στον τρόπο που «διπλώνονται» οι έξτρα διαστάσεις. Έχουμε δηλαδή φτάσει τα τελευταία χρόνια να απαντούμε σε απίστευτα βαθιά ερωτήματα. Βέβαια δεν λέω ότι όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα με την πειραματική έννοια, αλλά βλέπουμε όλο αυτό το σύμπλεγμα να ενώνεται με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Μια πολύ καλή, κατανοητή και εμπεριστατωμένη ανάλυση για όλα αυτά βρίσκονται στο τελευταίο βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ το "Μεγάλο Σχέδιο"», δηλώνει ο ακαδημαϊκός, που δεν τον απασχολεί μόνον το τι γίνεται στα μακρινά πολύ-σύμπαντα, αλλά και στη μικρή και ταλαιπωρημένη από την κρίση Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να κοιτάξω έναν νέο στα μάτια και να του πω μείνει στην Ελλάδα»

«Ακόμα ξυπνάω και δεν το πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Για να βγούμε από το τούνελ, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις. Αλλά όχι με την μπότα πάνω στον τράχηλο, όπως μας έχουν. Η μόνη λύση, νομίζω, είναι να μας αφήσουν λίγο ελεύθερους, και δεν μιλώ για "κουρέματα" και τέτοια, αλλά για επιμήκυνση, "πάγωμα", πείτε το όπως θέλετε, ώστε να μην έχουμε συνέχεια από πάνω μας αυτή την μπότα. Ο κόσμος πολύ έχει αντέξει, δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει παραπάνω», σημειώνει.

Οσο για τους νέους που φεύγουν λόγω κρίσης στο εξωτερικό, θεωρεί ότι καλά κάνουν. Έχει εξάλλου και τη δική του εμπειρία να καταθέσει, όταν έφυγε από την Ελλάδα το 1971 για να συνεχίσει τις σπουδές του. «Δεν μπορώ να κοιτάξω ένα παιδί στα μάτια και να του πω μείνε. Ξέρω ότι θα ενοχληθούν πολλοί γονείς με αυτό που λέω, αλλά πιστεύω ότι κάθε παιδί που έχει τη δυνατότητα και τη φλόγα μέσα του πρέπει να φύγει. Γιατί, όπως λέω συνέχεια, Ελλάδα δεν είναι μόνον ο γεωγραφικός χώρος. Είναι παντού. Οταν ξέρουν ότι κάποιος είναι καλός επιστήμονας, λένε Έλληνας είναι. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να βοηθήσεις τη χώρα σου. Γιατί λοιπόν να καταστραφεί μια γενιά;», αναρωτιέται.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος εξελέγη το 1997, με την πρώτη ψηφοφορία, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ήταν 48 ετών, το νεότερο μέλος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της Ελλάδας. Το περίεργο είναι ότι έναν χρόνο αργότερα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών απέρριψε την πρόταση για τη μετάκλησή του στο τμήμα της Φυσικής. Εκτοτε δεν έγινε καμία κίνηση από καμία πλευρά. «Δεν το προσπάθησα. Εξάλλου, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν είχα και κάποια πρόταση που δεν μπορούσα να πω όχι. Υπήρχαν άνθρωποι που μου έλεγαν "βάλε υποψηφιότητα και θα σε υποστηρίξουμε". Μα και τότε που έβαλα, το ίδιο μου είπανε. Και ενώ είχα ήδη εκλεγεί ακαδημαϊκός. Αυτό πώς σας φαίνεται. Είναι σαν να είμαι στρατηγός, να πάω σε ένα σύνταγμα και να μου πουν ότι δεν γίνεσαι συνταγματάρχης. Αντίθετα, η Ακαδημία με τίμησε αμέσως. Αυτό είναι το παράδοξο», καταλήγει.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ SMS ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ.

Οργουελικό SMS εκφοβισμού έλαβαν Ουκρανοί διαδηλωτές
"Αγαπητέ συνδρομητή, έχετε καταγραφεί ως συμμετέχων σε ταραχές".
   Αυτό το SMS που μοιάζει να έρχεται απευθείας από τον "Μεγάλο Αδελφό" έλαβαν προχθές τα μεσάνυχτα αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί διαδηλωτές που βρίσκονταν στην περιοχή των συγκρούσεων, όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το Time.
   Και οι τρεις μεγάλες εταιρείες - πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας, αρνούνται την οποιαδήποτε ανάμιξη στο περιστατικό, λέγοντας ότι ουδέποτε παρέδωσαν σε καμμία κυβερνητική υπηρεσία ή στην αστυνομία τα γεωγραφικά δεδομένα εντοπισμού της τοποθεσίας των πελατών τους. Εκπρόσωπος  μιας εκ των τριών εταιρειών, ανέφερε στην εφημερίδα Ukrainskaya Pravda ότι πιθανότατα τα SMS να προήλθαν από κάποια πειρατική κεραία εκπομπής σήματος κινητής τηλεφωνίας, που είχε στηθεί στην περιοχή.
   Πάντως, η διατύπωση του εκφοβιστικού SMS, αγνώστου προελέυσεως, αφήνει να εννοηθεί ότι οι αποστολείς θεωρούν ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή πολιτών σε οποιαδήποτε διαδήλωση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως βίαιη, τονίζει το δημοσίευμα του Time, ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι στάλθηκε με εντολή της κυβέρνησης.
   To SMS, αναφέρει το Time, δεν φάνηκε να έχει κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο αφού τρεις ώρες μετά την λήψη του, μασκοφόροι διαδηλωτές συγκρούστηκαν και πάλι με τις δυνάμεις καταστολής, με αμείωτη ένταση.
   Photo: Reuters/Valentyn Ogirenko 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ 44 ΤΑΙΝΙΩΝ HD ΣΕ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!

Αυτό είναι το ταχύτερο internet του κόσμου
Μια συνεργασία μεταξύ της British Telecom και της γαλλικής Alcatel Lucent, είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτερη μετάδοση και λήψη δεδομένων μέσω internet, που έχει επιτευχθεί στα χρονικά, στην ιλιγγιώδη ταχύτητα του 1,4 Τerrabit το δευτερόλεπτο. Δηλαδή σχεδόν 1 εκατομμύριο φορές πιο γρήγορα από τη μέση οικιακή σύνδεση των 2 Megabit.
   Το αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρει το BBC, ότι η συγκεκριμένη, ασύλληπτη ταχύτητα του τεστ, επετεύχθη σε πραγματικές και όχι εργαστηριακές συνθήκες, μέσω του υπάρχοντος δικτύου οπτικών ινών μεταξύ του Λονδίνου και του Ίπσουιτς. Δηλαδή σε μια απόσταση 410 χιλιομέτρων.
   Πρακτικά η ταχύτητα αυτή ισοδυναμεί με το κατέβασμα 44 ασυμπίεστων ταινιών υψηλής ευκρίνειας σε 1 δευτερόλεπτο!   Φυσικά, θα περάσουν πολλά χρόνια έως ότου φανεί κάποια διαφορά στις συνδέσεις των νοικοκυριών, αλλά οι εταιρείες μπορούν με τις παρούσες υποδομές να "σηκώσουν" ανέξοδα, ακόμα ταχύτερες συνδέσεις και να εξυπηρετήσουν περισσότερα νοικοκυριά, τονίζει το δημοσίευμα του BBC. 

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ" ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ.

Μετατρέποντας τον πάγο σε μουσική: Η απίστευτη «παγωμένη ορχήστρα» της Σουηδίας

Εχουμε ξαναδεί να γίνεται μουσική με το νερό, ωστόσο μία ορχήστρα από τη Σουηδία ξεπέρασε τον εαυτό της, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας όργανα φτιαγμένα από πάγο.
Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα μουσικά όργανα στον κόσμο τα οποία καταστρέφονται όταν έρχεται η Ανοιξη. Μάλιστα είναι τόσο εύθραυστα που ακόμη και η αναπνοή των οργανοπαιχτών μπορεί να τα καταστρέψει
Η απίστευτη παγωμένη συναυλία πραγματοποιείται το χειμώνα στη Σουηδική πόλη Λούλεα, ακριβώς κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο και τις οργανώνει ο Τιμ Λινχαρτ, ο οποίος κατασκευάζει και τα παγωμένα όργανα.
Ωστόσο αυτές οι παγωμένες συναυλίες γίνονται τα τελευταία 15 χρόνια όχι μόνο στη Σουηδία αλλά περιοδεύουν και σε απομακρυσμένες περιοχές από το Μπίβερ Κρικ και το Κολοράντο μέχρι τις ιταλικές Άλπεις.
Οπως αναφέρει ο Λίνχαρτ, κύριο πρόβλημα του είναι η προσέλκυση του κοινού λόγω της δυσπιστίας των ανθρώπων ότι ένα όργανο από πάγο θα μπορούσε να παράγει καλό ήχο.
Ωστόσο ένα βίντεο από το Σπίτι του Πολιτισμού στη Λούλεα στους περίπου -10 C αποδεικνύει το αντίθετο, αφού ο ήχος είναι δυναμικός και αιθέριος, με μεγάλο τονικό εύρος.














ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

BSMARK: ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Bsmark: Ενα ελληνικό επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο

Άνθρωποι από κάθε σημείο του πλανήτη, επαγγελματίες, άνεργοι, φοιτητές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κ.α. μπορούν να συνδεθούν online για να μοιραστούν μέσω ενός κοινωνικού δικτύου ό,τι έχει να κάνει με το επάγγελμά τους, την επιχειρηματικότητα και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το Bsmark (www.bsmark.com) δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο γενικού περιεχομένου, αλλά στόχος των δημιουργών του είναι να βοηθήσουν κάθε χρήστη να προβάλει το βιογραφικό του σε μια επαγγελματικά προσανατολισμένη διαδικτυακή κοινότητα.
Το δίκτυο ακολουθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου του υποβαλλόμενου από τους χρήστες περιεχομένου, με σκοπό να διατηρηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες.

Μεταξύ άλλων, το Bsmark προσφέρει στα μέλη του:
- Δημιουργία και διαχείριση επαγγελματικού προφίλ.
- Δημιουργία online βιογραφικού και κοινοποίησή του στο δίκτυο.
- Διαδραστικότητα με τα άλλα μέλη σε όλα τα επίπεδα.
- Εργαλεία για την διάδοση των φωτογραφιών, των βίντεο και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του μέλους.
- Δημιουργία ομάδας και σύνδεσή της με ιστολόγιο (blog) και εκδηλώσεις.
- Δημιουργία εταιρικής ιστοσελίδας.
- Δημιουργία δωρεάν αγγελίας για προσφορά ή ζήτηση εργασίας και υπηρεσιών.
- Χρήση εξελιγμένων πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης των υποβαλλόμενων δεδομένων.
Το Bsmark ανήκει στην ελληνική εταιρία Webimage, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων από το 2008. Το νέο δίκτυο δημιουργήθηκε από επαγγελματίες προγραμματιστές και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια των ιδρυτών του Δημήτριου Αδάμ (web designer) και Διονύσιου Αδάμ, υιών του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Το Bsmark ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2013 και ήδη, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αδάμ, απαριθμεί εκατοντάδες εγγραφές χρηστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος, επενδυτικοί φορείς (funds και angel investors), έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του σχεδίου, που έχει πλέον περάσει από τη φάση της εκκίνησης (start up) σε αναπτυξιακό στάδιο.



Πηγή: ΑΠΕ


ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ.

Φρικιαστική έκθεση με μέλη νεκρών ζώων -Εκαναν μανικιούρ σε νύχια κοτόπουλου [εικόνες]

Οι δραστηριότητες είναι οικείες, αλλά υπάρχει κάτι φρικιαστικό πίσω από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Πρόκειται για εικόνες με «πρωταγωνιστές» νεκρά ζώα (!) τα οποία επιδίδονται σε ανθρώπινες συνήθειες:
Αλιγάτορας παίζει πασιέντζα, γουρούνι καπνίζει πούρο, αστακός παίζει μπιλιάρδο και κότες κάνουν μανικιούρ!
Η εκκεντρική αυτή ιδέα ανήκει σε ένα ζευγάρι Αμερικανών καλλιτεχνών, των Davide Luciano και Claudia Ficca που τιτλοφόρησε τη σειρά «Cold Feet»: «Η έμπνευση για την έκθεση προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην Κινέζικη συνοικία της Νέας Υόρκης όπου πωλούνται στις υπαίθριες αγορές μέλη ζώων. Η Claudia ενθουσιάστηκε με τα νύχια της κότας καθώς έκρινε ότι είναι υπέροχα για μανικιούρ...».












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.

Συναγερμός από απόπειρες αυτοκτονίας στρατιωτικών στη Λέσβο - Ενας ήπιε απορρυπα

Δυο αξιωματικοί του Στρατού στη Λέσβο, με διαφορά λίγες μέρες ο ένας από τον άλλον, προσπάθησαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.
Κι αν το να προβαίνει σε τέτοιες απονενοημένες ενέργειες ένας έφεδρος στρατιώτης ή έστω ένας επαγγελματίας οπλίτης, όπως έγινε πριν έναν περίπου μήνα στο Μανταμάδο, μπορεί να το κατανοήσει κανείς, απόπειρες αυτοκτονίας από εκπαιδευμένους μόνιμους αξιωματικούς δεν ερμηνεύονται. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί πώς ένας ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μπορεί να αποπειράται να αυτοκτονήσει πίνοντας απορρυπαντικά. Ή πώς μπορεί να πέσει να πνιγεί στη θάλασσα ένας νέος στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής.
Τα δύο γεγονότα που συνέβησαν προσφάτως με διαφορά λίγων ημερών, έχουν προβληματίσει την τοπική στρατιωτική ηγεσία, που προσπαθεί να αντιληφθεί το «πώς» και το «γιατί» των δύο δυσερμήνευτων περιστατικών.
Το πρώτο συνέβη σε στρατόπεδο στην Αγία Παρασκευή. Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας μεγάλη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού. Κυριολεκτικά διεσώθη την τελευταία στιγμή.
Λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Εμπρός (emprosnet.gr) στρατιωτικός γιατρός, απόφοιτος της Σχολής Στρατιωτικής Ιατρικής, αποπειράται να θέσει τέρμα στη ζωή του πέφτοντας στη θάλασσα. Κι αυτός διεσώθη την τελευταία στιγμή.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Κίεβο: Πέντε διαδηλωτές νεκροί σε επεισόδια με την αστυνομία
Από πρωτόγνωρης έκτασης και αγριότητας αιματηρά επεισόδια συγκλονίστηκε το Κίεβο, καθώς η πολυήμερη σύγκρουση φιλοευρωπαίων διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής μέτρησε την Τετάρτη τους πρώτους νεκρούς, σε ένα σκηνικό κόλασης.
Οπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο, ενώ ένας τρίτος διαδηλωτής έπεσε από ύψος 10 μέτρων και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο η αντιπολίτευση στην Ουκρανία έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και περισσότερους από 300 τραυματίες.

Από χθές το πρωί η πρωτεύουσα της Ουκρανίας «πνίγηκε» στον καπνό και στα δακρυγόνα με την ατμόσφαιρα να δονείται συνεχώς από τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τα τύμπανα των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Κίεβο έζησε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εκτεταμένα επεισόδια από τις συγκρούσεις των δεκάδων χιλιάδων φιλοευρωπαίων διαδηλωτών και των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής, αλλά αυτή τη φορά ήταν τα πιο βίαια και πιο αιματηρά, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πραγματικό πεδίο μάχης.

Ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ανακαλύφθηκε πτώμα το οποίο φέρει τραύματα από σφαίρες, ενώ ένα δεύτερο πτώμα βρέθηκε στον δρόμο όπου έχουν οχυρωθεί οι διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης.

Οπως ωστόσο ανακοίνωσε το αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που έστησε η αντιπολίτευση, πέντε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν την Τετάρτη. «Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες.

Νωρίς το πρωί, η ουκρανική αντιπολίτευση είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας και ένας ακόμα βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στον χώρο των διαδηλωτών χωρίς να διευκρινίζεται από πού προήλθαν τα τραύματά του.

Οι αρχές αρνήθηκαν ότι τον πυροβόλησαν αστυνομικοί, καθώς όπως τόνισαν, οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής δεν φέρουν όπλα. Ωστόσο ο φωτογραφικός φακός τους διέψευσε.

Ενας ακόμη διαδηλωτής, ο οποίος έπεσε από ύψος 13 μέτρων, υπέκυψε στα τραύματά του. Το θύμα είχε ανέβει σε κολόνα στο στάδιο της Δυναμό Κιέβου, από όπου πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν από νωρίς. Γύρω στις 6 το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οχυρωμένοι πίσω από οδοφράγματα στο ύψος της οδού Γκρουσέφσκι, στο κέντρο της πόλης.

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας ήρθε μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της χώρας Μικόλα Αζάροφ απείλησε τους «προβοκάτορες» με προσφυγή στη βία. Την Τετάρτη ο Αζάροφ κλιμάκωσε τη ρητορική του μιλώντας για «τρομοκράτες»!

Αψηφώντας τις απειλές, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν τη νύχτα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.

Κατά των διαδηλωτών κινείται το ειδικό αστυνομικό σώμα καταστολής διαδηλώσεων, οι άνδρες του οποίου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

Εκατοντάδες από τους πλέον ριζοσπαστικούς διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν μετά την απώθησή τους από την αστυνομία και άρχισαν να καίνε ελαστικά αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων οδοφραγμάτων, δημιουργώντας στρώμα πυκνού καπνού πάνω από το κέντρο του Κιέβου.

Ανακαλεί τις βίζες εισόδου Ουκρανών στις ΗΠΑ η αμερικανική πρεσβεία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου «μεγάλου αριθμού Ουκρανών» σε απάντηση της αστυνομικής βίας εναντίον των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Σε απάντηση των ενεργειών κατά των διαδηλωτών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακάλεσε τις βίζες μεγάλου αριθμού Ουκρανών οι οποίοι συνδέονται με τη βία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Στην ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα ονόματα, αναφέρεται ότι εξετάζεται η λήψη και άλλων μέτρων σε απάντηση της παρούσας βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στο Κίεβο.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.


Άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση δύο δαχτύλων και σημείου του κεφαλιού στο διάσημο αγάλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο υπέστη ζημιές από κεραυνό την περασμένη εβδομάδα.

Την Τρίτη οι τεχνικοί εξέτασαν το 38 μέτρων άγαλμα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Κορκοβάδο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εργασίες επισκευής μπορεί να διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.Ωστόσο, το μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.



Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφάσισε την ενίσχυση της Τροχαίας Έδεσσας με ένα αυτοκίνητο και δυο μηχανές και της Τροχαίας Γιαννιτσών με μια μηχανή.
 Ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός θα βρίσκεται στα έν λόγω τμήματα σε διάστημα 15 ημερών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...