Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2014 ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Κοπή βασιλόπιτας 2014
του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο τώρα στο όμορφο περιβάλλον του cafe bar ΠΟΘΟΣ, στο Λουτράκι Αριδαίας, και με το χιονάκι να πέφτει απέξω, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας έκοψε την βασιλόπιτά του.
Η εκδήλωση αυτή του Ομίλου αποτελεί από μόνη της εκδήλωση θεσμό για την περιοχή, και σημείο συνάντησης των φίλων, των αθλητών και των μελών του Ομίλου.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Τσαρκνιάς μίλησε για την πορεία του Ομίλου, καθώς το 2013 ήταν σημαντική χρονιά, αφού ο όμιλος διοργάνωσε πολλές και σημαντικές συναντήσεις, με ξεχωριστή αυτή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης κατηγορίας αθλητών/τριών μέχρι 16 ετών. Οι συναντήσεις αυτές αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές και αυτό βοήθησε καθοριστικά στην επιτυχία τους.
Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αναγνωρίζοντας το έργο που υλοποιείται από τον όμιλο και την επιτυχή διοργάνωση του U16 το 2013, σε συνεργασία με την Tennis Europe (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) θα αναθέσουν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας την διοργάνωση αυτή και για τα επόμενα χρόνια, η οποία θα γίνεται στα τέλη Αυγούστου κάθε έτους,. Η διοργάνωση αυτή θα αποτελεί πλέον έναν μεγάλο αθλητικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.
Επίσης αναφέρθηκε η πρόταση του Ομίλου, μετατροπής του χώρου της ημιτελούς κλειστής αγοράς σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – γυμναστήριο και η καλή συνεργασία με τον Δήμο για τον σκοπό αυτό, ώστε σύντομα το έργο να μπορεί να υλοποιηθεί με ευθύνη και δαπάνη του Ομίλου,  για να αποτελέσει προπονητικό κέντρο και παράλληλα να λύσει και το πρόβλημα της έλλειψης γυμναστηρίου από τις γειτονικές σχολικές μονάδες που έχουν περίπου χίλιους μαθητές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, οι βουλευτές Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής και Θεοδώρα Τζάκρη, εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής από την Έδεσσα, τα Κουφάλια, τη Σκύδρα, τη Βέροια, τη Νάουσα, τα Γιαννιτσά και τη Θεσσαλονίκη.
Το φλουριά της βασιλόπιτας έτυχαν οι αθλητές του Ομίλου Χασάπη Αθηνά, Τζάτζη Μαρία και Δημητριάδου Ειρήνη.
Τα βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν και η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του Ζαχαροπλαστείου Μελίρρυτον.
Στην εκδήλωση έπαιξε μουσική το συγκρότημα από το «Πρώτο πάτωμα» με τους Γιωργή Σηφάκη, Θανάση Γκιόση και Σωκράτη Βότσκο, και μετά τη σκυτάλη πήρε ο Dj Ανδρέας Μπίνος.
























ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
Ομιλία στη Βουλή για τις ριζικές αλλαγές στην ασφάλιση της αγροτική παραγωγής
          Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το λόγο ότι ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, έκανε αποδεκτή την γνωστή τροπολογία που ο ίδιος ο Βουλευτής έχει καταθέσει στο συζητούμενο Νομοσχέδιο και την οποία έχουν προσυπογράψει άλλοι 25 συνάδελφοί του.
          Η τροπολογία η οποία θα ψηφιστεί σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 27/01/2014), λύνει το μεγάλο πρόβλημα της ακαρπίας, η οποία δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από το ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο.
          Επίσης ο Βουλευτής, χαρακτήρισε ως πολύ θετική τη δήλωση του Υπουργού, ότι θα επανεξετάσει το Νομοθετικό πλαίσιο ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, υπό το πρίσμα της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.
          Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση Νόμου με 22 άρθρα, για τη ριζική αλλαγή του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και της λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
         
          Παρατίθεται το απόσπασμα των επίσημων πρακτικών της Βουλής, με την ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη:
«… Έρχομαι στο νομοσχέδιο, που είναι το πρώτο αγροτικό νομοσχέδιο και το οποίο πράγματι επιλύει σημαντικά θέματα. Πιστεύω -όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Υπουργός δήλωσε- ότι σύντομα πρέπει να υπάρξει συνέχεια με νέες αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, όπως για παράδειγμα είναι η ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας, ο καθοριστικός παράγοντας της έρευνας στον πρωτογενή τομέα και άλλα πολλά.
Θα ήθελα να σταθώ για λίγο στην τροπολογία που κατέθεσα και την οποία συνυπογράφουν άλλοι είκοσι πέντε συνάδελφοί μου, εκφράζοντας την ικανοποίησή μου για την αποδοχή της από τον κύριο Υπουργό, διότι πραγματικά αυτή η τροπολογία δίνει μία βαθιά ανάσα στους χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές σε ολόκληρη την χώρα, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες την περασμένη χρονιά και με βάση τον αναχρονιστικό ασφαλιστικό Κανονισμό του ΕΛΓΑ εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να στερούνται αποζημιώσεων για τις απώλειες παραγωγής, του εισοδήματος. Βρίσκονται, δηλαδή, στα όρια της απόγνωσης και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και αδυνατούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.
Με την τροπολογία αυτή επιλύεται ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλάνιζε εδώ και πολλούς μήνες τους πληγέντες δενδροκαλλιεργητές. Παράλληλα θα έλεγα πως η νομοθετική αυτή ρύθμιση ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην αναζήτηση πρόσφορων λύσεων για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος της αγροτικής μας παραγωγής και της εν γένει λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Είμαι από αυτούς που πίστευαν και πιστεύουν στην ανάγκη επανεκτίμησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας.
Με χαρά, ομολογώ, άκουσα τον Υπουργό να δηλώνει ότι θα επανεξετάσει το νομοθετικό πλαίσιο υπό το πρίσμα των αλλαγών που επιφέρει στον τομέα η εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ. Είναι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα ταμεία αλληλοβοήθειας για την ασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος έναντι των διακυμάνσεων των τιμών στην αγορά των αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και την κοινοτική συνδρομή στη στήριξη της ασφάλισης της συγκομιδής από απώλειες που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές, δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασθένειες και προσβολές από επιβλαβείς οργανισμούς. Γίνεται σήμερα, λοιπόν, ένα πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα με αυτήν την τροπολογία η οποία υιοθετείται και πιστεύω ότι τα επόμενα βήματα θα είναι γρήγορα και ουσιαστικά.
Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, οφείλω να σας πω ότι την απόφασή σας να αποδεχτείτε αυτήν την τροπολογία οι αγρότες την αναγνωρίζουν και σας την πιστώνουν θετικά. Όμως, σας παρακαλώ δρομολογήστε άμεσα τις διαδικασίες των αποζημιώσεων. Υπάρχουν αγροτικές οικογένειες που έχουν εξαντλήσει τα όρια ανοχής και αντοχής τους. Δώστε τους τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Αρκεί να σας πω ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πέρασαν δύσκολα. Δεν κατάλαβαν γιορτές και ακόμα υποφέρουν.
Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώνοντας θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ένας παραγωγός ο οποίος το 2012 είχε συγκομιδή ροδάκινων εκατόν είκοσι τόνους, το 2013 μόλις μετά βίας συγκόμισε δεκαεπτά τόνους. Και σαν αυτόν υπάρχουν πάρα πολλοί και όλοι αυτοί περιμένουν να πάρουν αποζημιώσεις για να επιβιώσουν».


27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΣΑ.


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα Τμήματα Κατάρτισης της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι ευκαιρίες απασχόλησης μπορούν να γίνουν «σταθμοί» ζωής για τους νέους της Πέλλας 


Τρία τμήματα κατάρτισης στα Γιαννιτσά επισκέφθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο πλαίσιο της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) που υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 €. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με καταρτιζόμενους στο πρόγραμμα σε Έδεσσα και Σκύδρα το προηγούμενο διάστημα.

Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Δίκτυο Προώθησης Ανέργων στην Απασχόληση, μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων» με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πέλλας, Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.

Πρόκειται για 3 από τις 9 θεματικές ενότητες του προγράμματος και αφορούν «Αειφορική διαχείριση αγροτικών προϊόντων - νέες δυναμικές καλλιέργειες», «Βοηθός στον επισιτισμό» και «Διαχείριση ενέργειας-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σύντομη αλλά περιεκτική κατάρτιση για ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και στην συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΠΕ. κ. Ιορδάνη Κιοσέογλου επισκέφτηκαν το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση και αντάλλαξαν απόψεις με τους συμμετέχοντες  στο πρόγραμμα για τα αποτελέσματά του. Οι καταρτιζόμενοι μίλησαν για τις προσωπικές εμπειρίες τους, τις προσδοκίες τους από το πρόγραμμα, αλλά και τις στρατηγικές τους για την μελλοντική αξιοποίηση της επαγγελματικής εμπειρίας που θα αποκτήσουν στο πλαίσιο της καριέρας τους.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνεχάρη τους συντελεστές και εκπαιδευτές του προγράμματος για το έργο τους και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία που τους δίνεται. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο κάθε ένας από εμάς είναι σημαντικό να αξιοποιήσει τα προσόντα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πραγματοποιώντας τα όνειρά του αλλά και, στην ιδανική περίπτωση, προσφέροντας στον τόπο και στην κοινωνία που ζει και αναπτύσσεται. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία σειρά από άλλα μέσα που έχουν ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και ευνοούν την πρόσβαση εξαγωγικών επιχειρήσεων της Πέλλας σε νέες αγορές. Έχουμε δώσει έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και στις ιδιωτικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι οι στυλοβάτες της τοπικής αγοράς. Ελπίζω και εύχομαι οι πρωτοβουλίες αυτές να έχουν συνέχεια και να πολλαπλασιαστούν». 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ:
·      ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
·      ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΕΠΑΛ ΕΔΕΣΣΑΣ
·      ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ



Ο Γιώργος Καρασμάνης, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων, κατέθεσε  στη Βουλή αναφορές προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα Υπομνήματα:
·       Του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Ν. Πέλλας, σχετικά με τα αιτήματα των μελών του, που αφορούν την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, συνταξιοδοτικά και άλλα εργασιακά  τους προβλήματα ( καθηκοντολόγιο, ωράριο, άδειες κλπ ).
·      Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη στήριξη των καθηγητών ΕΠΑΛ Έδεσσας, σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργηση των τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής του Λυκείου.
·      Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τις συνεχόμενες αποσπάσεις τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από την τεράστια έλλειψη περιπολικών οχημάτων και την πλημμελή συντήρηση των ήδη υπαρχόντων. 







ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014         

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

"ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ".



Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του γυμνασίου Προμάχων κύριος Πασόης Ευστάθιος, το γυμνάσιο του χωριού λειτούργησε σήμερα επί 7ωρο με παρόντες σχεδόν τους μισούς μαθητές.

Τηλέφωνα  Σχολείου 75270 κιν 6977195222 για περισσότερες πληροφορίες

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στην δουλειά μιλάνε ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας :....
- Κωστίκα, παρακολουθώ μαθήματα στο ανοιχτό πανεπιστήμιο 5 μήνες τώρα, και έχω εξετάσεις στο τέλος της εβδομάδας. Μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα, ξέρεις ποιος είναι ο Γκράχαμ Μπελ ;
- Όχι
- Είναι ο εφευρέτης του τηλεφώνου. Αν πήγαινες και εσύ στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Την επομένη γίνεται πάλι η ίδια συζήτηση.

- Ξέρεις ποιος είναι ο Αλέξανδρος Δουμάς;
- Όχι.
- Είναι αυτός που έγραψε τους «3 Σωματοφύλακες». Αν πήγαινες στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Την άλλη μέρα, πάλι ξανά :
- Ξέρεις ποιος είναι ο Ζαν Ζακ Ρουσώ ;
- Όχι
- Είναι ο συγγραφέας των «Εξομολογήσεων». Αν ήσουν στο ανοιχτό πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Αυτήν την φορά τα παίρνει στο κρανίο ο Κωστίκας :
- Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος ;
- Όχι.
- Είναι αυτός που πηδ@ει την γυναίκα σου! Αν είχες σταματήσει το ανοιχτό πανεπιστήμιο και πάταγες λίγο σπίτι σου, θα το ήξερες!

ΕΓΚΥΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Εγκυες θα κρατούν στην αγκαλιά το μωρό τους πριν γεννηθεί -Οι Ιάπωνες μετατρέπουν το έμβρυο σε κούκλα [εικόνες]

Κανείς ίσως δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι εν έτει 2014 οι γυναίκες θα είχαν την ευκαιρία να «μεγαλώνουν» στο σπίτι το μωρό τους πριν καν γεννηθεί.
Εκτός από τους Ιάπωνες που χάρη σε μία νέα τεχνολογία μετατρέπουν το έμβρυο σε «πλαστική κούκλα».
Η εταιρεία 3D babies δημιουργεί ένα τρισδιάστατο ομοίωμα του εμβρύου που μοιάζει με κούκλα από τους υπερήχους. Μάλιστα οι γονείς μπορούν να διαλέξουν ακόμα και το χρώμα του δέρματος που θα έχει η κούκλα-έμβρυο.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΨΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

Ο Ελληνας σταρ της Τουρκίας είναι πρώην ψάλτης στο Πατριαρχείο [εικόνες]

Τον φωνάζουν στο δρόμο «Ερντογάν» λόγω του ρόλου του στη σειρά «Merhamet». Ο Κώστας Κορτίδης που ήταν για έξι χρόνια ψάλτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση και στο σινεμά της γειτονικής χώρας.

Έχει συμμετάσχει ήδη σε δεκάδες επιτυχημένες σειρές, ενώ μόνο το 2013 το όνομά του βρέθηκε ανάμεσα στο καστ των ηθοποιών που έλαβαν μέρος σε δύο τηλεοπτικές δουλειές και τρεις κινηματογραφικές ταινίες.
«Στην τηλεόραση έγινα γνωστός τα τελευταία χρόνια. Ειδικά με την περσινή συμμετοχή μου στην πολύ πετυχημένη σειρά «Merhamet», όπου είχα έναν από τους βασικούς ρόλους» λέει ο Κώστας Κορτίδης στην Espresso. «Στο δρόμο ο κόσμος με αναγνωρίζει, με σταματά, μου μιλάει. Γεννήθηκα στην Πόλη αλλά έχω ποντιακή καταγωγή, λόγω τον προπάππου μου που είχε έρθει πριν από τον 20ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. Από την άλλη, η μητέρα μου έχει μικρασιατική καταγωγή».
Ο Κώστας Κορτίδης έχει κάνει σπουδές στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. Όπως αποκαλύπτει πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία υπήρξε ένας από τους βασικούς ψάλτες του Πατριαρχείου. 





Πηγή Espresso


ΜΩΡΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Μωρά στα αζήτητα και παιδιά στα φανάρια -Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τα κυκλώματα προστασίας ανηλίκων στη χώρα μας. Μωρά που εγκαταλείπονται σε βρεφοκομεία, παιδιά που υφίστανται εργασιακή εκμετάλλευση, ακόμα και από τις ίδιες τις οικογένειές τους και κυρίως η έλλειψη ενός συντονισμένου εθνικού σχεδίου και επαρκών δημόσιων επαρκών δημοσίων υποδομών «συνθέτουν» μία ζοφερή εικόνα στην Ελλάδα της κρίσης. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι καμία υπηρεσία δεν έχει εποπτεία του προβλήματος.
Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά στην εμπορία ανθρώπων, αναφέρεται ότι εκατοντάδες παιδιά, κυρίως Ρομά από την Αλβανία και τη Ρουμανία, υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία στη χώρα μας, πουλώντας αντικείμενα στο δρόμο, ζητιανεύοντας ή διαπράττοντας μικροκλοπές. Οι ΜΚΟ συμφωνούν πως τα θύματα εμπορίας σπανίως καταφεύγουν στις Αρχές. Και ειδικότερα τα παιδιά, όπως αναφέρει την «Καθημερινή» ο κ. Αρης Καρδασιλάρης, εκπρόσωπος της τηλεφωνικής γραμμής πληροφόρησης για εμπορία ανθρώπων «1109». «Εχουμε περιπτώσεις παιδιών που έρχονται στα ιατρεία μας εμφανώς κακοποιημένα και υπό εκμετάλλευση ακόμα και από τις ίδιες τους τις οικογένειες» υποστηρίζει η κ. Ευγενία Θάνου, διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου.
Την ίδια στιγμή, στα παιδικά νοσοκομεία αυξάνεται ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών, τα οποία, ωστόσο, δεν δίνονται για υιοθεσία αφού σε πολλές περιπτώσεις οι μητέρες εμφανίζονται και τα παίρνουν πριν από την παρέλευση του έτους που απαιτεί ο νόμος προτού παραπεμφθούν σε κοινωνικές δομές.
«Είναι ανάγκη να δούμε την ανηλικότητα και όχι την παρανομία και αυτό είναι κάτι που κάνει η Αστυνομία. Ομως δεν επαρκεί η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο απαιτεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών δομών» αναφέρει ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, εθνικός εισηγητής για το trafficking στην Ελλάδα.
Μία από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται κατά την αντιμετώπιση των προβλημάτων προστασίας παιδιών είναι οι ιδιαιτερότητες των κοινωνικών ομάδων στις οποίες είναι ενταγμένα. Η ενδεικτικότερη υπόθεση είναι αυτή των 502 παιδιών των «φαναριών» που φιλοξενήθηκαν στο ίδρυμα της Αγίας Βαρβάρας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Τα παιδιά αυτά, κυρίως Ρομά, εξαφανίστηκαν. Η υπόθεση δεν είχε διαλευκανθεί έως τον Αύγουστο, οπότε και προκλήθηκε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΒΙΑΖΕ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ.

Εικόνες φρίκης από τα παλάτια του Καντάφι -Είχε δεκάδες δωμάτια όπου βίαζε αγόρια και κορίτσια έως 14 ετών -Πώς τα επέλεγε [εικόνες]

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την αρρωστημένη δράση του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξουσίας του απήγαγε μικρά παιδιά για να τα έχει στο κρεβάτι του.
Πίσω από τα παλάτια του στην Τρίπολη της Λιβύης κρυβόταν μία μεγάλη φρίκη με «πρωταγωνιστές» αγόρια και κορίτσια, ηλικίας έως 14 ετών.
Ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης διατηρούσε δεκάδες δωμάτια... σεξ στα παλάτια του, προκειμένου να ξεσπά στις αρρωστημένες του ορέξεις στα κορμάκια των παιδιών. Μάλιστα, έβαζε τα κορίτσια που κρατούσε για χρόνια φυλακισμένα να παρακολουθούν ταινίες πορνό για να «εκπαιδεύονται». Από την πλευρά του ο Καντάφι δεν θεωρούσε ότι βίαζε τα παιδιά. Αντίθετα, υποστήριζε πως ήταν τιμή των θυμάτων να «κοιμηθούν» με τον ηγέτη. Τις εικόνες που προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ντοκιμαντέρ του BBC4.


Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η εικόνα που δημοσιεύει η Daily Mail: ένα δωμάτιο με εξοπλισμό από εκείνους που υπάρχουν στα ιατρεία των γυναικολόγων. Εκεί, τα νεαρά κορίτσια εξετάζονταν για το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Κι αν έβγαιναν «καθαρές», τότε οδηγούνταν στο κρεββάτι του Καντάφι. Μάλιστα, στο ίδιο δωμάτιο ανάγκαζε τα μικρά κορίτσια να κάνουν εκτρώσεις.


Κάποια κορίτσια δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, από την άγρια κακοποίηση που δεχόντουσαν. Λίγο πριν πεθάνουν οι άνθρωποι του Καντάφι τις παρατούσαν σε πάρκινγκ ή χωματερές και τις άφηναν να πεθάνουν.
Τα θύματά του, σύμφωνα με τη Daily Mail, τα διάλεγε ο ίδιος. Επισκεπτόταν σχολεία και κάθε παιδί που επέλεγε, το ακουμπούσε στο κεφάλι. Τότε οι άνθρωποί του έπαιρναν το παιδί που είχε διαλέξει για να βιάσει. Η φρίκη δεν τελείωνε εδώ. Οταν οι γονείς προσπαθούσαν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τα χέρια του, τότε μία ήταν η απάντηση: Εκτέλεση. 






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ 56ων ΒΡΑΒΕΙΩΝ GRAMMY.

Η 56η απονομή τους πραγματοποιήθηκε χθες στο Λος Άντζελες.
Μεγάλοι νικητές της χθεσινής 56ης απονομής των βραβείων Grammy ήταν το γαλλικό «ρομποτικό» δίδυμο των Daft Punk που απέσπασαν πέντε βραβεία και οι Macklemore and Lewis που συγκέντρωσαν τέσσερα
Βραβεία Grammy: Daft Punk και Macklemore and Lewis οι μεγάλοι νικητές
Αναλυτικά η λίστα των νικητών στις κυριότερες κατηγορίες:

Δίσκος (45άρι) της χρονιάς
Daft Punk & Pharrell Williams - "Get Lucky"

Αλμπουμ της χρονιάς
Daft Punk - "Random Access Memories"

Τραγούδι της χρονιάς
Lorde - "Royals"

Καλύτερος νέος καλλιτέχνης
Macklemore & Ryan Lewis

Καλύτερη σόλο ερμηνεία στην ποπ
Lorde - "Royals"

Καλύτερο ποπ άλμπουμ
Bruno Mars - "Unorthodox Jukebox"

Καλύτερη ποπ ερμηνεία από ντουέτο ή γκρουπ
Daft Punk & Pharrell Williams - "Get Lucky"

Καλύτερο άλμπουμ χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής
Daft Punk - "Random Access Memories"

Καλύτερη ροκ ερμηνεία
Imagine Dragons - "Radioactive"

Καλύτερο ροκ άλμπουμ
Led Zeppelin - "Celebration Day"

Καλύτερο ροκ τραγούδι
Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear - "Cut Me Some Slack"

Καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής
Vampire Weekend - "Modern Vampires Of The City"

Καλύτερη R&B ερμηνεία
Snarky Puppy With Lalah Hathaway - "Something"

Καλύτερο R&B άλμπουμ
Alicia Keys - "Girl On Fire"

Καλύτερη ερμηνεία στη ραπ μουσική
Macklemore & Ryan Lewis Featuring Wanz - "Thrift Shop"

Καλύτερο ραπ τραγούδι
Jay Z σε συνεργασία με Justin Timberlake - "Holy Grail"

Καλύτερο ραπ άλμπουμ
Macklemore & Ryan Lewis - "The Heist"

Καλύτερο κάντρυ άλμπουμ
Kacey Musgraves - "Same Trailer Different Park"

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΕΣΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.

Πίσω από αυτό το έδεσμα, κρύβεται... ο θάνατος!
Η πορσελάνινη πιατέλα φθάνει στο τραπέζι. Οι μικρές φέτες του ψαριού είναι τόσο λεπτές που μόλις και μετά βίας διακρίνονται, ανάμεσα στα περίτεχνα, πολύχρωμα σχέδια του πιάτου. Κι όμως, πίσω από αυτό το «κομψό» έδεσμα, κρύβεται... ο θάνατος!
Οι λεπτές φετούλες προέρχονται από το ψάρι φούγκου, ένα πλάσμα που κρύβει μέσα του ένα δηλητήριο 200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο. Το παραμικρό λάθος του σεφ μπορεί να στείλει τον πελάτη... στα θυμαράκια.

Όπως είναι φυσικό, ο άνθρωπος αγαπά τον κίνδυνο και γι’ αυτό, το φούγκου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Τα εστιατόρια που το σερβίρουν στην Ιαπωνία, κάνουν χρυσές δουλειές. Οι σεφ που το ετοιμάζουν έχουν ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας και η προετοιμασία γίνεται με ακρίβεια και προσοχή που θυμίζει χειρουργείο.

Τα μαχαίρια είναι πάντοτε αποστειρωμένα και ο σεφ δεν πρέπει να ακουμπήσει τίποτε άλλο, πριν και μετά το καθάρισμα του ψαριού. Αφού ανοίξει το ψάρι, αφαιρεί τα μέρη του που φέρουν το δηλητήριο: τα έντερα, το συκώτι και κυρίως τις ωοθήκες.

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Τόκυο, ο σεφ εξηγεί τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά: «όποιος φάει τμήμα του ψαριού που περιέχει δηλητήριο, αισθάνεται αρχικά ένα μούδιασμα στα χείλη. Στη συνέχεια, ο οισοφάγος του πρήζεται και, μέσα σε λίγα λεπτά, πεθαίνει από ασφυξία. Δεν μιλάμε απλώς για δηλητηρίαση, αλλά για έναν επώδυνο, άμεσο θάνατο!».

Προφανώς, το φούγκου δεν είναι για τους άτολμους, αλλά ούτε και για τους... άφραγκους, καθώς μια «μερίδα» του δηλητηριώδους ψαριού κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙΟΥ.


- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι;

- Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μας. Και μόνο γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία. 

Βλέπεις, σε κάποιον αφήνει ο παππούς του μια κληρονομιά ένα ασήμαντο πράγμα και το έχει μετά σαν φυλαχτό, πόσο μάλλον το κομποσχοίνι που μας το άφησαν κληρονομιά οι Άγιοι Πατέρες!

Παλιά, που δεν υπήρχαν ρολόγια, οι μοναχοί μετρούσαν την ώρα της προσευχής με το κομποσχοίνι, αλλά οι κόμποι του κομποσχοινιού ήταν απλοί.  
Κάποτε ένας ασκητής έκανε πολύ αγώνα, πολλές μετάνοιες κ.λπ., και ο διάβολος πήγαινε και έλυνε τους κόμπους του κομποσχοινιού του.

Έκανε – έκανε μετάνοιες ο καημένος και απέκαμε, γιατί δεν μπορούσε να τις μετρά, αφού ο διάβολος του έλυνε συνέχεια τους κόμπους. Τότε παρουσιάσθηκε Άγγελος Κυρίου και του δίδαξε πώς να πλέκη τους κόμπους, ώστε σε κάθε κόμπο να σχηματίζωνται εννέα σταυροί.

Ο διάβολος μετά, ο οποίος τρέμει τον σταυρό, δεν μπορούσε να τους λύση. Έτσι κάθε κόμπος του κομποσχοινιού έχει εννέα σταυρούς, που συμβολίζουν τα εννέα τάγματα των Αγγέλων.

- Γέροντα, τι σημαίνουν οι τριάντα τρεις, οι πενήντα, οι εκατό και οι τριακόσιοι κόμποι που έχουν τα κομποσχοίνια;

- Μόνον ο αριθμός τριάντα τρία είναι συμβολικός συμβολίζει τα τριάντα τρία χρόνια που έζησε ο Χριστός επάνω στην γη. Οι άλλοι αριθμοί απλώς μας βοηθούν να μετράμε τις μετάνοιες που κάνουμε ή πόσες φορές θα πούμε την ευχή.

Μερικές μηχανές έχουν ένα σχοινί με μια χειρολαβή στην άκρη και, όταν θέλης να τις βάλης μπρος, τραβάς μερικές φορές το σχοινί με δύναμη, μέχρι να ξεπαγώσουν τα πνευματικά λάδια. Έτσι και το κομποσχοίνι είναι το σχοινί το οποίο τραβάμε μία - δύο - πέντε - δέκα φορές και ξεπαγώνουν τα πνευματικά λάδια και παίρνει μπρος η πνευματική μηχανή της αδιάλειπτου προσευχής, οπότε δουλεύει μετά μόνη της η καρδιά στην ευχή.

Αλλά, και όταν η καρδιά πάρη μπρος στην ευχή, και πάλι δεν πρέπει να καταργήσουμε το κομποσχοίνι, για να μην παρακινηθούν και άλλοι να το καταργήσουν, ενώ δεν πήρε ακόμη μπρος η καρδιά τους στην ευχή.

- Όταν, Γέροντα, κρατώ το κομποσχοίνι μου και λέω την ευχή μηχανικά, μήπως υπάρχει κίνδυνος ανθρωπαρέσκειας;

- Αν κάνης κομποσχοίνι εξωτερικά από ανθρωπαρέσκεια, ακόμη και τα χέρια σου να ξεφλουδίσης, σε τίποτε δεν θα σε ωφελήση. Μόνον κούραση θα σου φέρη και την ψευδαίσθηση ότι δήθεν ασχολείσαι με την νοερά προσευχή.

- Γέροντα, εγώ δεν έχω συνηθίσει να κρατώ κομποσχοίνι.

- Το κομποσχοίνι να το κρατάς, για να μην ξεχνάς την ευχή, την οποία πρέπει να εργάζεσαι εσωτερικά, στην καρδιά. Όταν μάλιστα βγαίνης από το κελλί σου, να θυμάσαι ότι ο εχθρός είναι έτοιμος για επίθεση. Γι’ αυτό, να μιμήσαι τον καλό στρατιώτη που βγαίνοντας από το πολυβολείο έχει πάντοτε «ανά χείρας» το αυτόματο όπλο. Το κομποσχοίνι έχει μεγάλη δύναμη είναι το όπλο του μοναχού και οι κόμποι είναι σφαίρες, που θερίζουν τα ταγκαλάκια.

«Περί Προσευχής»
Λόγοι ζ' 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

 Κανονικά φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν τα λύκεια της Αριδαίας, μιας και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ήρθε και παρέλαβε τους μαθητές του χωριού.
Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής (8.10 π.μ.) από πλευράς δήμου, οπότε εικάζουμε ότι όλα κυλούν ομαλά.
Προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία των Προμάχων, λόγω του παγετού που επικρατεί στα στενά ανήλιαγα σοκάκια του χωριού, όπου υπάρχει πάγος και ελλοχεύει ο κίνδυνος πτώσης για μικρούς και μεγάλους.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.


ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναβάλλεται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο προγραμματισμένος αγώνας Προσανατολισμού μαθητών και εκπαιδευτικών των Σχολείων του νομού μας, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στην Αριδαία.


Από την Οργανωτική Επιτροπή

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...