Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΒΟΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.



Kάθε Κυριακή, περιστεράδες από όλη την Αθήνα μαζεύονται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης για να συγκρίνουν τα πτηνά τους. Το VICE βρεθηκε στον Κορυδαλλό την πρώτη Κυριακή του χρόνου για να εξερευνήσει αυτό το περίεργο χόμπυ.

ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/gr/

"ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να στεγαστεί σε δημοτικό χώρο το ΙΚΑ Αριδαίας και όχι να κλείσει»


 «Να στεγαστεί σε δημοτικό χώρο το ΙΚΑ Αριδαίας και όχι να κλείσει» αυτό ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη

Ο κ. Τζαμτζής στην αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό προτείνει την μεταφορά στέγασης του ΙΚΑ Αριδαίας σε δημοτικό χώρο τονίζοντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ο παραμεθόριος Δήμος Αλμωπίας  αποτελείται από 48 χωριά και είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στη χώρα.

Το υποκατάστημα ΙΚΑ του Δήμου Αλμωπίας εξυπηρετεί (σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας) εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων από υλοτόμους (να σημειωθεί ότι το δασαρχείο Αριδαίας είναι το τρίτο σε μέγεθος και αριθμό απασχολουμένων υλοτόμων πανελλαδικά), οικοδόμους, συνταξιούχους κ.α.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Αριδαίας ανέρχεται σε 7.000 άτομα.

Μοναδική επιβάρυνση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας είναι 25.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο του κτιρίου.
Με έγγραφο του ο Δήμος Αλμωπίας προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών του Υποκαταστήματος ΙΚΑ και συγκεκριμένα χώρο περίπου 80 τμ. στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου Αριδαίας με στόχο να εξαλειφθεί η  οικονομική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Η περίπτωση της  κατάργησης του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας πρέπει να επανεξεταστεί διότι:
 α) η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται  30-80 χλμ για την εξυπηρέτηση τους σε μία ορεινή περιοχή με το δύσκολο οδικό δίκτυο που διαθέτει και άμεσο επακόλουθο την οικονομική επιβάρυνση τους σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης
β) ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός,  στα σύνορα  με  την πρώην ΠΓΔΜ και η πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ ή άλλων υπηρεσιών, θα συντελέσει στην απομόνωση και την αποξένωση του.

 Σας επισυνάπτω σχετική επιστολή του Δήμου Αλμωπίας.
                                                                          
Ο αναφέρων Βουλευτής

Ιορδάνης Τζαμτζής

ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΖΙΝ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

 Τζιν Γλάστρες στα Πετράλωνα






Tα τελευταία βράδια έξω από ένα μαγαζί με second hand ρούχα στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα, ακούγονται κραυγές τρόμου. Δικαιολογημένα. Το θέαμα είναι κομματάκι ανατριχιαστικό. Γυναικεία κορμιά κομμένα από τη μέση και κάτω κάθονται σε παρτέρια, ενώ το μισό σώμα ενός άνδρα προσπαθεί ν' ανέβει σε ένα δέντρο. Ας ξεδιαλύνουμε το μυστήριο.
Ο Αντέλ Μπουαζά είναι ο ιδιοκτήτης του προαναφερθέντος μαγαζιού με τα second hand ρούχα. Επίσης, ο Αντέλ τώρα τελευταία βαριέται αφόρητα. Χιλιάδες ιδέες περνούν από το κεφάλι του για να σκοτώσει λίγη ώρα. Μια μέρα  κοιτάζοντας έξω από την βιτρίνα του καταστήματος, κατέληξε ότι η Αθήνα είναι μια πολύ άσχημη πόλη. «Πολύ μπετόν, πρέπει να την ομορφύνουμε», σκέφτηκε. Το βλέμμα του έπεσε σε ένα σωρό με πλαστικές σακούλες. Αποφάσισε να τις γεμίσει με χώμα. Θα φύτευε και μερικά λουλούδια και θα τις κρέμαγε στα δέντρα στον πεζόδρομο. Ύστερα έριξε μια ματιά στην κρεμάστρα με τα απούλητα τζιν. Βούτηξε ένα παντελόνι και άρχισε να το γεμίζει με φυλλόχωμα. Του έδωσε σχήμα και το έβαλε να κάθεται πάνω σε ένα παρτέρι στο πεζοδρόμιο. Υστερα φύτεψε μέσα του μερικά λουλούδια. Η πρώτη κυρία ήταν έτοιμη, όμως ένιωθε μοναξιά. Άρχισε να εκμεταλλεύεται και άλλα απούλητα παντελόνια –μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να δημιουργήσει μία παρέα γλαστρογυναικών με τζιν. Οι κυρίες ενίοτε προκαλούν θαυμασμό, ενίοτε τρόμο. Δεν πτοείται.

Στη φωτογραφία ο Αντέλ Μπουαζά με τη γυναίκα του Σοφία Ασημακοπούλου. Όχι, δεν είναι η στιγμή που η Σοφία αντικρίζει τις γλάστρες του συζύγου της.
Το τελευταίο απόκτημα της συλλογής του είναι και ένας αναρριχόμενος άντρας με ορειβατικά μποτάκια που από το σκισμένο του τζιν ξεπηδούν πολύχρωμα λουλούδια. «Οι περισσότεροι δρόμοι στην Αθήνα μου είναι βαρετοί και μονότονοι και σκέφτηκα ότι μπορώ να βάλω ένα λιθαράκι για να αλλάξει αυτό. Ελπίζω να με αντιγράψουν και όλοι να κάνουν κάτι για να ομορφύνει το μπετόν που έχουμε». Ο Αντέλ Μπουαζά έχει ενθουσιαστεί με τα έργα του.

Γεωργία Λινάρδου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΓΙΟΣ: "ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΜΩΠΙΑ".

Η αναγκαιότητα άμεσης άσκησης ενδίκων μέσων από τον Δήμο Αλμωπίας κατά των αρμοδίων  για  την παύση της λεηλασίας της Αλμωπίας σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες   Κέντρο Υγείας Αριδαίας , Ι.Κ.Α. ,Δ.Ε.Η. . Ο.Α.Ε.Δ., Εφορία  και Τάγμα Εθνοφυλακής είναι  πέρα για πέρα επιβαλλόμενη άμεση και χωρίς αναβολή .

 Ο δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δημήτριος  ή αδυνατεί  να χειριστεί τα θέματα αυτά  ή σκόπιμα δεν ασκεί τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα  ή τα έχει παρατήσει και απλά περιμένει  να λήξει η θητεία του .

   Όμως εκτιμώ ότι έχει επιλεκτική  δραστηριότητα  δεν μπορεί για την περίφραξη  στον κήπο της γιαγιάς να  θέλει να  κάνει διοικητική αποβολή  και να επιμένει με σθένος και για τα μυστικά του βάλτου στην περιοχή  2ου δημοτικού σχολείου να μην καλεί το νομικό σύμβουλο του δήμου  για να ενημερώσει  το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες  σχετικά τι πραγματικά τέλος πάντων συμβαίνει  εκεί .
  Δεν μπορεί το έτος 2007 στην ίδια  περιοχή του 2ου δημοτικού σχολείου να ενημερώνετε από την διεύθυνση πολιτικής γης  ο δήμος Αριδαίας  ότι ιδιότης εμφανίζεται να διεκδικεί δημοτική έκταση και να μην απαντά  σε ποιες  πράξεις προέβη ο δήμος για να προστατεύσει την περιουσία του δήμου και τώρα ο Δήμαρχος να προβαίνει σε αντικατάσταση  αυτής της έκτασης με ίσης αξίας  .

  Δεν μπορείς να μην δίνεις σαφείς απαντήσεις  κύριε Δήμαρχε  !

  Αν πραγματικά δεν μπορείτε κύριε Δήμαρχε να δώσετε απαντήσεις τότε υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες καλέστε τις  γιατί αν έρθουν μόνες τους ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο καλά για εσάς εκτός και αν πίσω από όλα αυτά υπάρχουν πολλά μυστικά .

  Όλα στο φως τώρα !
  
    Τέλος σας καλώ κύριε Δήμαρχε άμεσα να δώσετε εντολή στους νομικούς του δήμου Αλμωπίας να προβούν στα απαραίτητα ένδικα μέσα  για την κατάργηση της Υπουργικής απόφασης όπου χαρακτηρίζει κάθε οργανική θέση υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Αριδαίας προσωποπαγής  και με την συνταξιοδότηση του κάθε ένα υπαλλήλου καταργείται αυτόματα και η οργανική θέση , που σημαίνει ότι πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αριδαίας . .

  Έχει δικαίωμα στην Υγεία και η Αλμωπία !!


  
Ακομμάτιστη
Δράση 
Ανάπτυξης 
Κατοίκων 
Αλμωπίας                                                  


 Ανδρέας Κόγιος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Ακόμη ένα σημαντικό έργο για την αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Έδεσσας»

Την σύμβαση κατασκευής αρδευτικού αγωγού στην Τ.Κ. Μεσημερίου υπέγραψε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον ανάδοχο του έργου.  Το έργο, το οποίο πραγματοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Έδεσσας, αφορά την κατασκευή ενός κλειστού, σωληνωτού αγωγού που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές στα αγροκτήματα της περιοχής και περιμετρικά του οικισμού. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο το οποίο είναι παλαιό, ανοικτού τύπου και, σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζονται διαρροές. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 45.000,00 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης οι προσεχείς έξι μήνες.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ο εκσυγχρονισμός της γεωργίας και η ολοκλήρωση των υποδομών που στηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Μέσω του συγκεκριμένου έργου εξασφαλίζεται οικονομία νερού και καλύτερη διανομή του σε όλα τα αγροκτήματα της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τους αγρότες και τους βοηθάμε να παράγουν περισσότερα και καλύτερα προϊόντα. Μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει για τα επόμενα χρόνια είναι η σταδιακή αναδιάρθρωση των αγροτικών παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με την ένταξη νέων ποικιλιών αλλά και την υιοθέτηση αγροτικών πρακτικών που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε νέες αγορές, ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την ποιότητα της διατροφής τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται στη διάθεση των Δήμων της περιοχής που θα το ζητήσουν, ώστε, να υλοποιήσει ανάλογα έργα όπως γίνεται στην προκειμένη περίπτωση με το Δήμο Έδεσσας. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος της Π.Ε. Πέλλας, να συνεπικουρεί την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των κατοίκων». 

ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ".

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Εντάσσεται το έργο «Αποχέτευση Άρνισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων»  στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη. Είναι πρώτο στην λίστα ένταξης»


Πρώτο στη λίστα ένταξης το έργο «Αποχέτευση Άρνισσας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων»  στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»  τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτης Αλεξιάδηςστον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο.

 Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο  Βουλευτής κ. Τζαμτζής όσο και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωστίδη, με συντονισμένες προσπάθειες,  διεκδικούσαν με συνεχείς  παρεμβάσεις  τους την επανένταξη του έργου, το οποίο πριν αρκετό καιρό είχε απενταχθεί.
Το έργο αυτό, πέρα από την λύση που θα δώσει στο πρόβλημα υποδομών (αποχέτευση),  θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την τουριστική περιοχή του πρώην δήμου  Βεγορίτιδας.

Τελος ο κ. Τζαμτζής συζήτησε με τον κ. Αλεξιάδη, την πρόταση του Δήμου Έδεσσας για την κομποστοποίηση.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


 Tην Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014  και ώρα 8.00 μ.μ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας μετά από   πρόσκληση του Πρόεδρου και το Διοικητικού Συμβουλίου σε όλα τα εκλεγμένα μέλη της Γενικής  Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.Τυχεροι της βραδιάς ο Αντώνης Ρενας ,ταμίας του σωματείου τεχνιτών αυτοκινήτων Έδεσσας και ο Γιώργος Τοδιτσκας πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.  
Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                                                   
           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                     ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ






ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΛΛΗΣ 11 ΕΔΕΣΣΑ
Τ.F.:2381027367 
e-mail:oebespel@yahoo.gr

ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ.

Ποιες σχολικές αργίες καταργούνται
Επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέσω της κατάργησης αργιών, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων μέσα στο Μάιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ' ό,τι κάθε χρόνο. Επιπλέον, προς κατάργηση οδεύει η αργία του Αγ. Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα.
Οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι ειδικότερα για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους.
Σε συνέντευξή του ο υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος είχε επισημάνει ότι η επιμήκυνση του σχολικού έτους εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αναπροσαρμογής των παιδαγωγικών μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν, επίσης, αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων με συνεπακόλουθη μείωση της διδακτέας ύλης.




Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA που θα διεξαχθεί από τις 30-1-2014 έως τις 2-2-2014 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. 
Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί της Πέλλας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο «stand» της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο χώρο όπου θα στεγαστεί το εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Περίπτερο 14 της HELEXPO). 
Τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έχουν επεξεργαστεί θεματικές ενότητες και εκδηλώσεις μέσω των οποίων θα παρουσιαστούν τα εκλεκτά προϊόντα τη Πέλλας. Επίσης, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα και τα κρασιά σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Πέμπτη 30/1,

17:00-19:00: «Γλυκές γεύσεις της Πέλλας», Γευσιγνωσία γλυκών, μαρμελάδων, κομπόστα φρούτων, αποξηραμένων φρούτων (κεράσι, ροδάκινο, μήλο κ.α.), καθώς και νωπών φρούτων εποχής, της Πέλλας.

Παρασκευή 31/1, 

11:00-12:00: Παρουσίαση φαρμακευτικών φυτών και καρπών  του δάσους, (τσάγια , μαρμελάδες καρπών δάσους).

 17:00-19:00: Τρόπος χρήσης  των φαρμακευτικών φυτών στη κοσμετολογία,  επίδειξη παρασκευής κεραλοιφών κ.α.

Σάββατο 1/2, 
12:00-14:00: Παρουσίαση λαχανικών, βολβών, τουρσιών, προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες. 
16:00-19:00: Γευσιγνωσία κρασιών - αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην  Π.Ε. Πέλλας.
Κυριακή 2/2,  
11:00-12:00: «Γλυκές γεύσεις της Πέλλας»    
12:00-15:00: Παρουσίαση κρασιών της Πέλλας

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς της Π.Ε. Πέλλας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για συμμετοχή στο περίπτερο και προσφορά των τοπικών προϊόντων. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:



Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
1 Δαναΐς Α.Ε.
2 Κρόνος Α.Ε.
3              Sκο -  Π. Κρυσταλλίδης Α.Ε.
4 Γαία Πέλλας ΕΠΕ 
5 Καράμπελας Α.Ε
6 "Καϊμάκτσαλαν"  
7 Ecofood Α.Ε.
8 "Κτήμα Αλεξανδρίδη"
9 "Γεωργική Εκμετάλλευση" 
10 Τοπικός Οίνος Πέλλας 
11 Οινοποιείο Χρ.Μελετιάδη
12 Οινοποιείο Estete Καρακίτσης
13 Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή
14 "Αλμωπία" 
15 Τσεντεμίδης 
16 Το περιβόλι της Ειρήνης
17 Frui Trade Παραδοσιακά Προϊόντα
18 "Τα γλυκά της Αθηνάς" 
19      Οικοτεχνία Βοσκόπουλος                                        
20 Βιοφάρμα Στεφανίδη
21 Σουδής Γεώργιος
22 Ανδρεάδου Σοφία - Στεφανίδης Τάσος
23 "Green Blue Savours"
24 MAKAL    Κ. Γιαγκούλας & ΣΙΑ Ο.Ε.
25 Ζλάτης Α.Β.Ε.Ε. Βιομηνανία Κρέατος
26 Σφαγεία Αλμωπίας Α.Ε.
27 Escarcom Α.Ε.
28 Γερακάρης Δημήτριος & ΣΙΑ Ε.Ε.
29 Χριστάκης Α.Β.Ε.Ε
30 Μέλι "Αλμωπίας" 
31 "Αγροβότανα  Βόρας"
32 "ΟΙΝΟϊάματα"
33 "Μελισανθός"
34 Mistelia
35     Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας Καϊμακτσαλάν          
36 Αγροτικός Συνεταιρισμός Παναγίτσας
37 Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαγγέλου <<Το κεράσι του Όρους Πάϊκο>>
38 Α.Σ. Πέλλας
39 Παραγωγικός Συν/σμός Γυναικών Άρνισσας "Ο ΒΟΡΡΑΣ"
40 Παραγωγοί λαχανικών από την Π.Ε. Πέλλας

ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ.

Μια Λέξη Ενάντια Σε Όλα

«Δως μου μια λέξη και θα σου πλάσω έναν κόσμο», είπε ο ονειροπόλος.
Οι πεφωτισμένοι του έδωσαν τον κόσμο έτοιμο.
Έτσι ο ονειροπόλος είχε δικαίωμα να γράψει μόνο μια λέξη.

Έπρεπε να διαλέξει. Ποια λέξη είχε αρκετή δύναμη για να μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στα πάντα;

Να γράψει «ελπίδα»; Δε θα ‘ταν αρκετό.
Να γράψει «αγάπη»; Θα τον θεωρούσαν γραφικό.
Να γράψει «επανάσταση», «πάθος», «ελευθερία», «δικαιοσύνη», «αγώνας», «θάνατος»;
Τι θα μπορούσε να γράψει;

Δε θυμόταν καν το όνομα του. Έτσι έγραψε:

«Εγώ».


Αυτή ήταν η μόνη λέξη που μπορούσε να αντιπαραβάλει στον κόσμο.
Ένα «εγώ» εφήμερο σαν χιονονιφάδα. Εύθραυστο σαν σαπουνόφουσκα.
Απροετοίμαστο σαν τον αμνό, λίγο πριν τη σφαγή.
Ένα «εγώ» αγέρωχα θνητό.

Οι πεφωτισμένοι τρόμαξαν, γιατί κατάλαβαν πόση δύναμη είχε αυτή η λέξη.
Αν έγραφε «ηγέτης» ή «πατρίδα» ή «θεός» θα ήξεραν τι να κάνουν.

Και πριν προλάβουν να βρούνε τον τρόπο ν’ αντιδράσουν, άλλος ένας έγραψε «εγώ» και μετά τρίτος, τέταρτος, πολλοί περισσότεροι, κι άλλοι μετά, γέμισε η σελίδα με παρόμοια, εύθραυστα «εγώ»

Κι αυτό μπορεί να μην ήταν το τέλος του κόσμου που έφτιαξαν οι πεφωτισμένοι ούτε η αρχή του τέλους ούτε καν το τέλος της αρχής.

Ήταν ένα ακόμα κεφάλαιο του βιβλίου που λέγεται «Ιστορία της Ανθρωπότητας» και πλάθεται από μικρά και αγέρωχα «εγώ».







ΠΗΓΗ:
sane joker


Ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ.

Ο εν δυνάμει τρομοκράτης


Μήπως είμαι εγώ; Μήπως είσαι εσύ; Γιατί όχι; Η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης ως τώρα πέρα από τους φτωχούς και τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες, αποκλείει το ενδεχόμενο των ψυχών που ματαίωσαν τα όνειρά τους, να μετατραπούν σε εκρηκτική ύλη.


Μπορεί ο καθένας από εμάς να είναι υποψήφιος τρομοκράτης. Όχι, ακόμα ισχύει το αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, μόνο που οι μισαλλόδοξες θεωρίες και οι φήμες που διαδίδονται για “ξεπέρασμα της κρίσης” δεν θα αφήσουν κανέναν να υψώσει ανάστημα πριν οι υπαίτιοι εξασφαλίσουν την δική τους σωτηρία στο απόλυτο.

Δεν μου αρκεί η καταδίκη, αλλά η επιστροφή της ελπίδας και του χαμόγελου, Αυτού που εκλάπη και υποθηκεύτηκε για χάρη των κυνικών αριθμολάγνων και καπιταλομανιακών, οι οποίοι βλέπουν τις ζωές μέσα από υπολογιστές και το ψυχρό βλέμμα τους αντανακλάται στο μαύρο της οθόνης.

Πλέον είσαι τρομοκράτης. Γιατί; Ίσως επειδή ακόμα σκέφτεσαι και μάλιστα σκέφτεσαι διαφορετικά. Όσοι έχουν στήσει αυτό το σκηνικό είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αντιδράσεις. Φρουρούν την ενοχή τους, έχουν στρατούς με δακρυγόνα και πένες, κρύβονται πίσω από πολυτελή διαμερίσματα και σχεδιάζουν την απόδρασή τους μέσα από λαβυρινθώδεις νομοθεσίες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εν δυνάμει τρομοκράτη; Σε αντίθεση με το παρελθόν, τρομοκρατία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και η δυναμική αντίδραση απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, ο αγώνας κατοίκων έναντι συμφερόντων που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής τους, οι μη συμμορφωμένοι, ακόμα και οι διαφορετικοί στην εμφάνιση.

Ζούμε στην χώρα που προσπαθούν να πείσουν ότι ο Ξηρός είναι πιο επικίνδυνος από τον Στουρνάρα. Ενός καταδικασμένου, τον οποίο οι άλλοτε “συναγωνιστές” του τον αδειάζουν. Είναι βολικό να κυκλοφορεί ελεύθερος ο “μπαμπούλας” του Ξηρού που ετοιμάζει δήθεν χτύπημα, ενώ η κυβέρνηση τρομοκρατεί χωρίς να χύσει αίμα.

Είναι μεγάλη ανάγκη για την κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα και να την μεταφέρει στον φόβο και την ανασφάλεια, αφού είναι το μόνο πεδίο στο οποίο μπορεί να ασκήσει πολιτική. Είναι μια ακόμα προσπάθεια επίκλησης των συντηρητικών αντανακλαστικών, μιας κοινωνίας που δεν φημίζεται για την εξωστρέφειά της.

Ο ίδιος ο Ξηρός, ήρθε ως “από μηχανής Θεός” σε μια χρονική στιγμή που το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης έχει φθαρεί. Βγάζει διαγγέλματα, μιλάει για “δύο άκρα” και φαίνεται να παίζει το παιχνίδι του συστήματος που τον εξέθρεψε.

Οι λαοί δεν χρειάζονται αυτόκλητους τιμωρούς, αλλά παιδεία, συνείδηση και όραμα. Για να ανατρέψουν τους τυράννους πρέπει να πάψουν αρχικά να τους στηρίζουν και εν συνεχεία να τους ανατρέψουν. Μήπως και οι σκέψεις αυτές προέρχονται από το μυαλό ενός εν δυνάμει τρομοκράτη;

Δήλωσε υποταγή στην Δημοκρατία. Στην Δημοκρατία κατ’ επίφαση, γιατί στην πραγματική δεν απαιτείται υποταγή, αλλά συναίνεση. Αυτό είναι το μήνυμα. Και ο φάκελος “τρομοκρατία”, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να θολώσει τα νερά και να βοηθήσει τα media και έναν ολόκληρο μηχανισμό να συντηρήσουν την θεωρία των δύο άκρων ως ανάχωμα στην αμφισβήτηση απέναντι στην μήτρα που την γεννά.








ΠΗΓΗ:
Strange Journal


ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΙΝΟΥΝ.

Magnify Image
Ο Κώστας ανήκει σε εθελοντικό οργανισμό ο οποίος συλλέγει το αδιάθετο φαγητό των επιχειρήσεων τροφίμων (φούρνοι, εστιατόρια κτλ) και το διανέμει σε συσσίτια και άπορες οικογένειες στην πόλη της Λάρισας.
   Λέει ο ίδιος:
   "Μας παίρνουν πολλοί τηλέφωνο -και από άλλες πόλεις- και μας ενημερώνουν ότι τους έχουν περισσέψει 1-2 μερίδες φαγητού (όχι αποφάγια, κανονικές μερίδες), δεν θέλουν να τις πετάξουν αλλά δεν ξέρουν σε ποιο ίδρυμα ή κοινωνικό φορέα να τις δώσουν. Πολλές φορές ούτε εμείς ξέρουμε να τους καθοδηγήσουμε καθώς δεν είναι όλοι από την πόλη της Λάρισας, και δεν ξέρουμε τα ωράρια και τις ανάγκες ιδρυμάτων άλλων πόλεων." 

Magnify Image

Για την λύση του παραπάνω προβλήματος ο Κώστας σκέφτηκε την δημιουργία ενός application το οποίο θα είναι δωρεάν, και μέσω μίας έξυπνης αναζήτησης να μπορεί να ενημερώσει τον ιδιώτη η επιχείρηση που θέλει να προσφέρει φαγητό σχετικά με την τοποθεσία και τις ανάγκες των κοντινότερων ιδρυμάτων.
 Η εφαρμογή αυτή βοηθά και τα ιδρύματα τα οποία θα μπορούν να κάνουν στοχευμένες ενέργειες και να συλλέγουν το είδος των τροφίμων το οποίο χρειάζονται (πχ. Ξηρή τροφή ή Φρούτα κτλ). Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο καταναλωτής θα έρχεται σε απευθείας επαφή με το ίδρυμα, αυξάνοντας έτσι την διαφάνεια των ενεργειών, ενώ θα μπορεί να δώσει φαγητό και σε οικογένειες που μένουν κοντά του και έχουν άμεση ανάγκη. 

Magnify Image

Για τον λόγο αυτό παίρνει μέρος στον διαγωνισμό Launching People που διοργανώνει η Samsung, με σκοπό την υλοποίηση τέτοιου είδους δράσεων.
   «Σκοπός μου είναι να μην πάει "Καμία μερίδα χαμένη" ,όχι μόνο στην Λάρισα όπου δραστηριοποιούμαστε με την εθελοντική ομάδα, αλλά σε όλη την Ελλάδα»
 δηλώνει ο Κώστας, ο οποίος πιστεύει ότι μέσα από την συνεργασία και την δημιουργικότητα, μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. 

Magnify Image

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα θα πρέπει ο Κώστας να προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και γιαυτό ζητάει την υποστήριξη όλων μας, έτσι ώστε να γίνει το application πραγματικότητα.
 Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον Κώστα, ακολουθείστε το παρακάτω link (https://apps.facebook.com/launchingpeople-gr/project/993 ) και πατήστε το κουμπί «Υποστήριξη».
    Δεν κοστίζει τίποτα.  



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...