Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας άντρας και η γυναίκα του τσακώθηκαν και δεν μιλάνε ο ένας στον άλλον. Ξαφνικά, ο άντρας συνειδητοποιεί πως την επόμενη μέρα θα χρειαζόταν να τον ξυπνήσει η γυναίκα του στις 5.00 το πρωί για μία πτήση για σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού. Επειδή δεν θέλει να είναι ο πρώτος που θα σπάσει την σιωπή, γράφει σε ένα χαρτί "Σε παρακαλώ ξύπνησέ με στις 5.00 το πρωί."
Το αφήνει κάπου που ξέρει πως θα το δεί. Το επόμενο πρωί, ξυπνά, και ανακαλύπτει πως η ώρα είναι 9.00 το πρωί, και έχει χάσει την πτήση του. Εξαγριωμένος, ετοιμάζεται να πάει να δεί γιατί δεν τον ξύπνησε η γυναίκα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμάτι χαρτί δίπλα στο κομοδίνο, που έγραφε "Είναι 5.00 το πρωί...Ξύπνα....!!!"

ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΕΣ...

Τσιτσιολίνες
Πάνω στα ανθρώπινα συντρίμμια στήνουν τις πασαρέλες των εκλογών. Τώρα ειδικά που πολύ πιθανόν να αλλάξει το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και από λίστα να έχουμε σταυροδοσία, θα ξεχυθούν στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών να βρουν τα πρόσωπα που θα είναι αναγνωρίσιμα για το τηλεοπτικό κοινό έτσι ώστε αυθόρμητα να βάλεις τον σταυρό στον δημοφιλή και όχι στον άξιο.

Όχι ότι θα υπήρχε άξιος διότι αυτός που έχει χρόνο και χρήμα να σπαταλήσει για να κατακτήσει μία θέση είτε στο δημοτικό, είτε στο περιφερειακό, είτε στο εθνικό, είτε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ένας χομπίστας σωτήρας είναι σαν τα αφεντικά του. Κανείς και πάλι από τους αγανακτισμένους και κατεστραμμένους ψηφοφόρους δεν θα αναρωτηθεί πού διάολο βρίσκουν το χρήμα όλοι αυτοί, από τα βουνά μέχρι την πρωτεύουσα, να διανύσουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Κανείς δεν θα αναρωτηθεί και πάλι πώς πληρώνεται ένα γραφείο προεκλογικό, πόσο στοιχίζουν οι καταχωρήσεις σε εφημερίδες, πόσο τα κεράσματα στα καφενεία και στα μπαρ και πόσο οι στημένες συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Όσο ο πολίτης δεν αναρωτιέται και θεωρεί φυσικό το έξοδο του υποψηφίου τόσο πιο εύκολα γίνεται για τα κόμματα να δρουν όπως είναι χρόνια στημένο το παιχνίδι ακόμα κι αν αυτή την στιγμή ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι φτωχός και άλλος μισός, εν μέσω της εικονικής ευδαιμονίας του, μελλοθάνατος.

Το σκεπτικό, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, είναι να σε θαμπώσουν με το δημοφιλές πρόσωπο γιατί σε ξέρουν καλά ότι πρώτα είσαι τηλεθεατής και ύστερα πολίτης. Όχι μόνο δεν έγινε ζημιά στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι κατά την δημοκρατική κατοχή που ζούμε, αλλά αποδεικνύεται από το σκεπτικό των κομματόσκυλων,ότι είσαι πιο πολύ εθισμένος στο γυαλί από ό,τι στην ίδια την ζωή.

Δεν χρειάζεται να αλλάξουν καμία συνταγή από την γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης μέχρι και σήμερα. Όσο περισσότερη φασαρία κάνει το τηλεοπτικό πρόσωπο τόσο περισσότερο θα έχει την αποδοχή. “Δεν με νοιάζει τι λες για μένα, μόνο να λες σωστά το όνομά μου”, ήταν, είναι και θα είναι το αμερικανικό τηλεοπτικό σλόγκαν της κάθε δημοκρατίας. Να σου έρχεται το όνομα αυθόρμητα ακόμα κι αν ο προσδιορισμός τους είναι “μαλάκας”, “προδότης”, “πουτάνα”, “λαμόγιο”, “πουλημένος”. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι ο αυθόρμητος προσδιορισμός για την Ελληνική Βουλή είναι “μπουρδέλο”. Με τα ψηφισμένα υλικά που απαρτίζεται μόνο τέτοιο μπορεί να είναι. Το θέμα είναι όμως ότι δεν είναι ένα “μπουρδέλο” στο οποίο μπούκαραν τσατσάδες, πουτάνες και νταβατζήδες από μόνοι τους. Τους έστειλες εσύ γιατί πρώτα γνώριζες το όνομα και το πρόσωπο και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ανακάλυψες πόσο “πουτάνες” τελικά ήταν.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η άνεση που έχουν τα τελευταία χρόνια όλοι οι κομματικοί εκπρόσωποι των χωριών, των κωμοπόλεων και πόλεων, στην κάμερα και στο γυαλί. Δεν έχουν καμία αναστολή ακόμα και όταν τα ελληνικά τους αρχίζουν με “ουγκρ” και τελειώνουν σε “μουγκρ” να προβούν σε δημόσια πολιτική ανάλυση. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό ακόμα και όταν γνωρίζουν ότι θα γίνουν ρεζίλι. Το ρεζίλι σε κάνει γνωστό, κατ' επέκταση δημοφιλή και ακριβώς μετά ψηφισμένο εκπρόσωπο σε ένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο και γιατί όχι στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η εντολή κάθε είδους ψηφοφορίας και όπως φαίνεται και για την ψήφιση ευρωβουλευτών είναι “προσωπική μάχη”. Αυτό σημαίνει ότι ως πολίτης δεν ψηφίζεις ένα οικονομικοκοινωνικοπολιτικό σύστημα αλλά το πρόσωπο. Και το πρόσωπο δεν είναι η φάτσα του ανέργου, του πραγματικού αγρότη, του βιοπαλαιστή, της νοικοκυράς, του καθημερινού ανθρώπου. Το πρόσωπο είναι αυτό που χωρά στο “κάδρο” και δεν χαλάει την τηλεοπτική εικόνα. Είναι αυτό που μπορεί να γίνει το παραβάν και να καλύψει τα πραγματικά πρόσωπα της πραγματικής ζωής.

Η πραγματικότητα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διανύει η Ελλάδα δεν έχει φωτισμούς τηλεοπτικού στούντιο, έχει κομμένο ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις. Δεν έχει κοντομάνικα φορεματάκια οίκου, αλλά τέσσερα πουλόβερ και κουβέρτα από πάνω για να αντέξεις το κρύο. Δεν έχει πούδρα για να μην γυαλίζει το αφράτο μαγουλάκι, αλλά μαύρους κύκλους και αποστέωση από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δεν έχει ροζ απαλά χεράκια, αλλά χαρακωμένα από άγρια μεροκάματα χέρια χωρίς ασφάλιση μετά από 18ωρο. Η πραγματικότητα έχει χαράτσι και φόρο, έχει έξωση και πλειστηριασμό, δεν έχει 6,000 ευρώ για τον δήμαρχο, 7,000 για τον περιφερειάρχη, 4,000 ευρώ για τον αντιδήμαρχο, 1,000 ευρώ και κάθε επιτροπή, ούτε σπίτι στις Βρυξέλλες με όλα τα παρελκόμενα για τον σωτήρα ευρωβουλευτή.

Η πραγματική ζωή στην Ελλάδα έχει κόστος λιγότερο από 1 ευρώ ανά πολίτη. Όσο στοιχίζει δηλαδή το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου τηλεοπτικού χρόνου ή μία λέξη έντυπης συνέντευξης για τον κάθε προβεβλημένο, χωριάταρο ή αρχοντοχωριάταρο, που ακόμα σε πείθει ότι θα σου αλλάξει την πραγματική σου ζωή.

Γιάννης Λαζάρου




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ Ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.- ΑΣ ΑΓΡΑ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-5.



Την απάντησή τους έδωσαν τα παιδιά του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, ότι θα "στήνονταν" και θα έχαναν το παιχνίδι μέσα στην έδρα του διψασμένου για βαθμούς ΑΣ ΑΓΡΑ.
Η απάντηση αυτή ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε κάποιους που θεωρούν, ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι βρώμικο και ότι είναι πάντα θέμα συσχετισμών και "μιλημένων" ισορροπιών.
Μάλιστα η απάντηση των παιδιών ήταν τόσο αποστομωτική, που θα κλείσουν πολλά στόματα κι ευχόμαστε να κλείσουν για πάντα, τουλάχιστον για έναν από τους πιο υγιείς και καθαρούς συλλόγους της περιοχής μας.
Για την ιστορία αναφέρουμε τη ροή του σκορ και το πώς φτάσαμε στο επιβλητικό 2-5.

1 - 0  Ουζούνης (14')
1 - 1  Σέλκος (30')
1 - 2  Μούγιος (39')
2 - 2  Ουζούνης (62')
2 - 3  Καραδοσίδης (80')
2 - 4  Μούγιος (90')
2 - 5  Νάνος (90'+)


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Image
Από τον Θανάση Χαραμή 

Την μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική έκθεση της ελληνικής γυναικείας ενδυμασίας που παρουσιάστηκε ποτέ στην Αγγλία φιλοξενεί από 4 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2014 το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου με τον τίτλο Patterns of Magnificence:Tradition and Reinvention in Greek Women’s Costume. 

Image

Image


Image

Η έκθεση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου σαν αφιέρωμα στην μνήμη της Κούλας Λαιμού η οποία πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου πριν απο 20 χρόνια. Με την συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος συγκεντρώθηκαν 50 από τις πιο λαμπρές και εντυπωσιακές ενδυμασίες, πολλές από τις οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά στο εξωτερικό. 

Image

Image

Image

Σκοπός της έκθεσης δεν είναι απλώς η προβολή της επιβλητικής ομορφιάς αυτής της παράδοσης αλλά και η αποκάλυψη των βασικών ενδυματολογικών δομών και της ιστορικής εξέλιξής τους. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ιωάννα Παπαντωνίου, ξεκινώντας με αριστοτεχνικό τρόπο από τα δύο βασικά φορέματα της Κάσου και της Κρήτης που έχουν χρονολογία τον 18ο αιώνα αφηγείται την εξέλιξη της ενδυμασίας μέσα από σειρά ποικίλων τοπικών ενδυμασιών καταλήγοντας στις αυλικές φορεσιές των βασιλισσών Αμαλίας και Όλγας στα μέσα του 19ου αιώνα. 

Image

Image

Η έκθεση που σχεδιάστηκε με λιτό και εύστοχο τρόπο από τον Σταμάτη Ζάννο συμπληρώνεται από σχετικές παλιές φωτογραφίες και γκραβούρες. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στο Ναύπλιο εκτός από δύο φορέματα που παραχωρεί το Μουσείο Μπενάκη και δύο κούκλες από την συλλογή της βασίλισσας Όλγας που παραχωρεί το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών. Το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου με την έκδοση εικονογραφημένου καταλόγου και με την οργάνωση διαλέξεων και συζητήσεων ακαδημαϊκού επιπέδου σε θέματα ιστορίας της ενδυμασίας, Ελληνικής ιστορίας, ενδυματολογίας και μόδας, δίνει στο θέμα της πλούσιας παράδοσης της Ελληνικής ενδυμασίας πρωτοφανείς διαστάσεις. Παράλληλα με την έκθεση το Βρετανικό Μουσείο σε συνεργασία για πρώτη φορά με το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου εκθέτει δύο κομμάτια από την συλλογή των ελληνικών υφαντών του. Επίσης διαθέτει στο πωλητήριό του τον κατάλογο της έκθεσης. 

Image

Image

Image

Κατά την διάρκεια της έκθεσης λειτουργεί πωλητήριο με αντικείμενα που παρουσιάζουν στο κοινό της Μεγάλης Βρετανίας το δημιουργικό πνεύμα Ελλήνων σχεδιαστών που εμπνεύστηκαν από την έκθεση. Κατά την πρώτη βδομάδα της έκθεσης η ανταπόκριση του κοινού στο Λονδίνο και ο σχολιασμός στον τύπο για την έκθεση, τον κατάλογο, τις εκδηλώσεις και το ελληνικό design που παρουσιάζεται στο πωλητήριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Image

PATTERNS OF MAGNIFICENCE TRADITION AND REINVENTION IN GREEK WOMEN’S COSTUME ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά: Δευτέρα – Παρασκευή 10-5 Σάββατο και Κυριακή 12-6
 Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ιωάννα Παπαντωνίου, κάνει ξεναγήσεις την Τρίτη και Πέμπτη στις 12 Πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα:
 www.helleniccentre.org www.patternsofmagnificence.org 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Η ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΗ PUNK ΣΚΗΝΗ ΤΩΝ 70s.

Η λονδρέζικη punk σκηνή των 70s
 Από την Άλκηστη Γεωργίου 
     Για δύο περίπου χρόνια, από το 1976 μέχρι το 1977, η Karen Knorr και ο Olivier Richon, φοιτητές φωτογραφίας και οι δύο τότε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Λονδίνου, κατέγραφαν  σε άσπρο μαύρο την punk σκηνή της πόλης, μια σκηνή που βρισκόταν στο απόγειο της με την εδραίωση των Sex Pistols και της Siouxsie and the Banshees στα underground στέκια της πόλης.
   Οι φωτογραφίες, που εκτέθηκαν για πρώτη φορά το 1978, έρχονται για ακόμη μία φορά στο φως φέτος με αφορμή την έκθεση "Punks" στην γκαλερί IBID Projects, και την έκδοση ενός συλλεκτικού λευκώματος της GOST press, που μόλις κυκλοφόρησε.
   "Οι φωτογραφίες είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους τραβηγμένες στα θρυλικά κλαμπ της εποχής. Στο Roxy και το Charing Cross", λένε οι δύο φωτογράφοι και νυν καθηγητές φωτογραφίας σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.
   " Είναι ένα φόρος τιμής στα πραγματικά γυναικεία punk icons όπως η Laura Logic, η Palmolive, η Poly Styrene, η Siouxsie Sioux, και όχι η Avril Lavigne." 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

* "Punks" στην γκαλερί IBID Projects  στο Λονδίνο, έως και τις 22 Φεβρουαρίου 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/


ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

Magnify Image
Αρχαιολόγοι, αρχαιοκάπηλοι και δημοσιογράφοι, απέναντι στο πιό λαμπερό και μυστηριώδες αρχαιολογικό εύρημα της εποχής. 
Από τον Θανάση Χαραμή 

Ένας ψαράς στη Λωρίδα της Γάζας ισχυρίζεται ότι το βρήκε ενώ έκανε κατάδυση και εξιστόρησε τις λεπτομέρειες σε μια συνέντευξη. Η Xαμάς λέει ότι κατασχέθηκε και βρίσκεται προστατευμένο σε μια μυστική τοποθεσία. Αν και το άγαλμα βρέθηκε τον Αύγουστο και η είδηση είχε πριν τα Χριστούγεννα πρωτοδημοσιευτεί, μόλις λίγες μέρες πριν πήρε έκταση. Η ιστορία του μπρούτζινου Απόλλωνα είναι λίγο-πολύ γνωστή, αλλά υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες που διατυπώνονται μέσα από γνώμες και άρθρα σε ποικίλα μέσα που έσπευσαν να λύσουν το μυστήριο.
    Aρχικά η ιστορία του ψαρά αρχίζει να αμφισβητείται. Η όψη του αγάλματος δεν αποδεικνύει ότι παρέμεινε στη θάλασσα για πολλά χρόνια. Η διάβρωση και ο αποχρωματισμός του θα ήταν εντονότερα -τουλάχιστον από αυτά που διακρίνονται στις φωτογραφίες. 

Magnify Image

Ακόμη πιο έμπειροι αρχαιολόγοι επικαλούνται αντίστοιχες περιπτώσεις μπρούτζινων ευρημάτων που αν και είχαν χρονολογηθεί μεταγενέστερα, έχουν λιγότερο καθαρή και αψεγάδιαστη όψη. Οι ίδιοι αρχαιολόγοι αφήνουν ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ίσως το άγαλμα δεν βρέθηκε στη θάλασσα, αλλά σε κάποια παράνομη ανασκαφή. Η  τοποθεσία αποσιωπάται για να αποτρέψει τους αρχαιοκάπηλους και να μην εγερθούν αξιώσεις από άλλα κράτη -ιδιαίτερα σε αυτήν την περιοχή με τα ρευστά σύνορα και τις διαρκείς συρράξεις.
  "Ένα άγαλμα αυτού του μεγέθους είναι μοναδικό", λέει ο Giacomo Medici, ένας λαθρέμπορος του οποίου η σύλληψη και  καταδίκη στη Ρώμη απεκάλυψε ένα τεράστιο κύκλωμα παγκοσμίου εμπορίου αρχαιοτήτων. Η υπόθεση Medici είχε οδηγήσει στον επαναπατρισμό έργων στα μεγαλύτερα μουσεία και συλλογές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Getty και του Museum of Art της Νέας Υόρκης. "Αν ο Απόλλωνας μπορούσε να πωληθεί,  θα έπιανε 20, 30, 40 ίσως και 100 εκατ. ευρώ" λέει, μιλώντας τηλεφωνικά από τη βίλα του, βορείως της Ρώμης, όπου και βρίσκεται με κατ΄οίκον περιορισμό. 

Magnify Image

Ο James Ede, πρόεδρος εμπορίας αρχαιοτήτων του "Charles Ede" στο Λονδίνο δίνει ένα παράδειγμα που βοηθάει να αντιληφθεί κανείς την αξία του ευρήματος. Ένα αντίστοιχο άγαλμα, στο μισό όμως περίπου μέγεθος από αυτό του Απόλλωνα, το οποίο αναπαριστούσε την Άρτεμη με ένα ελάφι, έφτασε να πωληθεί στο εξωφρενικό ποσό των 28.6 εκατ. σε δημοπρασία που εκτέλεσε ο οίκος Sothebys. Ο Εde επιμένει όμως πως τώρα που το θέμα έχει πάρει δημοσιότητα είναι αδύνατον να επιχειρήσει κάποιος να το πουλήσει ή να το βγάλει παράνομα έξω από τη χώρα.
   Ο ντόπιος διάσημος συλλέκτης έργων, αντικών και πολύτιμων αντικειμένων Jawdat Khoudary, ο οποίος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημοσιοποίηση της ιστορίας, ήταν από τους πρώτους επίδοξους αγοραστές. Όταν όμως αντίκρισε το άγαλμα δίστασε -και αρνήθηκε να εμπλακεί ή να το κάνει μέρος της νόμιμης συλλογής του. Ωστόσο θαύμασε την ομορφιά του και παραδέχεται ότι ουδέποτε στο παρελθόν του παρουσιάσαν τόσο άρτιο αρχαίο εύρημα. Ισχυρίζεται ότι το αριστούργημα αυτό πρέπει άμεσα να βρεθεί στο ιδανικό περιβάλλον που θα το προστατεύσει, μια και ο μπρούντζος του αυτή τη στιγμή έχει υποστεί σοκ. Αν ισχύει το ότι βρέθηκε στη θάλασσα, η επαφή του με την ατμόσφαιρα μετά από το τόσους αιώνες στο βυθό, θα έχει ήδη προκαλέσει χημικές διεργασίες που το οξειδώνουν και διαβρώνουν. 

Magnify Image

Κοινή έγνοια όλων είναι μία: το μέλλον του θησαυρού. Το γλυπτό του Απόλλωνα είναι μια τόσο σπουδαία ανακάλυψη που έχει συγκλονίσει τις κοινότητες ιστορικών και αρχαιολόγων. Το γεγονός ότι είναι σε μέρος μή προσβάσιμο εύκολα, λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων, εντείνει το μυστήριο και την ανασφάλειά τους. Μπορεί η Χαμάς να διαβεβαιώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το πολύτιμο εύρημα, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
   Πλην τούτου, πολλοί ευελπιστούν ότι στο μυστικό χωράφι, απ' όπου πιθανόν ανεσύρθη, υπάρχουν κι άλλοι θησαυροί που περιμένουν την επιστημονική σκαπάνη.
   Ο καιρός θα δείξει.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ONLINE ΦΟΡΤΗΓΑ, ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ,ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΑ.

Ο χάρτης με τα πλοία στη θάλασσα -Εντοπίζει on line φορτηγά, δεξαμενόπλοια, επιβ

Με ένα απλό κλιπ στον υπολογιστή ο ναυτικός κόσμος εμφανίζεται στην οθόνη και μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα πλοία που κινούνται στη θάλασσα.
Με ένα κλικ www.marinetraffic.com ο επισκέπτης μπορεί γράφοντας απλώς το όνομα του πλοίου να το εντοπίσει στο χάρτη, να δει την πορεία του, ενώ κάνοντας κλικ πάνω στην κουκκίδα εμφανίζονται φωτογραφία του πλοίου και τα χαρακτηριστικά του.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΛΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

     Ο Α.Σ. Αλμωπίας ανακοινώνει ότι βάσει της απόφασης με αριθμό πρακτικού 16/26-11-2013 και επί του 2ου θέματος
 « Πώληση μηχανοκίνητου εξοπλισμού » ,
 σας κάνει γνωστό ότι πρόκειται να προβεί στην πώληση συρομενου φορτηγού αυτοκινήτου μάρκας MAN TG 460 A XXL.
     Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 23840.21380 η στα γραφεία του Α.Σ. Αλμωπίας ( 1ο χλμ Αριδαίας – Τσακωνων ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



                                                                                                                                                                  Ο  Πρόεδρος

                                                                                                                                                             Μπερμπερης Παντελής

"ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ 650 ΕΥΡΩ".

popaganda_medium_2
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΛΑ.
Όλες οι ενδιαφέρουσες ιστορίες ξεκινούν με μια παράλογη απόφαση. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν μου μοίρασαν το γνωστό χαρτί για “ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ”, αντί να το πετάξω, πληκτολόγησα το τηλέφωνο και το μέντιουμ Σεκούμπα μου απάντησε από την άλλη μεριά της γραμμής.
-Γεια σας, μέντιουμ μεγάλο σημαντικό εκεί;
-Ναι, εδώ Σεκούμπα.
-Τέλεια, θέλω να κλείσω ένα ραντεβού.
Κάπως έτσι κανόνισα μια συνάντηση με τον Σεκούμπα για να μου κάνει προβλέψεις αλλά και λίγη μαγεία για οικογενειακά, επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα. Παιχνιδάκι δηλαδή για το μεγάλο μέντιουμ που όπως αναφέρει στο φυλλάδιο μπορεί να λύσει δικαστικές υποθέσεις και να κάνει άτομα που δεν γνωρίζονται καν να αγαπηθούν. “Φέρε μια φωτογραφία δικιά σου και μια του πατέρα σου” είπε, και εγώ ψάρεψα μια παλιά φωτογραφία του πατέρα μου από ένα οικογενειακό άλμπουμ. Συγνώμη μπαμπά, αλλά τάδε έφη Σεκούμπα, και δε θες να μπλέξεις με τη μαύρη μαγεία.
 Δύο μέρες μετά, όπως είχαμε συμφωνήσει με τον πνευματιστή, βρισκόμουν στην Αχαρνών και μόλις έφτασα από κάτω από μια τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του 60 χτύπησε το κινητό μου και ήταν ο Σεκούμπα (ο οποίος πιθανώς κοιτούσε από το μπαλκόνι του την είσοδο).Μου παρήγγειλε να χτυπήσω ένα κουδούνι όπου είχε ξεμείνει ακόμη το ελληνικό όνομα ενός προηγούμενου ενοίκου.
Οι σοβάδες κρεμόντουσαν στους τοίχους και το παλιό ασανσέρ σου έδινε κίνητρο να γυμναστείς χρησιμοποιώντας τις σκάλες. Λαχανιασμένος, αφού ανέβηκα πέντε με έξι-ορόφους χωρίς να συναντήσω κανέναν άλλο ένοικο, έφτασα σε μια πόρτα μισάνοιχτη μέσα απ’ την οποία διέκρινα κάποιον ντυμένο στα γαλάζια. Η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε ο σενεγαλέζος κος Σεκούμπα, ντυμένος σαν παπάς τον Δεκαπενταύγουστο, φορώντας στο κεφάλι ένα καπέλο που έμοιαζε με αυτές τις άσπρες πίτες από κόλυβα που δίνουν στα μνημόσυνα. Σφίξαμε τα χέρια και μου ζήτησε να περιμένω λίγο στο χολ. Εκείνος πέρασε στο δωμάτιο, έριξε μια ροχάλα (που ακόμα δεν έχω καταλήξει αν είχε κάτσει κάτι στο λαιμό του, ή αν ήταν μέρος της τελετουργίας)τύλιξε ένα καραβόπανο γύρω απ’ το λαιμό του και μου έδωσε το οκ να περάσω μέσα.
Το λευκό φως της συννεφιασμένης Τετάρτης κρυβόταν από μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου με τη Σταχτοπούτα της Disney, και ο κύριος Σεκούμπα, αφού έριξε μια ματιά στα τέσσερα κινητά και το ένα φορητό τηλέφωνο που είχε παρατάξει πάνω στο γραφείο, μου ζήτησε να απλώσω το χέρι μου σε μια κόλλα χαρτί.

popaganda_medium_3
Αφού έβγαλα τα παπούτσια μου στο διάδρομο, πέρασα μέσα στο γραφείο. Ο χώρος θύμιζε δωμάτιο εμμονικού ντετέκτιβ που χρησιμοποιεί τα ντουβάρια ως μαυροπίνακα. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι από μεγάλες επιφάνειες χαρτιού γεμάτες με μια γραφή αραβικού αλφάβητου και ασπρόμαυρες αφίσες με Σενεγαλέζους,φαντάζομαι. Το λευκό φως της συννεφιασμένης Τετάρτης κρυβόταν από μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου με τη Σταχτοπούτα της Disney, και ο κύριος Σεκούμπα, αφού έριξε μια ματιά στα τέσσερα κινητά και το ένα φορητό τηλέφωνο που είχε παρατάξει πάνω στο γραφείο, μου ζήτησε να απλώσω το χέρι μου σε μια κόλλα χαρτί. Πάνω στο γραφείο υπήρχαν ξύλινοι ελέφαντες και μπουκάλια νερού, όλα τυλιγμένα με ένα ύφασμα που έμοιαζε με κόκκινο καλσόν. “Μου είπες στο τηλέφωνο ότι ανησυχείς για την υγεία του πατέρα σου, ε; Δώσε μου τις φωτογραφίες και τα 50 ευρώ”. Έβγαλα απ’ την κωλότσεπη τα λεφτά και τις φωτογραφίες, ενώ το δεξί μου χέρι ήταν ακόμα καθηλωμένο πάνω στο λευκό χαρτί. Αφού του είπα ότι θέλω να τον ρωτήσω και για θέματα ερωτικής αλλά και επαγγελματικής φύσεως, το μέντιουμ έβγαλε ένα μπλε στυλό του ΟΠΑΠ με μια ποδοσφαιρική μπάλα στην κορυφή του σε μέγεθος μπάλας του γκόλφ και άρχισε να σχεδιάζει το περίγραμμα του χεριού μου. Σαν να είμαι σε ένα creepy νηπιαγωγείο, σκέφτηκα, την ώρα που ο Σεκούμπα άρχισε να γράφει στο χαρτί κάτι που έμοιαζε με κατάλογο λιβανέζικου εστιατορίου. Αφού έγραψα την ημερομηνία γέννησης μου, ο Σεκούμπα άρχισε να προσεύχεται, να χαϊδεύει και να μετράει χάντρες από ένα ξύλινο κομπολόι και να διαβάζει δυνατά ένα χαρτί που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τα ψώνια της εβδομάδας στα Αραβικά. Αρχίζει ένα trial version προβλέψεων:
-“Μένεις σε περιοχή με πολύ φασαρία;”
-“Όχι”.
-“Έχασες κάτι πρόσφατα;”
-“Όχι”
-”Μην ανησυχείς, θα το βρεις”…
 Αφού με διαβεβαίωσε ότι ο πατέρας μου θα είναι υγιέστατος μετά τα μάγια και εξασφάλισε την επαγγελματική μου σταδιοδρομία λέγοντάς μου ότι θα πετύχω σε ό,τι και να κάνω, περάσαμε στο φλέγον ερωτικό ζήτημα που μου κατάτρωγε τα σωθικά. Η ερωτική ιστορία της ημέρας έχει ως εξής: Μου αρέσει μια κοπέλα εδώ και ένα χρόνο αλλά είναι πολύ ντροπαλή. Νόμιζα ότι με ήθελε αλλά τώρα έμαθα ότι τα έφτιαξε με κοπέλα. Είμαι σε απόγνωση και θέλω να την κάνω να με αγαπήσει.
“Πως τη λένε”
“Ναταλία”
“Επώνυμο;”
“Δεν θυμάμαι.. Α,θυμήθηκα! Γερμανού!”
 Άρχισαν πάλι οι ακατάληπτες προσευχές σε μια άγνωστη γλώσσα που ακούγονταν κάπως έτσι “ آلو کے خاندان کے ساتھ تندور میسہے.دΝαταλία Γερμανούار “چوٹی” جیسے کچھ. رشتہ داروں، والدین، ماموں اور چچا اسΧρήστος Μπάρλας اہم ڈش بلا کے بغیر حاملہ نہیں کر سکتے ہیں”

Η πραγματική μαγεία θα συμβεί μόνο αν ο παππούς του Σεκούμπα στη Σενεγάλη  σκοτώσει δύο αρνιά. Ένα αρνί για να  γιάνει ο πατέρας μου και ένα για να γίνει στρέητ η κοπέλα που έχω ερωτευτεί.

popaganda_medium_1
Εν ολίγοις, η διαδικασία αυτή ήταν προκαταρκτική και η πραγματική μαγεία θα συμβεί μόνο αν ο παππούς του Σεκούμπα στη Σενεγάλη (ο οποίος υποτίθεται ότι απεικονιζόταν σε μια μεγάλη αφίσα στον τοίχο με το γνωστό μελλοντολογικό κομπολόι ανά χείρας) σκοτώσει δύο αρνιά. Ένα αρνί για να  γιάνει ο πατέρας μου και ένα για να γίνει στρέητ η κοπέλα που έχω ερωτευτεί. Το κόστος για τη διπλή θυσία σύμφωνα με το μέντιουμ είναι 600 ευρώ ακατέβατα, αλλά μόλις του είπα ότι είμαι άνεργος, μου έκανε διευκολύνσεις με δόσεις. Μάλιστα με συμβούλεψε να μην πω στον πατέρα μου ότι χρειάζομαι τα χρήματα για θυσία αμνοεριφίων, αλλά να του πω ότι τα χρειάζομαι για ρούχα. “Φαίνεσαι καλό παιδί και θέλω να σε βοηθήσω”, μου εξομολογήθηκε. Οι οδηγίες όμως δεν τελείωσαν εκεί:
“Θα έρθεις πάλι αύριο και θα φέρεις μαζί σου μια καινούρια μαύρη μπλούζα”
“Τι νούμερο;”
“Μεγάλο. Θα φέρεις και ένα μαχαίρι και ένα μαύρο κοτόπουλο”
“Υπάρχουν μαύρα κοτόπουλα;Πρώτη φορά το ακούω αυτό.”
“Οκ, μην ανησυχείς, θα σου βρω εγώ”.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας τα τηλέφωνα χτυπούσαν πιο συχνά και από σουβλατζίδικο σε ημίχρονο ντέρμπι. Το ακουστικό του τηλεφώνου ήταν υπερβολικά δυνατά και κατάφερα να ακούσω μια κυρία που του μιλούσε στα Ελληνικά κλαίγοντας, έναν Βασίλη και έναν Θανάση που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού καθώς και έναν Σενεγαλέζο που τον πήρε τηλέφωνο στο προσωπικό του κινητό. Ίσως τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα να επαληθεύουν τη θεωρία που θέλει να κρύβεται ένα μέντιουμ πίσω από τρία ή τέσσερα ονόματα.
Ο λογαριασμός
Οπότε για μια νόστιμη γλαρόσουπα  από ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα χρειαστούμε:
- 50 € (πενήντα ευρω) επίσκεψη στον πνευματιστή.
- 600 € (εξακόσια ευρώ) κόστος για 2 (δύο) αρνάκια Σενεγαλέζικα θυσιασμένα από τον παππού του Σεκούμπα.
- 1 (ένα) μαχαίρι.
- 1 (ένα) μαύρο κοτόπουλο ωμό.
- 1 (μια) καινούρια μαύρη μπλούζα, Large
 Ελάχιστο κόστος: 650 ευρώ. Και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας κλαίγοντας σε εμβρυακή στάση κάτω από το ντους.
Έφυγα λοιπόν από την Αχαρνών με ανάμεικτα συναισθήματα Δεν ήξερα αν έπρεπε να εξοργιστώ ή να γελάσω. Αυτό που δεν μπορεί ακόμα να μου βγει από το μυαλό είναι η φωνή της κυρίας που πήρε κλαίγοντας το μέντιουμ για να κλείσει ραντεβού. Όσο δυσκολεύουν οι καιροί, όλο και περισσότεροι πεινάνε για γλαρόσουπα. Και κάπως έτσι εξελίσσεται η γενοκτονία στα αρνάκια της Σενεγάλης.



ΠΗΓΗ...http://popaganda.gr/

"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ": 28.400 ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ. ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ.

«Τουρισμός για όλους»: 28.400 κοινωνικά δελτία από τον ΕΟΤ -Πότε και σε ποιους θα δοθούν
Από τις 12 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου θα εφαρμοσθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτή τη φάση θα διατεθούν, συνολικά, 28.400 δελτία, εκ των οποίων τα 23.400 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεων) και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Ετσι, οι μεμονωμένοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 28.000 ευρώ και οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ. Για δικαιούχους με περισσότερα παιδιά προσαυξάνεται η οροφή του εισοδήματος κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για λογαριασμό της οποίας υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και μέλη του Ταμείου Νομικών. Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με 14 ευρώ σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και με 6 ευρώ τις κατασκηνώσεις. Στο υποπρόγραμμα (μέχρι 5 διανυκτερεύσεων) για την τρίτη ηλικία, δικαιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι άλλων προγραμμάτων (ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, Ταμείου Νομικών). Η ημερήσια επιδότηση από τον ΕΟΤ ορίζεται στα 19 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών στα υποπρογράμματα άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Που θα βρουν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι

Οι πληροφορίες του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ, από τις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες και γραφεία του ΕΟΤ και από το site του ΕΟΤ (www.gnto.gr ή www.visitgreece.gr).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΤ, ο κατάλογος των καταλυμάτων που θα συμμετάσχουν στα υποπρογράμματα θα αναρτηθεί στο site του μετά τις 21 Φεβρουαρίου.

Η διάθεση των δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθημερινά πλην αργιών καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος έως ότου εξαντληθούν.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ-ΑΕΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ.

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ αυξάνονται οι εισακτέοι
Tο υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές ομάδες σχολών και κυρίως στα τμήματα Θετικών Επιστημών που εντάσσονται στο 2ο Eπιστημονικό Πεδίο, όπως μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας κ.ά.
Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός εισακτέων αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή μείωση αυτών σε τμήματα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων αλλά και σε τμήματα τα οποία παραδοσιακά οδηγούσαν σε θέσεις του Δημοσίου.

Πέρυσι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων μειώθηκε σημαντικά αφού δόθηκαν στα ΑΕΙ 69.288 θέσεις έναντι 76.094 θέσεων το 2012.

Φυσικά, είναι ακόμη πολύ νωρίς έως ότου ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και στις στρατιωτικές και τουριστικές σχολές, αλλά σίγουρα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε συνολική αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δέκα σχολές ΑΕΙ στις οποίες θα αυξηθούν οι εισακτέοι, είναι: το τμήμα Φυσικής (Ηράκλειο) 139 θέσεις, το τμήμα Χημείας (Θεσσαλονίκη) 135 θέσεις, το τμήμα Μαθηματικών (Πάτρα) 243 θέσεις, το τμήμα Βιολογίας (Αθήνα) 108 θέσεις, το τμήμα Μαθηματικών (Θεσσαλονίκη) 144 θέσεις, το τμήμα Γεωγραφίας (Μυτιλήνη) 153 θέσεις, το τμήμα Γεωλογίας (Πάτρα) 135 θέσεις, το τμήμα Χημείας (Ηράκλειο) 99 θέσεις, το τμήμα Φυσικής (Θεσσαλονίκη) 162 θέσεις και το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (Ηράκλειο).

Αντίθετα, τα δέκα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ στα οποία θα μειωθούν οι εισακτέοι είναι: Παιδαγωγικό Δημ. Εκπαίδευσης (Ρέθυμνο) 153 θέσεις, Φιλοσοφίας (Πάτρα) 135 θέσεις, Παιδαγωγικό Δημ. Εκπαίδευσης (Βόλος) 117 θέσεις, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Θεσσαλονίκη) 139 θέσεις, Κοινωνικής Θεολογίας (Αθήνα) 157 θέσεις, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Αθήνα) 67 θέσεις, Νομικής (Κομοτηνή) 360 θέσεις, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Ιωάννινα) 225 θέσεις, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Θήβα) 103 θέσεις, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Χαλκίδα) 103 θέσεις.

Στο μεταξύ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατάθεση της Αίτησης Δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις από τους υποψηφίους.

Οι μαθητές πρέπει να προσέξουν να συμπληρώσουν σωστά το έντυπο διότι μετά την κατάθεση δεν μπορούν να γίνουν διορθώσεις.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ.

Μάθετε πότε θα παντρευτείτε χάρη σε μια απίστευτη εφαρμογή
Μάθετε πότε θα παντρευτείτε χάρη σε μια απίστευτη εφαρμογή!
Το Time σας βάζει στεφάνι, γαμήλιο.

Ανακαλύψτε με μια χαριτωμένη εφαρμογή του περιοδικού, πότε θα φορέσετε νυφικό ή γαμπριάτικο κοστούμι.

Μέσω της app ανακαλύψτε πόσοι από τους φίλους σας στο Facebook είναι παντρεμένοι και μάθετε μέσω των σχέσεών τους πότε θα πρέπει να βάλετε και εσείς στεφάνι.

Η εφαρμογή αναλύει το προφίλ σας στο Facebook βρίσκει πόσοι και πότε έχουν παντρευτεί οι φίλοι σας και σας λέει πότε θα πρέπει να παντρευτείς και εσείς!

Βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή

Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ!


Παραδεχτείτε το! Την πρώτη φορά που -βρέφος ακόμη- έδειξε να σας αναγνωρίζει και να χαμογελά σκεφτήκατε ότι αυτό το παιδί είναι αληθινά πανέξυπνο.

Όταν άρχισε να λέει με στόμφο «ε-πι-τού-του» στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών, αποφανθήκατε με βεβαιότητα:

«Δικηγόρο θα τον κάνουμε». Περιμένατε με ανυπομονησία την πρώτη μέρα που θα πήγαινε στο σχολείο, γιατί θα σηματοδοτούσε το ξεκίνημα μιας πορείας που θα σας γεμίσει περηφάνια. Η ώρα ήρθε, το παιδί σας είναι πλέον μαθητής ή μαθήτρια, και η ανησυχία ήρθε να δώσει τη θέση της στη βεβαιότητα. «Θα είναι άραγε καλός μαθητής;», «Θα τα πάει καλά στο σχολείο;».  
Οι ειδικοί δείχνουν καθησυχαστικοί. Οποιοδήποτε παιδί με φυσιολογική ανάπτυξη και φυσιολογική νοημοσύνη, ναι, μπορεί να είναι καλός μαθητής και να αντεπεξέλθει μια χαρά στα σχολικά καθήκοντα.

Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που είναι προικισμένα με κάποια ταλέντα -όπως ικανότητα οργάνωσης και συγκέντρωσης- που, αν τα χρησιμοποιήσουν σωστά, μπορούν να γίνουν όχι απλά καλοί μαθητές αλλά οι καλύτεροι της τάξης. Μέχρι να ανακαλύψετε εάν το δικό σας παιδί ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, σας προτείνουμε ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ξεκίνημα στη σχολική του ζωή.

Ξεκινήστε σωστά τη μέρα του

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτή η τόσο συνηθισμένη φράση έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν μιλάμε για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του μικρού σας μαθητή. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματα και τα τεστ μνήμης και μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα συγκριτικά με εκείνα που φεύγουν νηστικά για το σχολείο. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Ο οργανισμός μας μετατρέπει τις τροφές σε γλυκόζη, την ουσία που δίνει ενέργεια στο σώμα αλλά και στο μυαλό μας. Το πρωί, όταν το παιδί σας ξυπνάει, η «δεξαμενή» ενέργειάς του είναι άδεια και χρειάζεται ανεφοδιασμό. Ο εγκέφαλός του έχει ανάγκη από μια γενναία δόση γλυκόζης, ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις πολύπλοκες υποχρεώσεις του: να κατανοήσει καινούργιες πληροφορίες και να απομνημονεύσει στοιχεία που θα μπορεί αργότερα να ανακαλέσει με ευκολία. Από την άλλη, ιδιαίτερη σημασία έχει και το είδος της τροφής που θα καταναλώσει ένα παιδί στο πρωινό του. Για παράδειγμα, τρόφιμα πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, θα προκαλέσουν στον οργανισμό του μια άμεση και έντονη έκρηξη ενέργειας, που όμως θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε απότομη πτώση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Αντίθετα, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προσφέρουν ενέργεια που απελευθερώνεται σταδιακά για πολλές ώρες, βοηθώντας τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι προτιμότερο το παιδί να φάει ένα μικρότερης θρεπτικής αξίας πρωινό από το να φύγει από το σπίτι νηστικό, οπότε, εάν το μόνο που θέλει είναι ένα κρουασάν σοκολάτας, καλύτερα να φάει αυτό παρά τίποτα.

Ανακαλύψτε ποιο στυλ μάθησης του ταιριάζει

Κάθε άνθρωπος μαθαίνει με το δικό του τρόπο, και το να ανακαλύψετε ποιος είναι αυτός ο τρόπος σε ό,τι αφορά το δικό σας παιδί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια σας. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε τρεις διαφορετικούς τύπους μάθησης: την ακουστική, την οπτική και την κιναισθητική. Οι «ακουστικοί τύποι» απορροφούν τις πληροφορίες καλύτερα όταν ακούν λεκτικές οδηγίες. Οι «κιναισθητικοί» χρειάζονται να αγγίξουν με τα χέρια τους κάτι για να κατανοήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί, ενώ οι «οπτικοί» μαθαίνουν καλύτερα παρατηρώντας είτε γραπτές πληροφορίες είτε εικόνες. Για παράδειγμα, όταν καλούνται να μάθουν έναν μαθηματικό τύπο, ο μαθητής που είναι περισσότερο οπτικός τύπος θα τον κατανοήσει καλύτερα παρακολουθώντας το δάσκαλο να λύνει την άσκηση στον πίνακα. Ο ακουστικός θα συγκρατήσει περισσότερες πληροφορίες ακούγοντάς τον να εξηγεί το πώς λύνεται η άσκηση, ενώ ο κιναισθητικός ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσει αριθμητήριο, ξυλάκια ή άλλα εργαλεία για να εξασκήσει αυτή τη νέα γνώση ώστε να την κατανοήσει καλύτερα. Βοηθώντας κάθε παιδί με διαφορετικό τρόπο, σχεδιασμένο πάνω στο συγκεκριμένο στυλ με το οποίο μαθαίνει καινούργια πράγματα, οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς μπορούν να καταφέρουν καλύτερα αποτελέσματα και σε μικρότερο χρόνο. Μάλιστα, σε σχολεία των ΗΠΑ, όπου έχει εφαρμοστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στους συγκεκριμένους τύπους μάθησης, παρουσιάστηκε βελτίωση στις επιδόσεις των μαθητών στις εξετάσεις πάνω από 50% μέσα σε τρία χρόνια.

Γράψτε το σε μαθήματα αγγλικών

Τα παιδιά που μαθαίνουν ξένες γλώσσες επικοινωνούν καλύτερα, δεν εκνευρίζονται εύκολα και αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να λύνουν προβλήματα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που διδάσκονται ξένες γλώσσες παρουσιάζουν εντυπωσιακή εξέλιξη σε άλλους γνωστικούς τομείς, όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες αλλά και η μητρική τους γλώσσα. Επιπλέον, δείχνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο σκέψης, γιατί έχουν εκτεθεί σε διαφορετικές κοσμοθεωρίες.

Αξιοποιήστε την τέχνη

Τα μαθήματα μουσικής, πέρα από το ότι δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να εκφραστεί μέσα από την τέχνη, μπορούν να του προσφέρουν πολλά εφόδια, που θα του φανούν χρήσιμα σε διάφορους γνωστικούς τομείς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που γνωρίζουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ που σχετίζονται με τη λογοτεχνία, την ακουστική μνήμη, τα μαθηματικά και το IQ. Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι τα κέντρα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται κατά την εκμάθηση του μουσικού οργάνου είναι τα ίδια με αυτά που σχετίζονται με την κατανόηση μαθηματικών εννοιών, την ανάγνωση, την επίλυση προβλημάτων και την εκτίμηση του χώρου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μαθήματα μουσικής μπορούν να μετατρέψουν ένα μέτριο μαθητή σε ιδιοφυΐα, είναι ωστόσο κάτι που θα τον βοηθήσει στη διαδικασία της μάθησης γενικότερα. H εκμάθηση μουσικής απαιτεί πολλές δεξιότητες: συγκέντρωση, προσοχή, μνήμη, συντονισμό, πειθαρχία. Γι’ αυτό και όταν μαθαίνουμε ένα μουσικό όργανο, τα οφέλη «διαρκούν» περισσότερο και δεν αφορούν μόνο τις μουσικές μας ικανότητες αλλά ένα ευρύτερο πεδίο. Με άλλα λόγια, τα μαθήματα μουσικής είναι ένα «εργαλείο» που μπορεί να «αναδιαμορφώσει» τον εγκέφαλο, ενεργοποιώντας τις συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών ζωνών του εγκεφάλου, μουσικών και μη. Παρόμοια επίδραση έχουν και οι εικαστικές τέχνες.

Με τη συνεργασία της Μαρίας Σκαπέρα (M. Ed. ψυχοπαιδαγωγός – εκπαιδευτική σύμβουλος). 




ΠΗΓΗ...imommy.gr

ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ «ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ»


Η ακτινοβολία νετρονίων που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα μετά από ένα πολύ ισχυρό σεισμό 8,2 Ρίχτερ στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος συνέβη το 33 μ.Χ., το έτος σταύρωσης του Χριστού, είναι η αιτία που μπορεί να οδήγησε στην αποτύπωση του προσώπου και του σώματός του στη διάσημη -και επίμαχη- «Σινδόνη του Τορίνο».

Αυτή είναι η νέα -κάπως ασυνήθιστη- εξήγηση από Ιταλούς επιστήμονες για τη μυστηριώδη εικόνα που έχει εντυπωθεί στο περίφημο λινό ύφασμα, το οποίο για ουκ ολίγους ανθρώπους, ιδίως τους Καθολικούς, απεικονίζει τον ίδιο τον Εσταυρωμένο Θεάνθρωπο πάνω στο σάβανό του. 



Η Σινδόνη έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον από το 1898, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία της, δημιουργώντας ένα έντονο δημόσιο διάλογο κατά πόσο απεικονίζει ή όχι τον Χριστό και πώς δημιουργήθηκε η αποτύπωση πάνω στο ύφασμα. Σύμφωνα με τους επικριτές, πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη. Από την άλλη, αν και η Καθολική Εκκλησία έχει αποφύγει να πάρει επίσημη θέση, πολλές χιλιάδες πιστών -και περίεργων- προσέρχονται κάθε χρόνο στον καθεδρικό του Τορίνο, όπου φυλάσσεται η σινδόνη.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλμπέρτο Καρπιντέρι του Πολυτεχνείου του Τορίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μηχανικής "Meccanica", υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία νετρονίων λόγω του σεισμού «μπέρδεψε» τις επίσημες ραδιοχρονολογήσεις με άνθρακα-14, που έγιναν στη δεκαετία του ’80. Οι μετρήσεις εκείνες (που είχαν δημοσιευτεί στο διεθνούς κύρους περιοδικό "Nature" το 1989) είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ύφασμα είχε ηλικία όχι άνω των 800 ετών, δηλαδή προερχόταν από τον Μεσαίωνα (μεταξύ 1260 και 1390 μ.Χ.). Άλλωστε, σε εκείνα ακριβώς τα μεσαιωνικά χρόνια εμφανίζονται οι πρώτες γραπτές αναφορές για το ύφασμα (το οποίο πρέπει να άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες στο πέρασμα των χρόνων), πράγμα που οι επικριτές δεν θεωρούν τυχαίο.

Από την άλλη όμως, και άλλοι ερευνητές μετά το 1988 υποστήριξαν ότι εκείνη η ραδιοχρονολόγηση υπήρξε εσφαλμένη και ότι η σινδόνη είναι πολύ παλαιότερη. Σε βιβλίο του με τίτλο «Το μυστήριο της Σινδόνης», που εξέδωσε το 2013, ο Τζιούλιο Φάντι, καθηγητής της σχολής μηχανολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου της Πάντοβα, υποστηρίζει ότι οι δικές του αναλύσεις αποδεικνύουν πως το ύφασμα χρονολογείται από τα χρόνια του Ιησού.

Η νέα ιταλική θεωρία (για την οποία πάντως ο ίδιος ο Τζιούλιο Φάντι δήλωσε πως ίσως να μην είναι η μόνη σωστή) αναφέρει ότι στη διάρκεια των σεισμών δημιουργούνται στον γήινο φλοιό ισχυρά κύματα πίεσης υψηλής συχνότητας, τα οποία αποτελούν την πηγή εκπομπών νετρονίων. Τα νετρόνια αυτά απελευθερώνονται από τα άτομα όπου ήσαν δεσμευμένα μέχρι τότε και αλληλεπιδρούν με τους πυρήνες άλλων ατόμων, πράγμα που δημιουργεί νέα ισότοπα άνθρακα.

Αυτή ακριβώς η διαδικασία, σύμφωνα με τον Αλμπέρτο Καρπιντέρι, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη χρονολόγηση, αφού αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των ραδιοϊσοτόπων του άνθρακα-14 στο περιβάλλον (και συνεπώς το ταφικό ύφασμα εμφανίζεται νεότερο από ό,τι είναι).
Αλλά πέρα από αυτό, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μαζική εκπομπή των νετρονίων μετά τον σεισμό του 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ θα οδήγησε στην αποτύπωση της εικόνας του Χριστού πάνω στο σάβανό του.Αυτό συνέβη, όπως λένε, επειδή τα ελεύθερα νετρόνια θα αλληλεπίδρασαν χημικά με τα άτομα αζώτου στις ίνες του λινού υφάσματος, με τελικό αποτέλεσμα την θερμική αποτύπωση του προσώπου πάνω στο σάβανο.

Όμως ο Γκόρντον Κουκ, καθηγητής περιβαλλοντικής γεωχημείας στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης δήλωσε στο Live Science πως ακόμα κι αν θεωρητικά μπορεί να δεχτεί κανείς την υπόθεση της ακτινοβολίας νετρονίων, παραμένει το εύλογο ερώτημα: Γιατί κάτι ανάλογο δεν έχει καταγραφεί πουθενά αλλού στα αρχαιολογικά αρχεία;
Ανάλογη αρνητική αντίδραση είχε και ο Κρίστοφερ Ράμσεϊ, διευθυντής της Μονάδας Ραδιοχρονολόγησης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί σε χώρες με συχνούς ισχυρούς σεισμούς όπως η Ιαπωνία, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα κάποιο ανάλογο πρόβλημα με τις ραδιοχρονολογήσεις με άνθρακα-14;
Κι έτσι η Σινδόνη συνεχίζει, σε τελευταία ανάλυση, να παραμένει θέμα πίστης. «Αν θέλεις να πιστέψεις στη Σινδόνη του Τορίνο, απλώς πιστεύεις σε αυτήν», δήλωσε ο Γκόρντον Κουκ.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ.



Κάποια κορόμηλα δεν καταπίνονται. Κάποια ανθρωπάκια που δεν γουστάρεις να τους δίνεις σημασία έρχεται η στιγμή που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και χτυπάν εκεί που δεν μπορείς να το αφήσεις κι αυτό να περάσει.

“Οι τροϊκανοί θα φύγουν. Και τότε εμείς τι θα κάνουμε; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;” τόλμησε να ξεστομίσει ο υπουργός του πιο ευαίσθητου τομέα ενός Κράτους που δεν είναι άλλος από την Υγεία.

Το υποανθρωποειδές τελικά δεν πρέπει να το χλευάζεις, πρέπει να του χώνεις σφαλιάρα για να πηγαίνει στην θέση που πάντα ήταν: Στον πάγκο της ζωής να μαζεύει κάνα ψίχουλο με τις ψευτολαμογιές του απλά γιατί πρέπει να ανεχόμαστε και τους ψυχικά αναπήρους, τους ανύπαρκτους άεργους.

Το ελληνοφανές καρτούν που κυριαρχεί μια δεκαετία τώρα στην πολιτική σκηνή έχει χρησιμοποιηθεί από την κατοχική κυβέρνηση να λέει τα πιο σοβαρά πράγματα γνωρίζοντας ότι η κοινή γνώμη θα πει για άλλη μια φορά “μιλάει και ο Μπουμπούκος”. Ο Μπουμπούκος όμως κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο διότι χτυπάει πάντα εκεί που θέλει η μαριονέτα κυβέρνηση να χτυπήσει και λέει πάντα αυτά που θέλουν οι κυβερνώντες να πουν αλλά οι επιπτώσεις μιας δήλωσης θα είναι διαφορετική αν ειπωθεί από τον σοβαροφανή Σαμαρά σε σύγκριση με το ελληνοφανές κόπρανο που έχει στόμα και μιλάει. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να τον αντιμετωπίζουμε ως αυτός θέλει, αλλά όπως του πρέπει.

Μετά την δήλωση του “ήξερα ότι το Μνημόνιο θα είναι καταστροφικό για τους Έλληνες αλλά εγώ το ψήφισα”, χτυπάει εκ νέου την κατάλληλη στιγμή διότι πρέπει να στραφεί αλλού ο λαός και όλα τα συστημικά μέσα της κατοχής τον έχουν πρώτη μούρη. Χωρίς κανένας να του σέρνει αυτά που έπρεπε για τον βίο, την πολιτεία του και την πολιτική του. Εξάλλου γι' αυτό ποντάρουν και στην σταυροδοσία διότι στο “δημοκρατικό” μας κύτταρο είναι περασμένες αυτές οι μουτσούνες οπότε το χέρι αντί να τους σταυρώσει κανονικά με ταβανόπροκες, τους “σταυρώνει” εκλέγοντάς τους.

Εντελώς τυχαία για όλη αυτή την σουργελιάδα το σοβαρό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ καλεί τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας για διαλέξεις σε φοιτητές. Τέτοιου είδους ιδρύματα δεν κάνουν τίποτε τυχαίο αλλά επιλέγουν με μεγάλη προσοχή ποιους θα προβάλλουν αλλά και ποιοι ήταν οι πιο αποδοτικοί στο έργο που τους έχει ανατεθεί από τους χρηματοδότες αυτών των ιδρυμάτων. Όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όσο δυσαρεστημένοι είναι οι πολίτες της Ελλάδας από τα δύο αυτά πρόσωπα άλλο τόσο ευχαριστημένοι είναι οι χορηγοί τους.

Τι θα κάνουμε, λοιπόν, χωρίς βαρβάρους; αναρωτιέται ο Γεωργιάδης θεωρώντας τον εαυτό του μη βάρβαρο. Μα αυτό που κάναμε πάντα έχοντας τους βαρβάρους εντός των τειχών και κάνοντας σλάλομ για να ζήσουμε ανάμεσα σε κομματόσκυλα, προδότες, απογόνους κουκουλοφόρων, γερμανοτσολιάδων και άλλα τέτοια μπουμπούκια. Διότι οι πραγματικοί βάρβαροι είναι εδώ και 70 χρόνια αυτοί που αφαιρούσαν το δικαίωμα της πλήρους ανεξαρτησίας του ελληνικού λαού. Ο Γεωργιάδης παπαγαλίζοντας το ποιηματάκι που του έδωσαν να πει στην σύναξη των φαρμακοβιομηχάνων βρήκε μόνο τρεις βαρβάρους, τους τροϊκανούς. Μη ζώντας στην πραγματική Ελλάδα από την ώρα που γεννήθηκε ήταν από την πλευρά πάντα των πραγματικών βαρβάρων και όχι από την πλευρά του πραγματικού λαού. Είναι κι αυτός γέννημα της βάρβαρης πολύχρωμης δήθεν δημοκρατίας η οποία δεν δίνει δεκάρα για τον άνθρωπο και την ελευθερία του. Δεν υπήρξε ιστορικά πιο βάρβαρο φύλο από όσους ανάγκασαν έναν λαό να είναι βαμμένος πράσινος ή μπλε και ενίοτε ροζ για να έχει μεροκάματο. Όσοι δεν έχουν υποκύψει εδώ και χρόνια στον εξευτελισμό και στους εκβιασμούς αυτών των βαρβάρων ξέρουν πολύ καλά τι εστί βαρβαρότητα.Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αναξιοκρατία, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει παντελής έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι τρεις βάρβαροι που αναφέρεται ο υπουργός Γεωργιάδης ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε εποχές που είδαμε όλοι το πραγματικό πρόσωπο των εσωτερικών βαρβάρων. Ήταν και είναι απλά το περιτύλιγμα για να στραφούμε όλοι εναντίον των εισαγόμενων και να ζητήσουμε σωτηρία (για άλλη μια φορά) από τους εντόπιους βαρβάρους.

Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι ο Ναζισμός πέθανε αλλά η ακαμψία του οφειλόταν απλά σε νεκροφάνεια. Ξυπνώντας χρησιμοποίησε εντόπια ναζιστοθρεμμένα γεννήματά του ντύνοντάς τα με  Ελληνοφάνεια ακριβώς την στιγμή πριν ο λαός αντιληφθεί ότι ο βάρβαρος ήταν χρόνια εντός των πυλών. Πριν κάνει ό,τι ορίζει το ιστορικό καθήκον να κάνει απέναντι σε βαρβάρους. Αφού οι Ελληνοφανείς Εφιάλτες βάρβαροι θέλουν Καβάφη για να καλύπτουν την γενοκτονία, ας τα λένε όλα, ακόμη κι αυτά που τους αφορούν. Διότι όπως όρισε ο Καβάφης σε δύο μόνο στίχους για τους Έλληνες, “Τιμή τούς πρέπει όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν) πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, κ' οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε”.- 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ.


Δ. Σταμενίτης: « Αναζητούμε την καλύτερη λύση για τις καταπατημένες εκτάσεις των περιοχών Έδεσσας και Γιαννιτσών»
«Επαφές του Βουλευτή στο Υπουργείο Οικονομικών»
Με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών συνομιλεί το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Μετά την επιστολή του προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών και στον Γραμματέα της Κυβέρνησης στις 14 Ιανουαρίου 2014 σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές των πρώην στρατοπέδων «Φιλιππάκου» και «Καψάλη» Γιαννιτσών και «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» Έδεσσας, ο κ. Σταμενίτης συναντήθηκε και με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δοθεί μια δίκαιη λύση.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εξεταζόμενου νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης έχει καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητά: «Σε περίπτωση ύπαρξης κτίσματος επί του προς εξαγορά ακινήτου, το ποσοστό των ανωτέρω μειώσεων περικόπτεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και επιπρόσθετα, όσοι κατέχουν ακίνητα του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης. Η μείωση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και στην περίπτωση που υπάρχει κτίσμα εντός του προς εξαγορά ακινήτου».

Ο Βουλευτής τόνισε στους αρμόδιους ότι: «Παρίσταται απολύτως αναγκαία η προτεινόμενη ρύθμιση, με την οποία, παρέχεται πρόσθετη μείωση επί του συνολικού ποσού του τιμήματος εξαγοράς για όλους όσους, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών του Κράτους έγιναν “εξ ανάγκης” καταπατητές δημοσίων εκτάσεων. Επίσης είναι απαραίτητο να δοθεί  δυνατότητα να τύχουν ίδιας μείωσης στο τίμημα εξαγοράς και στην περίπτωση ύπαρξης κτίσματος επί του προς εξαγορά ακινήτου, αφού το κτίσμα κάλυψε την ανάγκη επιβίωσης».


Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών έγινε γνωστό στον Βουλευτή ότι οι προτάσεις του εξετάζονται από το νομικό τμήμα του Υπουργείου ώστε να βρεθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λύση για το εν λόγω ζήτημα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...