Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2




Σας ενημερώνουμε ότι προχθές Πέμπτη 20-02-2014 άνοιξε το σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές στις ειδικότητες που μας ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης-ΓΓΔΒΜ.

Μπείτε στο Link dioni.sch.gr και εγγραφείτε με το ΑΜΚΑ σας (όνομα χρήστη) και κωδικό (κλειδάριθμο)όποια λέξη θέλετε εσείς.

Εκεί έχοντας το Απολυτήριο Λυκείου και την ταυτότητά σας εισάγετε τα στοιχεία σας και τις επιλογές σας για τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.
Για το εαρινό εξάμηνο θα λειτουργήσουνοι ειδικότητες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ(CHEF) ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ TEXNH ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ



Η φοίτηση είναι δωρεάν.


Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από το σύστημα έως το βράδυ της Κυριακής 23-02-2014

Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού μπορείτε να έρχεστε με τα δικαιολογητικά σας, στη Γραμματεία του ΙΕΚ (Γραφεία ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ περιοχή ΚΤΕΛ -1Ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ή Γραφεία ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ Περιοχή LIDL) από τις 10:30 έως τις 20:00 και να υποβάλετε από εκεί τηνηλεκτρονική σας αίτηση.

Απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα για να "τρέξουν" οι ειδικότητες.

ΑΡΙΔΑΙΑ-ΤΡΥΠΑ-ΣΩΣΑΝΔΡΑ-ΤΡΥΠΑ-ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Παρά τις διθυραμβικές εξαγγελίες των υπευθύνων για τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αλμωπίας, το "βασίλειο της λακκούβας" υπάρχει και επεκτείνεται καθημερινά.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΓΥΝΑΙΚΑ: Τι θάκανες αν πέθαινα? Θα ξαναπαντρευόσουν? 
ΑΝΤΡΑΣ: Σίγουρα όχι! 
ΓΥΝΑΙΚΑ: Γιατί? Δεν σ αρέσει που είσαι παντρεμένος? 
ΑΝΤΡΑΣ: Φυσικά και μ αρέσει 
ΓΥΝΑΙΚΑ: Τότε? 
ΑΝΤΡΑΣ: Καλά . . . Θα παντρευόμουν! 
ΓΥΝΑΙΚΑ: Αλήθεια? 
ΑΝΤΡΑΣ: . . . 
ΓΥΝΑΙΚΑ: Και θα κοιμόταν στο κρεβάτι μας? 
ΑΝΤΡΑΣ: . . . Λογικό δεν είναι? 
ΓΥΝΑΙΚΑ: Και θάβαζες τις δικές της φωτογραφίες εκεί που είναι τώρα οι δικές
μου?
ΑΝΤΡΑΣ: Νομίζω έτσι είναι το σωστό
ΓΥΝΑΙΚΑ: Και θα καθόταν στην πολυθρόνα μου?
ΑΝΤΡΑΣ: . . . .
ΓΥΝΑΙΚΑ: Και θα χρησιμοποιούσε τα μπαστούνια τα δικά μου για το γκολφ?
ΑΝΤΡΑΣ: Όχι! Είναι αριστερόχειρας!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος ανασφάλιστων υπερηλίκων»

Το εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικά ζήτημα της συνταξιοδότησης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.
Με την Ερώτησή του, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητεί να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία από τη θέσπιση των νέων κριτηρίων συνταξιοδότησης, με την οποία χιλιάδες μέχρι σήμερα δικαιούχοι της πενιχρής έτσι κι αλλιώς σύνταξης του ΟΓΑ, ωθούνται σε απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
*Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
                                                                                        Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2014
                                                        
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κυρίους Υπουργούς: 1) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
2)  Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ανασφάλιστων υπερηλίκων                  για την καταβολή της σύνταξης τους»

 Οι νέες προϋποθέσεις που καθορίστηκαν για την χορήγηση σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες, έχουν ως συνέπεια να αποκλειστούν από την καταβολή της πενιχρής σύνταξης από τον ΟΓΑ, χιλιάδες μέχρι σήμερα δικαιούχοι, οι οποίοι ωθούνται πλέον σε απόλυτη εξαθλίωση.
Συγκεκριμένα, με τα νέα κριτήρια για την παροχή σύνταξης ΟΓΑ ο άγαμος υπερήλικας για να είναι δικαιούχος, πρέπει να δηλώνει ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 4.320 ευρώ και ο έγγαμος υπερήλικας ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 8.640 ευρώ. Να τονιστεί επίσης, ότι ο ΟΓΑ ως εισόδημα δεν θεωρεί μόνο το δηλωθέν πραγματικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του ανασφάλιστου υπερήλικα αλλά σε αυτό προσμετράται και το τεκμαρτό εισόδημα (απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο). Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ηλικιωμένα ζευγάρια μόνο και μόνο επειδή διαθέτουν μια παλιά κατοικία ή ένα μικρό αυτοκίνητο, να αποκλείονται από το δικαίωμα της συνταξιοδότησής τους.
Ενα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις για καταβολή σύνταξης σε ανασφάλιστο υπερήλικα, είναι ότι στην περίπτωση εγγάμων ο/η σύζυγος δεν πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα από το πλήρες ποσό συνταξιοδοτικής παροχής λόγω γήρατος του άρθρου 4 του Ν. 4169/1961, δηλαδή 360 Ευρώ. Έτσι αποκλείονται από το δικαίωμα σύνταξης πολλοί ανασφάλιστοι υπερήλικες, μόνο και μόνο επειδή ο/η σύζυγος τους λαμβάνει από κάποιο ταμείο σύνταξη 10-20 Ευρώ επιπλέον του ορίου που έχει θεσπιστεί δηλαδή μια πενιχρή σύνταξη π.χ. των 380 Ευρώ.
ΕΠΕΙΔΗ, είναι πρακτικά αδύνατον, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να μπορεί να επιβιώσει με μόνο εισόδημα μια σύνταξη π.χ. των 380 Ευρώ – χρήματα που σε αυτές τις ηλικίες πιθανότατα δεν αρκούν ούτε για φάρμακα…
ΕΠΕΙΔΗ, είναι επιεικώς υπερβολικό, όταν πρόκειται για φτωχούς ανασφάλιστους υπερήλικες στο εισόδημά τους να προσμετράτε και το τεκμαρτό εισόδημα, με συνέπεια τον αποκλεισμό τους…   

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1.              Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί έστω και τώρα η κατάφωρη αδικία σε βάρος των ανασφάλιστων υπερήλικων;
2.             Αν και σε ποιες αλλαγές προτίθενται να προβούν όσον αφορά στα κριτήρια για τα εισοδήματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ώστε…
α) ως ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να θεωρείται το πραγματικό εισόδημα τους και να μην προστίθεται και το τεκμαρτό εισόδημα (απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο) και
β) στην περίπτωση των εγγάμων το ποσό σύνταξης που λαμβάνει ο/η σύζυγος από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, να αυξηθεί αναλόγως στα σημερινά δεδομένα του κατώτατου μισθού (586 Ευρώ);  

3.         Τελικά με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν περιπτώσεις όπως οι προαναφερθείσες ώστε στοιχειωδώς να αντιμετωπιστεί το άμεσο ζήτημα επιβίωσης ηλικιωμένων ανθρώπων; 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ Μ Η Ν ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

Αίσχος! Κατάπτυστο βίντεο ενθαρρύνει τους Βρετανούς να ΜΗΝ επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα!


Ένα κατάπτυστο, ανθελληνικό σποτ που ενθαρρύνει τους Άγγλους να ΜΗΝ επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, έκανε την εμφάνιση του χθες στο διαδίκτυο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. 

Ο λόγος για το "Acropolis Spot", το οποίο παρουσιάζει τους Έλληνες ηλίθιους, αγράμματους και άσχετους από μοντάζ, υποκριτική και σκηνοθεσία!



Tyler D.


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ.

Φοίβος Παπαδάκης

Η «ιερή» ημέρα των κρεατοφάγων κατέφθασε. Και εγώ, και εσύ, και ο υπερήλικας συγγενής που ξεχειλίζει από χοληστερίνη, ακόμα και η κοκαλιάρα φίλη που κάνει δίαιτα, θα αναγκαστούμε να χτυπήσουμε μια βαρβάτη ποσότητα κρέατος. Όχι, δεν είμαι χορτοφάγος, αντιθέτως γουστάρω το κρέας, όμως πάντα ένιωθα αποστροφή προς οτιδήποτε εξαναγκαστικό.
Η σημερινή ημέρα είναι όπως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Υπάρχει ο ευνοούμενος και ο αδικημένος –εν προκειμένω ο χορτοφάγος που κινδυνεύει να πνιγεί από την ανυπόφορη τσίκνα.
Καλύτερη περιγραφή για το ακατάπαυστο βασανιστήριο που θα υποστούν σήμερα οι χόρτοφάγοι, μπορεί να κάνει η φίλη μου, Χριστιάννα, η οποία έχει απαρνηθεί το κρέας τα τελευταία χρόνια:
«Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί την αποφράδα ημέρα για κάθε Έλληνα χορτοφάγο. Αισθάνομαι ότι καταπατάται το δικαίωμα της επιλογής μου. Κυρίως από ιδεολογική άποψη. Δεν με ενοχλεί, δηλαδή, η τσίκνα τόσο ως μυρωδιά, αλλά ως σκέψη. Έπειτα, οι φίλοι μου κανονίζουν κάθε χρόνο ένα  μαραθώνιο φαγοπότι, από το οποίο δεν θα μπορούσα να λείπω –εκείνη τη μέρα αποτελώ φαινομενικά τον κομπάρσο αυτού του κρεατοφαγικού οργίου, ωστόσο πάντα στο τέλος αποκτώ πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι με ρωτούν γιατί έγινα χορτοφάγος και δεν χάνουν ευκαιρία, σε κάθε μπουκιά, να μου διατυμπανίζουν πόσο γαμάτο είναι το κοψίδι. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι στην Ελλάδα οι επιλογές ενός χορτοφάγου στα εστιατόρια -πόσο μάλλον στις ταβέρνες - είναι μηδαμινές. Δεν τρώω μόνο σαλάτες και ζαρζαβατικά όπως πιστεύουν πολλοί.  Λατρεύω τα φαλάφελ και τα μπέργκερ από σόγια. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρείς στον κατάλογο μιας ψησταριάς. Το μόνο θετικό για έναν χορτοφάγο, είναι οτι μετά την Τσικνοπέμπτη ακολουθεί η Σαρακοστή. Η αγαπημένη μου περίοδος».
Από την άλλη μεριά, η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μία ιδιαίτερα κοινωνική ημέρα, εν αντιθέσι με εκείνη του Αγίου Βαλεντίνου. Κανείς δεν θα τσικνίσει μόνος του στη ψησταριά της γειτονιάς. Το τσιμπούσι αποτελεί ομαδικό σπορ, ειδικότερα στην ελληνική κοινωνία. Θα φάω, θα πιω και θα έρθω σε επαφή με φίλους που ίσως έχω να δω καιρό. Θα το «τσούξω» λίγο παραπάνω και γενικά θα περάσω καλά. Όσον αφορά τα παΐδάκια και τις μπριζόλες, όμως, θα φάω ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Δεν θα πέσω στη παγίδα της ημέρας, που υπαγορεύει ότι οφείλω, σαν «σωστός Έλληνας», να φάω μέχρι να μην μπορώ να αναπνεύσω.
Μάλιστα, είναι ειρωνεία να συντελείται μία ανούσια υπερκατανάλωση κρέατος, την ίδια στιγμή που κάθε χρόνο, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, ατελείωτες ουρές πολιτών σχηματίζονται στη Βαρβάκειο αγορά, για μία δωρεάν μερίδα φαγητού και λίγο κρασί.
Και δεν ανέφερα τυχαία τη λέξη «υπερκατανάλωση». Σύμφωνα με την έρευνα μου σε τέσσερις ταβέρνες, η ποσότητα κρέατος που απαιτούνται για να βγει η μέρα παρουσιάζει αύξηση κατά 1000%. Οι κουβάδες με το τζατζίκι ξεπερνούν τα 20 κιλά και το κρασί ρέει άφθονο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εστιατορίου στην Πεντέλη, κάθε χρόνο, υπάρχει τουλάχιστον ένας πελάτης που αποχωρεί με γαστρεντερικές διαταραχές προς το κοντινότερο νοσοκομείο, έτοιμος να εκραγεί. Άσε που άμα φας και πιείς τόσο πολύ, μετά ξεχνάς κάθε σεξουαλική δραστηριότητα.
Τηλεφωνώ στον έμπειρο διατροφολόγο, Γρηγόρη Χριστοφή, για να ακούσω τη γνώμη ενός ειδικού επί του θέματος:
«Να ξεκαθαρίσω οτι η Παρασκευή μετά την Τσικνοπέμπτη είναι η αγαπημένη μέρα κάθε Έλληνα διαιτολόγου. Ωστόσο, είναι κουραστική, καθώς οι κλήσεις από τους σταθερούς, κυρίως, πελάτες διαδέχονται η μία την άλλη. Ως διατροφολόγος, οφείλω να τονίσω ότι ο συνδυασμός αλκοόλ και μεγάλης ποσότητας κρεάτος μπορεί να αποβεί καταστροφικός για άτομα με δυσπεψία, προβλήματα στον οισοφάγο και το ουροποιητικό σύστημα. Προτείνω σε όλους, τις επόμενες τουλάχιστον δύο ημέρες, να κάνουν αποχή από το κρέας και τροφές πλούσιες σε λιπαρά».
Οκ, επικρατεί ένας πανικός στις ψησταριές. Τι γίνεται, όμως, με τις ψαροταβέρνες; Πόσοι απο εμάς αυτομολούν την ιερή τούτη μέρα και επιλέγουν να φάνε ψάρι; Από περιέργεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με δύο εστιατόρια και δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενδεχομένως, οι ιθύνοντες τέτοιων μαγαζιών να κουκουλώνονται στο κρεβάτι τους, αγκαλιά με έναν σταυρό, και απλά περιμένουν να περάσει η σατανική Τσικνοπέμπτη.
Τελικά, ο φετινός Φεβρουάριος δεν είναι ο πιο ευνοϊκός μήνας για χορτοφάγους και singles. Διάβασα κάτι στο ίντερνετ και μου άρεσε: True love is rare, like a good steak.



ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Γιατί οι Σκωτσέζοι θέλουν να αποσχισθούν από την Αγγλία -Μια ντρίπλα στην Ιστορία [εικόνες]

Η ιδέα της απόσχισης της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία βασίζεται στο γεγονός ότι η Σκωτία έχει μια δική της, ισχυρή κουλτούρα, κατέχει ένα αξιόπιστο τραπεζικό, δικαστικό και εκπαιδευτικό σύστημα και ότι θα πρέπει να ξαναβρεί το καθεστώς που είχε πριν το 1707.

Το αποσχιστικό κίνημα της Σκωτίας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και εμπεριέχει όσους θέλουν μια προοδευτική απόσχιση, με σταδιακή μεταφορά εξουσιών, καθώς και εκείνους που επιδιώκουν άμεση απόσχιση και δημιουργία αυτόνομου κράτους.
Η Σκωτία απέκτησε δικό της κοινοβούλιο το 1999, το οποίο έχει ορισμένες νομοθετικές εξουσίες που ανήκαν παλιότερα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Οι οπαδοί της απόσχισης εκτιμούν ότι η δημιουργία του σκωτσέζικου κοινοβουλίου δεν είναι παρά το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία της χώρας.
Μετά τις εκλογές του 2007, οι εθνικιστές βρίσκονται επικεφαλής του κοινοβουλίου της Σκωτίας και εκπροσωπούνται από τον Aλεξ Σάλμοντ, ο οποίος πίεσε την βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει την διενέργεια δημοψηφίσματος για την τύχη της Σκωτίας.
Η συμφωνία του Εδιμβούργου υπεγράφη στις 15 Οκτωβρίου 2012, μεταξύ Σάλμοντ και Ντέιβιντ Κάμερον και προβλέπει δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου 2014


















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΗΜΙΓΥΜΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

Mοντέλα δίνουν ημίγυμνα μαθήματα πρώτων βοηθειών -Ενα σποτ της Αστυνομίας που πρ

Οσοι άνδρες είδαν το συγκεκριμένο σποτ σίγουρα χρειάστηκαν τις... πρώτες βοήθειες. Καυτά ημίγυμνα μοντέλα μαθαίνουν στους πολίτες της Ισπανίας πώς να σώζουν κάποιον που πνίγεται, στα πλαίσια ενός διαφημιστικού-ενημερωτικού σποτ. Πρόκειται για ένα σποτ που έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία, καθώς έχει την υπογραφή της Αστυνομίας, ενώ το περιεχόμενό του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα προκλητικό.

Μάλιστα, τα έξοδα για τη διαφήμιση καλύφθηκαν από τα κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της χώρας.

Η πρώτη προβολή έγινε στην πόλη Χάκα στην Αραγονία, κατά τη διάρκεια ανοικτού για το κοινό σεμιναρίου που διοργάνωσε η αστυνομία σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας.

Γρήγορα, το βίντεο προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων, με μία γυναίκα αστυνομικό να κάνει λόγο για ένα «σεξιστικό» και «ανάρμοστο» περιεχόμενο.

Ωστόσο, πίσω από το «καυτό» αυτό σποτ κρύβονταν ένα μεγάλο μυστικό. Οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν μοντέλα από μια προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια εταιρείας εσωρούχων και με τη βοήθεια του μοντάζ δημιούργησαν το σποτ για τις πρώτες βοήθειες.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

"ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΗ": ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑ.

«Είμαι μια Ουκρανή, θέλω να γνωρίζετε γιατί βγήκαμε στους δρόμους»: Σπαρακτικό β

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια χρήστες του youtube έχουν παρακολουθήσει το βίντεο μιας 25χρονης Ουκρανής η οποία επιχειρεί να εξηγήσει στην υφήλιο γιατί υπάρχει αυτή η αιματηρή ανάφλεξη στη χώρα της.

«Είμαι μια Ουκρανή» αναφέρει η κοπέλα στην αρχή του βίντεο και στη συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες της χώρας της να κινηθεί ελεύθερα.

«Εχουμε την ελευθερία στις καρδιές μας, έχουμε την ελευθερία στο μυαλό μας και τώρα σας ζητάω να χτίσετε την ελευθερία στη χώρα μας»
λέει η νεαρή, η οποία σε κανένα σημείο του βίντεο δεν λέει το όνομά της, και συνεχίζει
 «Θέλω να γνωρίζετε γιατί χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη τη χώρα μου βγαίνουν στους δρόμους. Ο λόγος είναι μόνο ένας: Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι από τη δικτατορία, θέλουμε να απελευθερωθούμε από τους πολιτικούς που δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους, που είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν, να χτυπήσουν, να τραυματίσουν για να σώσουν τα χρήματά τους, για να σώσουν τα σπίτια τους, για να σώσουν την εξουσία τους».

«Θέλω οι άνθρωποι που είναι εδώ να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και η κυβέρνησή μας αποτελείται από βαρβάρους» λέει η 25χρονη.

«Μπορείτε να μας βοηθήσετε με το να διηγηθείτε την ιστορία αυτή στους φίλους σας, με το να μοιραστείτε το βίντεο με άλλους. Σας παρακαλώ να το μοιραστείτε, να μιλήσετε στους φίλους σας, να μιλήσετε στην κυβέρνησή σας και να δείξετε ότι μας στηρίζετε».







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΝΕΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

Η νέα τραγική μόδα των εφήβων: Aυτοτραυματίζονται και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα social media [εικόνα]

Τον τελευταίο καιρό η μόδα αυτή έχει πάρει τραγικά μεγάλες διαστάσεις. Όλο και περισσότεροι νέοι ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα στις οποίες απεικονίζονται τραυματισμένοι από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η έρευνα που έκανε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Mindfull, έδειξε ότι όλο και αυξάνεται ο αριθμός των εφήβων που έχουν τάση να αυτοτραυματίζονται και να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα social media ώστε να κερδίσουν τη συμπάθεια και την προσοχή από αγνώστους. Μάλιστα έχουν φτιάξει και ολόκληρες κοινότητες από νέους που ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο.

Το 2012, 22.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και από αυτά το 50% των παιδιών είναι ηλικίας 12 ετών. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Mindfull αποτελείται από νέους τους οποίους εκπαιδεύει ώστε να βοηθήσουν νεότερους με προβλήματα.

Ένα από τα μέλη της κοινότητας είναι η Τζόντι Μπαρέιρο η οποία είχε πέσει πολλές φορές θύμα μπούλινκ και παραδέχεται ότι τουλάχιστον 3 φορές αυτοτραυματίστηκε. Δεν θέλουν να το πουν στους γονείς τους και έτσι το μοιράζονται με αγνώστους στα κοινωνικά δίκτυα. Το κάνουν σαν μια κραυγή βοήθειας ώστε να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι κάτι κακό τους συμβαίνει.



Πολλά από τα παιδιά, γράφει το mothersblog, που ακολούθησαν αυτή την τραγική μόδα, λένε πως όσα έχουν τελικά ζητήσει βοήθεια, πρέπει να περιμένουν σε λίστα αναμονής από 9 έως 11 μήνες μέχρι να εισαχθούν σε κάποιο κέντρο θεραπείας.




Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Ο Τζαμτζής κυνήγησε αγριογούρουνο και λαγούς και έκανε δείπνο στον Καραμανλή και σε βουλευτές της ΝΔ

Το βράδυ της Τετάρτης δεκαπέντε βουλευτές παρέστησαν σε δείπνο, με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ταβέρνα «Παλιές Αναμνήσεις», στη Ραφήνα. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος φρόντισε για το φαγητό, αλλά και το τσίπουρο.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αντωνίου, Μανδρέκα, Σκόνδρα, Βλάχος, Κοψαχείλης, Βλαχογιάννης, Σαμπατζιώτης, Κουτσούμπας, Πασχαλίδης, Καρανάσιος, Αναστασιάδης.
 Το μενού, πάντως, περιελάμβανε αγριογούρουνο και λαγούς, τα οποία όπως είπε ο Ιορδάνης Τζαμτζής, τα είχε πιάσει ο ίδιος ως κυνηγός.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής απέφυγε να αναφερθεί στις γαλάζιες υποψηφιότητες και είπε πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος για τη χώρα, ενώ τόνισε πως όλοι πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΞΥΛΑ.

Click on the slide!
Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ένας ανήλικος Ρομά, ηλικίας 13 ετών, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από απόσταση σήμερα το μεσημέρι ενώ μάζευε μαζί με ένα ακόμη παιδί ξύλα.
Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή των Βραχνείκων Πατρών, όταν τα δύο παιδιά είχαν βγει προκειμένου να μαζέψουν ξύλα.

Προφανώς, οι ανήλικοι είχαν πάει σε κάποιο χωράφι στην ευρύτερη περιοχή και κάποιος… ενοχλήθηκε από την παρουσία τους.

Άρπαξε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση τους ανηλίκους Ρομά, τραυματίζοντας τον έναν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το παιδί άμεσα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο όπου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. και έτσι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών αλλά και του 4ου Αστυνομικού Τμήματος αναζητούν το δράστη.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ λαμβάνει χώρα η συνεδρίαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF European Disability Forum) στην Αθήνα, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία είναι η ανεξάρτητη οργάνωση του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, το οποίο εκπροσωπεί πάνω από 80 εκ. ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους στο διάλογό τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ΕΣΑμεΑ είναι από τις ιδρυτικές οργανώσεις του Φόρουμ. Πρόεδρος του Φόρουμ είναι από το 1993 ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Εκτός της συνεδρίασης του ΔΣ θα πραγματοποιηθούν και άλλες συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών του Φόρουμ. Παράλληλα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φόρουμ, ενώ το Σάββατο θα λάβει χώρα Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και Διαρθρωτικά Ταμεία 2014-2020».

Ώρα έναρξης 9 το πρωί.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ.

Click on the slide!
Στην κορύφωσή του βρίσκεται το «κύμα» της γρίπης στη χώρα μας και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.
Τα θύματα έχουν πλέον ανέβει στα 51, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 19 άνθρωποι.

Την Πέμπτη έγιναν εννέα νέες εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα συνολικά 56 ασθενείς.

Συνολικά από την αρχή της περιόδου έξαρσης του ιού φέτος, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 168 άτομα.

Οι ειδικοί επιστήμονες ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντιιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 23 ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΙΩΝ; ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.



Τα 23 Τελώνια είναι 23 έλεγχοι που υφίσταται η ψυχή του ανθρώπου μετά το θάνατό του για συγκεκριμένα αμαρτήματα
.Σε κάθε έλεγχο εξετάζετε η ψυχή για ένα συγκεκριμένο αμάρτημα. Αν δεν έχει υποπέσει σ’ αυτό το αμάρτημα προχωρά στο επόμενο τελώνιο και αν κατορθώσει και περάσει και το εικοστό τρίτο τελώνιο φτάνει μπροστά στην Πύλη του Παραδείσου.

Αν όμως έχει υποπέσει σ’ αυτό το αμάρτημα, τότε τα τελώνια αυτού του ελέγχου την αρπάζουν και την οδηγούν στο σκοτεινό Άδη, όπου περιμένει την Τελική Κρίση στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, για να οδηγηθεί τελικά στην Κόλαση. 

1. το τελώνιο της κακολογίας
2. το τελώνιο της ύβρης
3. το τελώνιο του φθόνου
4. το τελώνιο του ψέματος
5. το τελώνιο του θυμού και της οργής
6. το τελώνιο της υπερηφάνειας
7. το τελώνιο της βλασφημίας
8. το τελώνιο της φλυαρίας και της ανοησίας
9. το τελώνιο του τόκου και του δόλου
10. το τελώνιο της τεμπελιάς και του ύπνου
11. το τελώνιο της φιλαργυρίας
12. το τελώνιο της μέθης
13. το τελώνιο της μνησικακίας
14. το τελώνιο της μαγείας και της μαντείας
15. το τελώνιο της λαιμαργίας
16. το τελώνιο της ειδωλολατρίας
17. το τελώνιο της ομοφυλοφιλίας
18. το τελώνιο της φιλαρέσκειας
19. το τελώνιο της μοιχείας
20. το τελώνιο του φόνου
21. το τελώνιο της κλεψιάς
22. το τελώνιο της πορνείας
23. το τελώνιο της ασπλαχνίας

Ας δούμε αναλυτικά πως περιγράφεται ο δρόμος για την Πύλη του Παραδείσου μέσα από την οπτασία του μοναχού Γρηγορίου…

Φοβερά οπτασία την οποία είδε ένας μοναχός ονομαζόμενος Γρηγόριος, ο οποίος για ένα διάστημα ήταν μαθητής του Αγίου Βασιλείου του νέου επί Βασιλέως Λέοντος σοφού κατά τον 9ον αιώνα.

Ο Άγιος Βασίλειος ο νέος ήταν πνευματικός Πατέρας του οσίου Γρηγορίου, ο οποίος είχε επίσης πολλά άλλα πνευματικά τέκνα μεταξύ των οποίων ήταν και μια ευλαβέστατη γυναίκα ονομαζόμενη Θεοδώρα η οποία υπηρετούσε τον Άγιο Βασίλειο σε όλη της τη ζωή.

Έφθασε δε ο καιρός του θανάτου της και απέθανεν εντός ολίγων ημερών. Εγώ δε (ο Γρηγόριος) ευρισκόμενος σε απορία ζητούσα να μάθω και ενοχλούσα τον Άγιο για να μου ειπεί εάν εσώθη η Θεοδώρα και που ευρίσκεται. Ο Άγιος Βασίλειος μετά τις πολλές μου ενοχλήσεις, μου είπε: «Τέκνον μου Γρηγόριε αυτή τη νύχτα πορεύομαι προς την Θεοδώρα και έλθε και συ μαζί μού για να την ιδής». Εγώ ασπάσθηκα την δεξιά του χείρα και πορεύθηκα να κοιμηθώ. Και γενόμενος σε έκσταση ευρέθηκα σε ένα ανηφορικό και στενό μέρος, και εκεί βλέπω ωραιότατα παλάτια εξαστράπτοντα και κτυπόντας την πόρτα παρουσιάσθηκαν δύο γυναίκες και μου λέγουν.

Αυτά τα παλάτια είναι του πατρός Βασιλείου ο οποίος πριν από λίγο πέρασε από εδώ και πήγε να ιδή την Θεοδώρα η οποία βρίσκεται εδώ. Ακούωντας δε η Θεοδώρα το όνομα της, έτρεξε στην πόρτα, μ’ ενηγκαλίσθη και μου λέγει: «Ώ! τέκνον μου Γρηγόριε! Πως ήλθες εδώ; Μήπως απέθανες και ήρθες εδώ;» Εγώ της αποκρίθηκα: «Δεν απέθανα αλλά ευρίσκομαι ακόμη στο σώμα μου στον μάταιο εκείνο κόσμο. Οι ευχές όμως του πνευματικού μας Πατρός Βασιλείου με έφεραν εδώ να σε δω όπου πολύ επιθυμούσα και τον ενοχλούσα κάθε ημέρα για να μάθω πού ευρίσκεσαι, και εάν εσώθης. Και σε παρακαλώ να μου πής περί του χωρισμού της ψυχής από το σώμα, πόσους πόνους έχει και πως επέρασες από τα φοβερά τελώνια του αέρος, και τις εξετάσεις των πονηρών δαιμόνων. Διότι κι εγώ μέλλω εντός ολίγου και κάθε άνθρωπος στο τέλος της ζωής του να διέλθωμεν».

Και απεκρίθη η Θεοδώρα και του λέγει: «Ώ! τέκνον μου Γρηγόριε πως θα σου διηγηθώ τον φόβο και τον τρόμον εκείνης της ώρας του χωρισμού της ψυχής από του σώματος; Πως θα σου εξηγήσω τους πόνους και τις οδύνες του χωρισμού της ψυχής; Σου παριστάνω τέκνο μου να τεθή άνθρωπος γυμνός επάνω σε κάρβουνα και να διαλύεται έως ότου εξέλθει η ψυχή του.

Τόσον δριμείς και ανυπόφοροι είναι οι πόνοι του χωρισμού της ψυχής του αμαρτωλού όπως εγώ, του δε δίκαιου τέκνον μου Γρηγόριε δεν γνωρίζω». Όταν βρισκόμουν στο κρεβάτι μου και ψυχομαχούσα έβλεπα γύρω μου τα πονηρά πνεύματα των δαιμόνων, άλλους μεν σαν μαύρους σκύλους, και εγαύγιζαν, άλλους δε σαν ταύρους μουγκρίζοντας και λυσσόντας στρέφοντας τα άγρια και άσχημα πρόσωπα τους κατ’ απάνω μου και με φοβέριζαν. Εγώ δε έστρεφα τα μάτια μου σε άλλο μέρος για να μην βλέπω την άσχημη μορφή τους και τον θόρυβο που έκαναν, αλλά ήταν αδύνατο, τέκνο μου Γρηγόριε να αποφύγω.

Και ενώ ήμουν σε τόσην στεναχώρια βλέπω ξαφνικά δύο νέους αστραπόμορφους με χρυσά μαλλιά, και στάθηκαν στα δεξιά του κρεβατιού μου, και ο ένας απ’ αυτούς άρχισε να φοβερίζει τους φοβερούς εκείνους δαίμονες λέγοντας: «Φύγετε παμμίαροι και αγριοπρόσωποι διότι δεν έχετε να κερδίσετε τίποτε σ' αυτή την ψυχή». Αυτοί δε έφεραν τις αμαρτίες μου όσας εποίησα από τα νιάτα μου, είτε σε λόγια, είτε σε πράξεις και εφώναζαν όλα τ’ αμαρτήματα μου ακόμη και όσα δεν έπραξα. Εγώ δε με φόβω και τρόμω επρόσμενα το θάνατο και εξαιφνής ήλθεν ο θάνατος σαν ένας νέος χονδρός και οργισμένος, σαν λιοντάρι, φορτωμένος διάφορα εργαλεία και είπαν σ’ αυτόν οι Άγγελοι· λύσαι τις αρθρώσεις του σώματος και μην της δώσης πολλούς πόνους διότι τ’ αμαρτήματα της είναι λίγα· τότε άρχισεν από τα πόδια και έλυε τις αρθρώσεις του σώματος μου, και τότε αισθανόμουν ότι νεκρωνόταν το σώμα μου, και τελικά ο τύρρανος εκείνος γέμισε ένα ποτήρι με πικρό περιεχόμενο, μου το πότισε και ευθής εξήλθεν η ψυχή μου από το σώμα μου, τότε την παράλαβαν οι δύο Άγγελοι και εγώ θαύμαζα για τα γινόμενα, διότι δεν ήξερα ότι συμβαίνουν αυτά στον καιρό του θανάτου στον ταλαίπωρο άνθρωπον. Και οι Άγγελοι εξέταζαν τα καλά έργα που έκαμα στη ζωή μου, αν νήστευσα, αν πήγαινα εκκλησία και αν στεκόμουν με φόβο Θεού, αν τάϊσα τους πεινώντες, αν επισκέφθηκα ασθενείς, αν δεχόμουν ξένους στο σπίτι μου, αν έδωκα το καλό παράδειγμα στους άλλους, αν υπέμεινα βρισιές, αν απέφευγα όρκους, αν δεν βλασφημούσα, αν δεν καλλοπιζόμουν, και πολλά άλλα, τα εζύγισαν αυτά με τις αμαρτίες μου οι δε δαίμονες έτριζαν τα δόντια τους σε μένα και ορμούσαν να με αρπάξουν από τα χέρια των Αγγέλων, και να με ρίξουν στον άχαρον Άδην.

Ξαφνικά ήλθε ο πνευματικός μου Πατέρας Βασίλειος και είπε προς τους Αγγέλους: Κύριοι μου επειδή αυτή η ψυχή με υπηρέτησε στη ζωή μου, παρακάλεσα τον Κύριον να την συγχωρέσει και να τη σώσει από τα χέρια των δαιμόνων, και οι Άγγελοι πετώντας αμέσως ανεβαίναμε στον ουρανό ανατολικά, και ανεβαίνοντας συναντήσαμε:

1. Το τελώνιο της καταλαλιάς
Εδώ υπήρχε μια σύναξις μαύρων, και μας σταμάτησαν, και λυσσόντας σαν σκύλοι ζητούσαν να με αρπάξουν από τα χέρια των Αγγέλων. Και μάρτυς μου ο Κύριος τέκνον μου Γρηγόριε, μου φανέρωσαν όσους κατέκρινα στη ζωή μου και όχι μόνο τ’ αληθινά αλλά με συκοφαντούσαν και έλεγαν πολλά ψέματα εναντίων μου. Οι δε Άγγελοι καταφρονήσαντες αυτούς, και πετώντας τις πτέρυγες τους ανεβαίναμε στον ουρανό.

2. Τελώνιο της ύβρεως
Και ανεβαίνοντας λίγο συναντήσαμε το τελώνιο της ύβρεως, και εδώ πολυαγωνιζόμενοι οι Άγγελοι, με τις ευχές του Πατρός μας Βασιλείου, αναχωρίσαμε και συνομιλούντες οι Άγγελοι έλεγαν· αληθινά μεγάλην ωφέλεια βρήκε αυτή η ψυχή από τον Άγιον Βασίλειον.

3. Τελώνιον του φθόνου
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο του φθόνου, και μη έχοντας τίποτα οι δαίμονες εναντίων μου περάσαμε ανενόχλητοι αν και έτριζαν τα δόντια τους, οι αγριοπρόσωποι εκείνοι μαύροι να με αρπάξουν από τα χέρια των Αγγέλων· και έτσι περάσαμε το τελώνιο τούτο.

4. Τελώνιον του ψεύδους
Και ανεβαίνοντας, σε πολύ ύψος φθάσαμε στο τελώνιο του ψεύδους όπου εκεί πολύ πλήθος δαιμόνων με άσχημα πρόσωπα έτρεχαν κατ’ απάνω μου, κραυγάζοντας και λυσσόντας έφεραν πολλές αποδείξεις, και είχαν γραμμένα πολλές ανόητες λέξεις που έλεγα στην παιδική μου ηλικία μέχρι και τα πρόσωπα που τα έλεγα και ζητούσαν απολογία από τους Αγγέλους. Και οι Άγγελοι πληρώσαντες από τα του Αγίου Βασιλείου αναχωρήσαμε.

5. Το τελώνιο του θυμού και της οργής
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο του θυμού και της οργής, όπου εκεί πλήθος μαύρων λυσσόντας σαν σκύλοι δάγκωναν ο ένας τον άλλον και κατατρώγονταν αναμεταξύ τους και σαν αγριόχοιροι ορμώντας εναντίων μου, έκαμναν τα σχήματα και τα καμώματα που έκανα όταν θυμονόμουν και όταν κρατούσα έχθρα και μνησικακούν με κανένα· και εδώ πληρώνοντας από τα του Αγίου Βασιλείου αναχωρήσαμε.

6. Τελώνιον υπερηφάνειας
Και ανεβαίνοντας λίγον οι Άγγελοι φθάσαμε στο τελώνιο της υπερηφάνειας και ψάχνοντας πολλά οι δαίμονες δεν βρήκαν τίποτα να με κατηγορήσουν διότι ήμουν φτωχή και περνώντας ανενόχλητοι φθάσαμε στο τελώνιο της βλασφημίας.

7. Τελώνιον της βλασφημίας
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της βλασφημίας, και αμέσως όταν μας είδαν οι δαίμονες έτρεξαν κατ’ απάνω μας τρίζοντας τα δόντια και βλασφημούντες, εγώ έτρεμα από τον φόβο μου και μου έλεγαν ότι βλασφήμησα τρεις φορές στη νεότητα μου οι δε Άγγελοι έφεραν απόδειξη ότι εξομολογήθηκα και αναχωρήσαμε αφήνοντας τους δαίμονες άπρακτους.

8. Τελώνιον της φλυαρίας και αστειολογίας
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιον της αστειολογίας και φλυαρίας και ζητούσαν οι δαίμονες να δώσω απολογία για τα αισχρόλογα, τις αστειολογίες και άσεμνα τραγούδια που έλεγα στη νεότητα μου και απορούσα πως τα θυμούνταν, ενώ εγώ από την πολυκαιρία τα ξέχασα· και πληρώνοντας οι Άγγελοι αναχωρήσαμε.

9. Τελώνιον του τόκου και δόλου
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο του τόκου και του δόλου που εξετάζει τους τοκογλύφους και δόλιους, και χωρίς να βρουν τίποτα οι δαίμονες να αποδείξουν αναχωρήσαμε.

10. Τελώνιον της οκνηρίας και του ύπνου
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της οκνηρίας όπου οι δαίμονες με εξέτασαν αν κοιμόμουν πολύ και βαριόμουν να σηκωθώ να προσευχηθώ ή να πάω στην εκκλησία ή αν μπορούσα να κάμω κανένα καλό και αμελούσα· και χωρίς να βρουν τίποτα αναχωρήσαμε ανενόχλητοι.

11. Τελώνιον της φιλαργυρίας
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της φιλαργυρίας στο οποίο υπήρχε πολύ σκοτάδι και ομίχλη· και εξετάζοντας οι δαίμονες και αφού δεν βρήκαν τίποτα επειδή ήμουν φτωχή, φύγαμε ανενόχλητοι.

12. Τελώνιον της μέθης
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της μέθης, και ορμώντας οι δαίμονες σαν λύκοι αρπακτικοί κατ’ απάνω μας, εξέταζαν το κρασί που ήπια σ’ όλη μου τη ζωή και με κατηγορούσαν ότι στο τάδε σπίτι ήπιες τόσα ποτήρια, στον τάδε γάμο μέθυσες και όσα μου έλεγαν ήσαν αληθινά· και πληρώνοντας οι Άγγελοι αναχωρήσαμε και ανεβαίνοντας οι Άγγελοι έλεγαν αναμεταξύ τους: «Μεγάλον κίνδυνον έχει η ψυχή έως ότου περάσει τα ακάθαρτα τελώνια του αέρος», και εγώ τους λέγω: «Ναι κύριοι μου, και νομίζω πως κανείς από τους ζωντανούς ανθρώπους δεν θα γνωρίζει το τι συμβαίνει μετά τον χωρισμό της ψυχής από τους δαίμονες του αέρος, και αλλοίμονο στους αμελείς το τι τους περιμένει»., και οι Άγγελοι αποκρίθηκαν και είπαν: «Οι αγίες Γραφές αναλαμβάνουν όλα αυτά, αλλά οι ταλαίπωροι άνθρωποι σκοτισμένοι από την πολυτέλεια, τροφές και ηδονές του κόσμου, τυφλώνονται και δεν πιστεύουν ότι θα πεθάνουν και δεν φροντίζουν να κάμνουν καλά έργα για την ψυχή τους· και αλλοίμονο στους αμελείς διότι τους αρπάζουν οι δαίμονες και τους ρίπτουν στον σκοτεινό Άδη μέχρι της κρίσεως οπότε θα δικασθούν και θα απολάβει ο κάθε ένας ότι έπραξε».

13. Τελώνιον της μνησικακίας
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της μνησικακίας που εξετάζει αυτούς που έχουν έχθρα, και δεν συγχωρούν τους αδελφούς τους. Και ορμώντας οι δαίμονες κατ’ απάνω μου, εξέταζαν τα κατάστιχα τους, να βρουν κανένα πταίσιμο να με αρπάξουν· και χωρίς να βρουν φώναξαν σαν λυσσασμένα σκυλιά ότι ξεχάσαμε να τα γράψουμε, και αναχωρήσαμε ανεβαίνοντας, και ρώτησα τους Αγγέλους πως γνωρίζουν οι δαίμονες τις αμαρτίες των ανθρώπων, και μου αποκρίθηκαν οι Άγγελοι: «Δεν γνωρίζεις, ότι μετά το βάπτισμα κάθε χριστιανός λαμβάνει έναν Άγγελο σαν φύλακα να τον φυλάει, και να τον οδηγεί στο καλό, και να γράφει τα καλά του έργα· ομοίως δε τον ακολουθεί και ένας διάβολος και γράφει τις κακές του πράξεις, και τις αναγγέλλει στο κάθε τελώνιο που ανήκει η αμαρτία και γι’ αυτό γνωρίζουν οι δαίμονες, και όταν η ψυχή χωρίσει από το σώμα και ανέρχεται στους ουρανούς την εξετάζουν δαίμονες σε κάθε τελώνιο και τούτο γίνεται στους ορθόδοξους χριστιανούς μόνο, στους δε απίστους και ασεβείς δεν υπάρχει καμιά εξέτασις».

14. Τελώνιον της μαγείας και γοητείας
Ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της μαγείας και γοητείας. Εδώ οι δαίμονες ήσαν σαν άγρια ζώα άλλοι είχαν μορφή σκύλου, άλλοι σαν βόδια, άλλοι σαν φίδια, με άσχημη μορφή, αλλά με θεία χάρη όταν με εξέτασαν δεν βρήκαν τίποτα, και ανεβαίνοντας ρώτησα τους Αγγέλους με τι τρόπον μπορούν να σβήσουν από τα κατάστιχα των δαιμόνων τα αμαρτήματα των ανθρώπων, και οι Άγγελοι μου αποκρίθηκαν: «Συγχωρούνται τα αμαρτήματα όταν ο άνθρωπος μετανοήσει και εξομολογηθεί στον πνευματικόν και κάμει τον κανόνα που του έβαλε τότε εξαλείφονται τα αμαρτήματα από τα κατάστιχα των δαιμόνων· και λυσσώντας οι δαίμονες τους πολεμούν για να τους ρίψουν σε νέα αμαρτήματα. Γι’ αυτό η εξομολόγηση και η μετάνοια γίνονται αιτίες να συγχωρηθούν οι άνθρωποι και να περάσουν ελεύθερα τα εναέρια τελώνια. Αλλά πολλοί άνθρωποι λέγουν ότι τα εξομολογούνται στον Θεό· και άλλοι πάλι ζητούν να εύρουν πνευματικόν συγκαταβατικό για να αποφύγουν τον κανόνα. Αλλά αυτή δεν είναι μετάνοια αλλά πονηρία και ο Θεός ου μυκτηρίζεται. Και όπως στην ασθένεια του σώματος εκλέγουμε τον καλύτερον ιατρό, έτσι πολύ περισσότερον στην ασθένεια της αθάνατης ψυχής να εκλέγουμε τον θεοφοβούμενο και αυστηρό πνευματικό, και να τον έχει κανείς μέχρι τέλους της ζωής· αλλιώς πλανιούνται οι ανθρώπου και δεν μπορούν να περάσουν τα τελώνια του αέρος».

15. Τελώνιον της γαστριμαργίας και πολυφαγίας
Αυτά καθώς μου έλεγαν φθάσαμε στο τελώνιο της γαστριμαργίας και πολυφαγίας, όπου οι δαίμονες ήσαν πολύ χονδροί σαν τους χοίρους, δυνατοί και άγριοι, και έτρεξαν κατ’ απάνω μου, γαυγίζοντας, και μου φανέρωσαν τις πολυφαγίες που έκαμνα από μικρή ηλικία μέχρι που γέρασα, και ότι δεν νήστευα Τετάρτη και Παρασκευή μέχρι και τις 40στάς χωρίς εγκράτεια· και οι Άγγελοι φέρνοντας τα καλά μου έργα για πληρωμή αναχωρήσαμε.

16. Τελώνιο της ειδωλολατρίας
Και φθάσαμε στο τελώνιο της ειδωλολατρίας και διαφόρων αιρέσεων, και χωρίς να βρουν τίποτα οι δαίμονες αναχωρήσαμε.

17. Τελώνιον της αρσενοκοιτίας
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της αρσενοκοιτίας· και ο πρώτος αυτών καθόταν σαν φοβερός δράκωντας αλλάσωντας μορφές πότε σαν αγριόχοιρος, πότε σαν ποντικός, πότε σαν θηριόψαρο και τριγύρω αυτού βρώμα και ανυπόφορη δυσσωδία και επλάγιαζε ασχημονώντας. Και επειδή δεν βρήκε τίποτα εναντίων μου, αναχωρήσαμεν, και μου έλεγαν οι Άγγελοι ότι πολλοί φθάνουν μέχρι εδώ ανεμπόδιστα, και για την αισχρήν αυτήν πράξιν, καταγκρεμίζονται στον σκοτεινόν και άχαρον Άδην.

18. Τελώνιον των χρωματοπροσώπων
Και μιλώντας φθάσαμε στο τελώνιο το οποίον εξετάζει άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι καλλωπίζουν τα πρόσωπα τους με διάφορα χρώματα, και μυρωδικά και δεν ευχαριστούνται με το κάλλος που τους έδωσε ο Θεός. Εγώ είχα χρωματισθεί δυο φορές στη ζωή μου και οι δαίμονες εξέταζαν να με κρατήσουν οι Άγγελοι όμως πάλευαν με πολύν κόπο φέρνοντας τις καλές μου πράξεις, και κερδίζοντας αναχωρίσαμε.

19. Τελώνιον της μοιχείας
Ανεβαίνοντας φθάσαμε στο τελώνιο της μοιχείας το οποίον εξετάζει τους μοίχους και μοιχαλίδας· δηλαδή τους παντρεμένους οι οποίοι πηγαίνουν σε ξένες γυναίκες και μολύνουν το στεφάνι τους. Επίσης εδώ στο τελώνιον αυτό εξετάζονται και οι παρά φύσιν πράξαντες με τις γυναίκες τους. Αλλά επειδή εγώ δεν είχα ευθύνη από αυτά αναχωρίσαμε χωρίς πρόβλημα.

20. Τελώνιον του φόνου και της εκτρώσεως
Και ανεβαίνοντας φθάσαμε στους τελωνάρχες του φόνου οι οποίοι εξετάζουν τους φονιάδες, μέχρι και τις γυναίκες που αποβάλλουν από την κοιλία τους βρέφη και μέχρι και αυτούς που αποφεύγουν την τεκνογονία· και από εδώ με την χάρη του Θεού αναχωρήσαμε χωρίς πρόβλημα.

21. Τελώνιον της κλοπής
Και ανεβαίνοντας λίγο φθάσαμε στο τελώνιο της κλοπής που εξετάζει τους κλέφτες και εξετάζοντας με καλά οι δαίμονες δεν βρήκαν τίποτα και αναχωρίσαμε ανεμπόδιστα.

22. Τελώνιον της πορνείας
Και ανεβαίνοντας πολύ ψηλά φθάσαμε στην θύρα του Ουρανού, όπου βρίσκεται το τελώνιο το οποίον εξετάζει τους πόρνους. Ο αρχηγός τους καθόταν σε υψηλό θρόνο και φορούσεν φόρεμα ραντισμένο με αφρούς και αίματα κάθε ακαθαρσίας πλυμμηρισμένο, το οποίον έγινε αυτό από τις ακαθαρσίες της πορνείας. Και ορμώντας οι δαίμονες κατ’ απάνω μου με κατηγορούσαν και έλεγαν πολλά ψέματα, και τόλμησαν να με αρπάξουν από τα χέρια των Αγγέλων και να με ρίψουν στον άχαρο Άδη. Οι δε Άγγελοι αντίλεγαν σ’ αυτούς, ότι είχα εξομολογηθεί και παραίτησα από πολύν καιρόν αυτά. Και λέγοντας ψέματα οι δαίμονες έλεγαν ότι δεν τα εξομολογήθηκα ούτε κανόνα έλαβα από πνευματικόν, και οι Άγγελοι αναχώρησαν, τρίζοντας οι ακάθαρτοι δαίμονες τα δόντια τους. Και προχωρώντας μου λένε οι Άγγελοι ότι πολύ λίγοι περνούν από αυτό το τελώνιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται μέχρι εδώ πέφτουν στον σκοτεινό και άχαρο Άδη.

23. Τελώνιον της ασπλαχνίας
Και ανεβαίνοντας λίγο φθάσαμε στο τελώνιο της ασπλαχνίας, το οποίο εξετάζει τους σκληρόκαρδους και ανελεήμονες και εξετάζοντας με οι δαίμονες και χωρίς να με βρουν άσπλαχνη διότι ελεούσα τους φτωχούς, και καταντροπιασθέντες οι δαίμονες, αναχωρήσαμε απ’ αυτούς.

Η πύλη του Ουρανού
Και ανεβαίνοντας χαρούμενοι φθάσαμε στην πύλη του Ουρανού, η οποία ακτινοβολούσε και έλαμπε σαν καθαρό χρυσάφι και είχε υπερθαύμαστη ωραιότητα, που δεν μπορεί γλώσσα ανθρώπου να την διηγηθεί. Ο θυρωρός, ήταν ένας αστραπόμορφος νέος με χρυσά μαλλιά και μας δέχθηκε χαρούμενος δοξάζοντας τον Θεό διότι περάσαμε τα εναέρια τελώνια των δαιμόνων.

Και περνώντας την πύλη του ουρανού είδαμε πλήθος αστραπόμορφων νέων οι οποίοι ακτινοβολούσαν σαν τον ήλιο και χαίρονταν όλοι και ευφραίνονταν, για την σωτηρία μου· εμείς πορευθήκαμε με αγαλλίαση και χαράν ανεκλάλητο για προσκύνησιν του αστραπόμορφου θρόνου του Θεού, και Σωτήρα Ημών Ιησού Χριστού. Και είδαμε σύννεφα όχι σαν τα συνηθισμένα τα οποία παραμέριζαν για να περάσουμε. Και είδαμε άλλο σύννεφο λευκό και χρυσόμορφο από το οποίο εξέρχονταν αστραπές και παραμέρισε κι αυτό όπως τα άλλα και περνώντας αισθανθήκαμε γλυκύτατη ευωδία από τον θρόνο του αοράτου Θεού. Και είδαμε στο άμεσο ύψος αστραποβόλο τον θρόνο του Παντάνακτος Θεού. Εκεί είναι η χαρά των δικαίων και η Αιώνια αγαλλίαση. Κ’ είδαμε εκεί πλήθος άπειρον αστραπόμορφων νέων, που φορούσαν πολύτιμα φορέματα με χρυσές ζώνες. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 20-02-2014 άνοιξε το σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές στις ειδικότητες που μας ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης-ΓΓΔΒΜ.
Μπείτε στο Link dioni.sch.gr και εγγραφείτε με το ΑΜΚΑ σας (όνομα χρήστη) και κωδικό (κλειδάριθμο) όποια λέξη θέλετε εσείς.
Εκεί έχοντας το Απολυτήριο Λυκείου και την ταυτότητά σας εισάγετε τα στοιχεία σας και τις επιλογές σας για τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.
Για το εαρινό εξάμηνο θα λειτουργήσει η ειδικότητα
Βοηθός Φαρμακείου στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από το σύστημα έως το βράδυ της Κυριακής 23-02-2014
Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού μπορείτε να έρχεστε με τα δικαιολογητικά σας, στη Γραμματεία του ΙΕΚ (περιοχή LIDL) και να υποβάλετε από εκεί την ηλεκτρονική σας αίτηση.


Απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα για να "τρέξει" η ειδικότητα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...