Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΟΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.

         Για άλλη μια φορά, μπροστά στις δημοτικές εκλογές, γεμίσαμε «ανεξάρτητους» υποψηφίους.  Κι ας ήταν υποψήφιοι βουλευτές, στις πρόσφατες εκλογές, με συγκεκριμένα κόμματα. Κι ας έχουν εκλεγεί, επανειλημμένα, δημοτικοί σύμβουλοι, με  παρατάξεις, που είχαν, επίσημα, την στήριξη κομμάτων. Τώρα, δηλώνουν «υπερκομματικοί» και «ακηδεμόνευτοι». Ο στόχος φανερός. Να μην συνδεθεί η υποψηφιότητα τους, με τα κόμματα, που, υπηρετώντας τα ταξικά συμφέροντα μια μικρής μειοψηφίας, στην κυριολεξία, ξεκληρίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά , με φόρους και χαράτσια, με την ανεργία και την υποαπασχόληση, με την επιβολή μισθών πείνας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με την περικοπή συντάξεων, δικαιωμάτων κλπ.
        Οι «ανεξάρτητοι» δεν έχουν πρόβλημα να δηλώσουν, γενικόλογα, την εναντίωση τους στις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, δίχως όμως να έχουν αρθρώσει, ούτε λέξη, για τα αίτια και την αντιμετώπιση τους, ενώ, ως δημοτικοί σύμβουλοι, συνέβαλαν στο να υλοποιηθούν οι πολιτικές αυτές στο χώρο της τοπικής διοίκησης, εφαρμόζοντας τον «Καλλικράτη», που μετατρέπει γοργά τους Δήμους σε επιχειρήσεις, ψηφίζοντας, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, προωθώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (οχτάμηνα, πεντάμηνα κλπ), που συνεπάγονται μισθούς «φιλοδωρήματα» για τους εργαζομένους κλπ.
         Καλούμε τους δημότες της Σκύδρας να απορρίψουν τους παλιομοδίτικους επικοινωνιακούς ελιγμούς, των «νέων», «άφθαρτων» και «ανεξάρτητων» υποψηφίων, με τους οποίους επιχειρείται να κρυφθεί η βαθύτατη συμφωνία τους, με τις  εφαρμοζόμενες πολιτικές.
       Τους καλούμε να στηρίξουν, με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, την «Λαϊκή Συσπείρωση», με έμβλημα το γαρύφαλλο του αγώνα, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό, ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και αντιτάχθηκε στην αντιλαϊκή κατεύθυνση που οδηγούνταν τα πράγματα στην τοπική διοίκηση, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δίνοντας δύναμη και προοπτική στην συμμαχία, εργαζομένων, φτωχών αγροτών, αυταπασχολουμένων, ανέργων και νεολαίας,  που πρέπει αναχαιτίσει, σήμερα κιόλας , την βαρβαρότητα, που όλοι βιώνουμε.
 
Σκύδρα 26.2.2014
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σκύδρας
Υποψήφιος Δήμαρχος

Μάνος Κανάκης 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Συλλαλητήριο αγροτών στην Έδεσσα και συμβολική κατάληψη του προαύλιου χώρου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Η κυβέρνηση να συζητήσει με τους Αγρότες – Υπάρχουν λύσεις – Η Ελλάδα χρειάζεται την ύπαιθρο»

Συλλαλητήριο αγροτών και συμβολική κατάληψη του προαύλιου χώρου του Διοικητηρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Έδεσσα, με μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής. Κοντά στους αγρότες βρέθηκαν και οι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής, οι εργαζόμενοι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς, επίσης, και αντιπροσωπεία των Αγροτών από την Ημαθία («μπλόκο» Κουλούρας, μέσω της πανελλήνιας κίνησης των αγροτών «Πρωτοβουλία»).


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των αγροτών, ενημερώθηκε για τις θέσεις τους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις που μπορούν να δοθούν. Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι: «…η Ελλάδα έχει ανάγκη από τις αγροτικές παραγωγές, αφού εισρέουν τεράστια ποσά στα ταμεία του κράτους από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και υπάρχει στενή οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ όλων των τομέων και κλάδων στις τοπικές αγορές. Ο αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους δύο σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις και επενδύσεις, μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να παραμείνουν οι νέοι στη χώρα μας. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των επιμέρους αγροτικών περιοχών (π.χ. Πέλλα-Ημαθία, Λάρισα, ηπειρωτικές περιοχές, νησιά), καθώς οι σημερινοί αγρότες διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο τεχνογνωσίας και εξοπλισμού από ότι στο παρελθόν. Επίσης, οι δυνατότητες προώθησης των παραγωγών τους και η ανασυγκρότηση των Αγροτικών Ενώσεων και Ομάδων Παραγωγών μπορεί να προσφέρει μία νέα δυναμική και προοπτική ανάπτυξης. Υπάρχουν λύσεις. Καλώ την κυβέρνηση να συζητήσει και να ακούσει με προσοχή τους αγρότες. Εξάλλου, αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την εξεύρεση λύσεων και τη διαμόρφωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών στις σύγχρονες δημοκρατίες».


Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία χρειάζεται να εξετάσει επειγόντως η κυβέρνηση. Το πρώτο είναι το θέμα της φορολόγησης, το οποίο οι αγρότες θεωρούν ότι δεν είναι δίκαιο και, επιπλέον, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η αγροτική ανάπτυξη. Ο αγροτικός τομέας σήμερα στην Ελλάδα εμφανίζεται αποδιοργανωμένος και χωρίς να διαφαίνεται μία θετική προοπτική. Οι αγρότες δεν μπορούν να λάβουν καλλιεργητικά δάνεια ώστε να προχωρήσουν στις παραγωγές τους, ενώ υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής (αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, στο ρεύμα και στις άμεσες και έμμεσες φορολογίες). Ακόμη, φέτος επιστράφηκε μόνο το 6% από το 11% του ΦΠΑ δημιουργώντας ανασφάλεια για το μέλλον η οποία γίνεται εντονότερη αν ληφθεί υπόψη η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν επίσης το ερώτημα: «Τι είδους γεωργία θέλουμε; Θέλουμε την επιβίωση των αγροτών και των οικογενειών τους στην ελληνική περιφέρεια ή την μετάβαση σε μία γεωργία στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων;».

Στην Έδεσσα βρέθηκε εξάλλου και τηλεοπτικό συνεργείο του ANT1, της πρωινής εκπομπής του σταθμού «Πρωινό ANT1» του Γιώργου Παπαδάκη, με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου που κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ την κινητοποίηση, τα αιτήματα των αγροτών καθώς, επίσης, και τις θέσεις των τοπικών παραγόντων.


Κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης ήταν ότι «οι αγρότες δεν κουράστηκαν, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι και είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές».

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΨΑΛΟΥ.


ΘΕΜΑ:  Μεταφορά της ημέρας διενέργειας της λαϊκής αγοράς της Αψάλου  λόγω αργίας

Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 2323/95 [ΦΕΚ 145 Α/1995] <<Υπαίθριο Εμπόριο και άλλες διατάξεις>> όπως ισχύει έως σήμερα.
2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
3) Την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου στα προφορικό αίτημα του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αλμωπίας.
2) Τις ανάγκες της αγοράς.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αψάλου  της Δευτέρας  3 Μαρτίου 2014, να διενεργηθεί το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη ημερομηνία.



                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


                                                                                         ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ΣΤΡΑΣ, ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ.

Διαμάντια, στρας, φτερά και πούπουλα

Τα κοριτσάκια της εποχής μας τα βλέπω τα βράδια στον δρόμο, όταν με προσπερνούν, ενίοτε ρίχνοντας ένα υποτιμητικό βλέμμα γύρω τους, όταν βγαίνουν και πίνουν τ' άντερα τους για να μη καταλαβαίνουν, ντυμένες όπως απαιτεί το lifstyle στην ακραία έκδοση του και με ένα στόμα που όταν βγαίνουν λέξεις από μέσα, δεν ξέρεις που να κρυφτείς. Η πραγματική τους ηλικία, αγνοείται. Μη σε ξεγελούν τα μάτια σου, μερικές είναι μόνο 13-14... Δράμα.

Τις βλέπω και όταν ωριμάσουν όμως, γυναίκες πλέον, κοντά στα σαράντα και τότε το δράμα είναι χειρότερο. Τα γούστα έχουν αλλάξει από τότε που ήταν νεαρές, όχι από άποψη βέβαια, αλλά έχοντας την ανάγκη να νιώσουν πως έχουν αξία, τρέχουν οπουδήποτε ακούσουν ότι κάτι είναι αξιόλογο, το υιοθετούν και το παρακολουθούν...επιφανειακά. Τίποτα δεν περνάει μέσα τους, μα αφού δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν, τι ακούνε και γιατί.

"Ανεξάρτητες, μόνες από επιλογή", δηλώνουν. Ανεξάρτητες "εξαρτημένες" λέω εγώ. Και όχι, τα κοριτσάκια θύματα του γρήγορου, εύκολου και πρόχειρου lifestyle που επικρατεί εδώ και χρόνια, δεν καταλήγουν να γυρίζουν τσόντες, όχι με την κυριολεκτική έννοια του όρου τουλάχιστον. Μπορεί να έχουν μια καλή δουλειά, να έχουν χρήματα κληρονομημένα μαζί με ένα ξακουστό επώνυμο από την ευκατάστατη οικογένεια τους ή αποκτημένα από κάποιον κακόμοιρο "τυφλό" που τις ερωτεύτηκε. Αλλά αυτές είναι ανεξάρτητες είπαμε και δεν θέλουν έναν άντρα στο κεφάλι τους, οπότε ο "τυφλός" δεν είδε το φως του, παρά κάπου καταχωνιάστηκε και ξεχάστηκε όμως έμεινε η ουσία, ο "μισθός". Εξάλλου ήταν η συμβουλή της μανούλας τους αυτή "μη καταλήξεις σαν κι εμένα αγάπη μου εσύ, μη δίνεις αξία στους άντρες, θα σε προδώσουν, θα σε εκμεταλλευτούν, εσύ είσαι μια πριγκίπισσα, μια θεά, κουκλάρα μου! Κέρδισε ότι μπορείς και όπως μπορείς" άκουγαν τότε, στα 14 (και αφού το ζήσανε κι αυτό, πάμε παρακάτω)...και να είναι κυρίες της καλής κοινωνίας, να είναι πάντα τέλειες, να δείχνουν ότι ξέρουν από τέχνη και φιλανθρωπίες, απ'αυτές με τα μποτοξαρισμένα μέτωπα, τα παραφουσκωμένα χείλη, τις ακριβές τσάντες και το γυρισμένο καρπό στο χέρι, που δίνει στυλ.

Μερικές κάνουν και καριέρα, ναι βέβαια! Ίσως είναι και αναγνωρίσιμες, έχουν κοινό που τους ακολουθεί και κόσμο που τις λατρεύει. Η γλώσσα και ο τρόπος έκφρασης έχει αλλάξει πλέον, έχουν γίνει κόσμια και καθωσπρέπει. Όλα καλά θα μου πείτε μέχρι εδώ, ενόχληση καμία. Μέχρι, να νιώσουν "μικρές". Τότε η μάσκα πέφτει και βγαίνει ο παλιός κρυμμένος εαυτός. Ο εαυτός του τίποτα και του κενού. Ο αληθινός εαυτός. Και μένεις κόκαλο...

Μα αλήθεια, πρέπει να φτάσουν εκεί για να καταλάβεις; Κοίταξε στα μάτια τους. Αυτά θα σου δείξουν την ψυχή. Και μη ξεχνάς, σ' αυτόν τον κόσμο την αξία που έχουν κάποιοι, την δίνουμε εμείς. Και για μάθε και τούτο...αυτό που αξίζει, τις περισσότερες φορές, θέλει άλλα μάτια για να το δεις. Αλλά πρέπει να μπορείς. Και σου είναι τόσο δύσκολο να δεις μια ψυχή που λάμπει; Ξέρω, σε τύφλωσε το ρούχο ή το όνομα. Πως λάμπουν έτσι τα στρας...


Angie Insomniac




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "MY ROUFIANOS".

Πρόγραμμα «My Roufianos»

Φακέλωμα μαθητών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «My school» του υπουργείου Παιδείας

Το 1949 ο Τζορτζ Όργουελ δημοσίευσε το βιβλίο του «1984» δείχνοντας πώς ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μπορεί να έχει υπό συνεχή παρακολούθηση τους πολίτες.

Έπειτα από 65 ολόκληρα χρόνια ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν, αποφάσισε να φορέσει τη «μάσκα» του Μεγάλου Αδερφού.
Σε μία προσπάθεια να βάλει... τάξη στα σχολεία της χώρας δημιούργησε – κατά το ευρωπαϊκό... αναπτυξιακό πλαίσιο – την ηλεκτρονική πλατφόρμα «My School» και άρχισε το φακέλωμα. Καθηγητές, μαθητές, ακόμα και γονείς, καλούνται να δώσουν αρκετά προσωπικά στοιχεία τους. Και αυτομάτως έκαστος αποκτά το δικό του... «προφίλ»!
Τι ζητάει το υπουργείο; Μεταξύ πολλών άλλων, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των μαθητών, τη διεύθυνση και τη δημοτική ενότητα των γονέων, ακόμη και το επάγγελμά τους. Επίσης καταγράφονται οι απεργίες και η «συνεργασιμότητα» των εκπαιδευτικών, οι επιδόσεις, οι έλεγχοι, τα απολυτήρια, οι μετακινήσεις, αλλά και η κοινωνική συμπεριφορά των μαθητών. Μέχρι και οι μισθοί που παίρνουν οι... γονείς!

Πληροφορίες του «Ποντικιού» αναφέρουν ότι πλέον, μέσω του συγκεκριμένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής, κάθε μαθητής και καθηγητής έχει το δικό του «προφίλ», κάτι το οποίο θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Γι’ αυτό ζητούν και τον ΑΜΚΑ.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν σε ερωτήσεις μας ότι «δεν είχαμε ακριβή αριθμό μαθητών ανά σχολική μονάδα για να διαπιστώσουμε πόσα κενά υπάρχουν και εν τέλει να τα καλύψουμε. Το σύστημα καταγραφής γίνεται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού στην κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να πάψει πλέον το φαινόμενο των προηγούμενων ετών να διορίζονται εκπαιδευτικοί σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν καταγεγραμμένες ανάγκες και της διασφάλισης του εκπαιδευτικού συστήματος».
Και προσθέτουν: «Δεν είναι φακέλωμα ή κάτι άλλο. Τα στοιχεία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών προστατεύονται. Τον ΑΜΚΑ, παραδείγματος χάριν, γιατί να μην τον ζητήσουμε, όταν έτσι κι αλλιώς ο Έλληνας πολίτης τον καταθέτει σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία»;

Η «ψηφιακή σαλάτα!»

Ήδη το «My School» έχει εγείρει σοβαρές αντιδράσεις στις τάξεις των γονέων και των εκπαιδευτικών. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Μαθητών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, κατέκρινε τη νέα πολιτική του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως «το κάθε σχολείο ως μαγαζάκι θα ανεβάζει τις επιδόσεις του, τις “δράσεις” και τις “καινοτομίες” του, προκειμένου να ψαρεύει πελάτες. Π.χ. τα project, τα πολύχρωμα προγράμματα της Ε.Ε. Καλώς ήρθατε στο virtual σχολείο της ψηφιακής σαλάτας, της αυτονομίας που θα έχει να βρίσκει χορηγούς».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τα τμήματα και τα σχολεία θα φτιάχνονται στη λογική των αριθμών και όχι των πραγματικών αναγκών. Π.χ., αν έχουμε 45 παιδιά σε μια τάξη, δεν θα μπαίνουν δύο τμήματα, αλλά θα φτιάχνεται ένα και τα υπόλοιπα παιδιά θα στέλνονται σε άλλο σχολείο. Θα εξυπηρετείται έτσι η γρήγορη “διάθεση” των εκπαιδευτικών ανά περιφέρεια, αφού θα περισσεύουν».
Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής» και η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, με κοινή ανακοίνωσή τους, επέκριναν το υπουργείο Παιδείας για την «επιβολή του My School» τονίζοντας πως λειτουργεί σαν άλλος Μεγάλος Αδελφός. «Μια τέτοια βάση δεδομένων, η οποία θα προωθεί - εξυπηρετεί το συγκεκριμένο περιεχόμενο σπουδών, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη “σπιουνιά”, την ποινικοποίηση της συμπεριφοράς εκπαιδευτικών - μαθητών και την κινητικότητά τους δεν την έχουμε ανάγκη» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.
Και προσθέτουν: «Το My School είναι ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια τους, για να μπορέσουν με επιτυχία να ασκήσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους. Ένας ακόμα πίνακας, μέσα στον οποίο όλοι εμείς, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας, είμαστε αριθμοί σε κουτάκια. Και ο εκάστοτε υπουργός, ως Μεγάλος Αδελφός, θα μπορεί να αποφασίζει ποια κουτάκια πρέπει να μετακινηθούν (μεταθέσεις), ποια να ενωθούν (συγχωνεύσεις τμημάτων ή σχολείων) και ποια να διαγραφούν (απολύσεις)».

Το «Π» επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου «Περικλής» Ηλέκτρα Μητσούρα, η οποία μας εξήγησε πως «αυτήν τη στιγμή, με την αυξανόμενη υποχρηματοδότηση της παιδείας και τα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, το υπουργείο επιχειρεί να εφαρμόσει ακόμα μια νέα “καινοτομία”, την ηλεκτρονική καταγραφή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων για τους μαθητές μας, αλλά και μια σειρά καταγραφών που αφορούν όχι την εκπαιδευτική, αλλά τη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση των καθηγητών. Είναι εμφανές ότι το υπουργείο προσπαθεί με αυταρχικό και εκβιαστικό τρόπο τον απόλυτο έλεγχο της εκπαιδευτικής κοινότητας που αφορά μαθητές, γονείς και καθηγητές».
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς αρκετοί γονείς δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία τους. Συγκεκριμένα, η καταγγελία κατέληγε με το αίτημα για έλεγχο

◆ νομιμότητας της ψηφιακής εφαρμογής του συστήματος Μy School ως προς την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών, γονέων και κηδεμόνων,
◆ νομιμότητας και δικαιοδοσίας διευθυντών και προϊσταμένων σχολικών μονάδων να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται από την ψηφιακή εφαρμογή για τους μαθητές και
◆ τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων και απόσυρσης της ψηφιακής πλατφόρμας / εφαρμογής.

Στη ΓΑΔΑ στοιχεία των παιδιών!

Σάλο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είχε γράψει το «Π», το έγγραφο από τη ΓΑΔΑ με το οποίο καλούνταν τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές - συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων – και τη σύνταξη εμπεριστατωμένων εκθέσεων – για την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Το έγγραφο αποκάλυψε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής» καταγγέλλοντας στην ουσία την αντίληψη του... «χαφιέ» που θέλουν να προσδώσουν στους εκπαιδευτικούς οι κυβερνώντες. Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, απάντησε με ανακοίνωση πως επιθυμεί την κατάλληλη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι προβλέπεται από τον νόμο η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Tyler Durden



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

"ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, Η ΒΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ".

Η Ύπατη Αρμοστεία ενάντια στη ρατσιστική βία με νέο τηλεοπτικό σποτ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε μια δύσκολη περίοδο για τα δικαιώματα των μεταναστών στη χώρα μας, ενισχύει την εκστρατεία της ενάντια στη ρατσιστική βία με ένα νέο τηλεοπτικό σποτ.
   Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας μας καλεί να αντιδράσουμε και να καταγγέλλουμε τα κρούσματα ρατσισμού που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά.
 Η αδιαφορία δεν είναι επιλογή καθώς 
«Όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα».

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ 4K TIMELAPSE VIDEO.


Δείτε το απίστευτο βίντεο, και διαβάστε τι λέει ο δημιουργός του.

Λέει ο Βασίλης Μεταλληνός 

   Πρόσφατα είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου τμήμα Μουσικών Σπουδών, Γιάννη Μηλιάδη όπου έγραψε την μουσική ενώ εγώ φωτογράφισα όλα τα πλάνα και σύνδεσα αυτή την παραγωγή του.
 Το βίντεο είναι ένα 4Κ Timelapse 60.000 φωτογραφιών που απεικονίζουν μαγευτικά τοπία της Κέρκυρας, σε ένα ταξίδι από το Παλαιό Φρούριο και τις ομορφιές του νησιού έως την πανσέληνο και τα άστρα! Εάν σε κάποια πλάνα βλέπετε την Σελήνη ή τον Ήλιο πιο μεγάλα, ενώ σε κάποια άλλα πλάνα πιο μικρά αυτό έχει να κάνει με την μεγέθυνση του τηλεσκοπίου ή του φακού.
 Στα πλάνα όπου η Σελήνη φαίνεται τεράστια, η απόσταση από το επίγειο στόχο είναι πολύ μεγάλη ~8+χλμ , ενώ οι φωτογραφίες είναι μέσα από το τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση 1000 mm. Όταν βλέπετε την Σελήνη να ανατέλλει πίσω από το Παλαιό Φρούριο, ενώ τα βουνά στο βάθος από πλάνο σε πλάνο αλλάζουν , είναι γιατί η Σελήνη κινείται πάνω στην εκλειπτική ±5°
   Στα πλάνα με τα αστρικά ίχνη , μπορείτε να παρατηρήσετε την κίνηση που κάνουν τα αστέρια, όπου ουσιαστικά είναι η Γη αυτή που κινείται γύρω από τον εαυτό της με ταχύτητα 1.674,4 χλμ./ώρα. Για την ακρίβεια η περίοδος περιστροφής της γης γύρω από τον άξονα της είναι 23 ώρες, 56 λεπτά και 4,09 δευτερόλεπτα και ονομάζεται αστρική ημέρα.
 Έτσι παρατηρώντας από την Γη τα ουράνια σώματα, η κύρια φαινόμενη κίνησή τους είναι από τα ανατολικά προς τα δυτικά με μία ταχύτητα 15°/ώρα = 15'/λεπτό ή για παράδειγμα μία ηλιακή ή σεληνιακή διάμετρο ανά δύο λεπτά.
   Ομάδα Παρατήρησης Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας Ιόνιο Πανεπιστήμιο τμήμα Μουσικών σπουδών






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ 15-0.

Διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει φιλικό αγώνα γιατί το σκορ ήταν 15-0 -Ενα τραγ

Πανωλεθρία και συνάμα θρίαμβος. Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στη Λοκομοτίβ Μόσχας και τη Στρόμσγκοντσετ γράφτηκε στην αθλητική ιστορία καθώς το ματς είχε ουσιαστικά λήξει από το πρώτο κι όλας ημίχρονο με τους Ρώσους να συνθλίβουν τους σαστισμένους Νορβηγούς με 15-0.

Μάλιστα, ο διαιτητής, σύμφωνα με τη Mirror, αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα στο 84ο λεπτό καθώς έβλεπε τους βορειοευρωπαίους να μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.


Μάλιστα οι ηττημένοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τον προπονητή αλλά και μερικά άτομα από το κοινό προκειμένου να σχηματίσουν ομάδα!








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Τα πεύκα σύμμαχοι κατά της κλιματικής αλλαγής: Η μυρωδιά τους συμβάλει στο σχημα
 Η μυρωδιά τους συμβάλει στο σχηματισμό νεφών.

Είναι γνωστό ότι η καλύτερη ασπίδα κατά της κλιματικής αλλαγής είναι η ίδια η φύση, ωστόσο, οι ερευνητές πρόσφατα ανακάλυψαν έναν πολύτιμο σύμμαχο στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τα πεύκα που με την έντονη οσμή τους συμβάλουν στον σχηματισμό νεφών που παρεμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία.

Ερευνητές από τη Γερμανία, τη Φιλανδία, τη Δανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Μίκαελ Εν του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι σε πολλές δασικές περιοχές παρατηρούνται νέφη σωματιδίων να σχηματίζονται πάνω από τα δέντρα, σαν έχουν έρθει από το πουθενά.

Μάλιστα, εδώ και χρόνια οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι τα αέρια που εκλύονται από τα πεύκα, μπορούν να σχηματίσουν αερομεταφερόμενα στερεά ή υγρά σωματίδια τα οποία αντανακλούν τις ηλιακές ακτίνες και αποτελούν τους πυρήνες για τη συμπύκνωση των υδρατμών και τον σχηματισμό των νεφών της βροχής.

Η έρευνα έγινε σε αρκτικά φιλανδικά πευκοδάση και συνδυάστηκε με προσομοιώσεις σε υπολογιστές στο γερμανικό ερευνητικό κέντρο Julich και όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της, κάθε αρωματικό μόριο που εκλύεται από κάποιο πεύκο, συνδυάζεται με το όζον της ατμόσφαιρας και παράγει «ελεύθερες ρίζες» οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν νέα μόρια οξυγόνου.

Στη συνέχεια, αυτά τα νέα μεγαλύτερα μόρια οξυγόνου συμπυκνώνονται σε μικρά σωματίδια στερεάς ή υγρής κατάστασης και επιδρούν στο κλίμα θετικά μέσω της δημιουργίας νεφών. Μάλιστα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι μυρωδιές των πεύκων ευθύνονται περίπου για τις μισές από τις συνολικές εκπομπές αερολυμάτων από ένα δάσος κωνοφόρων.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τα αερολύματα έναν από τους «μεγάλους αγνώστους» για την κλιματική αλλαγή, ωστόσο αυτή η νέα μελέτη στο πεδίο της ατμοσφαιρικής χημείας παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα χημικό μηχανισμό στον αέρα, μέσω του οποίου τα δάση κωνοφόρων αποτελούν «όπλο» για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, μένει να αποδειχτεί στο μέλλον κατά πόσο όντως οι μυρωδιές των δέντρων θα αποτελέσουν αποτελεσματική «ασπίδα» για την κλιματική αλλαγή.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΤΡΑΦΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Μητέρα δυο παιδιών σατιρίζει τις διάσημες εγκύους και φτιάχνει ένα σπαρταριστό βίντεο αφιερωμένο στα περιττά κιλά της

Εχετε βαρεθεί να βλέπετε τις διάσημες να χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, μέσα σε περίπου ένα μήνα, και στη συνέχεια να ποζάρουν με το... αψεγάδιαστο κορμί τους λέγοντας ότι όλα αυτά τα κατάφεραν με υπομονή και ισορροπημένη διατροφή;
Η Erin Keaney λοιπόν, ετών 43, κωμικός στο επάγγελμα, και μητέρα 2 κοριτσιών, αποφάσισε να σατιρίσει όλη αυτή την υστερία της γυναίκας να επανέλθει σε φυσιολογικό βάρος αμέσως μετά τη γέννα, αλλά κυρίως να δείξει στα κορίτσια όλων των ηλικιών, ότι πρέπει να αγαπούν το σώμα τους και να μάθουν να πορεύονται με αυτό, όπως κι αν είναι.
Με τη βοήθεια του συζύγου της λοιπόν, γύρισε ένα ξεκαρδιστικό video clip, όπου ραπάρει, σε δικούς της πάντα στίχους, ενώ επιδεικνύει με καμάρι την κοιλιά της, το muffin top όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν. Με μηνύματα όπως, «αγαπήστε το σώμα σας και βοηθήστε τα παιδιά σας να αγαπήσουν και τα δικά τους», αλλά και, «αν η μαμά σας έχει κοιλίτσα μην την κοροϊδεύετε γιατί ήταν το σπίτι σας για 9 μήνες», κάνει μια άκρως-σύμφωνα με το queen- ενδιαφέρουσα προσπάθεια να απαλλάξει τις γυναίκες από την πίεση των κιλών και των ιδανικών αναλογιών.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ.

Αυτή η άσφαλτος διαλύεται με ένα μικρό κουταλάκι -Τραγελαφική επίδειξη σε Ελληνική λεωφόρο [εικόνα&βίντεο]

Πριν ένα μήνα περίπου ασφαλτόστρωσαν, λόγω έργων που εκτελούνται σε όλο το μήκος, τη Λεωφόρο Ειρήνης στην Πρέβεζα.
 Μόνο που... η άσφαλτος που έριξαν στο συγκεκριμένο σημείο, διαλύεται σαν χαρτί με ένα μικρό κουταλάκι, όπως μπορείτε να δείτε μέσα στο βίντεο του PrevezaBest .
Κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ένας από αυτούς τραυματίστηκε λόγω της κατάστασης που έχει ο δρόμος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Ελληνες στην Ουκρανία: Από το χρυσόμαλλο δέρας έως τη Φιλική Εταιρεία [εικόνες]

Το φλέγον ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εμφυλιακή Ουκρανία ανέδειξε τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα...
Την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη χώρα και, πιο συγκεκριμένα, των συνολικά 150.000 Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Ουκρανία και οι οποίοι τελούν υπό το φόβο και την ανησυχία που προκαλούν οι ένοπλες απειλές των νεοναζιστών εθνικιστών του «Δεξιού Τομέα» που έχουν πάρει τον έλεγχο της χώρας και απειλούν με εθνικές εκκαθαρίσεις.
-Μια υπόθεση 2.500 ετών...
Η παρουσία, ωστόσο, των Ελλήνων στην Ουκρανία και ιδιαιτέρως στην Χερσόνησο της Κριμαίας, έχει μακρότατη ιστορία, η οποία χρονολογείται ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ., οπότε και άρχισε η ελληνική εποίκιση στα παράλια της Μαύρης θάλασσας και στην χερσόνησο.
Tα ερείπια των αρχαίων ελληνικών πόλεων Σεβαστούπολη, Παντικαπαίου (Κιμμέριος Βόσπορος), Xερσονήσου,Φαναγόρειας, Θεοδόσιας κ.ά. μαρτυρούν την παλιά δόξα των Eλλήνων.


Χερσόνησος ονομάζεται σήμερα και επρόκειτο για μία από τις πόλεις που ίδρυσαν οι αρχαίοι Ελληνες σ΄αυτή την περιοχή με τις τεράστιες γεωργικές εκτάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν σιτηρά για την επιβίωση των δικών τους πόλεων-κρατών. Συγκεκριμένα η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο π. Χ. αιώνα αλλά σύμφωνα με τους αρχαιολόγους στις αρχές του 3ου αιώνα π. Χ., μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού σκοτώθηκε από ξένους εισβολείς.
Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την Κριμαία Ταυρίδα(αργότερα Ταυρική), σύμφωνα με το όνομα των κατοίκων της, των Ταύρων. Ο ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Ηρακλής όργωσε αυτή τη γη χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιο ταύρο.
Κατά τα τέλη του 5ο αιώνα αρχαίοι Έλληνες αποικιστές άρχισαν να εγκαθίστανται κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας. Ανάμεσά τους υπήρχαν Δωριείς από την Ηράκλεια Ποντική η οποίοι και Ίωνες από τη Μίλητο που προσορμίστηκαν στη Θεοδοσία και το Παντικάπαιον.
-Από το Χρυσόμαλλο δέρας...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκεί βρισκόταν η μυθική Κολχίδα από όπου ο Ιάσονας πήρε το χρυσόμαλλο δέρας, δηλαδή το δέρμα (την προβιά) που απέμεινε από το κριάρι που έστειλε η Νεφέλη για να σώσει το γιο της Φρίξο από τη θυσία που ήθελε να κάνει ο πατέρας του.
Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς Αθάμας έχοντας πάρει τον χρησμό από το μαντείο των Δελφών ότι ήταν ευθύνη του γιου του το γεγονός πως δε φύτρωσε το σιτάρι εκείνη τη χρονιά, αποφάσισε να τον θυσιάσει. Έτσι η μητέρα του Νεφέλη η οποία είχε πεθάνει, έστειλε από τον ουρανό ένα κριάρι με χρυσό δέρμα να τον αρπάξει από την επικείμενη θυσία. Το κριάρι λοιπόν άρπαξε τον Φρίξο και την Έλλη και τους πήγε στην Κολχίδα. Εκεί ο Φρίξος θυσίασε το κριάρι στο Δία και χάρισε το δέρμα του στο βασιλιά της Κολχίδας, Αιήτη που τον φιλοξενούσε. Εκείνος το κρέμασε σε μια βελανιδιά στο δάσος του θεού Άρη και έβαλε έναν ακοίμητο δράκο να το φυλάσσει.
-Στην Φιλική Εταιρεία
Η Φιλική Εταιρεία ήταν η σημαντικότερη από τις μυστικές οργανώσεις που σχηματίστηκαν για την προετοιμασία επανάστασης για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό (τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο) και σύμφωνα από τους παλαιότερους ιστορικούς, από τον Εμμανουήλ Ξάνθο, το Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ. Τέταρτο μέλος της, μυήθηκε ο Αντώνιος Κομιζόπουλος από τη Φιλιππούπολη.
Επίσης από τα πρώτα μέλη που μυήθηκαν ήταν και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (και μάλιστα κατά ορισμένες πηγές συνιδρυτής, πριν τον Ξάνθο που μυήθηκε αργότερα).
Οι Φιλικοί αφού μυούνταν στην Εταιρεία έδιναν όρκο πίστης και επικοινωνούσαν με κώδικες, ψευδώνυμα και συνθηματικές λέξεις.


Το σπίτι της οδού Κράσνη (πάροδος Ν. 18) στην Οδησσό, όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία.



-Οι Έλληνες της Κριμαίας από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα
Οι Έλληνες της Κριμαίας διαιρούνται σε δύο ομάδες: Είναι οι λεγόμενοι Ελληνόφωνοι-Ρωμαίοι και οι Τουρκόφωνοι-Ουρούμ. Είναι Έλληνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που προέρχονταν από την περιοχή του Πόντου που μετανάστευσαν και αποίκισαν την Κριμαία. Και οι δύο ομάδες μετανάστευαν στην περιοχή για πολλούς αιώνες (απ' τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και 17ο αιώνα μ.Χ.) από την Ανατολία, κυρίως από τον Πόντο. Οι τελευταίοι εντάθηκαν στην κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου, με αποτέλεσμα να υιοθετήσουν την γλώσσα των Τατάρων της Κριμαίας ως μητρική γλώσσα.
Το 1777, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, η Μεγάλη Αικατερίνη διέταξε την εγκατάσταση όλων των Ελλήνων από τη χερσόνησο στη Βόρεια Αζοφική, έτσι έγιναν γνωστοί ως Έλληνες της Αζοφικής (приазовские греки / priazovskie Greki).
Μερικοί γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι η διάλεκτος που ομιλείται από τους Έλληνες της Αζοφικής διαφέρει από την κοινή γλώσσα των Κριμαίων και ως εκ τούτου αποτελεί μια ξεχωριστή ομάδα γλώσσας αυτής. Οι Ουρούμ είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Από τον 18ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα, στον Καύκασο μετανάστευαν μαζικά οι Έλληνες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κυρίως από την περιοχή του Πόντου. Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828-29, με την προέλαση του ρωσικού στρατού προς το Ερζερούμ και την Αργυρούπολη και τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στους τοπικούς ελληνικούς πληθυσμούς αλλά και τη συμφωνία ειρήνης με τη Συνθήκη της Αδριανούπολης που ακολούθησε με την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή, ανάγκασε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων (περίπου 42.000) να ακολουθήσει τον ρωσικό στρατό, για το φόβο αντιποίνων.
Η ρωσική κυβέρνηση και ειδικότερα ο τσάρος Νικόλαος Α΄ με απόφασή του, μετά από εισήγηση του στρατηγού Ιβάν Πασκέβιτς, τους εγκατέστησε στην περιοχή της Τσάλκας, όπου ίδρυσαν 27 αμιγή ελληνικά χωριά. Επί της Σοβιετικής Ένωσης αποτελούσαν αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα της Γεωργίας. Ίδρυσαν επίσης τρία χωριά στην περιοχή Γκομαρέτη.
Μέχρι το 13ο αιώνα που ήρθαν οι Τάταροι το Ελληνικό κράτος στη Χερσόνησο της Κριμαίας άκμαζε, μα και μετά η ελληνική παρουσία παρέμενε ισχυρή, κράτησε κάποια εδάφη στην Kριμαία, ενώ Βενετοί και Γενοβέζοι δημιουργούν λιμενικές εγκαταστάσεις. μέχρι να τα πάρουν οι Οθωμανοί το 1485.
Ως το 1778, μέρος του ελληνικού πληθυσμού έμεινε σε εδάφη που του παραχώρησε η αυτοκράτειρα της Pωσίας Aικατερίνη.
Στη Σοβιετική ένωση του Στάλιν με διάταγμα το 1937 οι Ελληνικοί σύλλογοι χαρακτηρίστηκαν κατασκοπευτικοί, ακολούθησε, μια εθνοκάθαρση και πραγματική τραγωδία για το μικρό ελληνικό λαό της Αζοφικής. Κλείστηκαν τα ελληνικά σχολεία, το θέατρο, η εφημερίδα, καταργήθηκε το λαογραφικό συγκρότημα. Καταστράφηκαν ακόμα και όλα τα έγγραφα που θύμιζαν την ύπαρξή τους. Με ψευδείς κατηγορίες, εκτελέστηκαν όλοι οι Έλληνες διανοούμενοι, καθώς και χιλιάδες εργάτες και αγρότες ελληνικής καταγωγής. Δεν υπήρχε ελληνική οικογένεια που να μην είχε χάσει ένα μέλος της από τις καταπιέσεις αυτές. Παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα οι τόποι εκτέλεσης και ταφής των θυμάτων του Στάλιν.
Με την άνοδο στην εξουσία του Νικήτα Χρουστσώφ, οι Έλληνες της Ουκρανίας, όπως και της υπόλοιπης πρώην Σοβιετικής Ένωσης, απέκτησαν σχετική πολιτική ελευθερία. Στη δεκαετία του '70 είχε συσταθεί μια λογοτεχνική ομάδα των Ελλήνων ποιητών που συναντιούνταν κάθε καλοκαίρι στο εξοχικό «Αζοφικό αγλάρ» («Το χελιδόνι της Αζοφικής») του ποιητή Δημήτρη Δεμερντζή.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο einai-adynaton.blogspot.gr, στις 25 Ιανουαρίου 1989 στη Μαριούπολη, ιδρύθηκε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος, με πρωταρχικό σκοπό την αναγέννηση της ελληνικής διαλέκτου της Μαριούπολης και η εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας. Την 25η Μαρτίου του ίδιου χρόνου γιορτάστηκε για πρώτη φορά η εθνική μας εορτή και ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος. Στη γιορτή αυτή είχαν έρθει Έλληνες από τα γύρω χωριά, χόρευαν στη διάρκεια της συναυλίας τους ελληνικούς τοπικούς χορούς. Μετά από τη συναυλία, οι άνθρωποι αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν: για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, από τη σκηνή ακουγόταν η μητρική τους γλώσσα.
Από το 1992 έως το 2000 στον τοπικό δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, δυο φορές το μήνα μεταδίδονταν η εκπομπή "Καλησπέρα". Από το 1992 έως 1995 στο Ντονέτσκ εκδίδονταν η εφημερίδα «Λόγος», ενώ από το 1994 άρχισε να κυκλοφορεί η εφημερίδα  «Χρόνος» του ελληνικού συλλόγου της Μαριούπολης και το 1996 άνοιξε Ελληνικό προξενείο.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΑΜΠ ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΞΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ.

Ξύρισμα και κούρεμα προσφέρει μια... παμπ στο Λίβερπουλ
Μια διαφορετική παμπ λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Λίβερπουλ. Οι ιδιοκτήτες δεν προσφέρουν στους θαμώνες ποτά, ενδεχομένως και τη δυνατότητα για μια παρτίδα βελάκια, αλλά και υπηρεσίες κουρέματος.
Οι ιδιοκτήτες Σουζάν και Φρανκ Γκάλαχερ είναι επαγγελματίες κομμωτές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πελάτες: κουρεύουν και ξυρίζουν και στη συνέχεια γεμίζουν τα ποτήρια με μπίρα.

Οι ίδιοι ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να ανακαινίσουν την παμπ σε ένα κτίριο του 1828. Οι δουλειές, όπως εξηγούν, πάνε περίφημα.

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ".

Εικονικό χέρι καταπραΰνει τον πόνο-φάντασμα
Σουηδοί επιστήμονες επινόησαν ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να βοηθούν τους ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα, οι οποίοι υποφέρουν από πόνο-φάντασμα.
Χρησιμοποιώντας τεχνικές εικονικής πραγματικότητας, οι ασθενείς μπορούν να δουν και κινήσουν ένα εικονικό χέρι, το οποίο ελέγχουν με το τμήμα του άκρου τους που έχει απομείνει (κολόβωμα).

Ηλεκτρικά μηνύματα από τους εναπομείναντες μύες του ακρωτηριασμένου άκρου στέλνονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναπαράγουν την «κίνηση» του ακρωτηριασμένου χεριού στο εικονικό, σε αληθινό χρόνο. Mε αυτό τον τρόπο, οι ασθενείς είναι σαν να κινούν το άκρο που δεν έχουν - και ο πόνος τους μειώνεται αισθητά.

Την μέθοδο επινόησε ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Μαξ Ορτίζ Καταλάν, από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Chalmers, στο Γκότενμπουργκ.

Όπως δήλωσε ένας από τους ασθενείς που την δοκίμασαν, ο πόνος του μειώθηκε «δραματικά» χάρη στη νέα τεχνολογία, την οποία πλέον χρησιμοποιεί συστηματικά στο σπίτι του.

Ο ασθενής αυτός λέγεται Τούρε Γιόχανσον, είναι 73 ετών και έχασε το μισό δεξιό χέρι του σε τροχαίο πριν από 48 χρόνια.

Ο κ. Γιόχανσον ακρωτηριάστηκε από τον αγκώνα και κάτω και έκτοτε ζούσε καθημερινά με πόνους από το χαμένο του χέρι, οι οποίοι δεν πέρασαν ό,τι θεραπεία κι αν έκανε.

Τώρα πια όμως, «ο πόνος είναι πολύ λιγότερος», είπε. «Εξακολουθώ να τον νιώθω, αλλά διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, ενώ πριν πονούσα επί αρκετά λεπτά.

»Επιπλέον τώρα πια πονάω μόνο στο μικρό δάκτυλο και στο πάνω μέρος του παράμεσου, ενώ πριν πονούσα από τον καρπό έως το μικρό δάκτυλο.

»Είναι επίσης φορές που νιώθω το χέρι μου ανοιχτό να χαλαρώνει, αντί να το νιώθω μονίμως να είναι σφιγμένο σε γροθιά».

Τι είναι ο πόνος-φάντασμα

Ο πόνος-φάντασμα είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε ανθρώπους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. Σχεδόν όλοι εξακολουθούν να έχουν την αίσθηση ότι το χαμένο άκρο εξακολουθεί να υπάρχει και η πλειονότητα το νιώθουν να πονάει.

Η ακριβής αιτία του φαινομένου παραμένει άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι τα νεύρα του ακρωτηριασμένου μέλους εξακολουθούν να επικοινωνούν με τον εγκέφαλο, ο οποίος ερμηνεύει την ασυμφωνία αυτή ως πόνο και ενόχληση.

Ο πόνος-φάντασμα μπορεί να έχει διάφορες εντάσεις, από αδιόρατο κνησμό έως πόνο σαν μαχαιριά.

Ο κ. Καταλάν πιστεύει ότι τα οφέλη της νέας μεθόδου οφείλονται στον συνδυασμό των ερεθισμάτων από το κολόβωμα με τα οπτικά ερεθίσματα που φτάνουν στον εγκέφαλο τη στιγμή που ο ασθενής βλέπει το εικονικό χέρι να κινείται.

«Η μέθοδος ουσιαστικά ξεγελάει τον εγκέφαλο και τον κάνει να πιστεύει ότι το ακρωτηριασμένο χέρι είναι πάλι πίσω στη θέση του, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πονάει», είπε χαρακτηριστικά

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΖΕΟΛΙΘΟΣ: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!



Γράφει ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός
Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων


Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ένυδρο αργιλοπυριτικό υλικό που έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει την ικανότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία και ακόμη ολόκληρες ενώσεις έως και το τριάντα τις εκατό του βάρους του.  

Είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση και αρκετά σταθερό θερμικά έως τους 600o C. Η ιδιότητα της δέσμευσης άλλων μορίων αλλά και η χημική του σύνθεση μπορούν να αιτιολογήσουν γιατί οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί μαζί του έχουν βρει μια σειρά από ευεργετικές συμπεριφορές. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα, πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95%, που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες, ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές και κυρίως, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.

Η συνήθης περιεκτικότητα του είναι: πυρίτιο έως 68%, αργίλιο έως 11%, κάλιο έως 4%, ασβέστιο έως 1% και σε μικρότερα ποσοστά μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, σε μορφή οξειδίων.

Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη στη μοναδική του κρυσταλλική δομή, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας. Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι ο Ζεόλιθος:

Εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).

Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως μολύβδου, υδραργύρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα όπως το καίσιο και το στρόντιο-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Παγιδεύει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει, μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Βελτιώνει πιθανόν την ηπατική λειτουργία αφού αποτοξινώνει το σώμα.

Αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες δείχνει ευεργετικός σε περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.

Δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (7,35-7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.

Ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.

Φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία, είναι εξαιρετικά ασφαλής και μη τοξικός σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει πόνο μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα. Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος

Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν τοξίνωση, και αυτό γιατί οι λιπόφιλες τοξίνες, όπως οι διοξίνες που είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα, τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Επομένως πριν ξεκινήσει κάποιος την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια. Σκεφτείτε το και σαν αποτοξινωτικό μετά από την πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά γεύματα των γιορτών.

Αυτό το κείμενο δεν προορίζεται για διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη Οι δηλώσεις αυτές είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες ή τις συστάσεις του γιατρού ή του αναγνωρισμένου επαγγελματία στον τομέα της υγείας.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.




Ακαρπία, χαλαζόπτωση καθυστερήσεις αποζημιώσεων, 
και αδικίες σε βάρος πληγέντων δενδροκαλλιεργητών

         Σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, είχε την Τρίτη 25/2 το απόγευμα ο Γιώργος Καρασμάνης.
 Θέμα: Η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και οι απαιτούμενες ριζικές αλλαγές στο ισχύον σύστημα, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πληττόμενων παραγωγών, κυρίως με τον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού και τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου. Αλλαγές που μπορούν να προωθηθούν και υπό το πρίσμα των αλλαγών που επιφέρει στην αγροτική ασφάλιση η νέα ΚΑΠ, με διάθεση κονδυλίων για απώλειες από φυσικές καταστροφές, δυσμενή καιρικά φαινόμενα όπως η ακαρπία, προσβολές και ασθένειες από επιβλαβείς οργανισμούς, όπως το πράσινο σκουλήκι  – γενικώς από τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών.
          Ταυτόσημες απόψεις διατύπωσαν και οι διοικούντες τον Οργανισμό.
          Ως πλέον πρόσφατη απόδειξη των δραματικών συνεπειών από τις κλιματικές αλλαγές, ο Βουλευτής ανέφερε τη σφοδρή χαλαζόπτωση της Κυριακής 23/2 που – για πρώτη φορά Φλεβάρη μήνα – χτύπησε δενδροκαλλιέργειες  σε προανθικό στάδιο, σε περιοχές των πρώην Δήμων Μενηίδος, Κύρρου, Μ. Αλεξάνδρου, Αριδαίας και Σκύδρας. Οι ζημιές, κυρίως στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης, είναι σοβαρές, γεγονός που, όπως τόνισε, διαπίστωσε και ο ίδιος, με επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές αυθημερόν και την επόμενη μέρα (Δευτέρα).
          Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να πληροφορηθεί, πότε θα ενταχθεί στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ το ζημιογόνο αίτιο της ακαρπίας από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τη δική του τροπολογία που προ μηνός ψηφίστηκε ομόφωνα και είναι ήδη Νόμος του Κράτους. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, πληροφόρησαν τον Βουλευτή ότι το Δ.Σ. του Οργανισμού αποφάσισε χθες Τρίτη 25/2 να προκηρύξει το διαγωνισμό για την αναλογιστική μελέτη που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενταχθεί στον Κανονισμό ένα νέο ζημιογόνο αίτιο.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης αναφέρθηκε ακόμη και στις ζημιές από χαλαζόπτωση τον Ιούνιο του 2013, για τις οποίες οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος παραδέχτηκαν ότι, όντως, υπάρχει πρόβλημα και είπαν ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι άνθρωποι αυτοί να πληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν.
          Ο Βουλευτής έθιξε επίσης και δύο περιπτώσεις κραυγαλέας αδικίας σε βάρος παραγωγών αμυγδάλων, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τον παγετό της 17ης Μαρτίου 2013 πάνω στην πλήρη ανθοφορία. Τα πορίσματα εκτιμήσεων που τους στάλθηκαν πρόσφατα είναι μηδενικά, όμως ο Γιώργος Καρασμάνης, προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο και ότι οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να έχουν αποζημιωθεί.
          Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε την εφαρμογή της απαράδεκτης πρακτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών: Παραγωγοί που με δική τους πρωτοβουλία δήλωσαν τις ζημιές τους από τον προαναφερθέντα παγετό της 17/3/2013 σε οψιμοανθίζουσες νεκταρινιές  και ροδακινιές (redhaven και άλλες), αποζημιώθηκαν όπως ήταν το απόλυτα σωστό και δίκαιο. Άλλοι όμως παραγωγοί, με ίδιες ζημιές στις ίδιες ποικιλίες δεν αποζημιώθηκαν, γιατί οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μετά από οδηγία που τους δόθηκε, απέτρεψαν τους πληγέντες να κάνουν δηλώσεις!
          Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αναγνώρισαν το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν ότι εντός των προσεχών ημερών, θα διερευνήσουν τί ακριβώς έχει συμβεί και θα δώσουν την πρέπουσα λύση.
          Καταλήγοντας ο Γιώργος Καρασμάνης, επισήμανε στους συνομιλητές του ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους δενδροκαλλιεργητές (συμπύρηνου ροδάκινου, ακτινιδίων, αχλαδιών κλπ) που επίσης επλήγησαν από την ακαρπία λόγω του παγετού της 17ης/3/2013, έχουν ένα χρόνο να δουν ευρώ στην τσέπη τους και έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                           26/02/2014

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Η οργανωτική επιτροπή σας προσκαλεί στο παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία Αριδαίας το Σάββατο 01 Μαρτίου από 12:00 το μεσημέρακι για να παίξουν δωρεάν και να κεραστούν όλα τα παιδιά από την οργανωτική επιτροπή του 8ου Καρατζοβιτικου καρναβαλιού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει
στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας.


Η επιτροπή.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...