Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".

Γέμισε ασφυκτικά το κέντρο νεότητας Προμάχων από μικρούς μασκαράδες  στο αποκριάτικο πάρτι  που διοργάνωσε ο μορφωτικός σύλλογος του χωριού.
Μουσική στη «διαπασών», μπουφές με νόστιμα εδέσματα και χυμούς που μοίραζαν τα μέλη του συλλόγου σε  όλους και ένας κλόουν που ξεσήκωνε τα μικρά θηρία, έκαναν τη βραδιά να μοιάζει φαντασμαγορική.
Όμορφη και οικογενειακή εκδήλωση, πλήρως επιτυχημένη, που προστίθεται στα «συν» του συλλόγου, ο οποίος αποδεικνύει με τις δράσεις του, ότι μπορεί να αποτελέσει μοχλό εκκίνησης πολλών πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Δείτε φωτογραφίες από το πάρτι  με την παράκληση να είστε επιεικείς για την ποιότητά τους, καθώς προσπαθήσαμε με τα ταπεινά τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

















































































ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ενας 50χρονος, πάει στο γιατρό για εξέταση σπέρματος, κι αυτός τού δίνει ένα βαζάκι άδειο και του λέει να το φέρει με δείγμα. Την άλλη μέρα πάει ο 50χρονος με το βαζάκι άδειο.

- Τι έγινε; Πού είναι το δείγμα;

- Ασε γιατρέ, πολύ ζόρικα τα πράγματα. Πρώτα δοκίμασα με το δεξί μου χέρι, αλλά τίποτα. Μετά με το αριστερό, αλλά τίποτα.. Μετά δοκίμασα και με τα 2 χέρια, αλλά πάλι τίποτα. Φώναξα την γυναίκα μου, δοκίμασε με το δεξί τίποτα, με το αριστερό τίποτα, δοκίμασε με το στόμα, πάλι τίποτα.

- Τίποτα; - Τίποτα, τίποτα. Φώναξα και την κόρη μου. - Και την κόρη σας; - Ναι. Τι με τα χέρια, τι με το στόμα, τίποτα! Προσπαθήσανε και οι δύο μαζί,

Tίποτα. Ε, μετά αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε... και τη γειτόνισσα..

- Τη γειτόνισσα;

- Ναι την καημένη, την λυπήθηκα, 3 ώρες προσπαθούσε, μια με τα χέρια, μια με το στόμα, αλλά τίποτα.

- Μα είναι φοβερό αυτό που μου λέτε.

- Ακριβώς γι` αυτό ήρθα γιατρέ. Δώστε μου ένα άλλο βαζάκι, γιατί αυτό δεν ανοίγει με τίποτα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ UTAZAS 2014 ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.



Συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UTAZAS 2014 στη Βουδαπέστη


Στη διεθνή έκθεση τουρισμού UTAZAS 2014 στη Βουδαπέστη συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπούμενη από τον κ. Δημήτριο Τσουφλίδη, βασικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι σήμερα, δεύτερη μέρα της έκθεσης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει γνωρίσει μεγάλη επισκεψιμότητα. Το περίπτερο με το κεντρικό σύνθημα «Very Macedonia – Can you miss this?» σύμφωνα με το πρόγραμμα τουριστκής προβολής της Π.Κ.Μ. αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης UTAZAS, μίας σημαντικής διοργάνωσης για τον κλάδο του τουρισμού στην Ανατολική Ευρώπη. 

Τις πρώτες δύο ημέρες τη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. τίμησαν με την παρουσία τους επισκεπτόμενοι το εκθεσιακό περίπτερο ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία κ. Δημήτριος Γιαννακάκης και η Διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία κ. Αθηνά Μπαμπάκου. Αμφότεροι συζήτησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που υλοποιείται αυτήν την περίοδο και το οποίο είχε ξεκινήσει από τα μέσα του 2013 και είδαν από κοντά το έντυπο τουριστικό υλικό. Ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Π.Κ.Μ. και δήλωσαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια που καταβάλλει η Επιτροπή Τουρισμού και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιώργος για την πρόοδο και ανάπτυξη του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.


Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι την Π.Κ.Μ. εκπροσωπούνε ο κ. Δημήτριος Τσουφλίδης από την Π.Ε. Πέλλας, η κα. Μαριάννα Σκουλαρικά από την Π.Ε. Κιλκίς και ο κ. Δημήτριος Λουκοβίτης εκπρόσωπος της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 2 Μαρτίου.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".


Ο Μ.Σ.Προμάχων "Οι Πρόμαχοι", προσκαλεί όλους τους φίλους του συλλόγου μικρούς αλλά και μεγάλους στο
 παιδικό αποκριάτικο party το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 18:30
 στο Κέντρο Νεότητας Προμάχων.
 Είσοδος Ελεύθερη.

ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".



Ο μορφωτικός σύλλογος Γαρεφείου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" διοργανώνει σήμερα Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 9.00 μ.μ. ένα ξέφρενο μασκέ πάρτι στο κτίριο της κοινότητας του οικισμού.
Πέντε έμπειροι dj's θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους και θα μας ανεβάσουν τη διάθεση με τους καρναβαλίστικους ρυθμούς.
Οπλιστείτε με καλή διάθεση,
φορέστε τη στολή σας
και ελάτε να περάσουμε μια υπέροχη καρναβαλική βραδιά με πολύ πολύ χορό.
Ο καθένας ντύνεται ελεύθερα και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Σας περιμένουμε όλους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...