Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"ΚΑΦΕΣ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ 31ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.


Ασθενής συνάνθρωπός μας 31 ετών, πάσχει από καρκίνο και έχει ανάγκη τη δική μας βοήθεια. Κάθε δική μας προσφορά, χαρίζει ελπίδα και όνειρα στο νεαρό. 

Στις 9 Μαρτίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 8 π.μ. έως 6 μ.μ. στο «ΚΑΠΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων διοργανώνει καφέ για τον 31χρονο.

Θα υπάρχει κουμπαράς του Συλλόγου τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο 31χρονο.

ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΡΚΙ: "ΣΤΟ ΒΥΘΟ".(Απόσπασμα).



Απόσπασμα απο το το βιβλίο του ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΡΚΙ -ΣΤΟ ΒΥΘΟ
Ο «Βυθός» γράφτηκε από τον Μαξίμ Γκόρκι το 1902


-ΛΟΥΚΑΣ-Μας λες για την αλήθεια ..μα η αλήθεια δεν είναι πάντα καλή για τον άνθρωπο..δεν θεραπεύει πάντα την ψυχή.
Να σου πω ένα παράδειγμα:Eιχα κάποτε ένα γνωστό που πίστευε στη χώρα της Δικαιωσύνης..
-ΜΠΟΥΜΠΝΟΦ-Σε τι πράγμα;
-ΛΟΥΚΑΣ-Στη χώρα της δικαιοσύνης. 
Πρέπει να υπάρχει έλεγε, κάπου στη γη η χώρα της δικαιοσύνης..
Και στη χώρα αυτή έλεγε, πρέπει να κατοικούν  ξεχωριστοί άνθρωποι, καλοί άνθρωποι!
Που σέβονται ο ένας τον άλλον, που βοηθάνε ο ένας τον άλλον και όλα στη ζωή τους  είναι μέλι γάλα.
Και ο άνθρωπος αυτός όλο έλεγε να φύγει, να ψάξει να βρει αυτή τη χώρα, ήταν όμως φτωχός και δύσκολα τα 'φερνε βόλτα...κι όταν καμιά φορά τα πράγματα πηγαίνανε απο το κακό στο χειρότερο, κι έλεγες, τώρα θα πέσει να πεθάνει-ακόμα και τότε, δεν το έβαζε κάτω, χαμογελούσε κι έλεγε:
''δεν θα πάθω τίποτα!θα αντέξω!''
Λίγο ακόμα θα περιμένω και θα αφήσω αυτή τη ζωή, και θα παω στη χώρα της δικαιοσύνης..''<Μοναδική του χαρά ήταν αυτή η χώρα>
 - ΠΕΠΕΛ-Και τι έγινε; πήγε τελικά;
-ΜΠΟΥΜΠΝΟΦ-Που να παει; χα χα !
-ΛΟΥΚΑΣ-Μια φορά, στα μέρη που ζούσε, έφεραν έναν εξόριστο επιστήμονα..με βιβλία, χάρτες πολύ μορφωμένο..
Ο άνθρωπός μας λέει στον επιστήμονα ''Πες μου σε παρακαλώ, που βρίσκεται η χώρα της δικαιοσύνης, και πως μπορώ να παω εκεί;''
Ο επιστήμονας ανοίγει τα βιβλία του, βάζει κάτω τους χάρτες του, κοιτάζει, ψάχνει, πουθενά η χώρα της δικαιοσύνης..Ολες οι χώρες ήταν εκεί, εκτός απ' τη χώρα της δικαιοσύνης.
-ΠΕΠΕΛ (Χαμηλόφωνα) Ούτε ίχνος;;;
Ο Μπουμπνόφ γελάει
-ΝΑΤΑΣΑ ..Σώπα εσύ...λοιπόν παππού;
-ΛΟΥΚΑΣ-Ο άνθρωπος δεν τον πιστεύει..Πρέπει, πρέπει να υπάρχει ''λεει'' ψάξε καλύτερα, αλλιώς τα βιβλία και οι χάρτες σου δεν αξίζουν τίποτα, αν δεν μπορείς να βρεις αυτή τη χώρα..Ο επιστήμονας το πήρε κατάκαρδα.
Οι χάρτες μου, λεει, είναι ακριβέστατοι και δεν υπάρχει καμιά τέτοια χώρα πουθενά..
Ο άνθρωπος μας θύμωσε -πως είναι δυνατόν;
 Ζούσε τόσα χρόνια έκανε υπομονή, και πίστευε τόσο πολύ ότι υπάρχει..
Του είχε κλέψει τη χώρα που αγαπούσε..Λέει λοιπόν στον επιστήμονα<
Ελα δω ρε κάθαρμα. Δεν είσαι επιστήμονας εσύ..Απατεώνας είσαι...> και του ρίχνει μια μπουνιά στο μάτι(παύση). Και μετά πήγε στο σπίτι του και κρεμάστηκε..........
Ολοι μένουν σιωπηλοί..
-ΠΕΠΕΛ-Ε που να σε πάρει ο διάβολος,  μας έκανες την ψυχή μαύρη...είδες η χώρα της δικαιοσύνης;  δεν υπάρχει τελικά..


 Μαξίμ Γκόρκι-Στο βυθό
(Το κείμενο έχει μεταφερθεί αυτούσιο, απο το βιβλίο )


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Μαξίμ Γκόρκι (Ρώσικα: Максим Горький, Maksim Gorky προφέρεται [mɐˈksʲim ˈgorʲkʲɪj]) ήταν Ρώσος συγγραφέας, ιδρυτής του σοσιαλιστικού ρεαλισμού κι ενεργό πολιτικό στέλεχος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πέσκοφ ή Πεσκόφ (Алексей Максимович Пешков) ενώ το Γκόρκι το επέλεξε ως ψευδώνυμο επειδή σημαίνει πικρός. Αντιτάχτηκε πολλάκις στο τσαρικό καθεστώς και πέρασε πολύ καιρό στις φυλακές ή στην εξορία.
Γεννήθηκε από φτωχούς γονείς, στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ (Ни́жний Но́вгород) στις 28 Μαρτίου 1868 και πέθανε στη Μόσχα στις 18 Ιουνίου 1936. Στα 1873 πεθαίνει ο πατέρας του. Η μητέρα του θα ξαναπαντρευτεί κι ο Μαξίμ Γκόρκι θα μείνει με τον παππού και τη γιαγιά του. Οι ιστορίες, τα παραμύθια κι η τρυφερή παρουσία της τελευταίας άσκησαν μεγάλη επίδραση πάνω του.
Αναγκάζεται από τη φτώχεια να φύγει από το σπίτι σε ηλικία μόλις 9 ετών και ν' αναζητήσει μόνος την τύχη του. Δοκιμάζει διάφορα επαγγέλματα: βοηθός υποδηματοποιού, βοηθός αγιογράφου, λαντζέρης σε καράβι, αχθοφόρος στην Οδησσό, νυχτοφύλακας σε ψαράδικο, φούρναρης, καθαριστής καμινάδων, εργάτης στα χωράφια. Ρακένδυτος, πεζός και πεινασμένος γυρνά όλη τη Ρωσία, γνωρίζει τους ανθρώπους και τη δυστυχία τους για πάνω από 5 χρόνια, κάτι που ήταν εξίσου καθοριστικό για τη μετέπειτα λογοτεχνική αλλά και την πολιτική του πορεία.
Το Δεκέμβρη του 1887 αυτοπυροβολείται μ' ένα παλιό πιστόλι στο στήθος. Η σφαίρα θα μείνει στα πνευμόνια του 40 ολόκληρα χρόνια. Η αιτία ήταν μάλλον ο θάνατος της γιαγιάς του. Παρά τις αντιξοότητες αυτές, από το 1892 κιόλας, αρχίζει να εκδηλώνεται η αγάπη του για τη λογοτεχνία. Ξεκινά να γράφει πρώτα για βιοποριστικούς λόγους, επιφυλλίδες σ' επαρχιακές εφημερίδες. Τότε εργαζόταν στην εφημερίδα Tiflis του Καυκάσου κι ακόμα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Jehudiel Khlamida, αλλ' από κείνη τη χρονιά και μετά επιλέγει το Γκόρκι. τρία χρόνια μετά, γνωρίζεται με το συγγραφέα Βλαντιμίρ Κορολένκο (Владимир Короленко) που του δημοσιεύει το διήγημα, «Τσελκάς» και γνωρίζει κάποιον ενδιαφέρον. Το 1899 οι τυπωμένες συλλογές των διηγημάτων του, γνωρίζουν καταπληκτική επιτυχία. Γίνεται γνωστός σ' όλη την Ευρώπη.
Το 1902 η Ακαδημία τον εκλέγει μέλος της. Λίγες μέρες μετά ο Τσάρος Νικόλαος ο Β' ακυρώνει την εκλογή του, επειδή τα βάζει με τη λογοκρισία του τύπου που εφαρμόζεται, μ' αποτέλεσμα οι Τσέχωφ και Κορολένκο να παραιτηθούν. Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον Λένιν και γίνονται φίλοι. Τρία χρόνια μετά αναλαμβάνει τη διεύθυνση του περιοδικού Νέα Ζωή κι αγωνίζεται για την επανάσταση. Γράφεται στο κομμουνιστικό κόμμα. Συλλαμβάνεται και κλείνεται στο φρούριο Πετροπαβλόφσκ, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επανάστασης του 1905 κι εκεί μέσα γράφει ένα βιβλίο που φαινομενικά αναφέρεται στην επιδημία χολέρας του 1862, μα ουσιαστικά μιλά για το παρόν. Λογοτέχνες απ' όλο τον κόσμο κάνουν έκκληση για τη σωτηρία του.
Την επόμενη χρονιά φεύγει στο Κάπρι μέχρι το 1913 κι όταν επιστρέφει συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα που συντέλεσαν στο να ξεσπάσει η επανάσταση του 1917 και συμμετέχει ενεργά και σ' αυτήν. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου το δωμάτιό του στην Πετρούπολη είχε γίνει καταφύγιο μπολσεβίκων. Μέχρι να ξεσπάσει η επανάσταση, δεν του επιτρεπόταν να εγκαταλείψει τη χώρα.
Δυο βδομάδες μετά το ξέσπασμα της επανάστασης, τον Οκτώβρη του 1917, έρχεται σε σύγκρουση με τα ηγετικά στελέχη του κόμματος. Γράφει χαρακτηριστικά:
    ...Οι Λένιν και Tρότσκι δεν έχουν οιαδήποτε ιδέα για την ελευθερία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλοτριώνονται ήδη από το βρωμερό δηλητήριο της εξουσίας. Αυτό είναι ορατό από την επαίσχυντη ασέβεια στην ελευθερία του λόγου αλλά κι όλων των άλλων αστικών ελευθεριών για τις οποίες η δημοκρατία πάλεψε...    
Ο Λένιν απαντά με απειλές, το 1919:
    ...Συμβουλή μου είναι ν' αλλάξετε τις απόψεις, τις ιδέες και γενικά τους τρόπους σας, διαφορετικά μπορεί να χάσετε τη ζωή σας.    
Τον Αύγουστο του 1921 συλλαμβάνονται οι φίλοι του λογοτέχνες, Νικολάι Γκουμιλιόφ (Николай Гумилёв) κι η σύζυγός του Άννα Αχμάτοβα (Анна Ахматова), για φιλομοναρχικές τάσεις. Γυρίζει εσπευσμένα στη Μόσχα πετυχαίνοντας να τους λευτερώσει με προσωπική διαταγή του ίδιου του Λένιν, μα όταν σπεύδει να τους δει, διαπιστώνει πως ήδη έχουν πυροβολήσει θανάσιμα τον Νικολάι. Κοντά σ' αυτά έρχεται η επιδείνωση της υγείας του, μια παλιά φυματίωση από τον καιρό που γυρνούσε στους δρόμους, και τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς, μεταναστεύει ξανά στο Κάπρι για λόγους υγείας. Τούτη τη φορά θα μείνει μέχρι το 1929.
Επιστρέφει στη Ρωσία κατά διαστήματα και δέχεται τιμές από τον Στάλιν. Τ' όνομά του δίνεται σε κεντρική λεωφόρο και μετονομάζεται και η γενέτειρά του, επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα της εποχής στη Ρωσία, το Τουπόλεφ 20 ονομάζεται Γκόρκι, όπως κι ένα μεγάλο πάρκο μες στο κέντρο της Μόσχας. Είναι γεγονός πως το κόμμα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τ' όνομά του για να προωθήσει την προπαγάνδα του στον έξω κόσμο.

Το 1936 πεθαίνει ξαφνικά κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Οι Στάλιν και Μολότωφ, ήταν από κείνους που μετέφεραν το φέρετρό του στην κηδεία. Η δε γενέτειρά του ξαναπήρε την προηγούμενή της ονομασία (Νίζνι-Νόβγκοροντ) το 1990, μετά την πτώση του κομμουνισμού.

"ΝΟΑΗ"¨H NEA TAINIA TOY DARREN ARONOFSKY.

Το trailer της νέας ταινίας του Darren Aronofsky

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά το "Μαύρο Κύκνο", ο Αμερικανός σκηνοθέτης επιστρέφει, με το "Νoah". Το σενάριο συνυπογράφει ο Ari Handel. 

Ο βιβλικός Νώε, υποφέρει από τα οράματα ενός αποκαλυπτικών διαστάσεων κατακλυσμού και λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει την οικογένειά του από αυτόν.


Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Έμμα Γουότσον, Άντονι Χόπκινς και η Τζέννιφερ Κόνελι.

Η πρεμιέρα της ταινίας "Νoah", θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου.


Το trailer της νέας ταινίας του Darren Aronofsky

ΥΨΩΜΑ "ΕΛΛΑΔΑ".

'Υψωμα Ελλάδα

Πάλι θα χάσουμε. Το προαίσθημα της ήττας είναι το πρώτο που έρχεται πριν η ίδια η ήττα μπει θριαμβεύτρια στην αλωμένη πόλη. Δεν έχει σημασία που δεν κουβαλήσαμε όπλο και δεν ακούσαμε ήχο σφαίρας να περνάει δίπλα από το κεφάλι μας, εμείς πολεμήσαμε.


Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα γραφούν ένδοξες ιστορίες για μας τους Έλληνες της πρώτης και δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Δεν έχει σημασία που δεν έχουμε εμφανή ίχνη καταπόνησης στο κορμί μας, ούτε που δεν τραγουδούμε θούριους όλοι μαζί πριν την κάθε μάχη, εμείς πολεμήσαμε.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας προσπεράσει γράφοντας απλά σε μια παράγραφο τα ποσοστά ανεργίας της χρονικής περιόδου, τα νούμερα του πληθωρισμού και ίσως τους αριθμούς των τυχαίων θυμάτων. Θα μάς περάσει στα γρήγορα για να πάει παρακάτω, αλλά εμείς πολεμήσαμε.

Είμαστε οι στρατιώτες που δεν φορέσαμε χακί αλλά διανύουμε ήδη τον 5ο χρόνο στο πεδίο της μάχης αντιστεκόμενοι απέναντι σε δύο εχθρικά στρατόπεδα που μάς κήρυξαν τον πόλεμο στα καλά καθούμενα. Δύο στρατόπεδα επανδρωμένα από ντόπιους και ξένους πολιτικούς εγκληματίες με ορδές υποστηρικτών να κάνουν εφόδους από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στην χώρα όσο και μέσα στα σπίτια μας. Δεν είχαμε την τύχη να μάς στηρίζει ούτε ηθικά μία άλλη χώρα σε τούτο τον πόλεμο. Μόνοι μας πολεμάμε.

Όλοι μάς χλευάζουν ότι είμαστε ένας λαός του καναπέ, που δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την μοίρα της πατρίδας του. Μάς κουνάνε το δάκτυλο που δεν κάναμε ένοπλο αγώνα ενάντια στον εχθρό, που δεν μπουκάραμε στο κοινοβούλιο, που δεν βάλαμε βόμβες και δεν πήραμε κεφάλια. Οι αναλυτές του καναπέ προκαλούν χωρίς να πουν όμως ποιος είναι ο εχθρός. Έτσι στο χαμό να βγούμε με τα χασαπομάχαιρα στον δρόμο απλά για να κάνουν αυτοί χάζι στην αρένα των τηλεοράσεων. Τον εχθρό μόνο εμείς τον ξέρουμε γιατί εμείς πολεμάμε.

Κάθε μέρα τρέχουμε ανάμεσα σε ναρκοπέδια και φυλάμε τα νώτα μας όταν βρίσκουμε τρύπα να ξεκουραστούμε μη και μάς πιάσουν στον ύπνο οι φύλακες της Δημοκρατίας τους και μάς μπουζουριάσουν νωρίτερα από ό,τι θα περιμέναμε για χρέη που μάς φόρτωσαν καταδικάζοντάς μας για εσχάτη προδοσία.
Κάθε μέρα μειώνουμε τα γραμμάρια ανθρώπινης χαράς για να βγει ο λογαριασμός στα φάρμακα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που όταν είναι να διανύσουμε μεγάλη απόσταση για ένα μεροκάματο -έξι μέσα στο αμάξι- το μάτι μας δεν είναι στον δρόμο αλλά στον δείκτη της βενζίνης που ανάβει λαμπάκι και δεν βγαίνει ο γαμημένος ανήφορος 20 χιλιομέτρων με τα πόδια στις 5 το πρωί με παγωνιά.
Είναι ο τρίτος χειμώνας που κάνουμε μπάνιο με παγωμένο νερό ενώ νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε τα παιδιά μας λέγοντας ότι τα δώρα δεν έχουν αξία, παρά μόνο η αγκαλιά. Τα δικά μας παιδιά μόνο αγκαλιά παίρνουν εδώ και 4 χρόνια, ενώ εμείς την ίδια στιγμή τραβάμε τα μάτια μας από ντροπή και τα κολλάμε στο πάτωμα.

Πριν μάς κατηγορήσουν οι άνετοι της ζωής ότι όπλο δεν πήραμε ας έρθουν μία φορά στις πολλοστές που έχουμε ζήσει όταν οι γέροι γονείς ανοίγουν το πορτοφόλι να τσοντάρουν από την πετσοκομμένη σύνταξή τους για το απλήρωτο ρεύμα και το νερό. Είναι από τις πολλές στιγμές που λες ότι ο πόλεμος της αναξιοπρέπειας είναι ο πιο σκληρός από όλους. Σε αυτόν πολεμάμε.

Ό,τι κι αν κάνουμε κάθε μέρα προσέχουμε να μην χτυπήσουμε, να μη πονέσει το δόντι μας, μην πάθουμε κολικό, μην σπάσουμε χέρι γιατί ξέρουμε ότι για μας νοσοκομείο δεν έχει. Η ιδέα ότι μπορεί μία βαριά ασθένεια να σου χτυπήσει την πόρτα είναι αυτή που σού σπάει τον τσαμπουκά και όταν σου καρφωθεί στο κεφάλι είναι σαν να έχεις φάει σφαίρα από ακροβολισμένο καθίκι που σε έχει βάλει στο στόχαστρο. Σε τέτοιον πόλεμο πολεμάμε.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, τα καθημερινά που ξεσκίζουν την καρδιά περισσότερο από ό,τι θα πετσόκοβε το κορμί μας μια νάρκη, είναι που κάθε βράδυ πριν κλείσουμε κατ' ανάγκη τα μάτια μας έρχεται και σε χαστουκίζει η ευθύνη για την πατρίδα. Ρίχνεις την κουβέρτα σαν αδιάβροχο πάνω στους ώμους και γυροφέρνεις στο παγωμένο σπίτι, σαν στρατιώτης σε παγωμένο βουνό καταδικάζοντας τον εαυτό σου που σήμερα εσύ έζησες αλλά χάθηκε ένα κομμάτι ακόμα Ελλάδας. Αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος.

Έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε να αποχαιρετάμε αδελφούς και φίλους που σαν να είναι ακρωτηριασμένοι στρατιώτες αφήνουν το πεδίο της μάχης Ελλάδα να βρουν μεροκάματο στην άκρη της γης. Αυτοί είναι οι πιο άτυχοι από όλους μας διότι ξέρουν ότι δεν θα δουν το τέλος αλλά δεν θα ξαναδούν την Ελλάδα όπως την γνώριζαν. Η Ελλάδα θα πεθάνει μαζί με μας τους τελευταίους που ξέρουμε ότι δεν θα αντέξουμε να κρατάμε ακόμα για πολύ.

Η ήττα μας είναι σίγουρη. Το βλέπουμε στα πρόσωπα των θριαμβευτών πολιτικών άκαπνων σωτήρων, πληρωμένων προδοτών και αθάνατων γειτόνων που αλαλάζουν με την ψήφο στο χέρι σαν τις πουτάνες της Κατοχής του '40 την ώρα που έφθαναν οι αξιωματικοί των Ες Ες με σοκολάτες και ψωμί για να το γλεντήσουν.

Εμείς οι Έλληνες, των πρώτων δεκαετιών του 21ου αιώνα -μικροί, ήσυχοι και αόρατοι- την ήττα μας πολεμήσαμε. Και είμασταν άριστοι στρατιώτες.






ΠΗΓΗ:
Simple Man Greek

http://www.ramnousia.com/

"ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ": ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 14 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

Διαβάστε τις πρώτες 14 σελίδες του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα “Γεννήθηκα 17Ν”
Δείτε το πρώτο κομμάτι του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως το ανέβασε στην ιστοσελίδα του ο εκδοτικός οίκος "Λιβάνη", μαζί με τον πρόλογο του Ν.Γιαννόπουλου, που πυροδότησε νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας.

Στο βιβλίο του, το 45άρι της 17 Νοέμβρη, τονίζει ότι «δίχως να απαρνηθεί την προσωπική του ιστορία», προβαίνει σε απολογισμό της πορείας του, μετά από «σαράντα χρόνια στο κίνημα (τέσσερα στο μαζικό, τέσσερα στο πολύμορφο, είκοσι στη 17 Ν, δώδεκα πολιτικός κρατούμενος)» και, μαζί, «μια συμβολή στην ιστορία του μεταπολιτευτικού κινήματος της ένοπλης κριτικής».

Εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, μιλάει για τις μάχες με τους αστυνομικούς “καουμπόηδες”, ΄πως τους αποκαλεί, για τα χτυπήματα κατά τουρκικών στόχων στην Ελλάδα και το “λάθος” με το Θ.Αξαρλιάν.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες 14 σελίδες του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

H Νέα Υόρκη θα χτίσει πλωτά νησιά από σκουπίδια -Ενα συγκλονιστικά οικολογικό σχέδιο [εικόνες]

Οι Νεοϋορκέζοι παράγουν κάθε χρόνο 14 εκατ. τόνους σκουπίδια. Ειδικοί σκουπιδότοποι κομποστοποιούν αυτά τα βουνά σκουπιδιών, έξω από την πόλη. Οι αρχές αναζήτησαν απεγνωσμένα μια λύση.
Τη βρήκαν στους αρχιτέκτονες της εταιρείας Present Architecure, οι οποίοι σχεδίασαν πλωτά νησιά που θα δημιουργηθούν από τα κομποστοποιημένα σκουπίδια. Θα κατασκευαστούν στις 5 προβλήτες της πόλης δημιουργώντας πράσινο και δίνοντας στους πολίτες νέου χώρους πρασίνου.
Το σχέδιο μπήκε στα υπό συζήτησιν θέματα, για το 2020. Κοστίζει πολύ, λένε οι αρμόδιοι. Θα στοιχίζει λιγότερο από το να καταστρέφετε σκουπίδια, τους απαντούν οι αρχιτέκτονες. Και αυτό είναι αλήθεια αν σκεφτεί κανείς ότι η ΝΥ δαπανά ετησίως 300 εκατ. δολάρια για να μεταφέρει τα σκουπίδια με φορτηγά εκτός πόλης.
Οι αρχιτέκτονες προσθέτουν ότι δεν θα υπάρχει καμία μυρωδιά αφού οι τακτικές κομποστοποίησης εξασφαλίζουν απόλυτη υγιεινή.


Θα γίνουν 8 νησιά στις αντίστοιχες προβλήτες



Στην επιφάνεια θα γίνουν ανθόκηποι και λαχανόκηποι:


Η κομποστοποίηση θα φέρει θέσεις εργασίας:


Από τα πλωτά νησιά οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα βλέπουν το Μανχάταν:






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DELETE.

Πώς να εξαφανίσετε τον εαυτό σας από το ίντερνετ: Οδηγίες βήμα- βήμα για την από

Κάποιοι θα το θεωρούσαν αυτοκτονία. Δεν υπάρχουν όμως μόνο εκείνοι που ζουν αποκλειστικά βλέποντας τον εαυτό τους στο διαδίκτυο, αλλά και άνθρωποι που ενοχλούνται από την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μέσα από το ίντερνετ. Για τους τελευταίους λοιπόν, υπάρχει ο τρόπος να εξαφανίσουν τελείως τον εαυτό τους.
Για όσους λοιπόν επιθυμούν να κόψουν τους δεσμούς τους με την «ιντερνετική» τους ταυτότητα, το Who Is Hosting This δημιούργησε ένα λεπτομερή οδηγό με βήματα για την απόλυτη διαγραφή. Ξεκινά με τα πιο απλά πράγματα, όπως το αυτονόητο delete του λογαριασμού του Facebook και προχωρά στα πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει τρόπος ακόμη και για την εξαφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ.

Οι Κινέζοι προτιμούν το ελληνικό βαμβάκι -Είναι το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Το σημαντικότερο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν στη μακρινή αγορά της Ιαπωνίας είναι το ελληνικό βαμβάκι, ενώ οι εξαγωγές ...χαλιών στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το 2012 παρουσίασαν τεράστια αύξηση, σε ποσοστό 786(!), σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, η αξία των εξαγωγών βαμβακιού, το 2012, έφθασε τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 117%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά οι ελληνικές εξαγωγές (χωρίς τα πετρελαιοειδή) προς την Ιαπωνία αυξήθηκαν το 2012 κατά 43,8%, ενώ οι ιαπωνικές εισαγωγές στην Ελλάδα μειώθηκαν, κατά 59,7%. Ανάμεσα στα προϊόντα που φθάνουν στην Ιαπωνία είναι και το ελληνικό ελαιόλαδο, με τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί κατά 36,9%, σε σύγκριση με το 2011.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε απόψε ο νέος επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη, Χάρης Αλεξόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης για την ανακήρυξή του, παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Masuo Nishibayashi και εκπροσώπων φορέων και τοπικών αρχών.

Όπως είπε ο νέος πρόξενος στο χαιρετισμό του, η Ιαπωνία των 127 εκατομμυρίων – υψηλού εισοδηματικού επιπέδου καταναλωτών – αποτελεί ελκυστικό και πολλά υποσχόμενο τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εξωστρεφείς ελληνικές εταιρίες. "Πέρα από τις οικονομικές σχέσεις έχουμε και κάτι άλλο κοινό με τους Ιάπωνες. Το πείσμα να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τα χτυπήματα, με όραμα και αισιοδοξία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε το προξενείο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη, "νησίδα συνεννόησης και διερεύνησης νέων ευκαιριών ανάπτυξης", ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι εμπορικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και θα ανοίξουν νέες σελίδες και στους τομείς του τουρισμού και των επενδύσεων.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ανοίγει ο φάκελος για τα μεταλλαγμένα στην ΕΕ
Ανοίγει ξανά ο φάκελος των μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ οι συζητήσεις έχουν παγώσει από το 2012.
Με οδηγία του 2001, η Ευρώπη μπορεί να απαγορεύσει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών μόνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα χρόνια που ακολούθησαν έως και σήμερα, είναι κοινό μυστικό ότι έχουν δοθεί άδειες για την καλλιέργεια πολλών μεταλλαγμένων προϊόντων.

Ισπανία, Γαλλία και Βέλγιο είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές κατά της απαγόρευσης της καλλιέργειας μεταλλαγμένων προϊόντων.

Ετσι, όπως εξηγούν από το ΥΠΕΚΑ, το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια νομική φόρμουλα, η οποία να συμπεριλαμβάνει, εκτός από τους προαναφερόμενους λόγους, δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και άλλες παραμέτρους, έτσι ώστε να «στέκονται» νομικά, σε περίπτωση που γίνει προσφυγή στο δικαστήριο από τις εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων.

Στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, για το θέμα αυτό, τέθηκαν λόγοι όπως αστική ανάπτυξη και κοινωνικοοικονομικές αντιδράσεις (κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις).
Σύμμαχοι στην πρόταση της ελληνικής προεδρίας για το άνοιγμα του φακέλου στάθηκαν αρχικά, η Αυστρία και η Ουγγαρία.

Αντίθετα, το Βέλγιο κράτησε αρνητική στάση, η Γαλλία απάντησε ότι το επιχείρημα είναι νομικά έωλο, ενώ η Γερμανία αναγκάστηκε να βάλει... νερό στο κρασί της και συμφώνησε να μην μπλοκάρει τη συζήτηση.

Στη Γαλλία δόθηκε απάντηση από τη νομική υπηρεσία της ΕΕ, η οποία ανέφερε ότι η πρόταση της ελλληνικής προεδρίας είναι νομικά ισχυρή και δεν έχει κανένα κώλυμα.

Στόχος είναι όπως εξηγούν από το ΥΠΕΚΑ, η κάθε χώρα να μπορεί νομότυπα να απαγορεύεει ή όχι τα μεταλλαγμένα και να μην προβαίνει σε νομικές «πατέντες», δηλαδή να έχει ένα ισχυρό νομικό όπλο σε περίπτωση που η υπόθεση φθάσει στο δικαστήριο.

Ετσι, στις 13 Μαρτίου, θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποφανθεί για τη δυνατότητα των κρατών μελών της ΕΕ να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Στόχος είναι, στο τέλος του 2014, επί ιταλικής προεδρίας, να υιοθετηθεί το νομικό κείμενο, δηλαδή να υπάρξει συμφωνία και να προετοιμαστεί η υιοθέτηση από την ΕΕ της σχετικής νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ "SOLDIERS OF FORTUNE" ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ.

Click on the slide!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ
Αμερικανοί μισθοφόροι με άφθονες εμπειρίες συμμετοχής στις εχθροπραξίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, έφτασαν στο Κίεβο για να πολεμήσουν δίπλα στους Ουκρανούς
Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ήρθαν περίπου 300 στρατιωτικοί οι οποίοι έχουν πείρα εχθροπραξιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Russia Today», επικαλούμενο μια στρατιωτικο-διπλωματική πηγή στο Κίεβο.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα ήρθαν περίπου 300 λεγόμενοι «στρατιώτες της τύχης» (soldiers of fortune), οι οποίοι έχουν άφθονες εμπειρίες συμμετοχής στις εχθροπραξίες στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες με ιδιωτικές συμβάσεις.

Η πηγή δε διευκρίνισε την εθνική καταγωγή των μισθοφόρων, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι προέρχονται από τη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ ιδιωτική εταιρεία σωματοφυλακής Academi, πρώην Blackwater. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ολόκληρη στρατιά μισθοφόρων, η οποία αριθμεί περισσότερους από 20.000 άτομα, που εκπληρώνουν τους στόχους τους χωρίς να είναι δεσμευμένοι με διεθνείς συμβάσεις.

«Απλά ενημερώνεσαι ότι για σένα υπάρχει μια δουλειά που ανταμείβεται με τόσα λεφτά. Καλά, ρωτάς κατά πόσο είναι παράνομο, σου λένε είτε ναι είτε ου, και, εφόσον ικανοποιείσαι από τις απαντήσεις, ξεκινάς αμέσως. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι σε ετοιμότητα», εκμυστηρεύτηκε ένας υπάλληλος μιας ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Νιλ Έλλις.

«Υπάρχουν υποψίες ότι η εταιρεία Blackwater έχει μια σκιώδη ομάδα εξοπλισμένων μισθοφόρων στρατιωτών, οι οποίοι δεν απολογείται ούτε έναντι της κυβέρνησης των ΗΠΑ ούτε έναντι οιουδήποτε άλλου φορέα. Όλα δείχνουν ότι οι υπάλληλοι αυτής της εταιρείας ακολουθούν μια αρχή: “πρώτα ρίξε και σκότωσε και μετά ρώτα”», είπε χαρακτηριστικά ο κόγκρεσμαν Elijah Cummings.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.



Πολύς θόρυβος προκλήθηκε με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις κάποιου ιεράρχη σε άσεμνο περιοδικό, ότι δέχεται τις προγαμιαίες σχέσεις ως προετοιμασία για το γάμο, φτάνει να μην αλλάζουν οι νέοι συντρόφους σαν τα πουκάμισα, και δημιούργησε σύγχυση και πολλές απορίες.

Ευτυχώς είναι ελάχιστοι οι κληρικοί, θεολόγοι και θεολογούντες «ευκαίρως ακαίρως» που υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις. Σημασία όμως έχει, όχι τι λέγουν αυτοί, αλλά τι λέγει ο Χριστός, η Αγία Γραφή και οι θεοφόροι Πατέρες.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αμνηστεύουμε όσα ο νόμος του Θεού καταδικάζει. Και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας καταδικάζει τις προγαμιαίες σχέσεις, γιατί αντιβαίνουν στη διδασκαλία του Χριστού μας και αφ’ ετέρου στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και την Παράδοσή της. Θέλει τα μέλη της να διατηρήσουν την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος και να απέχουν από κάθε γενετήσια σχέση πριν το γάμο.

Ο Κύριός μας στην επί του Όρους ομιλία Του, όχι μόνο την πορνεία και την μοιχεία, ως σαρκικές πράξεις καταδικάζει, αλλά και το φιλήδονο βλέμμα το χαρακτηρίζει ως πνευματική μοιχεία (Ματθ. 5, 28).

Παρά ταύτα δέχεται κάθε αμαρτωλό, άρα και πόρνο και μοιχό, όταν όμως μετανοεί, αλλάζει ζωή, και δεν διαπράττει τέτοιες σαρκικές πράξεις. Ουδέποτε το θεϊκό Του κύρος σφράγισε επιδοκιμάζοντας την πράξη της μοιχείας ή της πορνείας που υπάγονται και οι προγαμιαίες σχέσεις.

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στους Κορινθίους πως το σώμα μας είναι «ναός του Αγίου Πνεύματος, το οποίο κατοικεί (μετά τη βάπτισή μας) μέσα μας» (Α’ Κορ. 6, 19).

Γι’ αυτό συμβουλεύει:
- «Σεαυτόν αγνόν τήρει» (Α’ Τιμ. 5, 22).
- «Απέχεσθαι υμάς από της πορνείας» (Α’ Θες. 4, 3)
- «Ο πορνεύων εις το ίδιον σώμα αμαρτάνει» (Α’ Κορ. 6, 18)
- «Πόρνους και μοιχούς κρινεί ο Θεός» (Εβ. 13, 4).
- «Μη πλανάσθε∙ ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται … Βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» (Α’ Κορ. 6, 9), αν βέβαια δεν μετανοήσουν.
- «Όλως ακούεται εν υμίν πορνεία, και τοιάυτη πορνεία, ήτις ουδέ εν τοις έθνεσι ονομάζεται» (Α’ Κορ. 5, 1).
- «Το δε σώμα ου τη πορνεία, αλλά τω Κυρίω, και ο Κύριος τω σώματι… ουκ οίδατε ότι τα σώματα υμών μέλη Χριστού εστίν; Άρας ουν τα μέλη του Χριστού ποιήσω πόρνης μέλη; Μη γένοιτο… φεύγετε την πορνείαν» (Α’ Κορ. 6, 13-19).
- «Τούτο γαρ έστε γινώσκοντες, ότι πας πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, ος εστίν ειδωλολάτρης, ουκ έχει κληρονομίαν εν τη Βασιλεία του Θεού (Εφες. 5, 5).
- «Τίμιος ο γάμος εν πάσι και η κοίτη αμίαντος∙ πόρνους δε και μοιχούς κρινεί ο Θεός (Εβρ. 13, 4).
- «Τοις δειλοίς και απίστοις και εβδελυγμένοις και φονεύσι και πόρνοις και φαρμακοίς το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη (Αποκ. 21, 8).

Και οι Θεοφόροι Πατέρες καταδικάζουν κάθε σεξουαλική πράξη προ του ευλογημένου γάμου ή έξω απ’ αυτόν.

Ο Μέγας Βασίλειος διδάσκει, ότι κάθε είδος πορνείας είναι αντίθετο προς το θέλημα του Θεού: «Ικανόν και βλέμμα φθείραι προς ακολασίαν τον νουν» (P. G 36, 693).

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ρωτάει τον προσερχόμενο σε γάμο και λέει: «Πως εσύ ζητάς παρθενία από τη νύφη ενώ εσύ δεν τηρείς αυτή για τον εαυτό σου;» (P. G 36, 289).

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ζητά από τους νέους να νυμφεύονται σύντομα για να προλαβαίνονται οι προγαμιαίες σχέσεις.

Ο Δ’ Κανόνας του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης λέει, ότι η πορνεία λογίζεται σαν μοιχεία και κανονίζει την αμαρτία αυτή να απέχει ο αμαρτήσας 3 χρόνια από την Θ. Κοινωνία.

Ο 25ος Κανόνας του Μέγα Βασιλείου προβλέπει την περίπτωση που κάποιος διέφθειρε μια γυναίκα και στη συνέχεια την νυμφεύθηκε. Για μεν την πράξη τον επιτιμά αυστηρά, εγκρίνει όμως τη διατήρηση του γάμου.

Από το βιβλίο του π. Γεωργίου Καλπούζου
«Έφηβοι και προγαμιαίες σχέσεις»
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.



Το λουκούμι είναι γλύκισμα μπουκιά που φτιάχνεται μαγειρεύοντας ένα μίγμα σιροπιού, ζάχαρης και κορν φλάουρ, πολύ αργά για αρκετές ώρες. Χύνεται και αφήνεται να κρυώσει, στη συνέχεια κόβεται και πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη.

Οι γεύσεις ποικίλουν αλλά οι κυριότερες είναι το ροδόνερο και η μαστίχα.

Υλικά:
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. νισεστές
Μαστίχα, ροδόνερο, ξινό
100 γρ. άχνη ζάχαρη

Παρασκευή:
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το ξινό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ροδόνερο και μαστίχα.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 24ώρες και αφού το κόψουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ποσότητα μαγειρεμένου τροφίμου: 850γρ.

Καλή Επιτυχία ! 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


«Ελεύθερη» η καλλιέργεια του καλαμποκιού από τον ιό Diabrotica στην Π.Ε. Πέλλας 


Σύμφωνα με την Εκτελεστική Απόφαση  2014/62/ΕΕ της Επιτροπής της 6ης  Φεβρουαρίου 2014 «για την κατάργηση της απόφασης 2003/166/ΕΚ για τη λήψη μέτρων επείγοντος χαρακτήρα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση εντός της Κοινότητας του Diabrotica virgifera Le Conte» η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες της Πέλλας ότι παύουν να λαμβάνονται μέτρα για την καλλιέργεια αραβόσιτου από τον Diabrotica virgifera Le Conte και ως εκ τούτου η καλλιέργεια του καλαμποκιού είναι «ελεύθερη» στην Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, ο παραπάνω ιός σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ανακαλείται από επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και κρίνεται καταπολεμητέος.

Το θέμα το παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκη και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την πολύ θετική εξέλιξη και την απόφαση της Επιτροπής του ΥΠΑΑΤ και ανέφερε ότι τέτοιες εμπεριστατωμένες αποφάσεις κινούνται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η Π.Ε. Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας τον πρωτογενή τομέα και εμπόδια σαν αυτό της απαγόρευσης της καλλιέργειας καλαμποκιού ξεπεράστηκε προς διευκόλυνση και στήριξη των καθημερινών προσπαθειών των αγροτών της περιοχής μας. 

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Β.Ε.Σ.ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.


Στα πλαίσια κατάρτισης των εργαζομένων ολοκληρώθηκαν τα τρία  σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25 που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας και το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών και βιοτεχνών Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το  Κ.Ε.Κ. EDISINET ,το πρώτο με θέμα «ΣΧΕΔΙΟ MARKETING ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ »
« ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ » και
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ MARKETING  ». Στα σεμινάρια  πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Την Δευτέρα 10 Μαρτίου  και ώρα 5.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας θα υλοποιήθει το υποχρεωτικά από τον νόμο σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται στους εργαζόμενους όλων των κλάδων  που συνδέονται  με  τον επισιτισμό και σε όσους θα ασχοληθούν μελλοντικά σε επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία) και μαζικής εστίασης (εστιατόρια κέτερινγκ, ξενοδοχεία νοσοκομεία κλπ.) καθώς και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, αλλαντοποιίας κλπ.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά το σεμινάριο να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                  ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                     ΓΑΛΑΝΟΣ Π.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΛΛΗΣ 11 ΕΔΕΣΣΑ
Τ.F.:2381027367 
email:oebespel@yahoo.gr                                                                                                                                                   

ΤΟ ΚΕ.Κ.Π.-Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ :

ΤΟ    ΚΕ.Κ.Π.-Α    ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ :                          

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-3-2014  ΚΑΙ ΩΡΑ 10 Π.Μ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ  ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΗΘ.ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Ε ΕΔΕΣΣΑΣ.                                                              
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ                                                                                                                                                  
Αναπηρία και ατυχήματα της τρίτης ηλικίας, πρόληψη και αντιμετώπιση.                                                


ΓΙΑ ΤΟ ΚΕ.Κ.Π-Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΖΕΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.



Τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες  Τετάρτη 5/3 κατά τις απογευματινές ώρες στην περιοχή των βιοτεχνιών ξύλου στους Προμάχους.
Αυτοκίνητο παρέσυρε 55χρονο άνδρα, κάτοικο των Προμάχων, ο οποίος βάδιζε στο δρόμο προς το χωριό.
Ευτυχώς το χτύπημα δεν ήταν σφοδρό και ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Έδεσσας εκτός κινδύνου.
Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Σ.Σ. Η ανάρτηση γίνεται κατά κύριο λόγο για να αποκατασταθεί η αλήθεια, καθώς πολλές τοπικές ιστοσελίδες από βιασύνη προφανώς, δημοσιεύουν ανυπόστατα περιστατικά.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...