Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ TABLET ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.


Έγινε η κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού που κερδίζει ένα tablet.
H όλη δράση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα fb των Προμάχων και η συμμετοχή ήταν μαζική.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟ.



 Πρώτη η Αλμωπία  !!!!!
Η Αλμωπία όπως και στο παρελθόν έχει δείξει  ότι έχει  δυνάμεις 
και δυνατότητες  να πετυχαίνει υψηλούς στόχους και αποτελέσματα !!
Μια πολύ πρόσφατη απόδειξη είναι  η προαγωγή του συντοπίτη μας 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Πέτρου στον βαθμό του Αντιστρατήγου !!!!!
Συγχαίρουμε τον Αντιστράτηγό μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ Πέτρο ,του ευχόμαστε
κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα  και είμαστε      βέβαιοι  
ότι     θα ανταποκριθεί  και σε   αυτό  το  νέο  ρόλο  που  του  ανατέθηκε    από
την  πατρίδα μας !!!!

                                   Α.Δ.Α.Κ.Α.

                          Ανδρέας   Κ Ο Γ Ι Ο Σ  
                Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: "ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ".


   Διαμορφώνονται πλέον τα σχήματα των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Αλμωπίας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψήφιους έναν καλό και έντιμο προεκλογικό αγώνα .
 Εύχομαι και θα συμβάλλω αυτός να πραγματοποιηθεί μέσα σε πολιτισμένο πολιτικό κλίμα με ουσία και επιχειρήματα.


  Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες συγκεκριμένα μέσα να πετούν λάσπη πότε στον ένα και πότε στον άλλο υποψήφιο. Τιμούμε τη δημοσιογραφία και τον ρόλο του δημοσιογράφου. Καταδικάζουμε όμως τον κιτρινισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται, όπου κι αν απευθύνεται.
 Σ΄αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας. Δεν υποστηρίζουμε και δε θα μας βρει κοντά αυτού του είδους η κίτρινη δημοσιογραφία.

ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.


 Ιορδάνης Τζαμτζής: «Θα παραχωρήσει ο ΟΣΚ 2 προκατασκευασμένες  αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας»

Παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια έκανε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ζητώντας να παραχωρηθούν 2 προκάτ αίθουσες στο 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας για την κάλυψη αναγκών του.
Ο κ. Τζαμτζής αφενός έκανε παρέμβαση στο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για το θέμα αυτό, καταθέτοντας σχετική αναφορά,  αφετέρου ζήτησε και πέτυχε από τον κ. Δρούλια, την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.
Ο κ. Δρούλιας δεσμεύτηκε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας σύμβασης (είναι για έλεγχο στο Ελεγκτικό συνέδριο), ουσιαστικά δηλαδή τον επόμενο μήνα, θα προμηθεύσει με δύο προκάτ αίθουσες, το 2οΓυμνάσιο Αριδαίας.
Ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής, ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Δρούλια για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα που του υπέβαλλε.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ.


Του Ν.Χρυσομάλλη, υποψηφίου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας με την «Ελληνική Αυγή»:

Ένα από τα μεγαλύτερα δεινά της πολιτικής ζωής της χώρας εδώ και πολλά χρόνια είναι ο πολιτικαντισμός, που ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει την πολιτική. Η πολιτικάντικη νοοτροπία δυστυχώς είναι πλέον δεδομένος τρόπος δράσης και σκέψης για κάθε άνθρωπο που θέλει να ασχοληθεί η ασχολείται με τα κοινά. Έχει γίνει μάλιστα τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή ανάμεσα στους «πολιτικούς» που έπαψε να χρησιμοποιείται ως «όπλο» για τη μείωση του κύρους του αντιπάλου στο παρελθόν. Έτσι, ο λαός στη πλειοψηφία του και κυρίως στην ύπαιθρο λόγω έλλειψης ενημέρωσης, ήταν εύκολα χειραγωγήσιμος από τον κάθε λογής λαοπλάνο.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο αναγνώστης το λόγο για τον οποίο γράφτηκαν όλα αυτά, αφού δεν σχολιάστηκε κάτι καινούριο και όπως ειπώθηκε πριν είναι δεδομένα για την Ελληνική πραγματικότητα.
Ο λόγος για τη συγγραφή του παρόντος κειμένου ήταν η ανάγνωση της συνέντευξης του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Τζιτζικώστα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (η αλλιώς των φωτομοντάζ) που πραγματικά αηδιάζει, ο τρόπος με τον οποίο μιλάει ώστε να κερδίσει την ψήφο των πολιτών.

Με λίγα λόγια, στη συνέντευξή του αυτή, ο συνεχιστής του καθαιρεμένου κ.Ψωμιάδη μας ενημερώνει πως είναι περήφανος που είναι νεοδημοκράτης αλλά δεν έχει κομματική ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για της τραγικές επιπτώσεις του μνημονίου, χωρίς όμως να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση. Επίσης κάνει σαφές πως δεν έχει καμία σχέση με το κ.Μπουτάρη, άσχετα που αυτός έχει δηλώσει ανοικτά την υποστήριξή του στον Τζιτζικώστα για την περιφέρεια, ότι συνεχίζει επάξια το έργο του πρώην περιφερειάρχη κ.Ψωμιάδη, ότι είναι πολύ φίλος με τον κ.Ιωαννίδη και φυσικά κάνει «άνοιγμα» προς του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, διαχωρίζοντάς τους από την ηγεσία της. Το αστειότερο και απαράδεκτο όμως, να ζητάει τη ψήφο του Ελληνικού λαού για να λύσει προβλήματα που διογκώθηκαν επί της θητείας του, όπως για παράδειγμα τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο Έλληνες ωστόσο έχουν αφυπνιστεί και διαθέτουν πλέον υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ιδιαίτερα οι νέοι και δεν γίνονται θύματα του κάθε επίδοξου «Μαυρογιαλούρου». Προφανώς δεν του τα μάθανε αυτά στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο του κυρίου Τζιτζικώστα, και νομίζει πως οι ψηφοφόροι στους οποίους απευθύνεται είναι «αμερικανάκια» που πείθονται με «γλυκόλογα» αντί με πράξεις.

Ο σωστός πολιτικός οφείλει να έχει γνώμη και άποψη και το θάρρος να τις υποστηρίζει και όχι να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» (όπως λέει και ο λαός). Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελληνική Αυγή θα σαρώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διότι τα στελέχη της δεν ζητιανεύουν ψήφους, δεν «στήνουν» δημοσκοπήσεις, ούτε κάνουν εκλογικά τερτίπια με διπλές υποψηφιότητες και συμφωνίες. Αντιθέτως, τα στελέχη της Ελληνικής Αυγής το μόνο που υπόσχονται είναι η σκληρή τους εργασία, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη τιμιότητά τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ.



Ο πρόεδρος  του ΚΕΚΠ-Α του Δήμου Αλμωπίας κ. Πέτρος Τζέκος, τα μέλη του ΚΑ.Π.Η. και το προσωπικό ευχαριστούν και συγχαίρουν θερμά τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της β΄ τάξης της ΕΠ.Α.Σ. βοηθών νοσηλευτών του Γ.Ν. Έδεσσας, οι οποίοι στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δράσεων και δραστηριοτήτων παρουσίασαν την Δευτέρα 10-3-2014 στα μέλη του ΚΑΠΗ, την εργασία τους με θέμα: «πρόληψη ατυχημάτων και αναπηριών από χρόνια νοσήματα- φροντίδα κατακλιμένων ασθενών στο σπίτι».

Επίσης, συγχαίρουν θερμά τους υπευθύνους της ΕΠΑΣ για το εξαίρετο έργο που επιτελούν και ευελπιστούν σε παρόμοιες εκδηλώσεις και συνεργασίες.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ.


Η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Καρατζοβίτικου καρναβαλιού θέλει να ευχαριστήσει όλους του καρατζοβίτες που αγκάλιασαν την εθελοντική μας προσπάθεια, που μέσα σε ελάχιστες ημέρες  κατορθώσαμε να παρουσιάσουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Επίσης, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που με το χειροκρότημα του μας έδινε δύναμη, τους χορηγούς μας, (αναλυτικά στην σελίδα www.karatzovitikokarnavali.gr), τους καρναβαλιστές, το συγκρότημα "αφρικανικά κρουστά", την  ομάδα   samba reggae  "Bloco Cachoeira" μαζi με τις υπέροχες μαζορέτες τους, τους παρουσιαστές, τον dj, (να σημειώσουμε ότι όλοι οι παραπάνω ήρθαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς), όλα τα cafe-bar της πόλης που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, τα cafe-bar NEMESIS,TRESOR,DARIPO όπου και έγιναν οι συναυλίες μας αλλά και το cafe IRISH για την άψογη φιλοξενία των "Bloco Cachoeira"
Τέλος, ευχαριστούμε  θερμά τον Αντιδήμαρχο κ. Καραμαριά Σταύρο για την υπερπολύτιμη βοήθειά του και το Δήμο Αλμωπίας για την υλικοτεχνική υποστήριξή του και συνεργασία.
Θέλουμε επιπλέον να σας ενημερώσουμε ότι το κόστος του 8ου Καρατζοβίτικου καρναβαλιού ήταν αρκετά μειωμένο από το περσινό καρναβάλι και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από χορηγίες.
Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι οι προμήθειες των υλικών που χρειάστηκαν έγιναν 100% εντός καρατζόβας, δεν δόθηκε ούτε 1€ εκτός,
και τέλος να σας γνωστοποιήσουμε  ότι η οργανωτική επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έναρξη συζήτησης και  εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εθελοντική οργανωτική επιτροπή του  9ου Καρατζοβίτικου καρναβαλιού 2015.

Σας καλούμε λοιπόν όλους μα όλους να έρθετε και να καταθέσετε τις απόψεις σας, τις ιδέες σας, τις τυχόν παρατηρήσεις ή και πιθανά "φάουλ" που έγιναν, αλλά πάντα με μοναδικό στόχο την καλύτερη επόμενη διοργάνωση και μόνον αυτόν.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Καλή Σαρακοστή.




Η Οργανωτική Επιτροπή Αλμωπίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.



«Ίση συμμετοχή κράτους, τραπεζών και ιδιωτών στην αντιμετώπιση του προβλήματος  ».
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που ορίζονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρυθμίσεις για ΤΗΝ Εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού του Άρθρου 40 ν. 2773/19999 και Λοιπές Διατάξεις».
Ο κ. Σταμενίτης τόνισε προς τον Υφυπουργό ότι γίνεται κατανοητό από όλους πως το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητο αλλά και δίκαιο τα τρία συμβαλλόμενα μέρη των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Κράτος, Τράπεζες και Ιδιώτες) να έχουν ίση συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αναλογικά με το ρόλο και τη θέση που κατέχουν στην τριμερή συμφωνία. Συνεχίζοντας την επιστολή του ο Βουλευτής σημειώνει στον κ. Παπαγεωργίου ότι είναι άδικο να επωμιστούν όλο το βάρος οι ιδιώτες. 
Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει ο Βουλευτής, η όποια επιβάρυνση για τους ιδιώτες θα πρέπει να γίνει αναλογικά, δηλαδή ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, το μέγεθος της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (οικιακά, αγροτικά, 100kw, 1mw κτλ) και την ημερομηνία σύνδεσης του πάρκου. Είναι άδικο να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο ο επενδυτής – επιχειρηματίας με τον  μικρό - επενδυτή για οικιακή χρήση.
Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης πρότεινε:
1) Συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος παρέκκλισης του στόχου από τις τράπεζες με μείωση των επιτοκίων και παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των σχετιζόμενων δανείων.
2) Ομοίως,  συμμετοχή από το κράτος με άμεσες ρυθμίσεις για μείωση της φορολογίας.
3) Καθιέρωση κλίμακας, η οποία θα ορίζει την επιβάρυνση βάσει του μεγέθους της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (οικιακή κατανάλωση, αγροτικά, 100kw, 400kw, 1mw κτλ.), και αναλογικά με την ημερομηνία σύνδεσης του πάρκου.
4) Παράλληλα με την παράταση της αποπληρωμής των δανείων να υπάρξει και επιμήκυνση των συμβάσεων με τον ΛΑΓΗΕ  με την ίδια τιμή πώλησης.
5) Να χαρακτηριστούν ως επιδοτούμενοι μόνο όσοι έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο και έχουν ήδη ή θα επιδοτηθούν έως 40% και όχι αυτοί που έλαβαν ένα καλύτερο ή επιδοτούμενο επιτόκιο, το οποίο πρόκυψε στους επενδυτές και δεν λειτούργησε εξαρχής ως κίνητρο.   

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.


Η έκθεση ανοικτή για το κοινό κάθε απόγευμα 5.00-7.00μ.μ μέχρι και τις 16 Μαρτίου 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Παράθυρα», με έργα ζωγραφικής της Μαρίας Κοσσίνη-Ζάχου και ποίηση της Ιωάννας Αμπατζή, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (8/9) το απόγευμα, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου της Έδεσσας όπου στεγάζεται η έκθεση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Έδεσσας «Ο Απελλής» κα. Πουλχερία Αχειλαρά-Βελλή και πολλοί φίλοι των τεχνών και ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα πολίτες. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημητρίου Γιάννου ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να παράγει και να συμμετέχει σε έργα πολιτισμού και, επίσης, τόνισε την αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων της πόλης μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Στη συνέχεια η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη παρουσίασε το θέμα «Γυναίκες, Χθες και Σήμερα». Μία περιήγηση με λόγο και εικόνες στην ιστορία και στους αγώνες των γυναικών για την απόκτηση δικαιωμάτων ισότητας στον εργασιακό χώρο, στην πολιτική  και κοινωνική ζωή και τον σύγχρονο ρόλο και προσφορά των γυναικών. Ακολούθησε η ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού κας Λεμονιάς Χυδίρογλου με θέμα «Γυναίκες και Δημιουργικότητα». Η νέα, γυναίκα επιστήμονας παρουσίασε παραδείγματα γυναικών που είχαν μία σημαντική συμβολή στην επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό και έθεσε προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα η κοινωνία τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των γυναικών. 

Στη συνέχεια οι καλλιτέχνες κα. Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου και Ιωάννα Αμπατζή παρουσίασαν το «παρασκήνιο» της κοινής καλλιτεχνικής τους δημιουργίας με θέμα τα «Παράθυρα», το οποίο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, ποιήματα και μία πολυμεσική εφαρμογή που προβάλλεται στην αίθουσα και συνδυάζει την εικόνα με τον λόγο.  

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση, να συζητήσει με τις δημιουργούς και να δώσει τις δικές του ερμηνείες. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, κάθε απόγευμα 17.00-21.00, μέχρι και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014. 

Μετά από συνεννόηση με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τις καλλιτέχνες είναι δυνατή η επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση για σχολεία, συλλόγους και άλλους φορείς ή ομάδες, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες (τηλ. Επικοινωνίας 2381-3-51205, 6944-252208).  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τις κκ. Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου και Ιωάννα Αμπατζή για τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια και τη διοργάνωση της έκθεσης αφιέρωμα στις γυναίκες, όπως και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και την Κοινωνική Λειτουργό κα. Λεμονιά Χυδίρογλου για τις ομιλίες και τα σημαντικά μηνύματα που παρουσίασαν για τον διαχρονικό και σύγχρονο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία.  

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 4ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ.


Εγκαίνια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Το έργο κατασκευάστηκε με συνολικό προϋπολογισμό 800.000,00 € και χωροθετείται στην πλατεία Μικράς Ασίας στην Έδεσσα. Τηρεί σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί σημαντική σχολική υποδομή για την περιοχή. Ανήκει στο θεσμό των ολοήμερων σχολείων που με τη λειτουργία τους διευκολύνονται οι οικογένειες τα παιδιά των οποίων βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλούν τους πολίτες να παρευρεθούν στην τελετή εγκαινίων να μοιραστούν την ικανοποίηση από την ολοκλήρωση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στην πόλη της Έδεσσας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης: «Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και εμένα η ολοκλήρωση ενός έργου σχολικής υποδομής για την Έδεσσα που θα στεγάσει τα παιδιά μας προσφέροντας άριστες συνθήκες εκπαίδευσης τα πρώτα σχολικά χρόνια. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε κατάλληλες συνθήκες για μια αποτελεσματική, ευχάριστη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία. Στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίζουμε το έργο μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για το αύριο του τόπου μας».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...