Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αριδαίας την Τετάρτη 19-3-2014 η Ημέρα Προσανατολισμού για μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Φορέας οργάνωσης των αγώνων ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και του Γυμνασίου Προμάχων, οι μαθητές του οποίου παρείχαν την αναγκαία οργανωτική στήριξη για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

 Στους αγώνες συμμετείχαν 15 σχολικές μονάδες της Πέλλας με συνολικά 430 περίπου συμμετέχοντες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε μία από τις 33 διαδρομές (30 για ανηλίκους και 3 για ενηλίκους), που σχεδιάστηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Η σχεδίαση των διαδρομών αυτών με τους ανάλογους χάρτες έγινε στο Γυμνάσιο Προμάχων από τον καθηγητή Μαθηματικών του σχολείου κ. Δημήτρη Καραδημητρίου, ο οποίος έχει πολυετή πείρα στους αγώνες Προσανατολισμού και είναι σχεδιαστής διαδρομών.

 Η εκκίνηση των αγώνων ξεκίνησε στις 08.30 από το ΔΑΚ Αριδαίας και ο τερματισμός των διαγωνιζόμενων κάθε διαδρομής γίνονταν σταδιακά στον ίδιο χώρο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο η κάθε διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε διαδρομής θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι όσοι συμμετείχαν στους αγώνες.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καραδημητρίου, ήταν η πρώτη φορά που οργανώθηκε στην Ελλάδα Ημέρα Προσανατολισμού για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τόσο μεγάλη συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι αγώνες μάλιστα  αποτελούν τον μεγαλύτερο αγώνα Προσανατολισμού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα (ίσως και στα Βαλκάνια), τόσο σε πλήθος συμμετεχόντων όσο και σε αριθμό διαδρομών.

 Η όλη οργάνωση ήταν υποδειγματική με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για τους συμμετέχοντες (παρουσία αστυνομίας και ιατρού στο χώρο των αγώνων), ενώ δεν παρατηρήθηκε καμία παρακώλυση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης.
Ο Προσανατολισμός (orienteering) είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι αθλητές καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη. Μπορεί να περιγραφεί σαν άθλημα με δύο όψεις, την σωματική και την καθαρά πνευματική-ψυχολογική. Η αυτογνωσία (να γνωρίζει τα σωματικά και ψυχικά του αποθέματα) και η τεχνική (να αποκωδικοποιήσει τις δύσκολες λεπτομέρειες του χάρτη και του εδάφους) είναι βασικά για να ικανοποιηθεί ο διαγωνιζόμενος από τον αγώνα.


Σε πολλές χώρες της Ευρώπης το orienteering  διδάσκεται μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Χρησιμοποιείται επίσης, στην προπόνηση άλλων αγωνισμάτων, σαν μέτρο πρόληψης ή και θεραπείας κάποιων παθήσεων, σαν δραστηριότητα με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα κλπ. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την βελτίωση απόδοσης και συμπεριφορών σε νέους αλλά και την βέλτιστη ψυχοσωματική υγεία ώριμων αθλητών.

Περισσότερες φωτογραφίες στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Προμάχων

ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.4 ΓΙΑ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

Ανάρτηση αρχικής κατάταξης υποψηφίων της Δράσης 1.4‘‘Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές’’ του Μέτρου 214 ‘‘Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις’’ του ΠΑΑ 2007-2013 από την ΕΥΕ-ΠΑΑ  Ανταγωνιστικότητα

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 20-03-2014  αναρτήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας αρχικής κατάσταση κατάταξης δικαιούχων-επιλαχόντων της Δράσης 1.4‘‘Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές’’ του Μέτρου 214
 της υπ΄αριθμ.2340/30-01-2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις.


Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρο 11 της αρ.12194/07-11-2011 ΚΥΑ η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός επτά εργασίμων ημερών. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Πλατεία Πίκπα , 58100 Γιαννιτσά, τηλ.2381352314)

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ.


Προκαλεί οργή και θλίψη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία «τα ευρήματα του αρχαιολογικού έργου της Βεργίνας, δεν παρουσιάστηκαν στο «Αρχαιολογικό Συνέδριο για τις Ανασκαφές του 2013 στη Μακεδονία και τη Θράκη» καθώς «οι οικονομικές δυσκολίες των ημερών και οι διοικητικές ανακατατάξεις στο Α.Π.Θ. δεν επέτρεψαν πλήρεις ανασκαφικές εργασίες στους τομείς της ευθύνης μας».
Το αμαρτωλό υπουργείο Πολιτισμού βρίσκει χρήματα για να χρηματοδοτεί κάθε θολοκουλτουριάρη ψευτοκαλλιτέχνη, αλλά αδυνατεί να πράξει το ίδιο για μια ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Η Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύει ότι ο Πολιτισμός και η Ιστορική Μνήμη είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουμε το μέλλον. Αποτελούν ζητήματα αιχμής για τον ευαίσθητο χώρο της Μακεδονίας και  θα είναι η πρώτη φροντίδα της μελλοντικής μας διοίκησης. 

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΠΑΚΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ".


Δήλωση υποψηφιότητας του Ιωάννη Σαπακόλη
Αγαπητοί συμπολίτες
Στης 18 Μαΐου θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε για την νέα Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας. Η στελέχωση των Δημοτικών συνδυασμών με πρόσωπα, έντιμα, άφθαρτα και καταξιωμένα, είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να δώσουμε   την ευκαιρία σε νέα άτομα να αγωνιστούν και να αποδείξουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνης μας. Ο Δημήτρης Μπίνος έχει αποδείξει τις ικανότητες και το ήθος του και για τον λόγο αυτό των στηρίζω
Ως ενεργός πολίτης της κοινωνίας μας   πάντα με ευγένεια, ήθος, ακεραιότητα ενδιαφέρομαι και  αγωνίζομαι για ότι με περιβάλλει.

Ιωάννης Σαπακόλης
                                           Τεχνολόγος Γεωπόνος, 
                             Υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης

 Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Με τον συνδυασμό "Η Αλμωπία της καρδιάς μας"

Του Δημήτρη Μπίνου

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ.


Ο _ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Το Ν. 2323/95 [ΦΕΚ 145 Α/1995] <<Υπαίθριο Εμπόριο και άλλες διατάξεις>> όπως ισχύει έως σήμερα.
2) Το Ν.3852/2010 [ΦΕΚ.87/7-6-2010 τεύχος Α΄] <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης>> άρθρο 94 παρ.6 υποπαρ.32 σύμφωνα με τον οποίο η έκδοση αποφάσεων για ίδρυση, μετακίνηση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας λαϊκών αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους.
3) Τις ανάγκες της αγοράς.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

   Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Εξαπλατάνου της Τρίτης  25 Μαρτίου 2014, να διενεργηθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, λόγω της αργίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη ημερομηνία.



                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

                                     ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ.


Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας γνωρίζει  στους καλλιεργητές πατάτας τα παρακάτω:

1. Όλοι οι πατατοπαραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στο φυτοϋγειονομικό μητρώο.
2. Όλοι οι παραγωγοί πατάτας για φαγητό ή για φύτευση, υπόκεινται σε συστηματικούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, για τον έλεγχο των παθογόνων καραντίνας.
3. Η διακινούμενη πατάτα φαγητού θα πρέπει να έχει ειδική σήμανση όπου θα αναφέρεται το είδος η καταγωγή, η περιοχή και ο αριθμός παρτίδας.
4. Ο πατατόσπορος που χρησιμοποιούν  οι παραγωγοί θα πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 365/2002-ΦΕΚ 307 Α ( παράρτημα ΙV,μέρος Α, κεφ. ΙΙ). Τέτοιος σπόρος είναι ο πιστοποιημένος που φέρει ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο. Κάποιοι πατατοκαλλιεργητές χρησιμοποιούν ιδιοπαραγόμενο σπόρο από την προηγούμενη καλλιέργειά τους, ο σπόρος αυτός  θα πρέπει να ελεχθεί από την υπηρεσία μας έτσι ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις του παραπάνω διατάγματος.  Έτσι θα πρέπει οι παραγωγοί που θα χρησιμοποιήσουν ιδιοπαραγόμενο σπόρο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο θα πρέπει κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους και οπωσδήποτε πριν την συγκομιδή να προσκομίσουν αίτηση στην υπηρεσία μας, με όλα τα στοιχεία του αγρού που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πατατόσπορου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.
5. Όσοι πατατοπαραγωγοί δεν εφαρμόζουν την πιο πάνω φυτοϋγειονομική νομοθεσία θα υπόκεινται στις προβλεπόμενες  διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς επίσης δεν θα μπορούν να ασφαλίζουν την καλλιέργειά τους στον ΕΛΓΑ.      
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ


ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ DETROP 2014.


Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop 2014

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP η οποία διεξήχθη στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 14-16 Μαρτίου.

Η Π.Ε. Πέλλας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε έναν πολυχώρο, όπου παρευρέθηκαν γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, σεφ, ειδικοί τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις της Πέλλας αποτελούσαν το 1/3 του συνολικού αριθμού επιχειρήσεων από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Π.Κ.Μ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα και δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας εξέπληξαν για ακόμη μία φορά τους επισκέπτες με την ποιότητα και, κυρίως, με την καινοτομία τους, αφού παρουσιάστηκαν προϊόντα όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια (φασκόμηλου, ρίγανης, μάραθου και βασιλικού) ummami, γλυκό μανιτάρι soudis, ριζότο με άγρια μανιτάρια του βουνού Βόρα από την Αγροζύμη, κοτόπουλο φυτοάρωμα του Γαλανού, αλλαντικά Μακάλ χωρίς πρωτεΐνη, σόγια και χωρίς άμυλο, σαπούνια από γάλα γαϊδούρας από τα Ονοϊάματα.


Ακόμη έγινε παρουσίαση καταψυγμένων λαχανικών από τις επιχειρήσεις Αλτέρρα και Γαία Πέλλας, φρέσκα φρούτα και αποξηραμένα από τη επιχείρηση Καράμπελα, ορεκτικά-σαλάτες-σάλτσες «Αλμωπίας», γλυκά κουταλιού από τις οικοτεχνίες «Τα γλυκά της Αθηνάς» και «Όπως παλαιά», λαχανικά στον ατμό και μαρμελάδες από τη «Μακεδονική». Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και δοκιμάσει βιολογικά προϊόντα όπως όσπρια γαλακτοκομικά από τον «Βιοαγρό», βότανα- θεραπευτικά προϊόντα, έλαια και κηραλοιφές με την επωνυμία «Αγροβότανα Βόρας» και τοπικό οίνο Πέλλας. Εντούτοις, δεν έλειψαν και τα αναψυκτικά «Χιονάτη» και τα προϊόντα του παραδοσιακού αποστακτηρίου Νιβουρλή. 

Τα προϊόντα προβλήθηκαν στην εκπομπή «Chef στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Περάστε για ένα μεζέ» η οποία παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη και το διάσημο σεφ Ανδρέα Λαγό, ο οποίος περιέλαβε πολλά από τα προϊόντα της Πέλλας στις άρτιες παρουσιάσεις των πιάτων που ετοίμασε. Οι ξένοι γευσιγνώστες και το κοινό που επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της Πελλαίας Γης.

Για τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Detrop, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έκανε τη σχετική δήλωση: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στις εκθέσεις που έχουν σχέση με την προβολή και προώθηση των ποιοτικών, αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των συντελεστών και εκπροσώπων της Π.Ε. Πέλλας για την επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις της περιοχής μας για την άψογη συνεργασία και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι ανάλογη δυναμική παρουσία είχαμε και στην έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, το επόμενο διάστημα η Π.Ε. Πέλλας θα συμμετέχει στο 5Ο Agroquality Festival το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Απρίλιο. Άλλωστε, ο αγροτικός τομέας με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας, μαζί με τον τουρισμό που επίσης προωθούμε μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, όπως στην έκθεση MITT στη Μόσχα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που εκπροσώπησαν, για άλλη μια φορά, επάξια την Π.Ε. Πέλλας».



 Τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας που οργάνωσαν και υποστήριξαν  την έκθεση ήταν ο κ. Κ. Καφετζής και η κα. Αικ. Καλαϊτζίδου (Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και η κα. Δ. Σεραφείμ  (ΠΕ Γεωπόνος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής).

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Ένα σύντομο βιογραφικό του πιο άχρηστου και ανεπάγγελτου πρωθυπουργού όλων των εποχών !!!

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με αρχές και αξίες που φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των γόνων του πριν καν καλά καλά αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και το έχει…δείξει πάρα πολλές φορές.

Από το projector-revolt

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Μιχάλης Λιάπης, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Το ρεκόρ αποκατάστασης πάντως επάξια κερδίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρατηρώντας τους προγόνους και την πολιτική (δηλαδή και επαγγελματική) εξέλιξη του Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο νου η σουρεαλιστική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες βδομάδες σε κάποιο πάνελ. «Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος ο Τσίπρας, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο στη ζωή του». Ναι, ναι… ο Κυριάκος το ‘πε αυτό! Όσο αστείο κι αν φαίνεται.
Μίνι βιογραφικό Αντώνη Σαμαρά

- Γεννήθηκε το 1951 από μπαμπά μεγαλοκαρδιολόγο και διευθυντή του Ευαγγελισμού.

- Από την πλευρά του πατέρα του, είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ, Γεωργίου Σαμαρά.

- Από την πλευρά της μητέρας του, είναι εγγονός του παλιού βενιζελικού βουλευτή Θεσσαλονίκης και υπουργού Αλέξανδρου Ζάννα.

- Είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη.

- Η γιαγιά του, Βιργινία Ζάννα, διεκδίκησε τον τίτλο της πρώτης ελληνίδας βουλευτού.

- Αποφοίτησε το 1969 από το Κολλέγιο Αθηνών (συνιδρυτής του κολλεγίου ήταν ο Στέφανος Δέλτα, σύζυγος της Πηνελόπης Δέλτα και προγιαγιάς του).

- Μετά το Κολλέγιο Αθηνών μετέβει στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης όπου και σπούδασε Οικονομικά και έπειτα στο Χάρβαρντ όπου και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (κάπου μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται και η πολυσυζητημένη πιτσαρία και οι πίτσες που έσκζαν).

- Το 1975 και σε ηλικία 24 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα απο την Αμερική και γίνεται από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ.

- Το 1977 και σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής και γίνεται ο νεώτερος βουλευτής στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

- Παραμένει βουλευτής για 19 συνεχόμενα έτη! Από το 1977 έως το 1996.

- Από το 1996 έως το 2004 δεν κάνει τίποτα και απλά κάθεται στο σπίτι του εξαιτίας της γνωστής διένεξης με τον Μητσοτάκη που τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας, και αφού στις εκλογές του 1996 το κόμμα που ίδρυσε, η Πολιτική Άνοιξη, δεν κατορθώνει να μπει στη βουλή.

- Το 2004 επιστρέφει στην ΝΔ και διορίζεται ευρωβουλευτής μέχρι το 2007

- Το 2007 ξαναεκλέγεται βουλευτής, και το 2009 γίνεται από τον Καραμανλή Υπουργός Πολιτισμού.

- Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης ως Υπουργός Πολιτισμού όπου και διορίζει σε αυτό την μισή Μεσσηνία στο γνωστό σκάνδαλο.


Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιογραφικού του “αυτοδημιούργητου” ΗΓΕΤΗ, το παρακάτω βίντεο μπορεί να θεωρηθεί και ως το κερασάκι στην τούρτα της κωμικοτραγικής κατάστασης με τα τζάκια και τους πολιτικούς ανεπάγγελτους γόνους που μας κυβερνούν, και ιδιαίτερα αυτού του κουτσαβάκη που παριστάνει τον πρωθυπουργό και εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων και τραπεζίτων.



Projector Revolt




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΧΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟ.

Έχε την Αλήθεια οδηγόΔεν έχεις να φοβάσαι τίποτα αν έεχεις την Αλήθεια οδηγό σου..
. Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα αν υπερασπίζεσαι το Δίκαιο και έχεις φροντίσει να μην έχεις αδικήσει ποτέ πρώτος. Όσο κι αν σε διαστρεβλώσουν, το δίκαιο θα επικρατήσει στο τέλος.
 Ο κόσμος αυτός μπορεί να φαντάζει ένας βόθρος όπου το ψεύδος και το άδικο κυριαρχούν, μα είναι νόμος άγραφος, θεϊκός κι αιώνιος, πως το Δίκαιο επικρατεί στο τέλος. 

Πάντα στο τέλος.



Να θυμάσαι πως ακόμα κι αν σε σκοτώσουν, εσύ θα Αναστηθείς και τότε ουαί και αλίμονό τους. Ουαί και Αλίμονό τους.



Μην αναζητάς κατανόηση από σκυλιά. Ξέρουν να είναι πιστά μόνο στον αφέντη τους. Μην προσπαθήσεις ποτέ τα σκυλιά να τα μεταμορφώσεις σε ελεύθερους. Δεν γνωρίζουν τι εστί ελευθερία. Γνωρίζουν τι εστί Πίστη και Αγάπη. Ελευθερία όμως, όχι. 

Νιώθουν λίγα όσοι δεν έχουν Οράματα και Ιδανικά. Νιώθουν λίγα όσοι δεν έχουν Θέληση ατόφια. Νιώθουν λίγα όσοι δεν δίνουν. Νιώθουν λίγα όσοι δεν μετανοούν. Νιώθουν λίγα όσοι βολεύονται. Νιώθουν λίγα όσοι σε σταυρώνουν, ενώ τους έδωσες καρδιά. Νιώθουν λίγα όσοι δεν πίστεψαν σε σένα, ενώ πίστεψες σε αυτούς. Νιώθουν λίγα όσοι σε κρίνουν, εκεί που υπερασπίστηκες. Νιώθουν λίγα... Δεν νιώθουν καθόλου.

Ούτε οργή δεν είναι ικανοί να νιώσουν που να τους κάψει τα σωθικά. Πίσω από τα φαινόμενα. Κρυπτόμενοι και μοχθηροί. Ποτέ στο Φως με την Αλήθεια οδηγό.

Την Αλήθεια που θα τα κάψει όλα. Γιατι πρώτη απ' όλους κάηκε Αυτή.

Για όλους έρχεται η στιγμή που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο εχθρό τους. Τον Εαυτό.

Για όλους έρχεται η στιγμή της Κρίσεως.

Για όλους, είτε "Θεούς" είτε "Θνητούς", έρχεται η μέρα της Οργής.

Και τότε θα θρηνούν. Γιατί ο Θρήνος είναι γιός της Οργής.

Μακάριοι όσοι έχασαν τα πάντα.

Μακάριοι οι αδύναμοι που δίχως σκοπό θυσίασαν τα πάντα.

Μακάριοι οι Ελεύθεροι γιατί αυτοί γεύτηκαν την Αλήθεια της ζωής.

Δεν έχεις να φοβάσαι μήτε τα τσακάλια και τις ύαινες, μήτε τα λυσσασμένα σκυλιά. Ο κομπασμός τους είναι εξωφρενικά αστείος.

Πάψε να ακούς και να τους δίνεις βήμα στην Καρδιά. Καρδιά δεν έχουν.
Δεσμά που δεν λύνονται, κόβονται.

Όλοι τον εγωισμό ποθούν να θρέψουν. Την ασημαντότητά τους να καλοπιάσουν. Ζητάνε και απαιτούν για όσα ποτέ δεν έδωσαν ψυχή. Δώσε ψυχή. Κι ας την κατασπαράξουν. Δώσε ψυχή. Κι ας χαθεί. Ο Ζεύς θα ενώσει τα κομμάτια που οι Τιτάνες κατασπάραξαν. Ο Ζεύς θα σμιλέψει την Οργή.

Σε έναν κόσμο αποτυχίας, μιζέριας και αθλιότητας, μην περιμένεις τίποτα. Είναι όλα ηδη Νεκρά και τα πρόσωπά τους ήδη λιωμένα στο θειάφι. Φθονούν, μα θα λάβουν τα δώρα τους... Όλα στην ώρα τους. Όλα στην Ώρα τους....
Μίσος; Όχι δα. Λύπηση. Αρκεί.


Δόξασε τον Θάνατο.

Κι άσε τον Διάολο να κάνει την δουλειά του...

Αγάπη είναι ο Νόμος.

Αγάπη Υπό την Θέληση.

Κάνε το Θέλημά Σου.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

CLOAK: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Γνωρίστε το Cloak. Το πρώτο αντι-κοινωνικό δίκτυο

Αν σας έτυχε ποτέ να θέλετε να βγείτε αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες επαφές με ενοχλητικές παρέες, ή απλά αποζητάτε μερικές στιγμές ιδιωτικότητας, τότε η εφαρμογή Cloak αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός... αντι-κοινωνικού δικτύου, θα σκανάρει που βρίσκονται όλες οι δικτυωμένες επαφές και θα σας τις απεικονίσει στο χάρτη, υποδεικνύοντας σας, πως να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

   Η λειτουργία του Cloak είναι πολύ απλή. Τσεκάρει που βρίσκονται οι δικτυωμένοι φίλοι και "οι φίλοι" σαρώνοντας τις τοποθεσίες όπου έκαναν "check in" μέσω άλλων μέσων δικτύωσης που παρέχουν γεωγραφικές πληροφορίες, όπως το Instagram και το Foursquare, και τους απεικονίζει στο χάρτη, ειδοποιώντας σας εάν πλησιάζετε κάποιο... κακό συναπάντημα. O χρήστης μπορεί να ορίσει την απόσταση ασφαλείας από αυτούς που θέλει να αποφύγει, η οποία κυμαίνεται από 1 οικοδομικό τετράγωνο, έως 3 χιλιόμετρα.

   Οι δημιουργοί του Cloak μιλώντας στην Washington Post, παρομοίωσαν το Twitter και το Facebook με ένα "γεμάτο ασανσέρ" και θεωρούν ότι η τάση που επικρατεί στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πια οι χρήστες να αποζητούν όλο και περισσότερο την ιδιωτικότητα.

   "Το Cloak σχεδιάστηκε με σκοπό να αποφύγουν οι χρήστες του επαφές με ανωτέρους, συναδέλφους, αυτό τον τύπο που γουστάρει να σε σταματάει στο δρόμο και να σου πιάνει κουβέντα στο όρθιο ή οποιονδήποτε άλλον δε θες να συναντήσεις μπροστά σου".

   To Cloak διατίθεται δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό iOS, από το app.store 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΙΚΗΣ.



Τρεις συγκλονιστικές φωτογραφίες για τα τρία χρόνια φρίκης της Συρίας. 

146,000 νεκροί, με κορυφαία θύματα τα παιδιά.

Ο Eyad δοκιμάζει ένα πρόχειρο τεχνητό χέρι στο κέντρο Duma Charity Foundation for Prosthesis . Το δικό του το έχασε μετά από μια επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Στο κέντρο φτιάχνονται τεχνητά μέλη που δίνονται δωρεάν σε όσα θύματα ακρωτηριάζονται από τις βόμβες και τις επιθέσεις. Δυστυχώς οι πρώτες ύλες και ο εξοπλισμός δεν είναι αρκετός και για να φτιαχτούν τα πρόσθετα μέλη χρησιμοποιείται ότι υπάρχει πρόχειρο. Μεταλλικά τμήματα όπλων, μέρη από κούκλες βιτρίνας, σίδερα από βαρέλια...(Reuters/Bassam Khabieh) 

Ο Mohamad-Noor είναι δεκατέσσερα. Με το ένα του χέρι δείχνει στην κάμερα το κινητό του και με το άλλο κρατάει το όπλο του. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο νεκρός από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή φίλος του. Ο Khaled ήταν και αυτός δεκατεσσάρων. Σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου στο Χαλέπι. Δίπλα του βρίσκεται ο φίλος του ο Noor του οποίου ο πατέρας σκοτώθηκε σε συμπλοκή. Και τα δύο παιδιά στρατολογήθηκαν από τον Συριακό απελευθερωτικό στρατό πριν έξι μήνες. (Reuters/Jalal Al-Mamo) 

Ο Rateb Malis είναι μόλις 27 ημερών και βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που τον απομακρύνουν από τα χαλάσματα που κάποτε ήταν το σπίτι του. Η αεροπορική επιδρομή σε αυτή τη γειτονιά της Ντούμα έχει μόλις τελειώσει. Ο μικρός σήμερα επέζησε. (Reuters/Bassam Khabieh) 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/





Η ΠΙΟ KINKY ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ....ΣΠΕΡΜΑ!

Η πιο kinky μάσκα αντιγήρανσης: 67χρονη αποκαλύπτει το μυστικό συστατικό για νεανικό δέρμα [βίντεο]

Η 67χρονη Στέλλα Ραλφίνι, συγγραφέας που ζει στο Λονδίνο, ισχυρίζεται ότι έχει βρει το μυστικό της αντιγήρανσης, και το αποκαλύπτει σε ένα βιβλίο το οποίο έχει γίνει ήδη ανάρπαστο.

Η Ελληνοκύπρια Ραλφίνι προτείνει ένα μάλλον kinky τρόπο, καθώς, αναφέρει ότι η καλύτερη μάσκα προσώπου πρέπει να έχει ως συστατικό... σπέρμα.

Αξίζει πολλά και είναι δωρεάν δηλώνει η συγγραφέας και προσθέτει ότι «Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν σύντροφο». Α

Επιπλέον, προτείνει ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται ανά δέκα ημέρες ή ανά δύο εβδομάδες, ενώ τονίζει ότι είναι απαραίτητο ο άντρας από τον οποίο προέρχεται το σπέρμα να είναι υγιής και να κάνει υγιεινή διατροφή.
Η Ραλφίνι παρουσιάζει τον εαυτό της ως συγγραφές, σύμβουλο ζευγαριών και δάσκαλο της Τάντρα και εξηγεί ότι έμαθε το μυστικό αντιγήρανσης στην Ινδία.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΝΕΙ ΓΙΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.



Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βραζιλία, ο τραγικός θάνατος 38χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, που σύρθηκε από περιπολικό της αστυνομίας για 300 μέτρα στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο. 
Το μαρτύριο της Κλαούντια ντα Σίλβα Φερέιρα άρχισε όταν δέχθηκε πυρά σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην παραγκούπολη όπου διέμενε. Οι αστυνομικοί που την βρήκαν τραυματισμένη, την έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του περιπολικού. Μόλις όμως ξεκίνησαν, το πορτ μπαγκάζ άνοιξε με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να πέσει στο δρόμο και να συρθεί από το περιπολικό για περίπου 300 μέτρα, μέχρι που το όχημα σταμάτησε στο κόκκινο φάναρι. Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, παρά τις εκκλήσεις τους, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν. 
Συγγενείς της Φερέιρα υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίστηκε με αυτόν τον απίστευτα απάνθωπο τρόπου επειδή οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι ήταν μπλεγμένη με τοπικές συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών. «Νόμισαν ότι ήταν εγκληματίας και για αυτό την πήραν. Δεν ήταν για να σώσουν τη ζωή της», δήλωσε η κόρη της, Ταΐς Λίμα, στην εφημερίδα «Ο Globo».
«Επιασαν τη μητέρα μου από το πόδια και την πέταξαν σαν ζώο στο πορτ μπαγκάζ.  Δεν τους ένοιαξε ούτε να ελέγξουν αν το έκλεισαν καλά... Αυτή δεν είναι συμπεριφορά κάποιου που θέλει να βοηθήσει», πρόσθεσε σε έντονο ύφος για τους αστυνομικούς.
Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για το θάνατο της 38χρονης μητέρας, ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας Ρουσέφ δηλωσε ότι η χώρα είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό.













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 3-0.

Εμεινε στο όνειρο- Ηττα 3-0 από τη Μάντσεστερ και άδοξος αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό [εικόνες]

Η πρόκριση στους 8 του Champions League έμεινε όνειρο για τον Ολυμπιακό καθώς οι παίκτες του Μίτσελ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το 2-0 του πρώτου αγώνα, χάνοντας με 3-0 στο Ολντ Τράφορντ απο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολυμπιακος πάλεψε, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά ήταν άτυχος. 
Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Φαν Πέρσι που πέτυχε χατ τρικ.  O Oλλανδός στράικερ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 25' με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Χολέμπας. 


Το 2-0  για την Μάντσεστερ έγινε στο χειρότερο χρονικά σημείο για τους Πρωταθλητές Ελλάδος -ακριβώς στην εκπνοή του α' ημιχρόνου. Ο Γουέιν Ρούνι μπήκε  από τα δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού «έκοψε» την μπάλα στο πέναλτι και ο Ολλανδός νίκησε από κοντά τον Ρομπέρτο.


Είχε προηγηθεί απίστευτη διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Ντε Χέα να αποκρούει διαδοχικά σουτ των Φουστέρ και Ντομίνγκεζ.
Λιγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου ο εκρηκτικός Φαν Πέρσι έκανε το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Αμέσως μετά ο Ντομίνγκεζ έχασε άλλη μία ευκαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό.
Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρα και να πιέζουν για το γκολ που θα έφερνε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Οι προσπάθειες όμως των παικτών του Μίτσελ δεν καρποφόρησαν και η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού πήρε άδοξο τέλος στο «Θέατρο των Ονείρων».


Για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολντ Τράφορντ ο Μίτσελ επέλεξε σχήμα χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε τελικά τον Φουστέρ αντί του Σάμαρη, ενώ εκτός  έμεινε ο Βαλντές, με μοναδικό προωθημένο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Εκτός 18άδας έμεινε ο ανέτοιμος Σαβιόλα, ενώ στον πάγκο ήταν οι Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Βέργος και Βαλντές.
Aναλυτικά οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά (αρχηγός), Τζόουνς, Φέρντιναντ, Γκιγκς, Κάρικ, Βαλέντσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης (αρχηγός), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Ντινγκά, Πέρες, Φουστέρ, Κάμπελ, Τσόρι Ντομίνγκες.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΟ 500 ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Από 500 έως 1.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα -Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για τη διανομή του

Aπό 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ θα φθάνει η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση που θα δώσει η κυβέρνηση σε ένα εκατ. πολίτες, μοιράζοντας 505. εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί το ύψος της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης που θα δοθεί σε καθέναν από τους δικαιούχους, θα εξαρτηθεί από το ύψος των εισοδημάτων τους, την περιουσιακή και την οικογενειακή τους κατάσταση. 

Το ποσό του μερίσματος θα ξεκινά από 500 ευρώ και αυξάνεται κλιμακωτά (με όριο τα 1.000 ευρώ) ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Παράλληλα, όμως, θα ανεβαίνει και ο πήχης του εισοδηματικού ορίου.

Ομως, εκτός από το εισοδηματικό κριτήριο για τη διανομή του μερίσματος, θα ληφθεί υπόψη και η περιουσιακή κατάσταση. Για να είναι κάποιος δικαιούχους θα πρέπει να έχει στην κατοχή του μόνο μία κύρια κατοικία και κανένα άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο

.Επίσης, δεν θα πρέπει να έχει εισοδήματα από ακίνητα ή άλλες πηγές καταθέσεις σε τράπεζες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει ότι δικαιούχοι θα είναι:
  • Οσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ
  • Οι εργαζόμενοι με χαμηλές αποδοχές στο όριο
  • Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
Στις 9 Μαΐου το επίδομα σε 64.065 ένστολους
Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, στις 9 Μαΐου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 64.065 ενστόλων  το εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης.

 Η εισοδηματική ενίσχυση θα είναι κλιμακωτή και εδώ με το μέσο επίδομα να διαμορφώνεται στα 460 ευρώ.

 Δείτε πατώντας ΕΔΩ ποιοι έστολοι θα λάβουν το συγκεκριμένο εφάπαξ επίδομα.


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΟΝΙΚΑ ΦΥΤΑ ΜΕ "ΤΟΥΡΜΠΟ" ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ.

Από τον "Iron Man" στο "Iron Plant"
Τα πρώτα βιονικά φυτά με νανοσωματίδια που διαθέτουν «τούρμπο» φωτοσύνθεση.
Τα πρώτα βιονικά φυτά, τα οποία, χάρη στην ενσωμάτωση νανοσωματιδίων και νανοσωλήνων στα κύτταρά τους, είναι ικανά να εκτελούν κατά πολύ βελτιωμένη φωτοσύνθεση, δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές. Πρόκειται για τα πρώτα βήματα σε ένα νέο πολλά υποσχόμενο επιστημονικό πεδίο, που έχει αποκληθεί «νανοβιονική των φυτών», αν και για τις πρακτικές εφαρμογές θα χρειαστούν αρκετά ακόμη χρόνια ερευνών.

Το επίτευγμα, πέρα από το να κάνει «τούρμπο» την ενεργειακή αποδοτικότητα των φυτών κατά την μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορεί επίσης να ανοίξει το δρόμο για μια νέα κατηγορία υβριδικών βιονικών υλικών (για χρήση σε κινητά τηλέφωνα, κτίρια κ.α.), που θα αναπτύσσονται και θα αποκαθιστούν μόνα τους τις όποιες βλάβες τους, μόνο με τη χρήση του ηλιακού φωτός. Επιπλέον, κάποτε μπορεί τα ίδια τα δέντρα να λειτουργούν ως κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι χημικοί μηχανικοί και βιολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή χημικής μηχανικής Μάικλ Στράνο του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Nature Materials», κατάφεραν να αυξήσουν κατά τουλάχιστον 30% την ικανότητα των φυτών να απορροφούν ηλιακή ενέργεια, εισάγοντας νανοσωλήνες άνθρακα στους χλωροπλάστες, εκείνα τα μικρά όργανα μέσα στα φυτικά κύτταρα όπου λαμβάνει χώρα η φωτοσύνθεση. Επιπλέον, ενσωματώνοντας στα φυτά ένα διαφορετικό είδος νανοσωλήνων άνθρακα, τα τροποποίησαν έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύουν αέριους ρύπους, όπως το οξείδιο του αζώτου, που εκλύεται από τις εξατμίσεις.

Φυτά με αποδοτικότερη φωτοσύνθεση θα είναι πιο χρήσιμα για την παραγωγή τροφίμων και βιοκαυσίμων, θα απελευθερώνουν περισσότερο οξυγόνο στον περιβάλλοντα ανοικτό ή κλειστό χώρο, ενώ θα έχουν νέες ιδιότητες, αφού θα μπορούν να δρουν σε πραγματικό χρόνο ως περιβαλλοντικά «ραντάρ» στον αέρα και στο έδαφος, ως βιοχημικοί ανιχνευτές επικίνδυνων χημικών αερίων (όπως το σαρίν) ή εκρηκτικών ουσιών όπως η τρινιτροτολουόλη (ΤΝΤ), καθώς και βιολογικών τοξινών (βακτηρίων, μυκήτων κ.α.).

Οι ερευνητές, ήδη εργάζονται για να ενσωματώσουν στα φυτά όχι μόνο νανοσωματίδια, αλλά ολόκληρες μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές και νανο-υλικά όπως το γραφένιο. «Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες», δήλωσε ο Μάικλ Στράνο και τόνισε ότι «το απώτερο όραμα είναι η χρήση των φυτών ως μια ευρεία τεχνολογική πλατφόρμα».

Ο Αμερικανός ερευνητής ξεκίνησε την όλη έρευνα για τα νανοβιονικά φυτά εμπνεόμενος από μια προηγούμενη μελέτη του για τη δημιουργία αυτο-επιδιορθούμενων φωτοβολταϊκών κυττάρων που θα μιμούνται τα φυτικά κύτταρα. Το επόμενο βήμα ήταν η βελτίωση της φωτοσύνθεσης των χλωροπλαστών, ώστε η σχετική τεχνολογία να αξιοποιηθεί στα φωτοβολταϊκά, ώσπου τελικά προέκυψε η ιδέα να μεταφερθεί η νανοτεχνολογία της βελτίωσης στα ίδια τα φυτά, ώστε να γίνουν βιονικά.

Το υλικό που οι ερευνητές ενσωμάτωσαν στα φυτά, είναι νανοσωματίδια από οξείδιο του δημητρίου (ή νανοδημητρία), τα οποία είναι ισχυρά αντιοεξειδωτικά που προστατεύουν τους χλωροπλάστες από βλάβες λόγω της δράσης των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, γεγονός που αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα των φυτών.

Κανονικά, τα φυτά αξιοποιούν περίπου μόνο το 10% του φωτός που απορροφούν, όμως οι ερευνητές πρόσθεσαν στους χλωροπλάστες και νανοσωλήνες άνθρακα ως ημιαγωγούς, πράγμα που επιτρέπει πλέον στα φυτά να συλλαμβάνουν την ηλιακή ακτινοβολία και σε άλλες συχνότητες, όπως την υπεριώδη και την εγγύς του υπερύθρου. Χάρη σε αυτούς τους πρόσθετους τεχνητούς «νανο-δέκτες» του ηλιακού φωτός, η φωτοσυνθετική δραστηριότητα αυξήθηκε έως 50% σε σχέση με αυτή που θα ήταν φυσιολογικά, αν δεν υπήρχαν οι ενσωματωμένοι νανοσωλήνες.

Ο συνδυασμός των δύο καινοτομιών, των νανοσωματιδίων από οξείδιο του μετάλλου δημητρίου και των ημιαγωγικών νανοσωλήνων άνθρακα, έκανε «τούρμπο» τους χλωροπλάστες, όσον αφορά την αποδοτικότητα της φωτοσύνθεσής τους. Τα πειράματα με φυτά έδειξαν ότι η βελτίωση φθάνει τουλάχιστον το 30%.

Προς το παρόν, παραμένει ακόμα άγνωστο πόσο και πώς η βελτιωμένη φωτοσύνθεση επηρεάζει την παραγωγή σακχάρων μέσα στο φυτό. Στη φωτοσύνθεση υπάρχουν δύο στάδια: στο πρώτο, η χλωροφύλλη των φυτών απορροφά ηλιακό φως, το οποίο διεγείρει τη ροή των ηλεκτρονίων στις μεμβράνες των χλωροπλαστών. Το φυτό αξιοποιεί αυτή την εσωτερική ηλεκτρική ενέργεια (μαζί με διοξείδιο του άνθρακα και νερό), για να υλοποιήσει το δεύτερο στάδιο της φωτοσύνθεσης, την παραγωγή σακχάρων όπως η γλυκόζη. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν μετά να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή βιοκαυσίμων ή πολυμερών χημικών.

Μερικοί επιστήμονες, όπως ο Τζέημς Κόλινς του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι, κάνοντας λόγο για «ένα θαυμαστό συνδυασμό νανοτεχνολογίας και συνθετικής βιολογίας, που μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες των έμβιων οργανισμών». Άλλοι όμως εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι παραμένει ακόμη μυστήριο με ποιό τρόπο «δουλεύει» η νανοτεχνολογία μέσα στα φυτικά κύτταρα.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

Ονειρεμένος σιμιγδαλένιος χαλβάς με χυμό πορτοκάλι
Στην ίδια συνταγή αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό μανταρίνι.
Υλικά συνταγής

- 80 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 160 γραμμάρια λάδι
- 80 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 τεμάχια γαρύφαλλο
- 80 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.

2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αμύγδαλο και φορμάρουμε.

Tips: Στην ίδια συνταγή αντί για χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε χυμό μανταρίνι

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...